Update: El Hamdaoui ondergaat keuring en tekent voor half jaar

Woensdag, 17 januari 2018 om

Mounir El Hamdaoui traint momenteel mee bij FC Twente. Trainer Gertjan Verbeek wil in gesprek met FOX Sports niet verklappen of hij de 33-jarige spits als versterking ziet voor zijn selectie. “Dat hoort Mounir niet te weten te komen via een interviewtje met FOX”, zegt Verbeek, die zegt dat hij creatief probeert te zijn met de financiële mogelijkheden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet FC Twente Mounir El Hamdaoui een contract aanbieden?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Lijkt me een goede speler voor Twente. Samen met Assaidi voorin in een 4-4-2 systeem misschien? Of doe ik Boere daar tekort mee?

17 januari 2018 om 14:28

als je geen geld hebt wat beters te kopen lijkt me dit een prima gok.. een half jaartje als het echt niet gaat lukken zet je hem uit de selectie of ontbind je zijn contract (ik kan me niet voorstellen dat hij een top salaris kan eisen op 33 jarige leeftijd zonder enige club achter zich aan te hebben.. die zal ook nog wel wat extra spaargeld willen verdienen voor dat de schoenen de kast in gaan)..
Mits hij fit is kan hij toch af en toe zeer aardig ballen.. daar mag een niveau Twente blij mee zijn op het moment..

17 januari 2018 om 15:13

Ik weet niet wat ik van het aantrekken van El Hamdaoui moet vinden. Hij heeft al jaren niet op niveau gevoetbald (niet dat Twente op dit moment op niveau is) en maak mij daarom ook zorgen om zijn conditie. Ik denk dat hij dan ook meer als pinchhitter voor de laatste 20 minuten is. Aan de andere kant is wat meer keuze voorin ook niet verkeerd al is het alleen maar om de anderen in de voorhoede scherp te houden/krijgen.

Met Maher ben ik zeer blij ook al is het maar voor een half jaar. Die zal wel naar het buitenland vertrekken aankomende zomer. Alhoewel ik denk dat Twente en Verbeek op dit moment ideaal zijn voor hem om op niveau te komen en dus zou het mooi zijn als hij bij Twente zou blijven.

Met alle respect... ik zou er 3x over nadenken. Denk dat er veel betere (en gezeligere) opties voor handen zijn. Ook voor een fc twente

12 januari 2018 om 17:43

El Hamdaoui heeft alleen slecht in het nieuws gestaan tijdens zijn periode bij Ajax. Verder heeft hij altijd zijn stinkende best gedaan, zelfs toen hij anderhalfjaar geleden bij AZ terugkwam heeft hij gewoon zijn werk gedaan. Als het geld langskomt zou hij wel weer weg zijn, maar aan zijn wil om een goede pot te spelen ligt het niet. Ben verder nog steeds benieuwd wat er zich nou allemaal bij Ajax had afgespeeld, want hij speelde dasr ook ooo zo sterk.

12 januari 2018 om 18:26

Dan zou ik toch maar even googelen. Dan lees je dat hij bij Excelsior meerdere keren is teruggezet naar het tweede en dat Ronald Koeman ook problemen met hem had bij AZ. Ook trainer Schuster zette hem terug naar het tweede bij Malaga vanwege overgewicht.

12 januari 2018 om 19:50

Ik zeg niet dat hij zich buiten het veld als voorbeeldprof gedroeg, maar op het veld is het sowieso een meerwaarde. Niet voor niets heeft hij die stap hogerop niet kunnen waarmaken, maar dat neemt niet weg dat Mounir gewoon een meerwaarde voor Twente kan zijn.

12 januari 2018 om 19:57

Als je op het veld optimaal wilt presteren is het niet handig om met overgewicht te zitten en daardoor teruggezet wordt.

12 januari 2018 om 20:18

@datissjakie,

Hoezo, Mounir is een begenadigd voetballer, en heeft een supermooie techniek,
wat jij nu zegt komt alleen maar van het Frank de Boer akkefietje bij ajax, als dat als maatstaf moet gelden om een speler wel of niet te nemen, ben je wel erg zielig, bedoel maar, we Hebben Elia destijds ook overgenomen, was ook zo moeilijk volgens ajax, en den haag, en ik kan het ook omdraaien ik zou dus never nooit meer een frank de boer als trainer willen.

15 januari 2018 om 11:51

Ik ben benieuwd welke optie dat dan is.

Ik zou mijn vingers er niet aan branden als Verbeek zijnde. Hij is namelijk als trainer al niet de makkelijkste, en we kennen allemaal El Hamdaoui met zijn lastige persoonlijkheid.

Verbeek eist immers 100% focus en werkdruk van zijn spelers. El Hamdaoui staat natuurlijk bekend als een speler die nogal lui en lastig is. Lijkt mij geen gelukkige combinatie.

12 januari 2018 om 17:55

Je bent vergeten dat verbeek en elhamdaoui al bij AZ hebben samengewerkt. Toen waren er verhalen dat zij niet met elkaar door 1 deur konden. Nu Verbeek hem bij Twente wil hebben lijken die verhalen toch leugens te zijn. Verbeek lijkt mij een heel koppig type en dat soort mensen geven geen tweede kans aan spelers die het bij hen hebben verpest.

12 januari 2018 om 18:04

Ik denk dat trainers als Verbeek hun trots prima opzij kunnen zetten om spelers met extra kwaliteiten aan hun team toe te voegen. Trainers doen immers alles om hun positie veilig te stellen door te presteren.

Lijkt mij eerder andersom, dat el Hamdaoui te trots is om nogmaals onder Verbeek te werken. Hoewel el Hamdaoui op dit moment weinig keus heeft denk ik.

Zou in mijn ogen binnen de kortste keren een nieuwe soap worden tussen die 2.

12 januari 2018 om 18:16

Bij elke andere trainer zou ik zeggen mischien heb je gelijk maar bij Verbeek niet. Ik bedoel dat niet negatief over Verbeek want ik vind zijn directe karakter juist erg prettig. Maar hij heeft bij diverse club al bewezen dat hij een koppig persoon is en hij kan slecht tegen mensen die kwaad willen. Net zoals zijn laatste club in Duitsland. Hij heeft aangegeven dat zij hem hebben voorgelogen. Bochum heeft een vies spelletje gespeeld want zij hadden hem ontslagen tijdens de voorbereiding dus moet jij je eens bedenken wat daar is gebeurd.

12 januari 2018 om 18:30

Een trainer in het nauw maakt rare sprongen...

12 januari 2018 om 20:20

@manna;

El Hamdaoui en Verbeek hebben nooit samen bij az gezeten, toen verbeek kwam ging mounir naar ajax

12 januari 2018 om 21:23

Verbeek tekende in april 2010 een contract bij AZ en mounir vetrok eind juli 2010 naar ajax. Ze hebben de gehele voorbereiding samen gedaan. Geloof me dan weet je ook wel wat je aan elkaar heb. Mounir heeft in de tijd ook een aantal wedstrijden gespeeld voor Verbeek.

12 januari 2018 om 17:57

Blijkbaar was dat een opgeblazen verhaal. Ik kan mij wel herinneren dat verbeek zich stoorde aan het feit dat el hamdaoui in Rotterdam bleef wonen. Daarvoor had hij goedkeuring van AZ gekregen en verbeek was daar niet van op de hoogte.

Ja maar we weten ook allemaal wat voor gast dat is toch? Lijkt me geen goede match met Gert-Jan

Iedereen praat hier El Hamdaoui zwart en roept dat Twente hier ze vingers niet aan moet branden. Ik denk juist dat hij ze dankbaar zal zijn voor de kans. En als er een coach is die het maximale uit El Hamdaoui kan halen lijkt mij Gertjan Verbeek dat. Dit soort spelers houden van een coach die duidelijke taal spreekt en rechtdoorzee is. Zelfs als invaller kan hij genoeg toevoegen. We moeten niet vergeten hoe goed hij kan afronden.

Iedereen lijkt hier te zijn vergeten dat verbeek en elhamdaoui bij AZ al hebben samengewerkt. Als dat zou slecht was geweest dan had verbeek hem nu nooit erbij gehaald. Van alle trainers die er zijn lijkt verbeek mij juist een persoon die heel snel klaar is met een speler omdat verbeek zeer koppig is. Dus als El Hamdaoui zo'n irritante speler was dan lijkt Verbeek mij juist de laatste die eraan gaat beginnne

15 januari 2018 om 09:42

Wanneer hebben Verbeek en El Hamdaoui dan samengewerkt? Niet bij AZ, daar ging El Hamdaoui op het moment dat Verbeek binnenkwam.

15 januari 2018 om 11:47

Heb gelezen dat ze de voorbereiding nog samengewerkt hebben, maand of 2

Geen makkelijke jongen maar wel eentje die kan voetballen en wedstrijden beslist dat is wel iets wat Twente kan gebruiken

De geschiedenis leert dat Twente toch een zwak voor Marrokkaanse voetballers heeft.
En op Ziyech na was het wederzijds.
Van mij mag hij komen maar of het echt nodig is betwijfel ik.
Boere begint juist wat beter te spelen.
Nu het afronden nog.
Of zou Verbeek met Boere El Hamdaoui en Assaidi spelen

15 januari 2018 om 09:47

"en op Ziyech na was het wederzijds" Verklaar je nader? Volgens mij is Ziyech geruime tijd aardig tevreden geweest bij Twente. Zowel qua geld als spel, daarbij heeft hij een mooie transfer verdiend.

Overigens is Mokhtar een beter voorbeeld van een Marokkaanse speler die nooit de klik heeft gehad met Twente. Speelde enorm belabberd, werd meerdere keren van het veld gehoond en is uiteindelijk met een hoop frustratie vertrokken bij Twente.

15 januari 2018 om 10:31

@raul
Ik doel op Ziyech dat hij ooit in een intervieuw zijn club (twente), zijn staf en zijn mede spelers de grond in praatte en dat hij liever per direct vertrok dan te blijven.
Hij bleef echter nog, maar werd wel van zijn aanvoerdersband ontdaan.

Mohktar was meer teleurgesteld dat hij het toch niet kon brengen wat hij zelf dacht te kunnen.
Maar over het algemeen als je kijkt naar bv Assaitti, El Ahmadi, Ould Cheikh etc, die hadden allen een warm gevoel voor de club (hun woorden).

15 januari 2018 om 10:49

tot op de dag van vandaag ben ik Ziyech dankbaar dat hij dat toen deed...hij gooide op precies het juiste moment de knuppel in het hoenderhok, werd van het aanvoerderschap afgehaald en begon toen pas de sterren van de hemel te spelen met als gevolg dat FCT niet degradeerde!

On: FCT zit nu in een situatie waarop ze niet al te kieskeurig kunnen zijn. En eerlijk gezegd denk ik ook dat hij zeker van meerwaarde kan zijn voor dit huidige FCT

15 januari 2018 om 12:09

@nu1969
Ik was toen ook blij dat Ziyech veranderde en beter ging spelen als teamspeler.
Maar het ging hier om wie Twente wel een "warm gevoel" gaf en wie niet.
Ziyech dus duidelijk niet!

17 januari 2018 om 15:19

Vanaf het moment dat het publiek zijn suikeroom Schreuder niet meer pruimde verslechterde de relatie tussen Ziyech en de fans (en club). Het publiek heeft hem altijd gesteund, maar hij heeft zich daar altijd van afgezet en had alleen maar kritiek. Was niet echt een gelukkig huwelijk in die zin.

18 januari 2018 om 08:06

Boere speelt gewoon echt prima, sleurt, trekt, aanspeelpunt. Daar een EL hamdaoui omheen kan wel eens een succes zijn. Assaidi op 10, Jensen, Vuckic Holla, en 4 verdedigers.

Natuurlijk is El Hamdaoui een meerwaarde voor Fc Twente, maar als je al elk dubbeltje om moet draaien zou ik toch veel eerder denken aan versterking voor de verdediging. Douglas is nu ook transfervrij en zijn vriendin/vrouw komt uit Enschede. Ik denk dat hij veel harder nodig is bij onze FC. Want juist ons centrum achterin blinkt niet echt uit. Hooiveld heeft 100 % passie en inzet, maar is veel te traag. Bijen durft en kan absoluut niet opbouwen en oogt nog erg onzeker en Thesker heeft teveel domme overtredingen nodig. Als we een centrum zouden hebben achterin met Lam en Douglas zou Fc Twente er heel anders voorstaan.

Bovendien zie ik Maher ook wel heel erg graag komen. En ik denk niet dat er geld is voor 2 of zelfs 3 versterkingen.

15 januari 2018 om 10:56

Wat Douglas betreft ben ik het met je eens. Zowel verdedigend als opbouwend komen de huidige verdedigers in de problemen. Paniek aan alle kanten. Maar volgens mij is Douglas nog niet transfervrij. Of ik moet iets gemist hebben.

18 januari 2018 om 08:06

Douglas woont in Enschede, die wil wel.

De realiteit is dat iedere speler van naam een kwaliteitsinjectie is voor Twente. Je hebt geen achtervang voor Boere, die Kvasina en Oosterwijk kunnen er weinig van. Dan is El Hamdaoui op 1 been waarschijnlijk nog beter, zeker omdat hij kan leunen op enorme ervaring.

Om het dan helemaal positief in te steken: Assaidi vind ik echt een voorbeeld prof, altijd hard werken en een positieve instelling. Als hij spelers als El Hamdaoui of Maher ook in de flow krijgt dan wil ik het nog wel eens zien. Spelers van Marokkaanse origine hebben onderling toch vaak een speciale band.

“ondanks zijn leeftijd en dat Mounir al heel wat meegemaakt heeft, beleeft hij er nog veel plezier aan.”

Bizarre uitspraak zeg, zeker van Verbeek, die als uitzondering op de regel toch vaak wel zinnige teksten zijn strot uit werkt als trainer. Alsof leeftijd en ervaring je lol in voetballen verminderen…

Leuk dat Twente zijn creativiteit toont om het niveau van zijn selectie wat op te vijzelen. Laatst las ik hier van een Twente-supporter dat hij – doelend op Maher – niet zat te wachten op ‘alweer een dribbelaartje met een ego.’ Hoewel zowel de kwalificatie ‘dribbelaar’ als ‘ego’ niet opgaat voor Maher – die toont zich op en top prof bij PSV – is hij natuurlijk een ultieme versterking; een slimme technicus die meer dan de huidige spelers op Twente’s middenveld de lijnen kan uitzetten. Zelfde geldt voor een vaardige spits als El Hamdaoui. Dat wordt zeker niet de mentor of leider van het elftal, maar is wel een aanvalsleider die wat meer te bieden heeft dan pakweg Boere. Goeie zet, zeker ook omdat Verbeek prettig met deze gasten heeft gewerkt en precies weet wat hij aan ze heeft.

15 januari 2018 om 11:57

Lijkt mij eerlijk gezegd een vrij logische uitspraak, de ervaringen die Mounir de laatste jaren heeft opgedaan zijn niet erg positief te noemen en kan mij voorstellen dat die van invloed zijn op de spelvreugde. Dat Maher een welkome toevoeging zou zijn lijkt mij evident, maar betwijfel of Twente zijn salaris kan betalen, dus misschien typte die Twente supporter het wel om teleurstelling te voorkomen 😉 zo van als ik zeg dat ik hem liever niet heb, is het ook niet erg als hij niet komt, jezelf voor de gek houden dus 😂

Het zal mij benieuwen. Een 33-jarige spits die 7 jaar geleden voor het laatst een enigszins overtuigend seizoen heeft gespeeld en bij verschillende clubs niet op een leuke manier is vertrokken.

Verbeek heeft nu in elk geval aardig wat werk te verzetten: zorgen dat El Hamdaoui weer de oude wordt, zorgen dat Maher weer de oude wordt en zorgen dat de rest van het team elke week gaat spelen zoals ze deden tegen Ajax en Psv...

17 januari 2018 om 14:50

En beide spelers hebben voor een half jaar getekend toch?
Aan de ene kant verstandig aangezien Twente maar moet zien of ze bevallen voor je een kostbare en langdurige samenwerking aan gaat. Aan de andere kant ben ik benieuwd wanneer de spelers écht wedstrijd fit zijn en dus van toegevoegde waarde. En of het geen invloed heeft op het teamproces als je 2 spelers hebt die wellicht meer met zichzelf bezig zijn dan met een ploeg die degradatievoetbal speelt.

Maar we gaan het meemaken. Met Verbeek zou je denken dat ze iig snel fit zijn en er niet met de pet naar kan gooien. Of hij ze ook op de juiste manier kan raken dat vraag ik me af.

17 januari 2018 om 15:00

Klopt en ik vind het uiterst vermakelijk om te zien hoe dit zich gaat ontwikkelen. Ik hoop dat Twente de pannen van het dak gaat spelen. IK denk zelf wel, dat het allemaal kerels zijn, die gaandeweg hebben geleerd wat tegen hun werkt en dat bijvoorbeeld Mounir ook niet meer zo hoog in zijn testostoron zit zeg maar. Verbeek, Maher, Mounir en Assaidi dan in minder mate, hadden/hebben allemaal hun smetje en reputatie en ik denk dat ze daar allemaal van geleerd hebben. Verbeek doet vaak wel stoer, maar hij weet ook wel dat zijn gedrag soms agressie opwekte bij spelers. Twente is nu een beetje the Expandables en ik keek nooit zoveel Twente, maar nu wel.

17 januari 2018 om 15:07

El Hamdaoui moet je niet alleen afrekenen op zijn periode bij Ajax, waar hij toch ondanks alle kritiek een aantal fraaie treffers op zijn naam heeft staan. Heeft de stempel van lastig ventje, deels terecht maar deels ook niet. Tegen Emmen zie je gewoon dat hij nog steeds goed is. Niet meer zo snel als 6 jaar terug, maar nog steeds dreiging. Ok het is Emmen, maar je ziet toch dat hij met de hak iemand vrij zet voor de keeper, een goal scoort die onterecht wordt afgekeurd en een aantal keer dichtbij is. Oogt voor mijn gevoel aardig fit. Mist wat ritme. Laten we wel wezen met assaidi, el hamdaoui, boere (of tighadouini) en maher (of Jensen) daarachter voor eredivisie begrippen toch niet min is. Moet blijken in de praktijk, maar gezien de beperkte middelen toch een aardige voorhoede.

17 januari 2018 om 15:26

"laten we wel wezen met assaidi, el hamdaoui, boere (of tighadouini) en maher (of Jensen) daarachter voor eredivisie begrippen toch niet min is."

Sowieso, we hebben in de wedstrijden tegen Ajax (2x) en PSV gezien dat dit Twente echt wel kan voetballen. Juist daarom vind ik het zo bizar dat Twente in de winterstop 16e staat.

17 januari 2018 om 15:42

Mentaliteit onder Hake was te lief. Onder Verbeek zie je dat dat al beter is. Uit in Eindhoven hadden we een punt moeten hebben. Denk dat onder Verbeek de komende periode tegen de kleinere ploegen ook die mentaliteit beter wordt.

Welkom terug Mounier je bent echt een aanwinst voor de ED alleen jammer dat je nooit voor feyenoord hebt gespeeld als Rotterdamer

V. Halst lijkt een leugenaar aangezien.er al 2 aanwinsten bij zijn daarbij wordt hij geconfronteerd met zn eigen fouten, drie spitsen die kennelijk niet voldoen. Kvasina niet echt.kunnen beoordelen, boere laat te weinig zien en over oosterwijk zwijg ik. Blij met mounir,.mits fit. Maar dat heeft verbeek kunnen beoordelen. Hipen op handhaving kom.op twente

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

34 jaar
57 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren