Update: Büttner mag vertrekken: ‘Eerste clubs hebben al geïnformeerd’

Donderdag, 4 januari 2018 om

Alexander Büttner is door Vitesse voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet, zo melden onder meer de NOS en Omroep Gelderland woensdagmiddag. Wat precies de reden voor de strafmaatregel is, is nog niet bekend, maar de verdediger lijkt disciplinair gestraft te zijn en moet zeer waarschijnlijk ook het trainingskamp van de Arnhemmers in Spanje laten schieten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Alexander Büttner de komende jaren bij Vitesse blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door vahtheo)

Ben benieuwd wat er gebeurt is. Op basis van zijn spel is het wel terecht. Meneer Büttner liep rond met een 'air'' van: ''ik heb bij Manchester gespeeld en ben sowieso beter dan jullie''. Wat overigens helemaal niet terecht is.

3 januari 2018 om 13:26

Eensch. Ik weet totaal niet wat de aanleiding is en waarom hij uit de selectie is gezet. Misschien horen we komende periode hier meer over.

Wat mij wel opviel was de soms agressieve en verongelijkte manier van spelen inderdaad. Vond dat hij een verkeerde agressie en drive in zijn spel legde. Zoals hij bijvoorbeeld tegen PSV in Arnhem tekeer ging tegen Lozano en Arias dat sloeg nergens op. In mijn ogen zag je toen al dat het niet goed zat bij hem.

3 januari 2018 om 16:07

Hij schijnt wederom flink overgewicht te hebben en zich te goed voelen voor Vitesse. Dat terwijl juist hij een van de zwakkere spelers is tot nu toe...

Normaal ben ik wel van het principe hoor en wederhoor (neem Aguero die gewoon wil blijven terwijl alles en iedereen schreef dat hij weg wilde gaan) maar in het geval van Butner denk ik gelijk wat een onuitstaanbaar joch. Jammer dat juist hij geboren is met in ieder geval genoeg talent om Manu te halen. Dat talent gun je dan toch meer aan iemand die er wel vol voor wil gaan. Ik zou het mooi vinden in de toekomst als clubs wat eerder afscheid zouden nemen van spelers met een dergelijke instelling.al is het alleen al vanwege het signaal naar de maatschappij. Het blijft natuurlijk een aparte wereld op het gebied van de verdeling tussen werk en beloning. Dus voor jou 10 anderen valt wel te billijken denk ik.

Leek ooit een redelijk talentvolle back, die met z’n overgang naar MU iedereen verbaasde en door deze transfer een bovengemiddelde CV heeft. Helaas is het er nooit echt uitgekomen.

3 januari 2018 om 13:15

Ja, echt bizar dat deze man ooit bij Manchester heeft gespeeld. Dat hij op zijn debuut ook nog eens 2 keer per ongeluk scoorde was helemaal een wonder.

3 januari 2018 om 13:26

Het gekke is ook nog, was Louis (waar hij vanuit Jong Oranje al een slechte relatie mee had) niet naar United gekomen dan had-ie er ws nog 1 of 2 jaar langer gezeten, want Evra ging toen weg en zowel Moyes als Ferguson zagen wel wat in m.

3 januari 2018 om 13:45

Evra ging helemaal niet weg. Die tekende toen juist bij. Tevens was united toen ook al bezig om Luke Shaw te halen. Dat waren genoeg signalen om te vertrekken. En zoveel zagen ze ook niet in hem, gezien zijn 13 wedstrijden in 2 jaar..

3 januari 2018 om 13:55

Evra ging dezelfde zomer weg als Buttner.

3 januari 2018 om 15:34

Evra tekende bij op 24 mei 2014, voor 1 jaar...

3 januari 2018 om 16:03

Eh? Evra ging in zomer 2014 naar Juventus hoor???

3 januari 2018 om 17:06

In mei tekende hij bij, in juni maakte Buttner bekend dat hij naar Dinamo vertrok en eind juli vertrok Evra naar Juve..

4 januari 2018 om 18:44

Dat bedoel ik ook - als Van Gaal niet gekomen was en m naar buiten schoof, was hij samen met Shaw de linksback geweest. Nu haalde Louis Daley Blind erbij.

Zonde. Aan het begin van de voorbereiding van dit seizoen oogde hij zeer gretig en fit. Had toen echt het idee dat de 'oude' Buttner zich dit seizoen weer zou laten zien.

Echter kwam de slop er al vrij snel weer in. Jammer dat die jongen blijkbaar niet langdurig de benodigde discipline op kan brengen.

3 januari 2018 om 13:16

Dit inderdaad. begin van het seizoen was ik wel gecharmeerd van z'n inzet en spel. Maar goed we hebben nu Faye en die doet t ook prima. Aan Buttner om beter te worden dan Faye en weer in de basis te komen. Ik gok dat daar het probleem ligt. Ben benieuwd

3 januari 2018 om 16:09

Ik denk niet dat we Buttner ooit nog terug gaan zien eigenlijk. Die jongen mist gewoon de juiste mentaliteit. En om eerlijk te zijn, ik ga hem niet missen...

Zijn mentaliteit is het hele probleem. Hij kan best voetballen, maar er komt meer bij kijken dan alleen een voorzet kunnen geven. Je zult er ook voor moeten werken. En dat is zijn probleem. Daarnaast wordt hij omgeven door meelopers. Tot zijn vader aan toe. Als je altijd alleen maar krijgt te horen hoe geweldig je wel niet bent, dan ga je er zelf ook in geloven.

3 januari 2018 om 16:49

Vind je het gek dat zijn vader hem goed vind? Zijn zoon betaalt alles voor hem.

4 januari 2018 om 08:16

Ja lekker teren op de centen van je zoon. Zegt genoeg over de mentaliteit in die familie. Dan kom je er dus niet he.

Dat zal wel het begin van het einde van Buttner bij Vitesse zijn dan. Ben wel benieuwd wat er gebeurd is.

Erg zonde. In principe is Büttner echt een goede back, maar soms vind ik hem wat 'arrogant' en als 'de man' overkomen, om het zo maar even te noemen.

Ik heb niets tegen Büttner, maar hij gedraagt zich naar mijn mening wel een beetje zo en hij heeft naar mijn mening ook weinig zelfkritiek. Want een tijdje terug hoorde ik namelijk een interview van hem, waarin hij aangaf dat hij 'tevreden over zichzelf is, dit seizoen', maar ik vind hem juist tegenvallen.

Ook loopt hij altijd met zijn 'vrienden' om hem heen, alsof hij een of andere wereldspeler van het kaliber Cristiano Ronaldo is en die dan 24/7 bewaking langs zich nodig heeft. Daarnaast heeft hij een miljoenenhuis in z'n geboorteplaats (in Kleintjeskamp) laten bouwen, met daarnaast een huis voor zijn moeder en rijdt hij in de meest dure auto's rondt (zoals Mercedes AMG-GTS, Ferrari F430, Lamborghini Aventador, Audi R8, etc.) en hij heeft ook een eigen kledinglijn dat best goed loopt en nogmaals ik heb niets tegen Büttner, maar ik heb bij hem het idee dat hij over het algemeen meer geld uitgeeft, dan dat er binnenkomt.

Zal mij niets verbazen als hij over een aantal jaar net zoals bijvoorbeeld Regi Blinker of Winston Bogarde zal eindigen.

3 januari 2018 om 13:38

Tja Bã¼ttner komt nou eenmaal van de straat, beetje hetzelfde verhaal als met bijvoorbeeld Royston Drenthe of sommige andere van die lastige jongens. Dit laat dus ook direct zijn dat dit niets te maken heeft met afkomst, maar gewoon waar je opgroeit. Bij van die straatschoffies is aanzien en status heel belangrijk, dus die kopen snel een prachtige auto en gaan patsen met hun geld.

3 januari 2018 om 14:26

Sjongejonge, wat een muggenzifterij. Die knul heeft als een gek geld verdiend en dat laat hij rollen. Laat hem dan een paar auto's kopen en een huis voor zijn moeder. Ik zou willen dat ik een huis voor mijn moeder kon kopen maar jij laat het overkomen alsof het een slecht iets is net als die kledinglijn.

"maar ik heb bij hem het idee dat hij over het algemeen meer geld uitgeeft, dan dat er binnenkomt"
Hoe weet jij dat nou, heb je enig idee wat er bij hem binnenkomt en wat er uitgaat?

Ik heb helemaal niets met Buttner maar ik word altijd een beetje misselijk van dit soort slappe Story-achtige gezeur op niks af. Hij doet in mijn ogen niets verkeerd. Een Robben of Sneijder zullen ook 1 of meerdere miljoenvilla's en dure auto's hebben maar dan is er niets aan de hand. Wat is dan het verschil behalve dat Buttner zich als wereldspeler zou gedragen?

3 januari 2018 om 14:47

Het verschil tussen Robben en Butner is waarschijnlijk dat Robben 15 jaar lang een miljoenensalaris had en Buttner maar 5 jaar. En dan gaat het snel, je betaalt tenslotte ook belasting.

Neemt niet weg natuurlijk dat het zijn probleem is als ie op zijn veertigste of eerder door zijn geld heen is.

3 januari 2018 om 15:57

Het is zeer aannemelijk dat de bankrekening wat beter gevuld is dan die van Buttner, dat is inderdaad wel een verschilletje.
Maar zoals je al zegt is het zijn probleem als hij op z'n 40e bankroet is alhoewel ik niet de indruk heb dat het zo;n vaart zal lopen. Ik ga er gemakshalve vanuit dat hij nu niet tegen een modaal salaris aan het ballen is. Dat is echter maar een aanname van mij, ik weet dat niet zeker.

Maar goed, Buttner koopt een huis voor zijn moeder en een paar dure auto's en een ander zit in de gokhal en verzuipt zijn centen. Dan doet Buttner het nog niet zo slecht.

En PSV wilde had afgelopen zomer nog naar hem geïnformeerd ben blijk dat het toen niks is geworden was een gruwelijke miskoop geweest

Buttner heeft eigenlijk nooit wat van z'n carrière gemaakt. De overgang naar Old Trafford heeft hem weinig goed gedaan. Lijkt er op dat hij nu mentaal zich niet weet aan te passen.

3 januari 2018 om 18:18

Ik denk eerder dat hij het maximale eruit heeft gehaald met z'n transfer naar United. Een financiële gelukstreffer. Mentaal gezien lijkt hij niet in staat om zijn voetballende kwaliteiten volledig te exploiteren, maargoed ook dat is een onderdeel van het voetbal.

4 januari 2018 om 07:06

Als hij gelukkig is dan is dat het belangrijkste toch? Ik blijf het wel jammer vinden dat negen op de tien spelers die naar het buitenland vertrekken op het voetbalgebied niet echt beter worden. We snakken allemaal weer naar goede tijden met Oranje, niet?

4 januari 2018 om 17:14

Sportief gezien niet nee, maar je snapt toch wel dat hij de absolute top heeft gehaald met bar weinig talent om uberhaupt bij die top te komen, normaal gezien. En daarmee heeft deze man zich financieel wellicht onafhankelijk gemaakt voor de rest van zijn leven en heeft ook nog eens in Rusland gespeeld. Dus tjsa heeft meer eruit gehaald dan wat erin zat financieel gezien, niks mis mee.

Voetballend vind ik hem helemaal niet zo goed spelen, en privé is het helemaal een arrogante jongen. Ik kan me voorstellen dat hij in de groep ook helemaal niet lekker ligt. Lekker een andere club voor hem vinden en een andere linksback halen.

Royston Drenthe 2.0....
Over een aantal jaren zit ie financieel aan de grond en speelt ie in de JL ben ik bang.
Iemand die voor jaren de LB van Oranje had kunnen zijn,maar het vergooit door een slechte mentaliteit

3 januari 2018 om 14:58

Drenthe heeft nog steeds die dikke villa in Madrid , die heeft nog geld genoeg

4 januari 2018 om 17:39

ik heb hem pas zelf horen zeggen dat ie snel aan t werk moet omdat t anders op is

3 januari 2018 om 15:00

Op basis van wat had hij de linksback van Nederland kunnen zijn? 5 wedstrijden bij Man u?

Dit zal vast te maken hebben met het feit dat Buttner het te hoog in ze bol heeft en de kantjes ervanaf loopt. Heb vaker gehoord dat hij zich daar in Arnhem als het mannetje profileert. Gewoon weg doen. Mischien iets voor Twente btw? Weet niet hoe de backpositie daar is. Maar Verbeek kan hier vast wat mee.

Zo jammer dit...
Vorig jaar was ik echt blij met zijn terugkeer, maar voetballend was het uiterst teleurstellend. In de zomer heeft hij goed getraind en hij begon ook scherp en fit aan het seizoen. De interesse van PSv konden we mooi weg wuiven. Maar in oktober kwamen zijn prestaties in het verval.

En daarna is het alleen maar slechter gegaan. Toch een gebrek aan discipline. En ik denk dat hij te dik en ongemotiveerd terug kwam van vakantie. En als je vervolgens nog steeds denkt dat je de beste bent, dan is deze uitsluiting het gevolg....

Dit komt niet meer goed bij Vitesse !

De man die een gescoorde penalty viert alsof de wereldbeker zojuist binnen is gehaald. Ik kan me voorstellen dat Fraser wel een beetje moe wordt van iemand als Buttner, die niet levert maar zich wel gedraagt alsof hij iedere week levert.

Dit verbaasd natuurlijk helemaal niemand. Die jongen is bij elke club waar hij gespeeld heeft een doorn in het oog geweest. Weet gewoon niet zichzelf in de hand te houden. Erg jammer want kwaliteiten heeft hij zeker.

Vind het wel grappig dat iedereen het op zijn geld gooit en niemand werkelijk weet wat er aan de hand is. Dit land gaat kapot aan aannames die men doet aan de hand van een paar beelden die voorbij komen op tv en een paar geruchten die voorbij komen op het internet. Misschien is hij teleurgesteld dat hij op de bank zit en laat hij het afweten op de training? Maar nee maak er gelijk een geld iets van. Vermoeiend dit

3 januari 2018 om 16:17

Als je Buttner (en zijn familie) een beetje kent weet je waarom hij nu teruggezet is naar het 2e elftal. Volledig terecht overigens. Hij denkt serieus een verdette re zijn maar laat werkelijk niets zien.

3 januari 2018 om 16:53

Wat is er mis met zijn familie dan?

3 januari 2018 om 17:41

Wat is er mis met zijn fam , jij weet het allemaal zo goed

4 januari 2018 om 20:31

Ik denk dat yatsematsa meer bedoeld dat er niemand in zijn omgeving zit die hem de waarheid zegt of durft te zeggen en hem met beide beentjes op de grond houdt. Als je van niets naar heel veel gaat heb je de juiste mensen om je heen nodig, als het je familie of vrienden niet zijn, dan je zaakwaarnemer. Anders verliest talent het vaak van mentaliteit.

4 januari 2018 om 20:36

Genoeg janenjans, al heb ik het vermoeden dat jij ze kent. Verder klopt het wat willem zegt.

5 januari 2018 om 12:27

Oke Willem heel duidelijk, Maar Yatsemta ik ken Alex van Vitesse ja !! en ik ken een oom van hem goed ook via Vitesse weet niet wat dat er mee te maken heeft maar goed in mijn ogen hadden ze beter het hele elftal thuis kunnen houden en Frazer weg kunnen sturen met zijn uitspraken , en ga eens kijken bij de belofte naar de training want je zei dat die weer overgewicht had Groetjess een trouwe Vitesse Fan

5 januari 2018 om 12:59

Buttner is het voorbeeld van wat er momenteel mis zit in de huidige selectie van Vitesse. Hij heeft een groot ego, vind zichzelf eigenlijk te goed voor Vitesse maar presteert sportief weinig tot niets en leeft niet als een prof. Ik ben de eerste om te erkennen dat buttner niet de enige is die dat bij vitesse doet, maar door zijn gedrag en het feit dat hij niet fit is (en eerder al 6 maanden erover deed om fit te worden) vraagt hij om commentaar. Bij geen enkele club word dergelijk gedrag geaccepteerd van profs, ook bij Vitesse niet! En nee, ik ben geen fraser dan. Ik zie hem ook liever vandaag nog vertrekken...

4 januari 2018 om 19:04

Al zou het teleurstelling zijn dan heb je ook de mogelijkheid om je trainer te laten zien dat hij het verkeerd heeft gezien en je stinkende best doen om (voor een meer dan vorstelijk salaris) het tegendeel te bewijzen.

Ben benieuwd of er een club is waar meneer zich niet te groot voor voelt die het nu nog wel in hem ziet zitten.

Büttner kan je nu in het rijtje broodvoetballers plaatsen die ieder jaar ergens anders in het buitenland opduiken en zo hun graantje meepikken.

4 januari 2018 om 17:03

Tekengeld opstrijken, half jaar redelijk wat spelen om vervolgens gepasseerd te worden en vragen om ontbinding van contract en weer door naar het volgende avontuur.

Zoiets bedoel je?

Heeft een flinke villa laten bouwen met alleen al voor 2 ton aan deuren, het leek alsof hij voor de lange termijn bij Vitesse zou blijven maar nu zal hij er na z’n pensioen gaan wonen. Heb hem nooit bijzonder goed gevonden, begreep niet wat hij bij ManU deed maar ik denk dat hij en ik het ieder anders zien. Zou me niks verbazen wanneer hij niet met z’n reserverol kon omgaan en zich daar te groot voor voelde, een vertrek lijkt me voor alle partijen het beste. Ben benieuwd of hij verhuurd wordt en dan komend seizoen terugkeert (wanneer ik Fraser wel zie vertrekken) of dat hij verkocht wordt.

Zo arrogant van mij mag je gelijk vertrekken,het liefst verkoop.
Ik hoef niet te zeggen waar jij ooit,de opleiding hebt genoten.
Elk voetbal liefhebber kan dat wel raden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

70 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren