Pröpper en Aké blijven steken op remise in eerste wedstrijd van 2018

De eerste Premier League-wedstrijd van 2018 heeft geen winnaar opgeleverd. Brighton & Hove Albion en Bournemouth maakte er een vermakelijk duel van en speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk. De thuisploeg kwam zowel in de eerste als in de tweede helft al snel op voorsprong, maar the Cherries wisten tot twee keer toe een achterstand weg te poetsen.

Zowel promovendus Brighton & Hove Albion als Bournemouth bevond zich voorafgaand aan het onderlinge treffen in de middenmoot van de Premier League, al is het gat naar de degradatiezone niet zo groot. Bournemouth won de laatste drie competitiewedstrijden tegen the Seagulls, waaronder het treffen eerder dit seizoen (2-1). De thuisploeg kende tijdens de eerste Premier League-wedstrijd van 2018 een vliegende start.

Al na vijf minuten spelen stond Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper in de basiself stond, op voorsprong. Een inzet van José Izquierdo werd nog gekeerd door Bournemouth-doelman Asmir Begovic, maar de rebound werd door Anthony Knockaert binnengewerkt. Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers, waar Nathan Aké op de bank begon, op gelijke hoogte. Steve Cook kopte een hoekschop van Jordon Ibe binnen: 1-1.

Ook in de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer, want na drie minuten spelen stond het alweer op voorsprong. Simon Francis verloor de bal, waarna Izquierdo vrij kwam in het strafschopgebied. De vleugelaanvaller leverde bal voor het doel af, waar Glenn Murray de rust bewaarde en Brighton & Hove Albion weer op voorsprong bracht. Na een uur spelen mocht Aké nog zijn opwachting maken en met de verdediger in het veld kwam Bournemouth tien minuten voor tijd weer op gelijke hoogte.

Opnieuw viel de treffer vanuit een hoekschop, al ging deze er iets moeizamer in. Na een waanzinnige flipperkastsituatie gaf Callum Wilson de bal het laatste zetje, waardoor Bournemouth de 2-2 op het scorebord bracht. Het curieuze doelpunt bleek de laatste treffer van het vermakelijke duel. Beide ploegen blijven door de puntendeling in de middenmoot van de Premier League.

Denk jij dat deze ploegen zich zullen handhaven in de Premier League?