United ontsnapt op het nippertje; Chelsea nadert tot op één punt

Manchester United heeft dinsdagmiddag op het nippertje de eerste nederlaag op Boxing Day sinds 1978 af weten te wenden. Seizoensverrassing Burnley kwam op Old Trafford op een 0-2 voorsprong en gaf die voordelige marge via twee goals van Jesse Lingard, waarvan een in de blessuretijd, pas in de tweede helft weg. Chelsea profiteerde tegelijk optimaal door te winnen van Brighton & Hove Albion, waardoor de regerend landskampioen één punt minder heeft dan United. Koploper Manchester City kan woensdag op een voorsprong van vijftien punten komen.

Manchester United - Burnley 2-2
José Mourinho startte met Zlatan Ibrahimovic kort achter Romelu Lukaku, maar ondanks al deze offensieve kracht bij the Red Devils lag de bal er al na twee minuten in aan de andere kant. Ashley Barnes kreeg het leer na gerommel achterin in de voeten en schoot raak. Het gros van het balbezit was in de eerste helft wel voor de thuisploeg, die er echter niet in slaagde om te voorkomen dan the Clarets verder uitliepen. Steven Defour draaide met nog tien minuten te gaan voor de rust een vrije trap op schitterende wijze in de kruising en doordat een poging van Marcus Rashford vlak daarop van de lijn werd gehaald, gingen United en Burnley bij een 0-2 stand aan de thee.

Mourinho greep in de rust in door Henrikh Mkhitaryan en Jesse Lingard in het veld te brengen voor Marcos Rojo en Ibrahimovic en een van die invallers trok een hoofdrol naar zich toe. Lingard miste in eerste instantie nog een levensgrote kans doordat Nick Pope en intikker van dichtbij op de lat wist te tikken, maar de Engelsman maakte daarna wel fraai achter het standbeen langs de aansluitingstreffer. In de slotfase voerde United de druk verder op en kon Lingard raakschieten nadat de bal bij een vrije trap voor zijn voeten viel.

Burnley Football Club verdubbelt de voorsprong op Manchester United via de HEERLIJKE vrije trap in de kruising! 🔥🔥

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 26 december 2017

Chelsea - Brighton & Hove Albion 2-0
Slechts één keer wist Brighton & Hove Albion te winnen op bezoek bij Chelsea: in 1933 won het een FA Cupduel met 1-2 in Londen. Bovendien bleven the Blues in de laatste twaalf wedstrijden op Boxing Day zonder nederlaag. Overigens stonden the Seagulls en Chelsea nog nooit tegenover elkaar op het hoogste niveau en de laatste ontmoeting tussen beide teams was in 1989, destijds op het tweede niveau.

Brighton & Hove Albion kwam de eerste helft zonder schade door, maar hield in het tweede bedrijf slechts twee minuten stand. Een fantastische voorzet van César Azpilicueta werd door Álvaro Morata binnengekopt. Na een uur spelen leek de thuisploeg de wedstrijd te beslissen, nadat een hoekschop van Cesc Fàbregas door Marcos Alonso tot doelpunt werd gepromoveerd. In het restant van het duel kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waar Chelsea het puntentotaal op 42 brengt.

Watford - Leicester City 2-1
Jamie Vardy zorgde met een schot dat net naast ging voor het eerste gevaar voor de bezoekers en via Riyad Mahrez grepen the Foxes acht minuten voor rust de voorsprong. De Algerijn stond op de goede plek om een voorzet van Marc Albrighton knap binnen te schieten. Watford liet het daar echter niet bij zitten en Molla Wague zette zijn ploeg op slag van rust weer op gelijke hoogte. In de eerste fase van de tweede helft bleven grote kansen uit, maar Watford wist toch nog toe te slaan. Abdoulaye Doucouré werd gevonden uit een vrije trap en hij werkte uit een moeilijke hoek de winnende treffer achter Kasper Schmeichel.

Bournemouth - West Ham United 3-3
In het zuiden van Engeland stond een onvervalste degradatiekraker op het programma. Het loopt de laatste weken moeizaam voor Bournemouth, dat al zeven wedstrijden op rij niet wist te winnen. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, nadat James Collins een hoekschop van Aaron Cresswell werd bij de eerste paal binnengetikt. The Cherries wisten echter nog voor rust orde op zaken te stellen. Een vrije trap bleef liggen in het strafschopgebied, waarna de bal voor de voeten kwam van Dan Gosling. Hij twijfelde niet en schiet van dichtbij hard raak: 1-1. Na 57 minuten spelen bracht Nathan Aké Bournemouth op voorsprong. Lang leek de treffer van de Nederlander de winnende te zijn, tot Asmir Begovic gruwelijk in de fout ging. De sluitpost van Bournemouth gleed uit en gunde Marko Arnautovic zo een uitgelezen kant om de 2-2 op het scorebord te zetten. In de slotminuut leek de Oostenrijker the Hammers ook nog een 2-3 overwinning te bezorgen. Diep in blessuretijd tekende Callum Wilson echter nog voor de 3-3, de eindstand van een spectaculaire wedstrijd.

West Bromwich Albion - Everton 0-0
Everton moest het op The Hawthorns doen zonder de zieke Wayne Rooney en the Toffees hadden moeite om een gat in de verdediging van de thuisploeg te vinden. West Brom liet zich in de openingsfase nog wel voor het doel van Jordan Pickford zien en José Rondón en Craig Dawson zorgden voor vroeg gevaar. Doordat the Baggies en Everton, waar Davy Klaassen opnieuw niet bij de selectie zat, er echter nauwelijks in slaagde om gevaar te stichten, floot Roger East ook bij een 0-0 stand weer af.

Huddersfield Town - Stoke City 1-1
In 2001 stonden Huddersfield Town en Stoke City voor het laatste tegenover elkaar, destijds op het derde niveau van het Engelse voetbal. Destijds eindigde het treffen in 0-0, maar het was al snel duidelijk dat die uitslag er op Boxing Day niet inzat. Na tien minuten spelen bracht Tom Ince de thuisploeg al op voorsprong, op aangeven van Colin Quaner. De thuisploeg wist die voorsprong tot de zestigste minuut vast te houden. Een voorzet van Joe Allen kon bij de tweede paal worden binnengetikt door Ramadan Sobhi. In het restant van het duel kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor de 1-1 stand op het scorebord bleef.

Vind jij dat Manchester United meer verdiende?