Willem II-doelman duwt scheidsrechter: ‘Het was een reflex’

Zondag, 17 december 2017 om 10:04Chris Meijer

Willem II-doelman Mattijs Branderhorst wilde Erik Bakker uit zijn concentratie halen toen hij op het punt stond op een strafschop te nemen namens PEC Zwolle. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer ging echter voor de sluitpost staan, die de leidsman vervolgens een duwtje gaf. Branderhorst kwam goed weg met een gele kaart, zo beseft hij in gesprek met Omroep Brabant.

Bakker benutte de strafschop en PEC Zwolle wist het duel in Tilburg uiteindelijk met 2-3 te winnen, na een 2-0 achterstand. Ik probeer een spel te spelen om de tegenstander uit z'n concentratie te halen. De scheidsrechter laat me dat spel niet spelen. Toen hij ervoor ging staan gaf ik 'm uit een reflex een klein duwtje. Daar gaf hij me geel voor. Ik heb later mijn excuses aangeboden”, zegt Branderhorst.

Hij beseft dat Wiedemeijer ook een rode kaart had kunnen geven voor de actie. “Inderdaad. Ik moet het gewoon niet doen. Het is dom. Wat ik al zei: het was een reflex. Het zal me niet nog een keer gebeuren”, stelt de sluitpost. Willem II gaf in het duel met PEC Zwolle een 2-0 voorsprong uit handen en dat zat Freek Heerkens niet lekker. “Hoe wij de goals weggeven is gewoon amateuristisch. Je weet dat ze veel kwaliteit hebben voorin en dat blijkt wel weer.”


Poll

Had Wiedemeijer hier een rode kaart moeten geven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door milnernac076)

Was ook wel weer een vreselijk slechte vertoning van deze scheids , onbegrijpelijke keuzes ..
Willem ll verdiende de overwinning , Zwolle heeft hem gestolen helaas. Zonder die penalty waren ze er denk ik niet meer aan te pas gekomen ( wel terechte penalty , Willem ll had er ook een moeten krijgen maar kreeg geel voor een schwalbe , lachwekkend werd gewoon gehaakt ). Willem ll heeft kans op kans laten liggen om de scoren te vergroten ( bv kans Ogbeche , kopt naast ) onzorgvuldige pass van Azzaoui op de katsvrij staande Sol . Deksel krijg je op je neus door de onthutsend zwakke verdediging ( staan allemaal weer te kijken bij de 2-2 en 2-3 ) . Moraal van het verhaal is dat Willem ll een prachtige voorhoede heeft met een degelijk middenveld. Zonder Peters is de verdediging een van de slechtste , zo niet de slechtste van de Eredivisie . Onze Griek had veel ongeluk in zijn spel vandaag , Lewis was achterin wel een lichtpuntje , die had ik na de eerste wedstrijd dit seizoen eigenlijk al afgeschreven. Branderhorst in potentie een prima keeper , moet alleen ballen gaan klemmen of richting de zijlijn leren stompen , dit is fataal ( had in de eerste helft ook al een keer fout kunnen gaan).
Zwolle speelde voor hun doen zeer ondermaats en verdiende op basis van voetballen helemaal niets , maar zijn dodelijk effectief zoals wij dat vorige week toevallig waren in Arnhem ( 2 kansjes , 2 goals ).

1 a 2 verdedigers erbij in de winterstop en hopen dat Peters zsm terugkeert dan kunnen we ons makkelijk veilig spelen , maar 2/3 goals per wedstrijd tegen krijgen kan en mag niet gebeuren , en V/d Looij , dat los je Niet op met 5-3-2!!

17 december 2017 om 11:09

Dat die Azzaoui een gele kaart krijgt is echt belachelijk, het was een loepzuivere penalty in mijn ogen. Wat Brandenhorst betreft na de wedstrijd tegen NAC was hij ook al aan het duwen...

17 december 2017 om 11:47

Ookal is een scheidsrechter nog zo slecht, handen thuis houden....als Sol een penalty mist mag de trainer hem toch ook niet slaan? In mijn ogen rood en een schorsing. In het amateur voetbal staan hier minstens 7 wedstrijden voor, geef het goede voorbeeld en stuur hem gewoon weg.

17 december 2017 om 12:42

Welke wedstrijd heb jij gezien? Willem II verdiende de overwinning op basis van wat? Daarnaast geeft een scheidsrechter voor schwalbes geen penalty hè! Hij loopt tegen de voet van Namli aan en duikt vervolgens het zwembad in, ik kan me in deze reactie totaal niet vinden en diegene die je bericht geliked hebben moeten wel Willem II supporter zijn, dat weet je zelf ook. Als ik jou was zou ik de wedstrijd of de samenvatting nog een keer bekijken.

17 december 2017 om 13:39

Zwolle neem ik aan ? Geef toch gewoon toe dat je blij moet zijn dat je met 2-1 gaat rusten ipv 3/4-0 . Gelukkig zijn de spelers van Zwolle wel een stuk realistischer want die geven dat zelf dus wel aan. net voor de 2-2 had het 3-1 moeten zijn ( B , kopkans ) bij de 2-2 geeft Azzi een foutieve pass daar waar Sol helemaal vrij stond . en de 2-3 is meer geluk dan wijsheid ( dat gelul dat je een goede bent als je daar op de juiste positie staat , puur ggeluk. Zwolle doet het prima dit seizoen daar hoor je me niks over zeggen maar gisteren was er maar een die de 3 punten verdiende en dat was toch echt Willem ll , dat jij als een van de weinige die bril niet af kunt zetten is niet mijn probleem . Van Fox commentatoren tot spelers tot neutrale supporters waar ik samen mee gekeken heb , Willem ll was op (bijna) alle fronten beter.. Ik moet hierbij wel aangeven ( deed ik in de vorige post ook al ) dat de verdediging een drama is .

Dat je uberhaubt durft te zeggen hij loopt tegen zijn voet aan , gast hij steek zijn poot uit moet je niet de boel gaan verdraaien om het goed te maken.

Ik ben de eerste die het zou zeggen als Willem ll slecht(er) was geweest , probeer altijd zonder bril te reageren ( lukt natuurlijk niet altijd , vooral als we tegen Nac spelen ) Maar ga me nou niet vertellen dat Zwolle hier 3 punten verdiende kom op get real..

Aan de ene kant vind ik dit de juiste oplossing van de scheidsrecht die de situatie hier goed aanvoelt. En aan de andere kant staat op de actie gewoon rood en benadeelt hij hier PEC en de volgende tegenstanders van Willem 2 door geen rood te geven.

Ik dacht dat deze man gestopt was met fluiten. Niet negatief bedoeld, maar ik heb hem al zo lang niet gezien (of het is me niet opgevallen).

17 december 2017 om 12:33

Geloof me die moeten ze echt zijn fluit afpakken , wat een drama scheids.. hele slechte beslissingen ( voor beide partijen ) van ingooien aan de verkeerde geven tot ballen over de achterlijn zien gaan terwijl de bal de lijn net aanraakt.. ongelofelijk ( hij en zijn assistenten) nooit meer op het hoogste niveau aub. Nijhuis was een hele goede tijdens Willem ll - Nac , dat ze daar maar eens een voorbeeld aan nemen ipv voor alles wat ze zien fluiten ..

17 december 2017 om 13:35

Kom op Ramon, zeiken op de scheids is altijd zo goedkoop. Soms heb je hem mee, soms tegen. Zo werkt voetbal. En uiteindelijk heb je hem over de lange termijn even vaak mee als tegen

Een scheidsrechter kan nou eenmaal niet alles zien en doet gewoon zijn best. En blijkbaar is dit het beste wat we hebben. Dan moeten we het er maar mee doen.

17 december 2017 om 14:39

Hij maakte de wedstrijd kapot , maakte vreemde beslissingen aan beide kanten en is gewoon simpelweg niet goed genoeg op het hoogste niveau te fluiten. Heeft niets met mee of tegen zitten te maken , hij kan situaties gewoon niet inschatten en geeft continu ingooien aan het verkeerde team , ziet voor vergelijkbare overtredingen de ene keer wel een overtreding en de andere keer weer niet .

Geeft geel voor een zogenaamde schwalbe terwijl hij gewoon gelapt word. moet ik nog even doorgaan?

17 december 2017 om 12:35

Hij heeft er een jaar uitgelegen door een hamstringblessure.

Ongelofelijk nare vent die Brandenhorst. Ging vorige week ook al op de vuist met de NAC-selectie terwijl de NAC-spelers werden bekogeld met fakkels door het publiek. Wat doe je daar dan in hemelsnaam als keeper?! Helemaal niks te zoeken daar. Misdraagt zich keer op keer en dat allemaal ongestraft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KöhlertAanvaller203
C. NunnelyAanvaller204
M. SvenssonAanvaller201
J. BrondeelKeeper10
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

0 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren