wk2018

‘Conflict met PSV is opgelost, heb alleen geen contact met de fans’

Zaterdag, 16 december 2017 om 10:41

Zakaria Labyad keerde begin dit jaar terug naar de Eredivisie door bij FC Utrecht te gaan spelen en is in het huidige seizoen met zeven goals een van de grote smaakmakers. De middenvelder moest in zijn eerste halfjaar flink werken aan onder meer zijn gewicht, conditie en wedstrijdritme, maar benadert nu weer zijn topvorm.

“Ik ben van ver gekomen. Nu ben ik eindelijk fit en voel ik me goed”, vertelt hij in gesprek met de NOS. Labyad kwam naar de Domstad toen zijn contract bij Sporting Portugal was ontbonden. Er was interesse uit het buitenland, maar de spelmaker wilde graag terug naar Nederland: “ik denk dat ik hier nog niet klaar ben. Die kans kwam toen Utrecht zich in januari meldde.”

Labyad hoopt dat Utrecht een springplank voor een transfer naar de top drie kan vormen, al zal het voor hem niet makkelijk worden om de club de rug toe te keren: “Binnen FC Utrecht weet iedereen dat ik mijn ambities heb. Natuurlijk is het altijd een moeilijke keuze om Utrecht te verlaten, omdat dit de club is in de stad waar ik geboren ben. Als kleine jongen is het altijd je droom om voor FC Utrecht te spelen. Maar wat is clubliefde? Ik zal niet doodgaan als ik hier vertrek.”

Aangezien de drievoudig Marokkaans international zijn opleiding genoot bij PSV, en daar ook debuteerde in het profvoetbal, heeft hij al ervaring met het spelen in de Nederlandse top. In 2012 volgde een vertrek wegens contractproblemen en hij ontving in februari een striemend fluitconcert van de PSV-fans. Toch sluit Labyad een terugkeer naar Eindhoven niet bij voorbaat uit: “Ik heb twee jaar geleden mijn excuses aangeboden aan Marcel Brands. En die heeft hij ook aanvaard. Daarna heb ik nog vijf keer tegen PSV gespeeld en hem altijd gegroet. Het conflict tussen PSV en mij is opgelost. Alleen met de supporters heb ik geen contact.”


Poll

Denk jij dat Zakaria Labyad een versterking zou zijn voor de top drie van de Eredivisie?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door asroma8)

Niet helemaal netjes hoe het gegaan is, maar ik denk dat het een beetje van beide kanten was. Daarnaast was hij nog jong en het grote geld sprak hem natuurlijk wel aan. Nu hij ouder en volwassener is, merk je ook dat hij juiste keuzes maakt zoals kiezen voor een terugkeer naar FC Utrecht. Heb hem nooit uitgefloten is het stadion en als het aan mij ligt is hij meer dan welkom om een tweede kans te krijgen. Ik denk dat de meeste fans bij PSV dat ook zullen hebben, ondanks er altijd veel kritische mensen zitten tussen ons publiek. We’ll see!

16 december 2017 om 10:58

Je doet je naam wel eer aan in deze post! Respect dat je dit op kunt brengen. Weet alleen niet of hij iets toe zou voegen aan de selectie op dit moment.

16 december 2017 om 11:43

Je kunt veel van de PSV fans vinden, maar dat ze kritisch zijn? Haha, er wordt al sinds jaar en dag thuis op de countert gespeeld, met de laatste seizoenen onder cocu als triest dieptepunt. On: na 15 leuke wedstrijden wil hij al weer weg bij utrecht, na 15 leuke wedstrijden zal hij ook weer weg willen bij de topclub waar hij dan zn geld verdiend. In al die jaren exact niets veranderd en zal zo weer een club naaien als het hem beter uitkomt.

16 december 2017 om 11:53

Ja want alleen balbezit voetbal is leuk. Als je het daar niet mee eens bent, ben je niet kritisch? Psv wint de laatste jaren de meeste prijzen dus tja

16 december 2017 om 11:57

Je kan niet alle PSV-fans over een kam scheren. Als er bier uit de tap komt en er gewonnen wordt is een groot deel al tevreden, maar er is ook een deel van de PSV supporters zeer kritisch. Vergis je daar niet in hoor. Op de tribunes in Eindhoven wordt ook wat afgefloten hoor.

Waarom moet je eigenlijk kritisch zijn als je ploeg op de counter speelt (wat PSV echt niet elke thuiswedstrijd doet hoor). Vorig jaar waren de saaiste wedstrijden die waarin PSV niet kon counteren. Ik heb de afgelopen jaren de meest fantastische counter goals gezien hoor.

16 december 2017 om 12:01

@migi: nee, ik had het misschien anders moeten verwoorden: inspiratieloos betonvoetbal met snelle mensen voorin. Tja prijzen, vraag ajacieden hoe blij ze waren met het slaapverwekkende voetbal onder prijzenpakker De Boer.

16 december 2017 om 13:00

Ik vraag me oprecht af of je meer dan 2 PSV wedstrijden per jaar ziet als je hun voetbal bestempeld als betonvoetbal. Je kunt ook helemaal niet kampioen worden als je in te veel wedstrijden niet domineert.

16 december 2017 om 14:46

Ik vond het tijdperk de boer ook helemaal niets maar financieel was het geweldig. Ieder keer champions leaugue geld heeft ajax zeker geholpen om hen in de positie te brengen waar ze nu zijn. Hoewel ik de boer niet terug wil zien bij ajax moeten we hem wel bedanken.

Deze jongen hoef ik echt nooit meer in een PSV shirt te zien. Jong en alles zijn leuke woorden en excuses maar je moet ook verantwoordelijkheid nemen voor je acties zelfs als je jong bent en een zuiger als zaakwaarnemer hebt. Hij heeft PSV gewoon genaaid. Dus nee je bent niet meer welkom als het aan mij ligt.

16 december 2017 om 11:14

Hij neemt zijn verantwoordelijkheid blijkbaar want hij heeft zijn excuses aangeboden. Hij realiseert zich dus dat hij (deels) fout zat. Dan is het ook een keer klaar.

16 december 2017 om 12:27

Waarom voor eeuwig wrok koesteren als de hoofdrolspelers al excuses hebben gemaakt en weer door een deur kunnen? Het nadeel van jonge talentjes in Nederland is nu eenmaal dat ze nog niet volwassen kunnen reageren, want dat zijn ze nog niet. Nagenoeg iedereen op deze site zou (ook qua geld verbrassen) hetzelfde doen, want dat hebben we ook gedaan. Uitgave patroon/ aantrekkingskracht was alleen een stuk kleiner. Castaignos is ook terug gekomen. En ik sluit ook niet uit dat bakalli terug komt.

16 december 2017 om 13:57

Ajacieden en Feyenoorders zijn van die haardragers. Maar wij PSV’ers toch niet? Ik hoop hem zo snel mogelijk terug te zien. Een kind van onze club en 1 fout is te vergeven en je kunt zelfs enigszins zijn situatie begrijpen. Hoop hem snel weer bij PSV te zien, kan niet wachten om hem te zien vlammen!

16 december 2017 om 14:49

Hmmm nee hij heeft PSV niet genaaid. Je moet echt ff objectief die hele zaak onderzoeken. PSV wilde hem naaien met een contract dat eigenlijk niet rechtsgeldig was en hij had geld aangenomen van PSV en vervolgens wilde hij gebruik maken van het feit dat het contract niet rechtsgeldig was om een transfer te maken. PSV is eigenlijk een straf misgelopen want zij hadden deze jongen op zijn 17de een contract voor 5 seizoenen laten tekenen terwijl dat maximaal 3 seizoenen had mogen zijn

Eerlijke en reële reactie van Labyad. Je ziet wel dat die volwassener is geworden ten opzichte van zijn periode bij psv. Om gelijk op die club in te haken denk ik niet dat zij hem terug zullen halen, dus blijven alleen ajax en feyenoord over. Op dit moment denk ik alleen dat feyenoord interesse zou hebben in hem. Hij speelt nu goed bij Utrecht, maar vroeger dacht ik echt dat zijn top hoger zou liggen dan dat ik nu denk. Ik snap alleen niet waarom die weer zo snel weg zou willen gaan, is wel een risico terwijl het nu weer eens zo goed gaat. Eigenlijk zou ik gewoon nog een jaartje wachten en voor zichzelf afvragen, waar wil ik nu eigenlijk echt spelen...top van Nederland, subtop buitenland. Zolang hij die route nog niet uitgedacht heeft, lekker ballen voor Utrecht.

16 december 2017 om 11:24

Vertel eens is psv opgericht door jou achterban?... club psv is van elke liefhebber en labyad is nog groter supporter van psv dan jij denkt... trots zegt ie nee bergwijn is zeg maar de trots die jongen staat te popelen om weg te gaan. Labyad is welkom vriend.

16 december 2017 om 14:50

Ik begrijp helemaal niets van jouw reactie en taalgebruik

16 december 2017 om 11:20

Simpel figuur

Tja dit blijft een moeilijk verhaal. Ene kant een geweldige voetballer die mocht van ginkel, maher en misschien nog een middenvelder vertrekken ook echt een aanwinst zou zijn. Daarnaast heeft hij ook zijn excusses aangeboden en zou het klaar moeten zijn. Aan de andere kant vraag je je toch af: zou hij dit nog eens kunnen flikken? Heb het gevoel van wel. Mochten we heb toch weer willen dan moet het contract heel goed in elkaar steken.

16 december 2017 om 11:26

Die jonge was 18 en kon meer geld pakken dan bij psv en hij wilde toen niet spelen aan de zijkanten puur op het middenveld als ik psv was zou ik deze jonge vandaag nog ophalen dan morgen als speelt hij geen basis maar maakt de bank wel en team sterker

İk denk dat bijna iedereen hetzelfde als Labyad had gedaan. 1.5 miljoen per jaar op jonge leeftijd is gewoon niet te weigeren. Je hebt zoveel risico's in je cariere. Blessures, vormloos, slechte ontwikkeling etc. Dan kan je beter gewoon eerst voor warm geld kiezen. Spelers met talent en mentaliteit komen daarna altijd bovendrijven.

16 december 2017 om 11:48

Ik denk niet dat er veel supporters zijn die het Labyad kwalijk nemen dat hij voor het grote geld koos. De meesten vonden het jammer. Het grote probleem was de manier waarop dat ging. Wanneer een speler en zijn zaakwaarnemer de boel zo ontzettend bedriegen en belazeren als dat Labyad heeft gedaan dan verandert het ‘jammer’ van de supporter in (meer dan) irritatie

Hij was jong, en werd door z'n zaakwaarnemer gek gemaakt voor het grote geld.
Nu z'n excuses gemaakt, dan moet het ook klaar zijn.
Wat mij betreft, met zijn kwaliteiten, meer dan welkom bij Psv.
Mocht in de zomer Pereiro vertrekken, lijkt Zakaria de ideale opvolger op 10.

Probleem met PSV is niet opgelost als de fans jou niet zien zitten jongen.. jouw probleem met Brands is opgelost, en Brands vertrekt dus binnenkort naar Chelsea als de geruchten kloppen. Dus jouw probleem met PSV lijkt te blijven bestaan, ik denk niet dat PSV een speler gaat aantrekken waarvan ze al weten dat ie impopulair is. En hoeveel voegt hij nou echt toe? Ramselaar is hetzelfde type, speelt ook weinig

Feyenoord en PSV (ajax zal hem sowieso niet willen) moeten hem niet willen joh, die kan het niveau niet aan, dat heb die nou wel bewezen

Als het echt als jochie je droom is om voor fcu te spelen blijf je er niet 1 jaar ik snap heel goed zyn ambities en gun hem ook het allerbeste maar het had wel netter geweest om hier het seizoen af te maken en in de zomer de stap maken dat utrecht ook alle tyd en meer opties voor een vervanger heeft.nu is het eerst een half jaar fit worden een half jaar knallen en weg het enige voordeel is dat er wel een goede transfersom word betaald voor een speler die transfervrij is binnengekomen. Zal als utrecht zijnde maher proberen te huren als hij vetrekt denk dat ten hag hem wel weer goed laat spelen

16 december 2017 om 14:53

Hij blijft wel tot het einde van het seizoen en dan zal Utrecht wel een leuk bedragje krijgen als hij een transfer maakt. Win-win situatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

25 jaar
56 fans
Aanvaller
SeizoenClubW
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
2016/2017 Sporting Portugal 0 0 0 0
2016/2017 FC Utrecht 18 3 2 0
2016/2017 Jong FC Utrecht 2 0 0 0
2015/2016 Fulham 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax heeft geen haast na wegvallen Bandé: ‘Nog voldoende opties’

Ajax gaat zich vooralsnog niet roeren op de transfermarkt om een extra vleugelaanvaller aan te trekken, nadat Hassane Bandé vrijdagmiddag zwaar geblesseerd raakte. In de wedstrijd tegen RSC Anderlecht (3-5 nederlaag)...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 juli
Jeffrey Bruma blijft VfL Wolfsburg deze zomer trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren