‘Die tien punten voorsprong is een lachertje, grotendeels geluk voor PSV’

Donderdag, 7 december 2017 om

Gerald Vanenburg denkt niet dat de titelrace al is gelopen. De oud-speler van zowel Ajax als PSV denkt dat het onderlinge gat op de ranglijst weinig zegt over de kwaliteitsverschillen tussen beide ploegen. Met de kraker tussen beide ploegen voor de boeg heeft PSV een voorsprong van tien punten op de Amsterdammers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

'Het gat van tien punten van PSV is grotendeels geluk'


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door hectormoreno)

Onzin van Gerald. Wint PSV dan is het klaar met de titelstrijd. PSV speelt degelijk voetbal, niet enkel op geluk wat hier steeds geschreeuwd wordt. Ajax speelt dramatisch dit seizoen en maakt 13 punten echt niet meer goed, de 10 zou mij al zeer verbazen.

7 december 2017 om 11:02

Ach, denk dat het geluksfactor vooral zit dat psv nét die ene goal in de laatste tien minuten weet te maken en het bij Ajax nét niet lukt. Ziyech mistte die kans in de 94e minuut tegen Twente, psv prikt hem er tegen Twente en Zwolle wel in..

7 december 2017 om 11:13

Geluksfactor of niet, feit is dat er nu al 10 punten verschil zijn. En al verliest psv een paar wedstrijden dan verliest ajax er ook nog wel een paar omdat ze totaal niet constant zijn. En ik zie ajax niet opeens een constante ploeg worden die alles wint. Dus dan is het vrijwel onmogelijk om die punten te overbruggen. Alleen als psv een blessuregolf krijgt zoals feyenoord, of een echte inzinking van 7 wedstrijden oprij verliezen hebben andere ploegen een kans.

7 december 2017 om 11:16

Tsjah, in mijn ogen is dat soort scherpte een stukje kwaliteit, en een heel beslissende

7 december 2017 om 11:32

Voor de PSV fans zeker een lachtertje, dat de rest het zo slecht doet.

7 december 2017 om 13:39

Psv heeft pas in 1 potje punten laten liggen. Als je dat aan 't begin van het seizoen had voorspeld was je door iedereen voor gek verklaard. Komt zeker wel een bepaalde mate van geluk bij kijken.

7 december 2017 om 11:46

Naja op zich is het natuurlijk pas afgelopen na de laatste wedstrijd. tot de absolute beslissing is alles mogelijk. Zelfs wij kunnen nog kampioen worden.

Maar terug op Ajax, wat Vanenburg denk ik bedoelt is hetgeen ik ook al zei. 10 punten geeft een vertekenend beeld, omdat Ajax 6 punten in eigen hand heeft. Feitelijk is "de veilige marge" dus maar 4 punten, omdat Ajax en Psv mekaar nog 2x treffen. Als je het zo stelt klinkt het een stuk positiever.

Neemt verder niet weg dat ze voor jullie doen zeer matig presteren.
Maar nogmaals, met 2 onderlinge duels voor de boeg kan het er veel rooskleuriger uitzien.

Psv heeft nu het kampioensgeluk van late goals of een bal net niet tegen krijgen etc. Niets mis mee, dat maakt je kampioen. Hadden wij ook.
Maar ik vind, in tegenstelling tot andere jaren, dat psv zeer fragiel oogt. Het kan zo maar zijn dat een Nederlaag ze gaat doen wankelen. Daarnaast kan ik me herinneren dat julllie ooit op datzelfde psv 13 punten achterstonden en er ruim voorbij schoten. Je kan er niks van zeggen.

psv heeft de beste papieren, maar 6 van de 10 puntjes heeft Ajax zelf in de hand en een voorsprong van 4 is niet onoverkomelijk mijns inziens. Dan heb je ook AZ nog. kan leuk worden. Hoop dat jullie er net zo'n mooie ontknoping van maken als 10 jaar terug, dan beleeft de rest er ook nog wat lol aan

7 december 2017 om 12:06

Hoezo heeft Ajax de zes punten tegen PSV nog volledig in eigen hand? Waarom zou je niet kunnen beargumenteren dat PSV het zelf ook in eigen hand heeft? Je gaat er automatisch van uit dat Ajax beide wedstrijden zal winnen. Waar is dit dan op gebaseerd? Ik vermoed zelf wensvol denken dus daarmee is het een ongefundeerde aanname. Verder is je relaas gebaseerd op wensvol denken vind ik. Je stelt dat het mogelijk is dat PSV na een nederlaag direct zal wankelen maar ik vermoed toch sterk dat dit veel meer op hoop is gebaseerd dan op de realiteit. Laten we eerst aankomende zondag maar eens afwachten wat het resultaat wordt.

7 december 2017 om 13:22

@thefatman

Oh nee zeker niet. Ik ga daar niet vanuit. Ik probeer Vanenburg te doorgronden.
In feite is het zo dat wanneer je van eigen kwaliteit zou uitgaan een ajacied kan denken: de feitelijke achterstand is 4 punten daar je er zelf 6 in de hand heb. Op die 6 punten hebben ze namelijk direct zelf invloed. Ze zijn maar voor 4 puntjes afhankelijk.

Hetzelfde kan je zeggen van psv. Een psver zal vermoedelijk denken 10 punten verschil, plus eventueel 6 punten die ze zelf in de hand hebben. Maar wanneer je voorstaat heb je vaak een iets andere mindset. Dan "leef je van wedstrijd tot wedstrijd" zoals de stichting open deur zal gaan klinken. Jaag je op dan ben je meer op de punten gericht en zal je kunnen denken we zijn voor 4 punten afhankelijk, 6 hebben we direct invloed op.
Dat is ook een gezonde gedachtengang.
Zo beredeneert is die enorme voorsprong van 10 punten relatief.

Wat psv betreft constateer ik dat ze in tegenstelling tot andere jaren toch wat broos ogen, ongeacht hun behoorlijke voorsprong. Dus ik denk dat het zeker niet ondenkbaar is dat dit zijde draadje van net wel winnen ook om kan slaan.

Daarbij moet gezegd worden dat ajax tot dusverre ook zwak presteert voor hun doen. Naja eigenlijk heel wisselvallig. grootse overwinningen worden afgewisseld met zwakke optredens. Dus zelfs al zou psv van slag "kunnen" raken, dan nog moet ik zien of onze Amsterdamse vrienden in staat zijn hun "prooi" psv echt op te jagen.
Maar ik denk dat het zeker nog niet gezegd is dat danwel psv, danwel ajax, danwel az kampioen wordt

7 december 2017 om 13:45

Ha, bedankt dat je dat even aanstipt, ik als Psv'er zie het gat bij deze alvast als 16! Ongekend!

7 december 2017 om 19:07

Droeftoeter

7 december 2017 om 12:17

Dat de voorsprong van PSV door geluk komt is natuurlijk flauwekul. Echter dat het verschil in punten geen goede weergave is van het verschil in kwaliteit ben ik wel met Vanenburg eens. Echter vind ik dat meer het manco van met name Ajax en Feyenoord, die een veldoverwicht te vaak niet hebben omgezet in winst. Op een enkele uitzondering na zijn de overwinningen van PSV echt wel terecht geweest, ook al kwamen deze vaak laat tot stand en/of met een miniem verschil. Ik zie PSV ook weinig punten meer morsen tegen kleine ploegen, dus als ze komend weekend winnen lijkt het me sterk dat ze nog ingehaald worden.

7 december 2017 om 16:53

gerald heeft alweer flink lijm gesnoven.

Geluk als je 8 punten op az en 10 punten voor op ajax staat? Ja die snap ik

7 december 2017 om 11:20

Het kwartje is tot nu toe altijd de goede kant opgevallen voor psv, terwijl ajax en feyenoord juist vaak in de laatste minuten punten hebben verspeeld. In zekere zin zit daar wel een factor geluk bij.

7 december 2017 om 12:48

Is dat geluk? Of concentratievermogen, conditie, kwaliteit?

7 december 2017 om 12:58

Statistisch gezien (creeeren van grote kansen en het benutten daarvan) presteert psv momenteel zwaar bovengemiddeld. Verleden wijst tevens uit dat de efficientie die ze tot nu toe hebben niet vol gaan houden. Dat gaat goals kosten. Feyenoord heeft op basis van het ExpG-model dat over langere termijn (1 seizoen bijv) behoorlijk nauwkeurig is meer gecreeerd en minder weggegeven dan psv. Gemiddeld genomen converteert een ploeg tussen de 10 en 18 procent van de doelpogingen over een heel seizoen. Psv zit bovenin die schaal en gaat nog wat zakken terwijl feyenoord daar onderin zit en bijna alleen nog maar kan stijgen.

7 december 2017 om 13:58

Bij Ajax is dat kwaliteit, bij een andere club is dat geluk.
Hoe ik hier aan kom?
Nou, zo gauw in de afgelopen decennia het woord geluk of Lucky in verband met Ajax wordt gebezigd gaan de seinen op rood. Niks geen geluk allemaal jaloezie. Het is gewoon kwaliteit.
Nu zit het PSV mee en hebben soms mazzel, is de hele voorsprong alleen maar geluk en totaal niet aan kwaliteit te wijten.
Maar ik hoop dat iedereen dit snapt. In Amsterdam is gewoon alles het beste.
En dat is logisch.

PSV heeft gewoon 3 spelers die een wedstrijd voor je winnen. Zoet, Lozano en van Ginkel. En de rest van de selectie is beter dan iedere speler buiten de top 5, ja dan win je je potjes wel. Vallen die 3 weg dan zie ik ze die voorsprong verspelen. En laten we niet zeggen dat dat niet kan gebeuren. We hebben allemaal gezien wat er bij Feyenoord gebeurde toen ze jongens als Jorgensen moesten vervangen. Er bleef weinig over.

7 december 2017 om 11:06

Ik vind het collectief bij PSV goed. Lozano vind ik echt niet overtuigend, die zal misschien nog het minst gemist worden mocht hij wegvallen van die 3. Ramselaar kan van Ginkel vervangen, al vind ik hem wel onvoorspelbaarder. Zoet zul je echt missen als hij wegvalt.

7 december 2017 om 11:16

Bij feyenoord hebben ze niks achter jorgensen. Bij psv kan je net luuk (aanspeelpunt) spelen en je kan met locadia (veel wisselingen)werken

7 december 2017 om 12:20

De enige reden waarom er zo'n gapend gat zit tussen de beide clubs is het aantal doelpuntenmakers in de selectie. Ajax speelt in mijn ogen beter voetbal, maar komen simpelweg doelpunten tekort. Als je alleen al ziet dat Lozano in zijn eentje net zoveel scoort als Neres, Younes en Kluivert bij elkaar. Dat Locadia meer scoort dan Huntelaar en Dolberg bij elkaar en dat van Ginkel net zoveel scoort als de 3 middenvelders van Ajax bij elkaar dan is het logisch dat PSV een grote voorsprong heeft. Ajax heeft een spits nodig die er ten minste 25-30 per seizoen in prikt, zeker als je speelt met Younes op de buitenkant. Daarnaast missen ze een scorende middenvelder zoals Klaassen was. Je moet de doelpunten ergens vandaan halen en nu missen ze in elke linie doelpunten. Als er 1 linie is die minder scoort kun je daar nog overheen komen, maar nu is het zowel op het middenveld als in de aanval te weinig.

7 december 2017 om 12:22

Idiote conclusie. Ajax heeft meer gescoord dan PSV....

7 december 2017 om 12:37

Ja, maar kijk ook even naar welke doelpunten: 2x eigen doelpunt, 6 doelpunten van een verdediger en 6x vrije trap of penalty. Dat zijn 14 goals die ik schaar onder de niet reguliere doelpunten. Kijk je naar de gewone velddoelpunten dan is PSV daar in mijn ogen gewoon beter in. Ik zal heel eerlijk zijn, nu Kluivert speelt en Neres wat meer in vorm komt wordt het al wat beter bij Ajax, maar zodra je het van Younes moet gaan hebben kom je qua doelpunten tekort, zeker omdat de middenvelders ook te weinig scoren (behalve uit standaardsituaties).

7 december 2017 om 12:52

Dit vind ik dus juist andersom, psv is veel te afhankelijk van een beperkt groepje doelpuntenmakers terwijl bij Ajax juist meer gescoord word door het collectief. Als bij PSV Lozano en /of van Ginkel wegvallen dan blijft er een zeer middelmatige subtopper over. En dan gaat de factor geluk niet eens meer een rol spelen.

7 december 2017 om 13:58

'Dat zijn 14 goals die ik schaar onder de niet reguliere doelpunten.'

Wat een gezwets. Dus als ik jouw redenatie volg heeft een ploeg die bijvoorbeeld voornamelijk uit spelhervattingen scoort geen scorend vermogen? Wat maakt het in vredesnaam uit hoe je scoort? Het enige wat telt is dat je vaker scoort dan de tegenstander. Of dat nou doelpunten uit geniale combinaties of kopballen van centrale verdedigers uit hoekschoppen zijn, die tellen net zo hard en zijn even goed een vorm van kwaliteit. Net als het nemen van strafschoppen en vrije trappen.

Als je spelers hebt die bij spelhervattingen en strafschoppen een geweldige trap hebben, zou je wel dom zijn om dat niet op te gaan zoeken. Lekker de duels opzoeken op randje 16 en vaak gaan liggen. Feyenoord heeft er de UEFA Cup mee gewonnen. Als je een elftal vol goede koppers hebt, moet je vooral voor de lange ballen, hoge spelhervattingen en de vroege voorzetten gaan en niet onnodig gaan lopen pielen.

Ik zie totaal niet in waarom het relevant hoe doelpunten tot stand komen of waarom het een meer een kwaliteit is dan de ander. Het enige wat telt is wat er op het scorebord staat.

Weleens van de inworpen van Rory Delap gehoord?

Je kan het ook anders bekijken. PSV speelt best zwak en heeft al 10 punten voorsprong. Moet je nagaan wat er gebeurt als het wél gaat lopen bij Psv.

Ik kan nooit zoveel met dit soort reacties. Ons ajacieden past nu gewoon wat bescheidenheid en het is een beetje zwak om alles maar op pech of geluk af te schuiven.

7 december 2017 om 11:07

PSV speelt alleen de laatste 4 wedstrijden niet zo goed. Daarvoor veel makkelijke, grote overwinningen.

7 december 2017 om 11:17

De laatste wedstrijden was het qua score moeilijker, maar ook daarvoor had PSV al wedstrijden waarin het spel niet goed was. Alleen toen zag je dat niet terug in de score. Datzelfde geldt voor Ajax overigens. Zelfs bij die monsterscore tegen Nac, maar ook tegen bv Heerenveen, was de ruime score geen goede afspiegeling van het spelbeeld.

PSV heeft echter zo extreem veel scorend vermogen in huis, dat ze er ook mee wegkomen als het spel minder is of ze verdedigend steken laten vallen. En dat is gewoon indrukwekkend en dat moet imo niet weggeschreven worden als geluk zoals nu vaak gebeurt.

7 december 2017 om 12:37

Maar het woord 'goed' is wel allemaal relatief aan het huidige niveau in de Eredivisie. Naar mijn mening staan ze terecht bovenaan en ik denk persoonlijk dat ze 'gewoon' kampioen gaan worden, maar echt goed heeft PSV nog niet gespeeld. Het is vooral degelijk en voor een topclub is dat ruim voldoende om kampioen te worden.

Echter heeft iedereen het alleen over Psv, terwijl men kritischer mag zijn op Ajax en Feyenoord. Dat zijn namelijk de ploegen die echt verzaken door verschillende redenen. Gezien het niveau van de laatste 10 clubs, ben je als topclub eigenlijk verplicht om die wedstrijden met 4-0 of meer te winnen. Zo indrukwekkend zijn ruime overwinningen ook weer niet.

Er komt zeker een factor geluk bij kijken.. Maar de 10 punten voorsprong komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. PSV wordt nu een beetje afgeschilderd als de meest gelukkig. PSV heeft echter ook heel veel specifieke kwaliteiten met als uitschieter het aanvallend en scorend vermogen.

PSV heeft gewoon een heel gebalanceerd team, achterin niet fantastisch maar er staat gewoon een degelijk geheel.

Prima keeper die uitstekend in vorm is en punten pakt.
2 gretige backs die aanvallend veel brengen
Centraal staat ervaring en lengte, niet van superniveau maar degelijk
Middenveld is in balans met controle, voetballend vermogen en diepgang
Voorin hebben ze opties, jongens met een actie en vooral: scorend vermogen

Daarbij hebben ze gewoon een prima bank. Als PSV de verdediging in de winterstop weet te versterken dan zie ik de ploegen in de achtervolging geen onmogelijke, maar zeer lastige kluif krijgen aan het achterhalen van dit Psv. 7 of 13 punten is daarin letterlijk, maar ook mentaal, een groot verschil

Het gat is 8 punten hoor...
*zet eierschil op hoofd*

Zonder grappen, het is jammer dat niemand echt naar de nummer twee kijkt. Wie weet wat AZ dit jaar kan bereiken? We zullen onze plaats wel weten na December, na Heracles, Ajax en Pec.

7 december 2017 om 11:32

Je hebt helemaal gelijk. Er wordt vaak gekeken naar de nummer 1 en Ajax, Feyenoord of Psv. AZ doet het gewoon super goed dit jaar en als ze zo doorgaan eindigen ze misschien gewoon als tweede. Overigens hebben ze daar ook een goed beleid zeg. Doen ze knap!

7 december 2017 om 12:23

Het is jammer, maar ook begrijpelijk dat AZ niet wordt gezien als titelkandidaat. De enige reden hiervoor is volgens mij dat de breedte van de selectie niet goed genoeg is. De basis van AZ is prima en kan wel stunten (al zijn ze ook niet zo goed dat ze direct tot de kampioenskandidaten gerekend worden), maar als er 2 blessures zijn bij de basis zie ik ze helemaal instorten.

Geluk? Goedkoop / kleinzerig excuses vanuit een Ajax bril voor de minder goede prestatie van Ajax ten opzichte van Psv.

Het is zeker de normaalste zaak van de wereld om te beredeneren dat PSV constant met ongeluk te maken heeft (zoals een vliegtuigongeluk, hele selectie geblesseerd of puntenaftrek vanwege een straf).

Het verschil in kwaliteit van de selectie is minder groot dan het verschil in punten doet vermoeden. Mocht Ajax winnen dan kan het misschien nog spannend worden anders is het wel een gelopen koers.

7 december 2017 om 12:30

Maar PSV heeft een volwassen selectie met ervaren spelers. Op Lozano na zijn het geen geweldige spelers, maar ze verzaken zelden en kunnen goed op resultaat spelen. Ik ben nog steeds van mening dat de selectie van PSV net als vorig seizoen niet gebalanceerd is, maar het is in ieder geval een volwassen ploeg en dat zie ik bij Feyenoord en zeker bij Ajax minder. Op basis daarvan is het verschil in punten wel goed te verklaren.

Ik word zo moe van die mensen die het allemaal geluk vinden. Als t nou 1 wedstrijd gebeurt misschien 2 oke maar dat PSV week na week wint is echt geen geluk.

7 december 2017 om 11:30

True. En een wedstrijd duurt nou eenmaal 90+ minuten waarin je gewon kunt scoren. PSV had alleen geluk tegen Pec, want PEC was beter. Maar de rest hebben ze verdiend gewonnen.

7 december 2017 om 11:33

Is zeker zo. De enige wedstrijd waar PSV zwijnde was in Zwolle. Maar goed, trek je die 2 punten eraf, dan zou de voorsprong nog altijd 6 op AZ , 8 op Ajax, 9 op Zwolle en 12 op Feyenoord zijn.
En ja, mocht PSV niet verliezen in de Arena, dan kunnen ze daarna lekker kijken wie van de twee achtervolgers punten laten liggen, want AZ en Ajax kruisen de degens ook nog. Ze gaan hoe dan ook met een riante voorsprong de winterstop in. En dat is dik verdiend, want de concurrentie geeft niet thuis.

Geluk? Misschien een deel, maar ik noem dat kwaliteit. Een wedstrijd duurt nou eenmaal 90 minuten ( blessuretijd) en dan heb je alle het recht om in de laatste minuten nog te scoren. Alleen tegen PEC vond ik dat PSV geluk had, maar de rest van de wedstrijden hebben ze gewoon verdiend gewonnen.

Ajax moet gewoon winnen zondag, klaar. Verschil in 7 of 13 punten is enorm. Ook mentaal zal het hard aankomen mocht PSV winnen. En keizer zal toch hopelijk niet aan komen zetten met 3 verdedigers? Dan zal PSV Ajax helemaal weg counteren.

7 december 2017 om 11:52

Klopt wel, maar ga je in Alkmaar op je bek, dan zijn het er zo weer 10 en is AZ lachende derde, want die staan dan ineens op 5 punten achterstand.

Helemaal eens Gerald, dat ís idd een lachertje die 10 punten, en idd hebben die ook héél weinig met de kwaliteiten van PSV te maken. Maar Gerald, dankzij de totále armoede in de eredivisie zal PSV hier waarschijnlijk wel gewoon kampioen mee worden. Ze lachen zich momenteel een puist hoor daar in Eindhoven, de ene belachelijk slechte wedstrijd na de ander wordt nipt gewonnen, en week in week uit stuntelt de rest van de eredivisie er achteraan.

Gerald Vanenburg zegt hier niets te veel of te weinig. Ik ben het gewoon helemaal eens met zijn constatering dat de voorsprong een lachertje is. Het geeft totaal niet de verhoudingen weer van de eredvisie op dit moment. PSV heeft maar twee wedstrijden aanvaardbaar voetbal gespeeld. Twee. In de overige duels was het voetbal soms echt té triest en treurig voor woorden, soms tenenkrommend en soms heel erg matig.

Mensen die beweren dat PSV dit seizoen 'gewoon' prima speelt en zelfs 'in het begin goed speelde' die kunnen onmogelijk de wedstrijden volledig gezien hebben en kijken, denk ik dan maar, alleen maar naar cijfers of losse statistieken. En dan krijg je reacties als 'huh, als je tien punten voor staat kan dat noooooit met geluk te maken hebben', of 'als je vijf keer scoort tegen VVV dan kan het nooit geluk zijn en heb je gewoon goed gespeeld'. Maar dat zijn drogredenen. Statistieken zeggen weinig tot niets over het veldspel. En al scoor je vijf keer, dan zegt dat op zichzelf niets over die 85 minuten die daarnaast ook nog gespeeld zijn in die wedstrijd en omdát je vijf keer scoorde zijn die 85 minuten afgrijselijk voetbal gewoon 85 minuten afgrijselijk voetbal. Punt.

En tenslotte blijf ik zeggen dat zelfs een zege van PSV de titel race niet beslist. Er zijn nog 18 wedstrijden daarna. Daarin is het moeilijk om dertien punten goed te maken. Maar zeker niet onmogelijk. En ik herinner me seizoen 2007 als de dag van gisteren. Toen kon het dat de gehele voorsprong werd verspeeld. Hoezo en waarom zou dat nu niet kunnen precies?? De kans dat dit PSV team straks ineens in elkaar stort en weken achter elkaar niet meer kan winnen is gezien de kwaliteit en het geluk van momenteel totaal niet ondenkbeeldig. Dit is echt een zwak Psv!

7 december 2017 om 11:56

Maar de rest is gewoonweg nog slechter. Natuurlijk wint PSV de wedstrijden niet overtuigend en heeft met name Zoet voor deze voorsprong gezorgd. Ik zie Ajax geen reeks van 10, laat staan nog meer overwinningen op rij maken en iets dergelijks is wel nodig om het gat te dichten.

7 december 2017 om 12:14

Klopt. 'de rest' doet het qua resultaat slecht. Daardoor staat PSV zo ver voor.

Maar ik wijd dat er deels aan dat Ajax gewoon net als vorig seizoen onder Bosz de zaak gewoon nog niet op de rails heeft. Ik zie geen enkele reden waarom dit Ajax niet ook een reeks van tien zeges op rij, of zoiets, kan neerzetten, als die trein dadelijk een keer zou gaan lopen. En nogmaals, voorwaarde is sowieso dat eerst PSV instort of een enorm slechte serie neerzet. Want als PSV zo doorgaat dan maakt wat Ajax doet niet eens uit.

Maar dat laatste zie ik gewoon niet snel gebeuren. PSV wint en wint maar dat is zo goed als nooit te wijten aan het goede spel of overtuigende manier waarop gewonnen wordt. En het voetbal is gewoon puur slecht. Dus als alles straks niet meer goed valt, zoals het dat momenteel wel doet, dan kan PSV ook niet meer terugvallen op het (goede) spel. Dan gaan er problemen ontstaan. Kan niet anders.

7 december 2017 om 12:27

Ajax is dit seizoen (mede door een ongelukkige transferperiode) doorgeschoten in een bepaalde leeftijdscategorie. Met zo'n jonge ploeg wordt je geen kampioen. Niet omdat de kwaliteit er niet is, maar omdat jonge spelers wisselvallig zijn. Als je zoveel jonge spelers in de basis hebt staan, zijn de resultaten heel wisselend.

Verder is er ook sprake van afgunst, onder de publieke opinie en de media zelf. Ze hebben het allemaal over het 'lage niveau' van Psv, maar vergeten te vermelden dat dit Ajax en dit Feyenoord de kwaliteiten ook niet hebben om een reeks van 8 wedstrijden neer te zetten. Het niveau van de Eredivisie is dit seizoen heel erg pover en PSV gaat daar het beste mee om.

7 december 2017 om 12:37

Als je nou Twente uit neemt. Daar speelt Ajax met 7 aanvallend ingestelde spelers. Dan is de balans natuurlijk helemaal zoek. Zeker als dan ook nog eens Zeefuik voor Wöber in het veld komt. Dan sta je dus alleen met Veltman, de Ligt en hem achterin. Sorry, maar dat kan echt niet.

het is niet zozeer het geluk van psv, kijk het is lekker als ze in de laatste minuut nog een wedstrijd kunnen beslissen, maar ik denk dat het meer ligt aan het mindere spel van ajax en feyenoord, (ik ga even uit van de traditionele drie), als die ploegen hun wedstrijden tegen de kleinere clubs "gewoon" zouden winnen dan had het er heel anders uit gezien, maar dat doen ze niet en daarom is het gat nu al 10 punten.

Het is niet zozeer dat PSV in vorm veel beter is dan Ajax in vorm, maar de ondergrens van PSV ligt kilometers hoger dan die van Ajax. PSV is alleen tegen Osijek door het ijs gezakt dit seizoen, en dat was nog niet eens in de eredivisie. Verder hebben ze het overgrote deel van de wedstrijden degelijk gespeeld, met een enkele uitschieter naar boven. Ajax heeft misschien net zoveel goede wedstrijden gespeeld, maar een stuk meer abominabel zwakke.

7 december 2017 om 13:51

Ben ik het niet mee eens dat de ondergrens van PSV kilometers hoger ligt dan die van Ajax. Als je een PSV tegen Heerenveen, Zwolle of de 2e helft tegen Feyenoord zag ploeteren dan kan ik niet zeggen dat ze nu zoveel beter speelden dan Ajax in de Arena tegen Vitesse en Utrecht of zoals na rust in Enschede. Echter komt een PSV er vaak wel mee weg. Dat is natuurlijk ook een kwaliteit en men staat tactisch ook slimmer dan Ajax, maar de ondergrens van PSV ligt ook laag, alleen in de Eredivisie kun je daar als topclub echt mee wegkomen.

Het moge duidelijk zijn dat PSV wat geluk heeft gehad in een paar wedstrijden, maar de 10 punten voorsprong grotendeels wijten aan geluk is wel echt enorm overdreven. Het is absoluut niet indrukwekkend wat PSV laat zien, maar zoals Frtorres boven mij eigenlijk al aangeeft, ligt de ondergrens van PSV een stuk hoger dan bij de concurrentie. Bovendien kan PSV als enige eigenlijk op resultaat spelen en dat kunnen Ajax en Feyenoord dit seizoen overduidelijk niet.

Wat heet geluk? Hebben de andere ploegen dan alleen maar pech gehad? Alsof het bij PSV alleen maar mee gezeten heeft. Je kan de tv niet aanzetten of het nieuws lezen, en er is wel weer een"kenner" die even wil benadrukken hoe slecht en gelukkig het huidige PSV is. En tuurlijk is dit PSV geen bijzondere ploeg, maar vertel mij dan welke ploeg uit de eredivisie dat wel is. Aankomende zondag gewoon een open wedstrijd waarvan zoals gewoonlijk tussen deze ploegen de uitslag niet valt te voorspellen. Maar mocht PSV niet verliezen zal het gegarandeerd wel weer geluk zijn geweest.

Algemeen feit: Geluk bestaat niet in de topsport!! Dus is de voorsprong terecht en moet het wel raar lopen wil PSV geen kampioen worden. Ajax speelt vaak ontzettend slecht met al die zogenaamde talenten. Ik hoop dan ook dat ze as zondag allemaal spelen tegen Psv, haha

7 december 2017 om 16:18

Zonder geluk wordt niemand kampioen, niet alleen met late goals of arbitrale fouten, maar ook met blessures. Je hebt het niet allemaal in eigen hand, op de lange termijn klopt het ongeveer allemaal wel maar van jaar tot jaar heeft geluk of pech een grote bijdrage.

Je leven als voetbalkijker en supporter wordt ook een heel stuk leuker en relaxter als je accepteert dat je kluppie het niet allemaal totaal in eigen hand heeft, lekker feesten met de kampioensschaal en volgend jaar weer nieuwe kansen.

Bullshit. Deze voorsprong is echt zo weinig gebaseerd op geluk. Inderdaad, van Sparta, Twente, PEC en Excelsior wonnen ze nipt, maar alleen tegen PEC waren ze ook echt slechter. In de speelronde dat Ajax met 5-1 van Roda won (en 22 keer op goal schoot), schoot PSV ook precies 22 keer op goal tegen Excelsior (3 keer het aluminium). Voor hetzelfde geld wint PSV die wedstrijd ook met 1-5 en valt er niks op de overwinning aan te merken. Tegen Twente had PSV de pech dat spelers als Jensen en Lam ineens geweldige goals maakten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
6 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren