‘Ajax weigert Barcelona tegemoet te komen in winterse deal’

Woensdag, 6 december 2017 om

Barcelona is door de blessure van Samuel Umtiti op zoek naar een nieuwe centrale verdediger en neemt mogelijk ook nog afscheid van Javier Mascherano, als er genoeg geld voor de ervaren Argentijn op tafel komt. De Catalanen lijken zich in de winter echter hoe dan ook niet te gaan versterken met Matthijs de Ligt, aangezien Mundo Deportivo dinsdagavond meldt dat Ajax niet mee wil werken aan een tussentijds vertrek van de verdediger.

De Ligt geldt volgens de Spaanse krant als het belangrijkste defensieve transferdoelwit voor aankomende zomer en Marc Overmars zou voor de achttienjarige stopper eenzelfde bedrag willen zien als hij enkele maanden geleden ontving voor Davinson Sánchez, die Ajax voor veertig miljoen euro inruilde voor Tottenham Hotspur. Overmars heeft naar verluidt al contact gehad met zijn voormalige werkgever en heeft aangegeven dat De Ligt dit seizoen een onmisbare schakel is in de jacht op de landstitel.

Sport meldde eerder op de dinsdag al dat Barça wel een centrale verdediger wil strikken, maar daarbij vooral voor de ‘goedkope opties’ Stefan de Vrij, Jonathan Tah of Íñigo Martínez lijkt te gaan. De Ligt zou door zijn leeftijd als project voor de toekomst worden gezien en krijgt dan vanaf aankomende zomer eventueel de kans om naast of achter een meer ervaren collega te wennen aan het niveau.

Een andere reden waarom Barcelona in de winter geen tientallen miljoenen uit wil trekken voor een nieuwe verdediger is de gewenste komst van Philippe Coutinho. De spelmaker van Liverpool geldt nog steeds als het belangrijkste doelwit voor volgende maand en moet het team van Ernesto Valverde van broodnodige creativiteit voorzien. Met de komst van de Braziliaan is naar verwachting een transfersom van minstens honderd miljoen euro gemoeid.


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt in de toekomst voor Barcelona gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door treblex)

Die gaat gewoon weg voor 40. Let maar op mijn woorden in de winter word het afgehandeld en in de zomer speelt hij in Barcelona, nja zit hij op de bank in Barcelona

Als je voor de Ligt 15mil + kan vangen breng ik hem naar Schiphol. Hij is alles behalve een onmisbare schakel. Maakt iedere wedstrijd fouten die NIKS met zijn leeftijd te maken hebben. Tuurlijk is het een talent, maar ik heb er 0 vertrouwen in.

6 december 2017 om 00:07

Een analisttt die niet kan analyseren 🤔🤔🤔 Wat een onzin kraam jij uit in een klein stukje tekst

6 december 2017 om 00:07

Zoveel fouten maakt De Ligt nou ook weer niet. De Ligt is verreweg de beste verdediger in Ajax 1. Hij heeft alleen de pech dat er op beide backs 2 matige verdedigers staan en op het middenveld geen middenvelder die de verdediging kan ontlasten. Daarom is de prio ook 2 fatsoenlijke backs en een 6.

6 december 2017 om 00:19

Ik durf te betwijfelen of hij op dit moment beter is dan Wober..

6 december 2017 om 00:28

Wöber doet het tot nu toe ook heel goed inderdaad, maar heeft wel een streepje voor bij mij aangezien Wöber pas iets van 7 wedstrijden mee heeft gedaan en De Ligt nu ongeveer een jaar in Ajax 1 speelt en uitblonk tegen Kopenhagen, United en Lyon.

6 december 2017 om 02:33

Hij speelt momenteel sowieso minder dan Wober en Veltman. Of je kijkt niet naar Ajax, of je hebt (onbewust ) een voorkeur voor een talent. De Ligt is er nog lang niet.

6 december 2017 om 06:24

Het feit dat jij Wober en Veltman in dezelfde zin durft te zetten zegt mij ook genoeg over jou verstand van voetbal. Minder dan Veltman, hou op met me hoor.

6 december 2017 om 09:02

Haha daar hebben we er weer een, papegaaitje! De Ligt speelt daadwerkelijk minder dan Veltman ja.

Dat een heleboel mensen van Veltman hun vaste slachtoffer hebben gemaakt zonder dat daar een goede reden voor is behalve dat het makkelijk meepraten is, bepaalt nog niet dat Veltman ook echt de zwakke schakel is in de verdediging. Dat is momenteel namelijk De Ligt. Dus houd op met jezelf, en met jouw verstand van voetbal.

6 december 2017 om 09:57

Hoe kan de ligt hebben uitgeblonken tegen united als heel Ajax compleet door het ijs zakte en als kleine jongetjes tegen volwassen mannen letterlijk niks voor elkaar kregen?

6 december 2017 om 10:52

Omdat De Ligt Rashford in zijn broekzak had.

6 december 2017 om 00:15

Kun je voorbeelden van de laatsye wrdstrijden opnoemen? Een analist die de mening van de anti ajax media overneemt. Misschien moet je eens een wedstrijd van ajax gaan kijken en dan je eigen mening gaan vormen.

6 december 2017 om 00:21

De Ligt staat op elk lijstje van de grootste verdedigende talenten van de wereld op nummer 1. Of het nou voetbalspelletjes, scoutingslijsten etc gaat. Als je in deze tijd het grootste talent van de wereld bent op zijn positie dan lijkt mij alles onder de 40 miljoen niet serieus te nemen. Verwacht overigens wel dat hij komende zomer onhoudbaar is, nu alleen nog hopen dat er meerdere clubs voor hem gaan komen. Dan zou de prijs zomaar eens richting de 50 miljoen kunnen gaan.

6 december 2017 om 00:50

Om te beginnen al 80 miljoen vragen.

6 december 2017 om 01:01

Tja of je nou 80 miljoen vraagt of 200 miljoen. Het is natuurlijk niet zo simpel dat hoe meer je vraagt hoe meer je krijgt. Ik kan daar nooit zoveel mee van die mensen die zeggen dat je ''hoog in de boom'' moet gaan zitten. Je zal er toch allemaal (ajax, de Ligt en Barcelona) met z'n allen uit moeten komen. Als Ajax onrealistische bedragen gaat vragen hoe denk je dat dat op toekomstige spelers afstraalt?

Stel je voor dat Ajax zich nou telkens halsstarrig op stelt. Op een gegeven moment is Ajax in de race om een groot talent te kunnen strikken. Dan zou ik wel 3x nadenken voordat ik naar Ajax ga, zodra je het goed doet en weg kan dan gaan ze tegenwerken.

Voor Ajax is het erg belangrijk een balans te vinden in een zo hoog mogelijke transfersom te vangen voor hun spelers maar tegelijkertijd ook het imago te behouden dat je je bij Ajax goed kan ontwikkelen en dan voor een reeel bedrag weg mag.

6 december 2017 om 01:09

Elke verkopende club wil zoveel mogelijk held verdienen bij een transfer en elke kopende club wil zo min mogelijk betalen. In NL wordt altijd klein gedacht terwijl in landen met een vergelijkbare situatie, waarvan Portugal het beste voorbeeld is, gewoon gevraagd wordt wat ze willen en meer. De markt is compleet kapot, er worden voor heel matige spelers heel hoge bedragen betaald. Dan mogen clubs dat ook / zeker bij echt goede of talentvolle spelers doen. Daarnaast als je als koopje binnenkomst dan zit je veel eerder op de bank of de tribune. Een speler heeft er dus ook baat bij wanneer de huid duur verkocht wordt. On: Bij Barca heeft hij nu nog niks te zoeken. Beter voor hem en Ajax als hij nog 2 jaar (of langer) blijft. Tussentijds z’n contract verlengd en voor een mooie hoge prijs vertrekt.

6 december 2017 om 01:24

Ajax mag best meer vragen voor haar spelers. Sánchez had in deze markt ook 20 miljoen meer op kunnen leveren, zo niet verkoop je hem volgend jaar. Datzelfde geld nu voor De Ligt: een jonge gozer die verstandig overkomt met een hart voor de club, die gaat niet moeilijk doen als Ajax 80 miljoen vraagt. En als Ajax 80 miljoen vraagt wil dat natuurlijk niet zeggen dat ze dat krijgen. maar je kan er zo wel 60 miljoen van maken. Als Ajax voor een van de grootste verdedigende talenten máár 40 miljoen vraagt snap ik daar niks van.

6 december 2017 om 01:44

Drl,

Je gaat wel even voorbij aan het feit van de 3 Portuguese topclubs normaliter elk jaar wel 2 overwinteren in de CL. In Nederland is dat eerder 1 per 7/8 jaar. Dat is wel even een groot verschil. Je kan ook zeggen, Nederland is een vergelijkbaar voetballand als Belgie en Zwitserland. Als je kijkt naar wat voor bedragen de speler in Belgie en Zwitserland weg gaan en bij ons dan doen wij het echt niet zo slecht. Porto, Benfica en Sporting in normale doen is gewoon een stuk beter dan Ajax, PSV en Feyenoord. Niet gek dat zei dan ook meer voor hun spelers krijgen. En nogmaals, het is natuurlijk niet zo simpel dat hoe hoger je vraagprijs is hoe meer je voor een speler krijgt.

6 december 2017 om 01:48

@ nielsfleuren,

Ik zeg ook niet dat Ajax 40 miljoen moet vragen. Ik zeg alleen dat Ajax het niet slecht doet als ze uiteindelijk 40/45 miljoen aan hem gaan verdienen.

Daarbij stel je nu wel erg makkelijk van '' verkoop je hem niet dan verkoop je hem volgend jaar voor x aantal miljoen meer ''. Ik zie het nu met Dolberg, als je de verhalen moest geloven kon je er in de zomer 50 miljoen voor vragen. Dolberg is zijn huidige staat mag je blij zijn als je er nog 30 miljoen voor krijgt. Zeker met jonge spelers die kunnen opeens komen en ook opeens weer vreselijk ver terugzakken. Bazoer hetzelfde, hij kon voor 35 miljoen weg, speelde een tijd niet goed en uiteindelijk voor 12 miljoen verkocht.

6 december 2017 om 10:40

@drl80

Hoe kom jij erbij dat er in Portugal sprake zou zijn van een 'vergelijkbare situatie' met Nederland? Dat is absoluut niet zo. Portugal dankt haar grote successen van de afgelopen 15 jaar puur aan het feit dat de Portugese topclubs in zee zijn gegaan met investeringsmaatschappijen zoals Doyen. Daardoor waren die clubs in staat spelers aan te trekken met enorme salarissen (er werd en wordt daar veel meer betaald dan hier in Nederland) en werden hun spelers daarna voor enorme bedragen doorverkocht. Doyen heeft daar honderden miljoenen aan verdiend. Dat geld is absoluut niet in de schatkistjes van die clubs terecht gekomen.

Dus het is onzinnig om net te doen of wij net als Portugeze clubs tientallen miljoenen kunnen vragen voor middelmatige spelers. Ons past realisme en realiteit. In Engeland hebben ze al grote bedragen neergeteld voor spelers uit de Nederlandse competitie, maar na Depay, Anita, De Jong (siem en Luuk), Klaassen, Blind, Afellay en Lens zijn ze er daar inmiddels ook wel achter dat niet iedere speler een garantie op succes is.

6 december 2017 om 10:48

Over welke lijstjes heb je het precies?

6 december 2017 om 11:27

Allerlei lijstjes aan talenten van Spaanse, Franse en Britse voetbalmedia die jaarlijks verschijnen met de grootste talenten ter wereld. De Ligt stond op ELK lijstje dat ik tegenkwam hier op VZ of elders. Enkele keren zelfs in de top 10 overall (tussen namen als Rashford, Donnaruma en Mbappé) en op ieder lijstje staat hij als hoogst genoteerde CV.

6 december 2017 om 11:38

Edit: die top 10 noterimg was alleen in een lijstje van enkel spelers uit 1999 (van het Britse 'The Guardian', hierbij stomd hij dus enkel met Donnarumma bovenin aangezien Rashford ('97) en Mbappé ('98) ouder zijn. Anyway, die spelers zijn natuurlijk überhaupt niet te vergelijken. Echter centraal achterin zijn er maar weinig jongens van 18 die ook maar in de buurt komen bij de kwaliteiten van De Ligt!

6 december 2017 om 00:55

@analisttt, 15 miljoen? ik vraag me werkelijk af hoe je daarbij komt. De Ligt heeft een enorme transferwaarde. Waarom? Simpel, hoeveel verdedigers ken jij die voor hun 21e in een Europese finale hebben gespeeld (en dan bedoel ik spelers die nu actief zijn). Ik kan er maar 3 noemen: Sanchez, Varane en de Ligt. Varane is 1 van de beste verdedigers ter wereld en zou 100 miljoen moeten kosten. Sanchez is voor ruim 40 miljoen vertrokken afgelopen zomer en de Ligt is nog 3 jaar jonger dan Sanchez ook. Het zou mij dan ook verbazen als de Ligt voor minder dan 40 miljoen vertrekt bij Ajax. En als het komende winter al zou gebeuren dan zelfs voor 50 miljoen schat ik.

Niet dat ik de Ligt nou zo verschrikkelijk goed vind. Hij maakt nog geregeld een foutje, moet fysiek nog sterker en sneller worden en koppend kan het ook beter. Maar daar staat tegenover dat ik geen enkele andere 18 jarige verdediger kan noemen die ik meer potentie vind hebben.

6 december 2017 om 07:18

Wattt! 0 vertrouwen? 18 jaar en zo'n lichaam en zo kunnen spelen. Zo zijn er nog niet veel hoor

6 december 2017 om 09:54

De fouten die de Ligt maakt zijn ervaringsfouten en ervaringsfouten gaan eruit naar mate je meer wedstrijden speelt, dus dat heeft zeker met zijn leeftijd te maken. Zelfs als je onderafdeling Knvb in het bierelftal hebt gespeeld weet je dit.

6 december 2017 om 10:36

Voor 15 miljoen zou ik als Barca zijnde het meteen doen. Wat een talent.
Maar jullie gaan hem pas missen als die weg is.

Mooizo, hier mag Overmars natuurlijk nooit ofte nimmer aan toegeven deze winter. Wij hebben Matthijs hard nodig en bij Barca zal hij toch nog nauwelijk minuten kunnen maken, dat is niet de ontwikkeling die wij als Nederlanders voor deze jongen moeten willen. Lekker nog minimaal anderhalf jaar bij Ajax blijven en dan zien we wel verder.

Vermaelen + 40 miljoen.

6 december 2017 om 00:07

Vermaelen is toch vaak geblesseerd?

6 december 2017 om 00:11

Dit seizoen niet volgens mij. Met de lage intensiteit van onze competitie zal het wel meevallen qua blessures denk ik. In de PL met Arsenal of met Barcelona is dat wel anders denk ik. Vind hem nog steeds de meest talentvolle van Alderweireld, Vertonghen en hem. Als hij fit is de beste verdediger van de Eredivisie (al is dat niet heel moeilijk).

6 december 2017 om 00:09

Vind ik niet eens zo'n slecht idee, mits Vermaelen fit blijft.

6 december 2017 om 06:21

Vermaelen? Hij is niet geschikt voor Ajax. Hij is tactisch niet sterk en maakt regelmatig ook verkeerde keuze. Plus we hebben Wober dus Vermaelen is niet nodig.

Afgelopen zaterdag tegen Celta mocht Vermaelen invallen, in de 87e minuut gaat hij onnodig de duels in en kreeg een gele kaart. Dat is een van de vele voorbeelden.

6 december 2017 om 07:30

Vermaelen? Wat zal die verdienen? Die komt niet naar de eredivisie voor een eredivisie 'fooi'. Daarbij is hij erg veel geblesseerd geweest en ik vraag me af of hij echt blij wordt van al die plastic velden in Nederland?

Sorry maar als je dan toch al die bedragen ziet en dat we hem echt nodig hebben + geld zat hebben er echt wel meer dan 40 mil voor gevraagd kan worden

Lekker de ligt daarheen sturen voor 30 miljoen ofzo en dan haal je voor 3 miljoen dat ventje van fortuna

6 december 2017 om 00:08

En dan gaat vervolgens weer iedereen janken dat Ajax alleen maar verkoopt en koopt om winst te maken en 0 ambities heeft.

6 december 2017 om 07:30

Ja maar 't is toch ook zo? Ze willen alleen maar winst maken. De ligt gaat deze zomer weg

"...de Ligt dit seizoen een onmisbare schakel is in de jacht op de landstitel."

Welke landstitel? Daar speelt Ajax niet om dit seizoen. Die is al lang in Eindhoven.

Ajax moet De Ligt niet verkopen en Barcelona moet hem niet kopen. Hij is een groot talent, maar is absoluut nog niet klaar voor de volgende stap. Bij Ajax zit hij goed. Als hij zich uiteindelijk toch ontwikkelt tot de verdediger die velen nu in hem zien, komt Barcelona toch wel. En al is dat niet zo, dan gaat hij bij een andere Europese topclub voetballen. Ik denk dat hij bij Ajax het best kan ontwikkelen momenteel. Er moet nog veel verbeteren, hij kost Ajax af en toe tegendoelpunten. Vorig seizoen werden zijn fouten nog rechtgezet door Sanchez, dit seizoen kan dat niet. Nu zijn zijn fouten duidelijker en nu moet hij zorgen dat die fouten eruit gaan. Als hij dat dit seizoen kan doen, moet hij volgend seizoen een stabiel seizoen draaien waarin hij eigenlijk de verdediging van Ajax moet leiden (veltman gaat weg denk ik, Viergever ook). Misschien dat hij dan klaar is voor de stap, maar zelfs dan zou ik hem een tussenstap aanraden naar de subtop in een grote competitie. Als hij bij een topclub de garantie krijgt op speeltijd zou het ook kunnen.

6 december 2017 om 00:15

Thanks voor het spoilen van het hele seizoen op 6 december 2017.

6 december 2017 om 01:14

Ondanks dat je waarschijnlijk gelijk hebt dat PSV (dat heel veel geluk heeft dit seizoen) kampioen zal worden is het nog geen zekerheid. Het seizoen duurt lang en gelukt duurt niet eeuwig. Ja, geluk. Als het om Ajax ging was de term Lucky Ajax al 1000 x genoemd, nu zal het opeens een kwaliteit zijn. Wil Ajax serieus mee gaan / blijven doen voor de titel dan moet je niet een van je grootste talenten en weinige, fitte verdedigers laten gaan. Doen ze dat wel dan tonen ze geen ambitie en moeten ze zeker meer dan 40 miljoen vragen.

6 december 2017 om 12:41

Zoveel spoil ik niet. Ik laat bijvoorbeeld niet weten of Ajax 2e of 13e wordt

Maar zonder dollen, dit Ajax kan toch geen kampioen worden dit jaar? Je staat nu al 10 punten achter. In het beste scenario is dat zondag 7, in het slechtste 13. Het is niet enkel zo dat PSV geluk heeft een daarom bovenaan staat. De voornaamste reden dat ik Ajax kansloos acht, is omdat Ajax dit seizoen nog 0 wedstrijden heeft gespeeld waarin het écht heeft overtuigd. Er staat geen elftal dat "wij zijn Ajax en wij gaan winnen" uitstraalt. "wij zijn voetballers en we kijken wel hoe het loopt" straalt het uit. Dat is geen mentaliteit die je je kan veroorloven als je om de titel strijdt.

Ajax heeft meer punten laten liggen tegen zichzelf dan tegen wie dan ook dit seizoen. Elke wedstrijd lijkt wel een gevecht met Ajax zelf. En als ze verliezen gaat ook echt alles fout. En dan is er ook nog een tegenstander die probeert te winnen van Ajax. Best lastig.

6 december 2017 om 01:15

Ondanks dat je waarschijnlijk gelijk hebt dat PSV (dat heel veel geluk heeft dit seizoen) kampioen zal worden is het nog geen zekerheid. Het seizoen duurt lang en geluk duurt niet eeuwig. Ja, geluk. Als het om Ajax ging was de term Lucky Ajax al 1000 x genoemd, nu zal het opeens een kwaliteit zijn. Wil Ajax serieus mee gaan / blijven doen voor de titel dan moet je niet een van je grootste talenten en weinige, fitte verdedigers laten gaan. Doen ze dat wel dan tonen ze geen ambitie en moeten ze zeker meer dan 40 miljoen vragen.

Ten allen tijden blokkeren. De hele verdediging is al verzwakt door alle blessures. Ajax moet deze winter zelf investeren in backs en verder niks laten gaan, het heeft niks aan al dat geld op de bank en De Ligt gaat alleen maar beter en dus duurder worden.

6 december 2017 om 00:59

Als ze komend weekend verliezen van PSV moeten ze hem juist wel voor een astronomisch bedrag verkopen en al investeren in komend seizoen. Dan hebben ze een half jaar de tijd om aan elkaar te wennen om volgend seizoen direct vanaf het begin klaar te zijn voor het seizoen. Ook deze winter al inspelen op een vertrek van Ziyech en een nieuwe links en recht back halen. Dat is voor Ajax de beste manier om er weer bovenop te komen.

6 december 2017 om 01:47

"en al investeren in komemd seizoen", waarom zou je je prima functionerende zelfopgeleide CV, die tot een van de grootste talenten wereldwijd op zijn positie hoort, gaan verkopen om vervolgens te 'investeren' in een nieuw (waarschijnlijk minder groot) talent op die positie? Klinkt als volslagen wanbeleid. Marc moet er juist voor zorgen dat Wöber en De Ligt zich beide doorontwikkelen bij Ajax (evt. met nog een extra ervaren CV bij de selectie) en met die jongens blijven spelen. De Ligt is een echte Ajacied, gewoon tot z'n 20-21 jaar blijven zit er met hem echt wel in, dan een mooie stap afdwingen naar een topcompetitie en je komt er nog als jong (maar oh zo ervaren) gastje binnen. Winwin.

6 december 2017 om 03:41

Grootste verdedigende talent maak jij ervan in de werkelijkheid is dat totaal niet zo

6 december 2017 om 09:36

De Ligt zal niet nog 3 seizoenen bij Ajax blijven. Daarvoor is hij te ambitieus. Als je heel veel geluk hebt nog anderhalf jaar, maar hij heeft nu een contract tot 2020, dus zal in de zomer van 2019 niet meer de hoofdprijs opleveren als hij geen verlenging tekent. En ik kan me niet voorstellen dat de zaakwaarnemer van de Ligt zal adviseren om tegen de Nederlandse salarissen een verlengd contract te tekenen (of met een vaste transfersom). Dat is de reden dat ik denk dat je hem beter kunt verkopen en door kan bouwen met een (wellicht iets minder talentvolle) andere speler die nog wel 3 jaar blijft.

6 december 2017 om 10:42

@remcob
Dit is dus precies wat er mis is. Redeneren vanuit financieel oogpunt. "hij zal nu de hoofdprijs opleveren en in 2019 niet meer".
Jammer dan. 2018-2019 is ie wel weer een jaar ouder, wijzer en hopelijk beter. Geld heeft Ajax genoeg, kwaliteit moeten we hebben.
Doorgaan met een minder talentvolle verdediger zodat we nu weer geld op de bank kunnen zetten.. Wat een logica

6 december 2017 om 10:48

Ja maar dat is ajax helaas. Aandeelhouders zijn de baas

6 december 2017 om 11:45

@SharifMhend: natuurlijk maak ik dat er niet zelf van. Hij wordt gescout door tal van topclubs, zijn naam staat op 'biggest talent' lijstjes in Britse, Franse en Spaanse media. Maar nee, ik Nederland moeten we weer met z'n allen zuur gaan doen en net doen alsof hij er niets van kan. Dit IS één van de grootste talenten wereldwijd op CV, daarover valt niet eens te discussiëren. Hij overlegt statistieken waar zelfs jongens als Varane en Umtiti op die leeftijd niet aan konden tippen. Ben je het niet met me eens, dan hoor ik graag 2 betere CV's uit 1999 van je. Bij voorbaat dank

6 december 2017 om 23:44

Ik ben met je eens dat dit is wat er mis gaat in Nederland, maar het is wel de realiteit waar we mee te maken hebben. Ajax heeft de laatste jaren aangetoond uitstekend in staat te zijn verdedigers te scouten en te halen. Dat maakt dat een vertrek van de Ligt wel opgevangen zal worden. Backs en spitsen halen die echt het verschil maken blijkt een veel lastiger verhaal voor Ajax. Als je nu die jongen van Watford ziet spelen dan kun je als verantwoordelijke bij Ajax toch niet meer goed slapen! Die gozer is net zo goed of zelfs beter dan Lozano en had Ajax kampioen kunnen maken. Achterin had het niet veel verschil gemaakt of daar nou de Ligt of Veltman staat. Natuurlijk een groot kwaliteitsverschil, maar omdat Ajax toch 70% van de tijd aanvalt veel minder doorslaggevend dan een scorende man voorin.

Gezien de betrouwbaarheid van deze krant had dit bericht beter in de wandelgangen kunnen staan. Daarnaast is het volgens mij onwaarschijnlijk dat Barça gaat voor de Ligt als winterse vervanger van Umtiti. Ze hebben dan iemand nodig die met een stukje meer ervaring die er meteen kan staan. Puur bij de Nederlanders gehouden lijken de Vrij en van Dijk mij dan een stuk logischere aankopen dan de Ligt, zeker als ze ook nog eens goedkoper zijn.

Zucht er is nog steeds geen concerten interesse in De Ligt getoond dit zijn geruchten bladen niet een zaakwaarnemer. De ligt word teveel gehypd door de Ajax aanhang en als hij grote fouten maakt word door de helft van de aanhang weggekeken en gezegd dat hij nog jong is... Sorry dit gaat hem niet worden, als je daadwerkelijk denkt dat De ligt zoveel fouten mag maken bij Barca of Barca B zit je echt fout. De ligt kan het best in Nederland blijven of ergens bij een middenmoot in Duitsland als hij een stap verderop wil starten.

De Ligt speelde, met Sanchez naast zich, goed. Het is een bruikbare speler voor Ajax en misschien iets voor Barcelona B, maar echt geen materiaal voor hoofdmacht van Barcelona. Vermaelen en Machererano zijn wel 10x beter. Als Barcelona echt een goede verdediging wilt halen, moeten ze Sanchez halen. Dat is pas een beest.

6 december 2017 om 13:17

Ben je niet helemaal bij de les ofzo, Sánchez heeft net een 5-jarig contract bij Spurs getekend 2.5 maand geleden; die is nu uiteraard niet haalbaar meer..

7 december 2017 om 10:14

Hij heeft ook maar 1 seizoen bij Ajax gespeeld. Niets is onmogelijk tegenwoordig meer.

Mocht Ajax komende zondag niet winnen zou ik hem verkopen. Kampioen worden lukt dan vrijwel niet meer en kan je beter cashen. Zie Bazoer en Dolberg. De waarde kan ook snel zakken als het even niet lekker loopt. Daarnaast vind ik de Ligt helemaal niet zo onmisbaar. Maakt toch nog geregeld fouten. Wel is hij een jongen met veel potentie waardoor hij voor veel verkocht kan worden.

De Ligt verliest tegen clubs als Excelsior al af en toe zijn concentratie, wat moet zo'n jongen nu bij Barcelona. Ik geloof er niks van, maar als het waar is dan zou ik hem snel verkopen.

Er zijn twee zaken waar je rekening mee moet houden in deze. Wat is de uitslag van zondag en ben je van plan hem volgend seizoen ook nog te houden. Mocht Ajax zondag winnen kunnen zeggen we laten hem niet gaan want we gaan dit seizoen nog voor de titel. Mocht Ajax verliezen wil je hem dan volgend jaar nog houden want voor de titel speel je dan niet meer.

Wel apart dat er zoveel mensen denken en vinden dat De Ligt 'minstens' 40 miljoen op zal gaan brengen voor Ajax. Waar is dat in vredesnaam op gebaseerd? Vanwege het feit dat hij, zoals ik hierboven las, op zijn leeftijd 'al een EL finale heeft gespeeld'?? Wat een onzin!

Ik vind wel dat Nederlandse verdedigers naar het buitenland moeten om écht te leren verdedigen, ook als ze nog maar 18 zijn. Alleen moet je dan niet gelijk naar Barcelona gaan. De Ligt moet het op de manier van De Vrij en Virgil van Dijk doen, naar een grote competitie, maar dan wel naar een club die daar in de subtop speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

125 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 5 0 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren