wk2018

Ajax gaat sneller en vaker portemonnee trekken: ‘Wapenen voor 2018/19’

Vrijdag, 10 november 2017 om 18:25

Wanneer Ajax een belangrijke kracht verkoopt, is het van plan om een directe versterking in huis te halen. De Amsterdammers laten doorgaans spelers uit de eigen jeugdopleiding doorstromen bij het vertrek van een dragende kracht, maar daar komt nu dus verandering in. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar vrijdag bevestigd tijdens de vergadering voor aandeelhouders.

Hoewel Ajax dit seizoen geen Europees voetbal speelt, wil de club zo snel mogelijk aanhaken in Europa. “Onze doelstelling is Europees overwinteren en kampioen worden. Dit jaar lukt dat niet, maar we gaan er alles aan doen om de dubbel te winnen”, vertelde Van der Sar. Om die doelen te bewerkstelligen blijft de club vol inzetten op de jeugdopleiding, maar zal er vaker een diepte-investering gedaan worden. “Opleiden is de rode lijn en zit in het dna van Ajax. Onze opleiding is wereldberoemd, maar we willen ook meetellen.”

Ajax zag afgelopen zomer Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Davinson Sánchez vertrekken, terwijl alleen voor laatstgenoemde met Maximiliam Wöber een vervanger werd gehaald. “Als er grote spelers vertrekken staat onze jeugd te popelen om hun plek in te nemen. Maar het duurt even voordat ze op datzelfde niveau zitten. Klaassen, Traoré, Sánchez vervang je niet zomaar. Als er iemand vertrekt moeten we eerder een directe versterking terughalen. Daar moeten we scherper op zijn.”

Tot slot wil Ajax in de zomer ook sneller handelen. De club lijkt te willen voorkomen dat een speler voor hun neus wordt weggekaapt, zoals het geval was met Richarlison. De Braziliaanse spits leek op weg naar Ajax, maar koos op het laatste moment voor Watford. “We willen onze selectie ook sneller op orde hebben, het liefst al twee weken na het einde van de competitie. Zo willen we ons wapenen voor het seizoen 2018/19.”Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Zo he, die zitten natuurlijk niet voor niets in t bestuur en t TH. Ze hebben verstand hoor he...ik had dat nooit bedacht dit allemaal. Verschil moet er zijn he.

10 november 2017 om 18:34

Van der Sar zit niet in het Technisch Hart. Je kunt wel cynisch doen, maar hij is gelukkig wel realistisch en haakt aan op de huidige situatie, zoals die er nu is. Het is blijkbaar nooit goed.

10 november 2017 om 18:55

van der sar heeft tot 3 weken terug altijd in technisch hart gezeten sterker nog hij was de voorzitter. zo gek is de reactie dus niet nee

10 november 2017 om 22:12

@ jaspers1

Nee hoor, hij heeft niet in het Technisch Hart gezeten, hij was slechts voorzitter en stond formeel boven de leden. Hij was zeker geen lid van het driemanschap Overmars, Quaali en Bergkamp, dat over voetbaltechnische zaken besliste. Van der Sar hanteerde slechts de hamer.

Wat je beweert klopt dus niet. Google 'ns en je weet genoeg. Dus zo gek is mijn reactie niet.

11 november 2017 om 00:41

Tja ... je kunt in den treure falende bestuursleden de hand boven het hoofd houden en middelmaat met de mantel der liefde bedekken. Het zou je sieren als je je ambitieniveau wat zou optrekken, maar dat zit er bij jou waarschijnlijk niet in.

Ik vind het werkelijk knap hoe je telkens weer ieder zweemje van kritiek op Ajax en haar bestuur weet te weerleggen. Ik zou bijna denken dat je spindoctor bent in dienst van de club.

11 november 2017 om 01:12

Waarom vind je dat? Omdat ik niet met de stroom meega? En er een andere mening op na hou? Hoe er klakkeloos de tendens van de media met de Telegraaf voorop als waarheid wordt aangenomen, is de weg van de minste weerstand, te gemakkelijk en vervlakt de geest en 't eigen denkvermogen schijnbaar.

Waarom mag ik niet out of the box denken? De biggetjes Jonk met zijn discipelen en Bosz met Krüzen als slachtoffers van de Grote boze wolven Bergkamp, Overmars, Van der Sar en andere Ajacieden als Keizer en Spijkerman. Vraag jij je nooit eens af of het ook andersom zou kunnen zijn? En of er wel structureel gefaald wordt?

Ik doe niet mee aan die brainwash van verdenkingen en probeer onafhankelijk te denken en te beredeneren. Dat jij dat associeert met een gebrek aan ambitie, so be it. Nee meegaan met de stroom zit er bij mij inderdaad niet in. Dan sier ik liever niet voor de meute. En nee, een rol spindoctor van de club te ambieer ik niet.

Kritiek op Ajax en haar bestuur is prima wanneer dat terecht is. Dan zal ik fouten niet ontkennen noch bedekken. De in jouw ogen middelmaat in de leiding van Ajax heeft er ook voor gezorgd, dat de club financieel meer dan kerngezond is, de jeugdopleiding weer op orde is en er goede aankopen zijn gedaan. Daarvoor is geen mantel der liefde voor nodig om dat te onderkennen.


Maar dat constante negatieve, bij voorbaat vooraf al vastgestelde aanwijzen van het TH schuldige bij elk zweempje onrust en altijd dezelfde foute Ajacieden, nee dank u. Ik bekijk het liever door een positief en open vizier

Het zal mij benieuwen, veel zinnigs valt hier niet over te zeggen. Leuk dat het uitgesproken wordt maar zoveel makkelijker gezegd dan gedaan.

10 november 2017 om 18:48

Ik heb zelfde, zolang er geen concequenties aan verbonden zijn bij het falen zullen ze niet veranderen. Dit hebben ze echt niet afgelopen weken pas opgemerkt, dit weet iedereen al langer. Nu moesten ze met punten komen dus pakken ze een aantal punten die goed scoren bij publiek. Als ze volgende zomer na maand nog selectie niet rond hebben zal er niets voor hun veranderen, dan waren de juiste spelers niet beschikbaar en zoeken ze een buitenkansje. Het is goed dat hij het uitspreekt maar ik ben nog niet overtuigd dat de uitvoering vlekkeloos zal verlopen.

Zo zo het kwartje is gevallen , duurde even maar het gaat gebeuren. Althans het idee is er , zeer benieuwd naar de uitvoering. Spelers die er direct staan komen niet meer naar de uitgeholde eredivisie. Dus ook als je koopt is het jong en een vraagteken.

10 november 2017 om 18:35

Overmars wilde het kwartje niet laten vallen. Was veel te duur...

10 november 2017 om 18:39

Overmars wilde wel, de RvC hield de hand jarenlang op knip en gaf niet overal zijn fiat voor.

10 november 2017 om 18:59

Marc Overmars heeft meermaals aangegeven zelf de hand op de knip te houden door de fantastische lichting die eraan kwam. ik heb ze nog niet gezien maar goed. jij probeert iedereen van Ajax te beschermen en te doen alsof ze niks met de malaise te maken hebben maar heel jullie bestuur staf en selectie is al jaren niet kampioenswaardig willen jullie iets zou ik de grove borstel door heel de club halen en mss worden jullie dan nog is onze concurrent 😉

10 november 2017 om 19:47

n een analyse van waar het sinds de Europa League-finale tot nu allemaal is misgegaan bij Ajax, heeft De Telegraaf ook gekeken naar de rol van de Raad van Commissarissen van de club. Mike Verweij schrijft op dat men Marc Overmars ervan weerhoudt om snel(ler) te schakelen. 'De raad van commissarissen wil inspraak bij elke inkomende en uitgaande transfer en daar valt iets voor te zeggen. Maar de rvc blijkt een blok aan het been van Overmars, die niet snel kan schakelen, omdat hij alles moet terugkoppelen en veel vaker dan hem lief is ’nee’ hoort als hij flink de buidel wil trekken, zoals voor Richarlison en Carlos Cuesta', wordt er geschreven. 'Daarnaast wekt het irritatie dat ’controleur’ Van Duivenbode geregeld de scoutings- of directiekamers binnenloopt om zich met een zogenaamde kwinkslag tegen het beleid aan te bemoeien. Dat probleem is door het opstappen van Van Duivenbode vanzelf opgelost.'

10 november 2017 om 22:52

@ Jaspers1

Meerdere malen zelfs, ik ben benieuwd naar je bronnen... En ik probeer iedereen van Ajax te beschermen? Waar maak je dat uit op dan? Hoort de RvC van Ajax dan niet bij Ajax? Ik voel verder geen echte aandrang iedereen van Ajax te beschermen hoor. Wat recht is, is recht, wat krom is, is krom.ook bij Ajax.

Je verhaaltje dat Ajax al jarenlang niet kampioenswaardig is, is grappig. De afgelopen twee jaar kwam Ajax een teennagellengte tekort op de uiteindelijke kampioenen. Met respectievelijk twee en één punt. Overdrijven is ook een vak.

Eerst zien en dan geloven. Vorig jaar wilden ze ook zoveel, maar de werkelijkheid was net even anders.

Het ei van Columbus. Eindelijk wakker, Sar? En dan ook direct maar een andere technische staf aub....

10 november 2017 om 18:37

Wakker waren ze al, alleen het beleid van de RvC stak vaak een stokje voor het halen van grote aankopen. Wees blij dat het nu soepeler kan.

Tjonge, ik dacht dat ze in Amsterdam vooral zo leunde op de jeugd, die van wereldtop is. Ajax koopt ook veel minder dan 'koopclub' PSV.

Even serieus dan maar. Ze hebben groot gelijk, als je het geld hebt zorg ervoor dat dat terug is te zien op het veld.

10 november 2017 om 19:02

PSV was een 'koopclub'. Het is nu een 'huurclub' geworden.

10 november 2017 om 20:00

omdat ze een uitzonderlijk Veel scorende middenvelder huren?

10 november 2017 om 22:14

Heerlijke jaloezie inderdaad omdat wij een speler halen die daadwerkelijk wat toevoegd. Sinds we bovenaan staan is de afgunst weer heerlijk te proeven. Hoeft PSV niet eens goed voor te spelen omdat de grootste concurrent met spelers als Younes op de proppen komt.

10 november 2017 om 23:12

@PSVer4ever

'PSV was een 'koopclub'. Het is nu een 'huurclub' geworden.'

Knap dat jij hier 'heerlijke jaloezie' en 'afgunst' uithaalt. Fijn dat je er hierbij eveneens de voldoening van heerlijk proeven voelt. Geniet ervan, zolang het bovenaan staan nog duurt. Er is nog een half seizoen te gaan

Vervelend genoeg voor ons Ajacieden komen we naast Younes ook op de proppen met aangetrokken spelers als Ziyech, Dolberg, Wöber, Neres, Huntelaar en vorig seizoen met de grootste misser Davinson Sanchez.. We hebben het idd zwaar met jullie huurling Van Ginkel

10 november 2017 om 23:34

Ja want die spelen allemaal de pannen van het dak. Mensen zijn negatief richting PSV omdat hun eigen club dramatisch presteert, dat haal ik eruit. Dat er dan het hele seizoen moeilijk gedaan moet worden over van Ginkel is kansloos. Mensen vinden hem vervelend omdat hij zo veel toevoegd.

10 november 2017 om 23:56

Zo overdreven dramatisch presteert ons cluppie nou toch ook weer niet? Daarnaast speelt jouw cluppie nou ook niet wekelijks de pannen van het dak imo. Kwam het tegen Twente bijvoorbeeld goed weg.

Ik vind het overigens wel meevallen dat er het hele seizoen al negatief wordt gedaan over Van Ginkel. Wie vindt vervelend dat hij wat toevoegt aan PSV? Ik ben in ieder geval persoonlijk nog geen Ajacieden tegengekomen die dat vonden, best een licht waanidee.

Je begint verder zelf de discussie met een geintje over 'koopclub' PSV. Met een kwinkslag richting Ajax. Ik vond het daarop wel grappig de counterde opmerking van Finalvoetbal dat van 'huurclub'. Als je uitdeelt, moet je ook durven incasseren.

11 november 2017 om 12:05

Psv heeft zeker een beter beleid als Ajax ja. Gwn duidelijkheid met cocu en daarboven Brands en Gebrands.

Belangrijk dat de selecties van topclubs vroeg in de zomer op orde zijn, aangezien iedereen nu voorrondes moet spelen om in de CL en EL te komen.

Ik dacht dat Nered vorig jaar winter alvast was gehaald als vervanger van Traore. Dus die hebben ze dus ook vervangen. Daarnaast vond het th, de supporters en de media het niet nodig om een vervanger van Klaassen te halen, omdat van Beek er al was en volgens het gros van de vz ajacieden was deze zelfs al beter dan Klaassen.

10 november 2017 om 19:11

Je hebt gelijk wat betreft Neres, die was alvast gehaald. Klaassen was natuurlijk de aanvoerder en ondanks dat vd Beek zijn natuurlijke opvolger was, geloof ik niet dat het gros hem beter vond dan Klaassen.. Wel dat hij meer potentie had dan Klaassen.. Daarnaast zijn ook Sanchez, Riedewald en Tete vertrokken.. die laatste 2 speelde dan geen basis meer, maar waren wel belangrijke back ups..

Nu Nederland echt niks meer voorstelt eindelijk gaan uitvoeren. Maar toch, beter laat dan nooit. Zou alleen maar goed zijn voor ons niveau als we meer talenten gaan krijgen of meer redelijk gevestigde namen.

De woorden van een echte koopclub....

10 november 2017 om 20:13

Ajax heeft al bijna 4 jaar geen prijzen gewonnen en faalt jaar in jaar uit in Europa (behalve afgelopen jaar). Zoveel mogelijk je eigen spelers opleiden is leuk als je ergens in de subtop wil eindigen, maar als je ambitie hebt is het niet genoeg.

Nou eigenlijk 3 jaar te laat maar we zullen maar zeggen beter laat dan nooit.

In plaats van 4 dagen voor het einde van de transferperiode nu 6 dagen?

Ik ben sowieso van mening dat de club is doorgedraaid in het opleiden van spelers. Natuurlijk is het goed dat ze spelers zelf opleiden, maar tegenwoordig is er een stormloop aan jonge spelers bij Ajax. Op die manier blijft de ploeg erg jong, erg wisselvallig en de kwaliteit van de selectie wordt er niet beter op. Dan is het juist voor die jonge talenten lastig om zich te blijven ontwikkelen.

Ik denk dat er in de afgelopen jaren genoeg spelers voorbij zijn gekomen die getalenteerd waren. Neem bijvoorbeeld een Bazoer, El Ghazi enzovoort. Echter moeten de omstandigheden om je als speler telkens te blijven ontwikkelen wel ideaal zijn. Dat heeft grotendeels met de zwakte van de competitie te maken, maar ook voor een deel bij Ajax zelf.

Als een paar talenten zich niet ontwikkelen is, kan het toeval zijn. Als het telkens opnieuw gebeurt (iets dat bij Ajax wel het geval is), zijn er verbeterpunten.

Het is bevestigd dat Dennis Bergkamp zijn werk niet goed heeft gedaan. Wat voegt hij toe tot nu toe?

Het probleem van Ajax is kansen aan de jeugd geven, het moet anders. De beste speelt, als je de kans hebt bv blessure dan ga je ervoor! Elkaar versterken dus concurrentie hoort bij zoals Bosz het ook doet.

Zie hem daar eens zitten, de algemeen directeur. Wat hij ook zegt, ik kan de man niet serieus nemen. Het wordt een Van Breukelen in het zuur.

Het klinkt als een zoethoudertje tijdens een troosteloos seizoen en de 1-1 tegen Telstar... Het belangrijkste is dat we begin juli een kwalitatief sterke selectie hebben. Scouten doe je het hele jaar en niet zoals nu pas in augustus. Geld moet zeker rollen want succes wordt op het veld gevierd. Nu we dit allemaal gezegd hebben kunnen we nu de vervolgstap dien. Exit; Keizer en zijn staf en vriend Bergkamp. Zij krijgen Ajax niet op de rit...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Jürgen Klopp en Liverpool hebben de knoop doorgehakt over de keeperspositie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren