Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brands gaat in op afgeketste transfer PSV: ‘Hij leek zelf niet te willen’

Laatste update:

Marcel Brands heeft tekst en uitleg gegeven over het mislopen van Davinson Sánchez. De Colombiaanse centrumverdediger had nog weinig perspectief op speeltijd bij Tottenham Hotspur en werd veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar PSV. De ex-Ajacied vertrok uiteindelijk begin september naar Galatasaray.

Sánchez was afgelopen zomer wel degelijk een serieuze optie voor PSV, maar Brands merkte al snel een struikelblok. “Hij was de enige bij wie we het gevoel kregen dat hij zelf niet heel graag wilde”, zegt de algemeen directeur van PSV tegenover Voetbal International.

“Qua salaris leek het haalbaar, maar alle andere spelers met wie we in gesprek gingen, maakten bij hun toenmalige club snel duidelijk dat ze naar PSV wilden. Ze dachten goed mee om de deal mogelijk te maken, bijvoorbeeld door bepaalde voorwaarden te laten vallen."

PSV wist zich tijdens de zomerse transferwindow definitief te versterken met onder meer Noa Lang, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi en Hirving Lozano, terwijl Malik Tillman en Sergiño Dest op huurbasis werden ingelijfd. “Bij Sánchez ging het anders, die wilde geen voorwaarden laten vallen. Daarom maakten we de keuze om daar niet aan te blijven trekken en Armel Bella-Kotchap te huren”, aldus Brands.

De Eindhovenaren wisten Bella-Kotchap op de slotdag van de zomerse transferwindow te huren van Southampton, maar de Duitser wist in het Philips Stadion nog niet te overtuigen. Waar de centrumverdediger eerst kampte met een tandprobleem, liep hij vervolgens een serieuze schouderblessure op, waardoor de mandekker al sinds medio oktober uit de roulatie is.

PSV werd vervolgens met andere centrale verdedigers in verband gebracht, zoals Chris Richards (Crystal Palace) en Miles Robinson (Atlanta United). Laatstgenoemde is eind deze maand transfervrij.

Supporters van de koploper van de Eredivisie hoeven volgens Brands echter geen hectische transferwinter te verwachten. “Ik ben geen voorstander van januaritransfers. Zo’n speler heeft geen voorbereiding en moet er meteen staan. Je kunt het geld maar één keer uitgeven. Dat moet goed gebeuren. Vandaar dat we een jaar geleden alleen huurden. Het transferpotje bewaarden we voor directe, liefst Nederlandse versterkingen in de zomer", aldus Brands.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima verder maar voor m’n gevoel waren we toch de hele zomer bezig met Sanchez. En werd er op laatste dag toch iemand gehuurd. Als je merkt dat iemand niet wil dan schakel je toch na 2 weken wel door lijkt me. Verder niks op aan te merken op het werk van Brands en co.

Nou ja als iemand niet wil dan houd het op. Die Robinson is dus over een paar weken transfervrij, dus die zou nog kunnen komen met het vooruitzicht op de CL. Dan hoeft Ramalho niet opgesteld te worden. Want die word gewoon overlopen door die voorhoede van Dortmund. En dan kan je Schouten gewoon op zijn positie houden. Al weet ik niet hoe goed die Robinson is.

Ben heel blij dat hij uiteindelijk voor ons heeft gekozen. Is een topper gebleken, zelden zo een rustige speler aan de bal gezien. Helaas voor ons zijn we uitgeschakeld in de CL en is PSV door dus voor hem is het misschien niet de beste stap gebleken, maar ik denk dat we allemaal het liefst in Istanbul zouden wonen in plaats van Eindhoven, met ongetwijfeld een beter salaris.

20 december 2023 om 19:03

Haha nou doe mij maar het gezellige Eindhoven hoor. 🤪

20 december 2023 om 19:34

Idd, in Istanbul hebben ze geen stratums eind 😉

20 december 2023 om 19:26

Genoeg wijken waar je geen verschil ziet 😛

20 december 2023 om 20:49

Ok deze is goed

22 december 2023 om 07:22

Ik woon toch liever in Nederland dan in Turkije.

Ik ben blij dat PSV hem niet gehaald heeft. Hadden ze hem met alle macht overtuigd dan hadden we een speler die (aanname van mij) niet gemotiveerd was en mogelijk zelfs een stoorzender zou zijn geweest in dit geweldige team dat we nu hebben.

Waar ik dat op baseer? Onderbuik gevoel op basis van wat ik in het artikel lees, dus nee, dit is geen feit maar een mening. Wie weet heb ik het fout en hadden we met Sanchez zelfs nog de poule in de CL gewonnen.

Groot gelijk marcel het is graag willen komen of helemaal niet.

Sanchez is zijn hele carrière al een broodvoetballer geweest. Kiest puur waar hij het meeste kan verdienen. Momenteel doet PSV het beter dan GS, echter is huurspeler Bella-Kotchap nog geen schot in de roos gebleken.

20 december 2023 om 19:20

Hoezo hele carriere al broodvoetballer? Heeft hij ieder jaar een andere club gehad waar hij steeds meer verdiende dan? Nee totaal niet. Heeft 1 seizoen ajax gespeeld de rest staat die bij de spurs onder contract waar dit seizoen zijn 1e uitleen beurt is.

20 december 2023 om 19:29

Moet een broodvoetballer elk seizoen voor een andere club spelen dan? Het is toch vrij aannemelijk dat Ajax, Spurs en Galatasaray op die verschillende momenten in zijn carrière het meeste salaris boden? Hij is na zijn overgang naar Spurs toch ook niet in beeld geweest bij grotere clubs (en dus meer salaris) ?

20 december 2023 om 19:39

@jeffrey - Na een jaar Ajax weigerde hij nog voor hen te spelen omdat hij per se naar Spurs wilde omdat hij daar meer kon verdienen. Staat zelf op camera in een docu, waar hij dit aangeeft en ermee dreigt (en uiteindelijk deed).

Maakte al 3 seizoenen (huidige niet meegeteld) weinig minuten, kon weg maar bleef want zijn salaris wilde hij niet afstaan. Zijn goed recht, maar krijgt bij mij wel het stempeltje dat geld meer prio heeft dan spelen.

Dat aangevuld met de woorden van Brands, dat hij weer niet wilde afzien van bepaalde dingen, vermoedelijk los van salarisverlaging, en dat hij dan bij een club minder dan PSV gaat spelen, ook weer voor de centjes.

Marcel, er moet toch wel wat bij. Als schouten geblesseerd raakt is een stand in wel fijn en die beul achterin mis ik nog

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren