Brands: ‘We hebben het vandaag nog geprobeerd bij Patrick van Aanholt’

Donderdag, 31 augustus 2017 om 21:49Dominic Mostert • Laatste update: 22:16

Marcel Brands heeft de jacht op een linksback gestaakt en daarmee lijkt de transferzomer erop te zitten voor PSV. De technisch manager geeft aan lang bezig te zijn geweest met Douglas Santos, maar het is niet gelukt om de vleugelverdediger over te nemen van Hamburger SV. Donderdag was Patrick van Aanholt van Crystal Palace nog in beeld als alternatief, verklapt Brands.

Douglas Santos was het belangrijkste doelwit en PSV wilde hem aanvankelijk huren. Later werd een definitieve overname ook een optie, mits Luuk de Jong nog verkocht zou worden. "Dat is op een heel laat tijdstip afgeketst, terwijl Luuk al twaalf dagen rond was met die club (Girondins Bordeaux, red.). We hebben wat vage mailtjes gekregen over dat ze de deal niet door wilden laten gaan, zij hebben Luuk laten vallen. Luuk had op zijn beurt al een paar andere opties afgezegd."

HSV liet uiteindelijk weten dat Douglas Santos niet meer weg mocht. "Zij wilden hem eerst alleen verkopen, daarna mocht hij helemaal niet meer weg omdat ze geen vervanger konden vinden. We hebben het vandaag nog geprobeerd bij Patrick van Aanholt, omdat we bepaalde signalen ontvingen. Hij wilde echter niet weg uit Londen. We gaan het nu oplossen met Joshua Brenet en Kenneth Paal", aldus Brands, die het slot van de transfermarkt 'heel negatief' noemt.


Poll

Patrick van Aanholt was een uitstekende aanwinst voor PSV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

Brands is gewoon gefaald. Vorig seizoen was het zelfde liedje. Er zijn zoveel spelers met kwaliteit weggegaan en er is heel weinig voor in de plaats gekomen. Het wordt tijd voor een ander TD.

31 augustus 2017 om 21:26

Er zijn 2 keepers weggegaan (een keeper langdurig geblesseerd, dus eigenlijk 3 keepers weg), hiervoor is er 1 keeper bijgekomen, er zijn 3 verdedigers vertrokken, hiervoor is er 1 verdediger bijgekomen, er zijn 3 middenvelders vertrokken, hiervoor is er 1 middenvelder bijgekomen, er is wonderbaarlijk geen aanvaller vertrokken, maar hier is ook een buitenspeler bijgekomen. Wat klopt er hier niet? De selectie is enorm uitgedund en kwalitatief niet eens zo sterker geworden. Wat een drama, ik hoop dat er net zoals bij Ajax jeugdspelers opstaan dit seizoen (gudmonssen, Rigo, obispo)

31 augustus 2017 om 21:30

Correctie er zijn zelfs 5 middenvelders weggegaan als je Siem en Zinchenko erbij telt. (Propper, guardado, Vloet, Siem, Zinchenko). Het is nog erger dan ik eerst dacht.

31 augustus 2017 om 21:40

Er was vorig jaar ook een overvloed aan middenvelders (Van Ginkel, Guardado, Propper, Ramselaar, Hendrix, S. de Jong, Zinchenko, Lundqvist en Vloet)
Volgens mij is het juist een bewuste keuze om spelers als Rosario en Rigo meer kansen te geven.
Daarnaast wordt Pereiro nu ook als middenvelder ingeschaald.

Het niet halen van een linksback vind ik onbegrijpelijk. Per toeval doet Paal het nu aardig, maar zelfs dan is de spoeling extreem dun.
En het is niet dat er zich, op die positie, een groot talent aandient in Jong PSV of O19.

31 augustus 2017 om 21:52

Zichenko heeft weinig gespeeld 495 minuten, Rai Vloet 0 dus die mis je echt niet.
En volgens mij was iedereen op dit forum het er over eens dat de andere 3 een matig seizoen hebben gespeeld, en eenvoudig konden worden vervangen door Hendrix ramselaar en van Ginkel.
Dus ik zie het niet zo somber in.

(Edit taalfouten)

31 augustus 2017 om 22:02

Ze hebben vlak voor het einde van vorige seizoen al aangekondigd op mogelijk een uitgedund selectie. Desalnietemin heeft Brands voor het halen van een LB gefaald. Zowel te lang wachten met doorschakelen als actiever reageren op verkopen zoals bij Luuk de Jong.

31 augustus 2017 om 23:19

Vergeet Gakpo niet.

Erg jong,maar barst van tatent!

Tja je moet altijd meerdere opties open hebben staan en niet op de laatste dag pas gaan informeren dat heeft geen nut meer

Had je haps maar moeten halen toen het kon. Of afgelopen winter.

31 augustus 2017 om 21:29

En dan hadden personen zoals jij weer geroepen dat PSV alleen maar koopt en nooit de jeugd de 'kans geeft' ?

31 augustus 2017 om 21:37

In hoeverre is het nu de kans geven als er tig opties om een linksback te halen allemaal mislukken? Dit is dan meer een brevet van onvermogen waardoor Paal op linksback komt te spelen.

31 augustus 2017 om 21:45

Waarom zou ik dat zeggen? Zeg ik over ajax ook niet.
Wat je niet in de jeugd hebt moet je kopen.
En zeker als dat je enige echt prio is.

31 augustus 2017 om 22:20

Vind ik ook geen speler van het juiste niveau eerlijk gezegd, twijfelachtig op zijn minst. Denk dat Ajax met Wober het nog niet zo slecht heeft gedaan

1 september 2017 om 09:45

Wat is het niveau op dit moment? Ik vind heel De eredivisie niet het niveau hebben maar we zorgen er wel voor dat ze niveau kunnen halen door op te leiden.

31 augustus 2017 om 22:29

Volgens mij was 4.5. miljoen voor Douglas al lastig, zonder eerst een speler te verkopen.
Dan zal de 6 miljoen die Feyenoord heeft betaald heeft ook zeker lastig worden, zeker omdat op dat moment Willems nog niet verkocht was

1 september 2017 om 09:46

Ja nu wel ja.
Maar een paar maanden geleden had het wel gekund en had je misschien wel de kwalificatie gehaald.
Nu heb je helemaal niks op links staan.

1 september 2017 om 00:12

Beter geen linksback dan er 1 halen voor 6 miljoen die, naar mijn mening, vanwege zijn leeftijd en spel zijn plafond heeft bereikt in de Eredivisie. Een linksback voor een Nederlandse topclub mag zelfs in deze tijden niet meer dan 3 of 4 miljoen kosten. Dan maar een jeugdspeler er in zetten. Tegen Roda vond ik Paal trouwens niet eens slecht spelen.

1 september 2017 om 09:47

Over prijzen wat iemand kost kan je het in deze tijd niet meer hebben. Wat de gek er voor geeft is de prijs.

1 september 2017 om 09:47

Over prijzen wat iemand kost kan je het in deze tijd niet meer hebben. Wat de gek er voor geeft is de prijs.

Ja, realistisch om van Aanholt, basisspeler bij Palace en vorig seizoen voor 10-15 miljoen, te proberen. Foi foi

Kun je wat van leren he brands! Een club die zegt je een linker verdediger kunt kopen... maar je wilt hem alleen huren. Dan zeg je dat je hem toch kunt kopen als Luc de jong weg gaat.. toch benieuwd dan he: waar zijn al die miljoenen heen die je verdiend hebt met verkoop van de rest? En waar zijn de miljoenen van propper heen? Nou ja: waarom wordt met man en macht geprobeerd het gehele elftal te verkopen en mogen we niet weten wat er speelt in de club?


Maar goed: die club kan geen vervanger vinden voor de linksback positie dus verkopen HUN hem niet... zie je het verschil brands?

Dat krijg je ervan he Marceltje, als je een maand wacht op een wisselspeler van HSV die uiteindelijk niet komt, dat je alles op alles moet zetten op de laatste dag.

Hard gefaald, en hoe.

Als je Locadia voor 10 miljoen kan verkopen dan moet je dat gewoon direct doen. Zoveel heeft hij nog niet laten zien. Wat een schande

Beste Brands, het interesseert me helemaal niets wat je hebt geprobeerd. Wat mij wel interresseerd zijn je resultaten. En die zijn bedroevend slecht Brands!! Zo lang de tijd en dan nog geen linksback kunnen halen terwijl je iedereen voorliegd dat dit hoe dan ook wel zou gebeuren. Nu zitten we met een krakkemikkige verdediging. Een mager middenveld en twee teleurgestelde spitsen. Puik stukje werk Brands.

Er zijn TD's eerder ontslagen voor minder. Alweer een verloren seizoen. Nu maar hopen dat de jeugd wat kansen krijgen en er een pareltje opstaat.

31 augustus 2017 om 21:30

Een oprechte vraag. Enig idee wat er met al die miljoenen is gebeurd is oa nog van Pröper? Hij zegt hier heel duidelijk dat ze pas die gozer van HSV konden kopen bij verkoop van De Jong.

31 augustus 2017 om 21:33

Een deel om de gemiste EL inkomsten mee te compenseren. Maar dat verklaard niet alles. Als je eerst iets stellig beloofd en vervolgens niets waarmaakt, wie houdt hier dan wie voor de gek?

1 september 2017 om 05:31

Heeft hij in het interview gezegt Sneek Psv. Een deel vloeit door voor de verbouwing van de Herdgang tbv de jeugdopleiding.

31 augustus 2017 om 21:49

Uhh resultaten? Gewoon 9 uit 3 hoor... meer dan prima team voor de eredivisie. En morgenochtend heb je je linksback. Let maar op!

31 augustus 2017 om 22:19

Prima team ja, geen kampioenswaardig team en dat moet PSV hebben. Morgenochtend hebben we geen linksback, die komt niet.

1 september 2017 om 00:22

You sure? De deadline is verstreken en er is nogsteeds geen back hoor.. Alsook geen vervanger voor Moreno (want Lukassen was voor de breedte right?) Ook op het middenveld vind ik de spoeling wat dun, alleen de voorste linie is versterkt maar de andere 2 zijn zo veel zwakker dat dat amper uitmaakt vrees ik..

Morgen hoor je dat hij het ook geprobeerd heeft bij Ronaldo en Messi. Een basisspeler in de PL gaat nooit naar Nederland komen. Dit nieuws kon Brands beter niet melden.

En dan nog zeggen dat er zeker een lb bij gaat komen. Zo lang de tijd gehad om iemand te halen en dan uiteindelijk komen namen voorbij waarvan je van te voren al weet dat die al helemaal niet haalbaar zijn. Je kan niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten

Ach nu zit iedereen te zeiken op brands,
Maar stel paal ontwikkeld zich goed als lb dan hoor je er niemand meer over...
Soms ontstaan goede dingen uit noodzaak.
Paal zal niet de eerste back zijn die als middenvelder is opgeleid.

Linksbacks die goed genoeg zijn, en betaalbaar zijn schaars, en als je niemand kan vinden die aan je minimum niveau voldoet dan heb ik liever dat je je geld op zak houd, en eigen jeugd probeert.

31 augustus 2017 om 22:45

Ik zie het probleem ook niet zo. Paal kun je echt omscholen tot een prima back maar toch wil ik het nog wel is zien hoe hij zich staande houdt tegen jongens als Odegaard, Berghuis en Utrecht de komende komende wedstrijden. Daarnaast is het niet netjes naar de supporters toe om te beloven dat je nog een back gaat halen zeker als je ook nog is de seizoenskaartprijs verhoogd en voor al het eten en drinken belachelijke prijzen vraagt.

Gisteren vertelde een mede supporter me dat ik moest wachten tot deadline day met mijn oordeel over het beleid van Brands en consorten. Nou bij deze kan ik het met een woord afdoen: matig. Ondanks de aankoop van Lozano en Malen is dit toch wel een bijzonder slechte transferperiode geweest.

31 augustus 2017 om 21:52

Staat toch gewoon een redelijk tot prima team. Verdediging is zeker mager, maar laat obispo maar eens een keer spelen dan. Lukassen en AriaS zijn samen goed genoeg op rechts. Vanaf het middenveld staat het gewoon goed. Iedere wedstrijd 1 meer maken dan ne tegenstander dat is eigenlijk alles

Van Aanholt? Dat is toch bij voorbaat compleet kansloos. Verbaast me wel echt dat Brands dit nu zegt. Laat dit soort info gewoon achterwegen. Komt echt niet goed over dit. Had hem hoger ingeschat

Hoewel het best slecht is dat je niet slaagt in je eigen doel, denk ik dat dat het best nog positief kan zijn. Nu zal PSV eindelijk een keer bij de eigen jeugd uit moeten komen. Rosario, Gudmundsson, Lammers, Laursen, geef ze de kans. Daar zijn ze voor opgeleid

31 augustus 2017 om 21:54

Daarom, als PSV nog Europa League had moeten spelen dan was ik misschien somber geweest, maar ik heb gek genoeg een goed gevoel over deze groep, vooral omdat er een paar goede talenten aan zitten te komen

31 augustus 2017 om 21:55

Zo is dat, het is allemaal niet top maar ik wil het eerst wel eens zien hoe dramatisch het is. Kan nog wel wat meevallen.

Het wordt tijd dat deze man of een x iemand aantrekt waarvan iedereen zegt woow hadden wij die maar of anders op hoepelen

31 augustus 2017 om 22:24

Zoals Guardado, Strootman, Moreno of Mertens? Propper was eerste seizoen ook een goeie aanwinst hoor.

Als jij 4 miljoen te besteden hebt voor een linksback zijn er echt zoveel opties. Gewoon heel slecht gedaan van deze man. Zeg maar dag tegen het kampioenschap. Ze kunnen nog een transfervrije speler halen. fuentes laatste club osasuna is transfervrij. 84 wedstrijden in la liga gespeeld. Gratis tip voor brands

31 augustus 2017 om 23:15

4 miljoen is een bedrag waar je geen topper voor koopt, maar wellicht een speler die gewend is er te spelen en mogelijk betere optie is dan Paal/brenet.

Namedropping boy Brands. Gewoon slecht gehandeld deze periode en achteraf wat namen roepen die je ook nog een Whatsappje heb gestuurd om ons de indruk te geven wat er allemaal is geprobeerd door hem.

Echt elke "traditionele" topclub heeft echt gefaald!! PSV had eerder moeten ingrijpen, alleen Fc Utrecht en Vitesse hebben zich versterkt!

Aankoopbeleid van Brand mag je nu gerust zeer zwak noemen. Hemel en aarde bewogen om Pereiro binnen te halen die niet eens optimaal rendeert. 3 dagen voor de transferdeadline overstappen op plan B en C lijkt me vrij laat. Goedkope kwaliteit zoals Haps en Drumfries laat je liggen.
Het is al jaren een bekend probleem dat psv veen stabiele verdediging en een creatieve middenvelder heeft. Elke jaar is hetzelfde liedje.

Nu er geen linksback komt zie ik een rol voor Ritzmaier als invaller voor de linksback positie.
Heeft onder Rutten linksback gespeelt wat hij ook goed heeft gedaan.

Soms heb je van die dagen dat je je schaamt om Psv supporter te zijn. Dit is er één. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je na een jaar zoeken er niet in slaagt om een linksback te vinden en dan komt met excuses dat je geen paniekvoetbal wil spelen? Vind je ons als supporters achterlijk? Daar lijkt het namelijk wel op. Brands is iemand de goede dingen heeft gedaan voor de club. Maar hij is ook iemand die altijd de schuld elders legt alvorens zelf in de spiegel te kijken. De beste man heeft simpelweg gefaald. Veel te lang blijven wachten op een onhaalbare speler en uiteindelijk geprobeerd om een noodverband te leggen. Dat je als topclub zijnde je er dan bij neerlegt niemand beter te kunnen halen dan Kenneth Paal, iemand die tot een maand geleden nog een middenvelder was vertelt eigenlijk het hele verhaal. Als je als Brands zijnde dan zegt van: goh, ik heb gegokt en verloren en de volgende keer moet ik beter opletten, kun je daar nog respect voor hebben. Nee, het ligt nooit aan Brands.

Onder de leiding van Brands/gerbrands zijn we van topclub verandert in provincieclub. Zowel financieel als sportief doen we de laatste drie jaar continue een stapje achteruit. De heren zijn echter dik tevreden met zichzelf en zullen nooit eens zelfkritiek tonen. Ze hebben beiden keihard gefaald. Met name Brands is een prutser gebleken. We zijn aantoonbaar zwakker uit de transferperiode gekomen. We hebben 21 selectiespelers waarvan drie keepers en vijf spelers met nauwelijks eredivisie ervaring. Elke blessure komt nu ongelegen. We hebben niet één!! linksbenige verdediger, we hebben twee spitsen die beide wegwillen en gefrustreerd rond zullen lopen, we hebben een middenveld die bij elke blessure als een kaartenhuis in elkaar stort. Het is kort gezegd een teringzooi.

Brands kan wel vijftig leuke verhaaltjes ophangen, ik trap er niet meer in. Hij heeft een wanbeleid gevoerd en wat mij betreft ontslaan ze hem morgen. Nu is alles nog redelijk rustig maar als we uit de komende serie wedstrijden (utrecht en Heerenveen uit en Feyenoord thuis) slechts een paar punten halen breekt de pleuris uit en zijn de gevolgen niet te overzien.

Ik zou het eens proberen bij suently alberto. Vind ik veel beter dan Patrick van Aanholt. In de Nederlandse eredivisie, in dit tussenjaar uitstekend bruikbaar. sterk linkerbeen, kan in het centrum uit de voeten linksbenig, net als Jordy de Wijs. Met Kenneth, Jordy en Suently ben je beter voorbereid dan de lijst namen die ik nu hoor.
ohh alles wat klaar is en linksbenig is verkocht of verhuurd? heeft iemand een idee waarom?

Wat een kritiek weer op Brands. Hij wilde graag een linksback kopen die ook werkelijk wat toe voegt aan de selectie maar het is een keer niet gelukt. Mag het een keer gebeuren?

Wat wel is gelukt zijn de volgende 3 directe versterkingen:

Hirving Lozano, Derrick Luckassen en Marco van Ginkel

Daarnaast zijn Propper & Guardado weg gegaan/verkocht, hierdoor spelen Hendricx die in mijn ogen het laatste jaar toch al beter was dan Guardado en Perreiro eindelijk op zijn favoriete positie in plaats van rechts buiten.

Op de flanken staan in mijn ogen nu 2 hele leuke spelers met Lozano en Bergwijn. Op het middenveld heb je ook nog Ramselaar achter de hand.

De miljoenen staan grotendeels weer weer op het veld bij PSV (bij Ajax op de bank of tribune) en nu zal de jeugd ook meer een kans moeten krijgen.

Ik ben wel benieuwd en heb me al meer vermaakt in de eerste 3 competitiewedstrijden dan heel vorig seizoen bij elkaar.

Dat is natuurlijk een kansloze actie. Die jongen is vorig jaar voor veel geld gekocht en basisspeler bij een ploeg in de Premier League. Waarom zou de club hem dan kwijt willen en waarom zou hij zelf willen? Misschien alleen om geen degradatievoetbal te spelen maar mocht zijn ploeg degraderen dan zit hij volgend jaar met een probleem. Dan kan je beter helpen strijden voor lijfsbehoud.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller72
E. ZahaviAanvaller73
R. SchmidtUnknown
N. MaduekeAanvaller62
J. DrommelKeeper60
BrumaAanvaller62
Y. VertessenAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

13 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren