Sneijder lijkt Champions League te kunnen vergeten na masterclass Napoli

Woensdag, 16 augustus 2017 om 22:36

Napoli heeft zichzelf woensdagavond een uitstekende uitgangspositie verschaft in het tweeluik met OGC Nice in de laatste voorronde van de Champions League. Het elftal van Maurizio Sarri had op eigen veld geen kind aan de Fransen, die zonder Wesley Sneijder en Mario Balotelli in de gelederen nog goed wegkwamen: 2-0.

Op de overwinning was weinig af te dingen. Napoli trapte het gaspedaal in Stadio San Paolo vanaf het eerste fluitsignaal flink in en dat resulteerde vrijwel onmiddellijk in een spervuur aan aanvallen richting het doel van Yoan Cardinale. De Franse keeper, die in de vorige ronde in het tweeluik met Ajax bij vlagen een bijzonder onzekere indruk maakte, beleefde een drukke avond en moest door zijn eigen fout al na dertien minuten spelen vissen.

Cardinale kwam bij een lange bal op Dries Mertens wild uit zijn doel en ging volledig voorbij aan het leder. De Belgische spits kon vervolgens eenvoudig scoren in een leeg doel: 1-0. Napoli kreeg daarna via onder anderen José María Callejón en Lorenzo Insigne mogelijkheden om de voordelige marge nog in de eerste helft te verdubbelen, maar Cardinale weigerde ditmaal te capituleren. Het bezoek stelde daar behoudens een schot van Allan Saint-Maximin weinig tegenover voor rust.

Na de onderbreking bleef het spelbeeld onveranderd. Napoli stapelde kans op kans, maar had uiteindelijk een strafschop nodig om Cardinale voor de tweede maal te verschalken. Christophe Jallet beging halverwege de tweede helft volgens scheidsrechter Szymon Marciniak een overtreding op Mertens in het strafschopgebied van les Aiglons, waarna Jorginho het buitenkansje benutte. Nice eindigde het duel met negen man, na rode kaarten in de slotfase in een tijdsbestek van tien seconden voor Vincent Koziello (harde overtreding) en Alassane Pléa (commentaar op de leiding).


Poll

Zie jij Napoli deze voorsprong nog uit handen geven?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door matjeq)

Nice is echt niet zo sterk. Zo kunnen we zien dat de Nederlandse clubs gewoon niet meer thuis horen in de CL. Clubs als Napoli, Manchester zijn voor ons al een maatje te groot. En dat is niet eens Europese top ala Barca, Real, Bayern, Juventus of PSG

16 augustus 2017 om 22:42

In het voetbal weet je nooit hè. Op papier zijn de genoemde teams misschien beter, maar het kan altijd nog anders lopen.

16 augustus 2017 om 22:43

Haha Manchester United geen wereld top? Ze zaten ff in een dip, in een goeie dip maar nog altijd beter dan de Nederlandse top en dit seizoen gaan ze vlammen.

17 augustus 2017 om 00:41

Sinds Ferguson weg is valt Utd wel tegen hoor. Hebben sindsdien niet eens meer meegedaan om de titel. Laat staan de CL. Nu hebben ze mazzel dat Chelsea zo dom is om Matic te verkopen. En ook hebben ze met Lukaku een topspits. Maar of ze nu gelijk kanshebbers zijn voor de titel en de CL moet nog blijken.

17 augustus 2017 om 00:56

Er zit een heel groot gat tussen de top en Nederland. Daartussen zit United ergens, met kleine stapjes terugkerend aan de top (helaas met een heleboel geld)

17 augustus 2017 om 03:27

Wereldtop. Hahaha Bij een real of Bayern hopen ze erop om manchestre te loten. Leuke naam om publiek te trekken en makkelijk punten pakken

16 augustus 2017 om 22:43

Het ligt eraan wat je bedoelt met "thuishoren is de CL". We kunnen best concurreren voor een tweede of derde plek in de poule bij een gunstige loting. Zodra we tegen echt grote tegenstanders komen dan inderdaad niet, maar dat is geen schande. Gaat allemaal om geld.

16 augustus 2017 om 22:50

Wat een gezeur. Een kampioen van ieder land in top 15 competities van Europa hoort thuis in de "Champions" League. Nederlandse clubs zijn zeer matig in resultaatvoetbal maar kwalitatief doen we vrij weinig onder voor die clubs die jij noemt.

16 augustus 2017 om 22:59

Kwalitatief gezien komen de Nederlandse clubs juist veel te kort. Ik begrijp niet dat je dat niet kan inzien of wil inzien.

16 augustus 2017 om 23:01

Ik vind toch wel dat Ajax wat onder doet voor clubs als Napoli en Man United, maar dat betekent niet meteen dat ze niet thuishoren in de CL.

16 augustus 2017 om 23:31

Ik vind dat altijd zo'n ridicuul excuus hier, van wij voetballen vrijuit in onze 433 en kunnen geweldig voetballen maar geen resultaat spelen ondanks dat we kwalitatief zo sterk zijn.

Ten eerste is dat meestal zwaar overdreven want als ik Nederlandse clubs in Europa zie is dat lang niet zo aanvallend en romantisch als beweerd wordt en ten tweede, wat ik vooral wou zeggen, is dat een resultaat behalen nu eenmaal ook een (belangrijke) kwaliteit is, dus kwalitatief zal dat ook wel mee vallen.

Ik ben het er mee eens dat Ajax (je doelt op Ajax en niet PSV en Feyenoord neem ik aan) wel in de CL past, maar kwalitatief doen ze natuurlijk flink onder voor de genoemde clubs, ik weet niet hoe veel liters tequila je binnen moet hebben om wat anders te beweren...

17 augustus 2017 om 00:15

Dat weten we toch allang? Mertens speelde goed bij PSV en gaat darna naar Napoli. Milik deed het goed bij Ajax en gaat dan naar Napoli. Toch logisch dat Napoli beter is dan de top van de eredivisie?

17 augustus 2017 om 06:20

Zonder Balotelli, Srarfi, Eyseric(die naar italie is geloof ik) en sneijder. Met deze spelers, hadden ze de kansen die ze kregen vast wel afgemaakt. Neemt niet weg dat napoli nog steeds een klasse beter is. Alleen kreeg Nice een aantal goede kansen, die een speler als Balotelli wel erin had geprikt.

16 augustus 2017 om 22:58

Het kon wel 4-0 of 5-0 worden. Wat een kansen heeft Insigne gehad. Het was niet zijn avond. En Milik miste een enorme kans op het einde!

16 augustus 2017 om 23:15

Ja tuurlijk, alsof Nice geen kansen had.. Napoli duidelijk sterker ma het kon fout aflopen een paar x

16 augustus 2017 om 23:19

Welke kansen ? Die 0 schoten op doel ?

17 augustus 2017 om 00:14

Koziello miste een hele grote kans en die Maximin of hoe heet hij ook een redelijke. Uiteraard had Napoli er veel meer maar het is niet zo dat Nice er geen had.

Napoli is toch voetballend een van de beste ploegen op de Europese velden. Zowel de trainer als de spelers worden enorm onderschat

16 augustus 2017 om 22:46

Inderdaad. Weinig mensen in Nederland die de Serie A kijken en dus ook Napoli amper zien spelen. Dat terwijl Napoli het mooiste voetbal speelt en de 4-3-3 met de punt naar achteren in perfectie uitvoerd. En dat geven grote trainers, zoals Guardiola en Klopp ook toe.

17 augustus 2017 om 06:59

Precies dit inderdaad, ik moet toegeven dat ik maar 1 a 2 wedstrijden van napoli heb gezien vorig jaar.. gisteren avond ff lekker na de heerlijke overwinning van fc Utrecht toch nog maar ff deze wedstrijd er achter aan geplakt, ging er neutraal in verwachtte eigenlijk een matig pot.. maar man man man wat is dat napoli genieten zeg! Steeds prachtige combinaties met 1x raken en geweldige steek passen echt fantastische om naar te kijken! Ik ga zeker meer wedstrijden van napoli kijken dit jaar, als ze dit spel vast kunnen houden dan gaan ze in mijn ogen zeker mee doen om de titel!

17 augustus 2017 om 13:10

Ze spelen al 2 jaar zo haha. Die 3vooraan zijn echt geweldig. Sarri heeft zich de 433 echt eigen gemaakt. Daarnast spelen er ook nog grote talenten als Diawara, Zielinski en Rog. Ze missen alleen een killer verdediger, dat zou die ploeg echt afmaken.

16 augustus 2017 om 22:46

Inderdaad. Weinig mensen in Nederland die de Serie A kijken en dus ook Napoli amper zien spelen. Dat terwijl Napoli het mooiste voetbal speelt en de 4-3-3 met de punt naar achteren in perfectie uitvoerd. En dat geven grote trainers, zoals Guardiola en Klopp ook toe.

16 augustus 2017 om 23:00

Ik vind dat Eurosport ook slechte met de rechten omgaat van de Serie A en de Ligue 1. Ik wil nu het frans voetbal meer gaan volgen, omdat er nu veel grote namen spelen. Helaas wordt er amper iets uitgezonden

17 augustus 2017 om 00:07

Tot nu toe heeft Eurosport nog geen wedstrijd Frans voetbal uitgezonden en de opening van de Serie A wordt ook niet uitgezonden. Er islam nog geen uitleg over gegeven, ben benieuwd wat daar speelt.

17 augustus 2017 om 06:19

Je kan aankomend weekend gewoon de franse competitie volgen op eurosport, alleen moet je dan op eurosport 2 kijken. Als je op de tv gids van eurosport zelf kijk zie je dat ze de serie A en franse competitie uitzenden.

Zo zie je maar dat Nice gewoon een kutploeg is. Zelfs een Ajax in slechte doen was 140 min veel beter dan Nice. De aanval van Ajax is echt uitvorm. Iedereen geeft wel de verdediging de schuld, maar wat doen youness, dolberg en kluivert? Ziyech teveel balverlies en schone speelt als een krant. Oftewel je verdediging krijgt daardoor veel te veel te doen. Echt een gebrek aan pech dat Ajax niet door is. Ik denk zelf ook dat Nouri zijn huidige situatie niet fijn is voor de spelersgroep bij zon belangrijke wedstrijd.

Ik heb echt genoten van Napoli. Pakken heel vaal de juiste keuze. Daar staan ook echt kerels op het veld en bij Ajax lieve jongetjes die toevallig ook kunnen voetballen

17 augustus 2017 om 08:10

Je zegt Ajax in slechte doen, maar Nice is momenteel ook in slechte doen. Het heeft de eerste twee wedstrijden in de competitie verloren, waarvan een wedstrijd tegen nota bene de promovendus Troyes.

17 augustus 2017 om 23:52

Tja dat is ook weer zo. En we zijn weer een nederlaag verder? Slechte ajax reeks sinds?

Misschien maar beter dat ajax is uitgeschakeld door Nice, napoli hadden ze nooit overleefd. Wat een klasse ploeg.

16 augustus 2017 om 22:42

Hadden ze niet tegen gespeeld hoor

16 augustus 2017 om 22:45

Ajax zou Napoli ook niet kunnen loten, omdat Ajax (in tegenstelling tot Nice) wel een geplaatste status zou hebben bij de loting.

Volgende keer eerst je huiswerk doen hã©

16 augustus 2017 om 23:11

Scherp!

16 augustus 2017 om 23:24

Dan was Ajax nu wel geplaatst voor de EL

Napoli veel en veel beter, Nice kwam er een keer of 3 uit maar dan ook niet echt. 2 Mannen die goed speelden bij Nice, Cardinale en Saint Maximin. Mertens natuurlijk weer goed zoals altijd en vond Callejon ook sterk spelen. Die misser van Milik trouwens zeg, sjeumig.. Die had ik er waarschijnlijk nog wel ingeschoten.

Misschien maar beter ook dat Ajax was uitgeschakeld. Napoli was ook een paar klasses te sterk geweest voor Ajax. Wat een geweldige spelers. Vooral Hamsik.

16 augustus 2017 om 22:45

Ajax had alleen Napoli niet kunnen loten.

16 augustus 2017 om 22:50

Ajax had Napoli niet kunnen loten vanwege de geplaatste status.

Dit had ik wel verwacht. Napoli is echt een sterke ploeg. Dit was zeer waarschijnlijk ook te zwaar voor Ajax. Al komt er nog een duel natuurlijk. Afgelopen seizoen heb ik Napoli live gezien tegen Roma en toen werd Roma bij vlagen helemaal weggecounterd. Vooral die kleine snelle handige mannetjes voorin, zijn levensgevaarlijk. Maar de hele ploeg is gewoon sterk. Verwacht dat Napoli dit makkelijk verdedigd in de return.

16 augustus 2017 om 22:47

Ajax had niet tegen Napoli gehoeven.

Prima overwinning. Ik ben letterlijk van elke middenvelder gecharmeerd. Hamsik, Jorghino en Allan staat prima maar ik zou Allan toch voor Diawara wisselen terwijl Zielinski ook een basisplaats verdient. en dan Rog waar het talent van afdruipt. Op naar de volgende wedstrijd!

Ik volg het Italiaans voetbal niet zo erg, maar wie is eigenlijk de grote man bij Napoli? Hamsik of/en Mertens lijkt me?

16 augustus 2017 om 23:02

Beiden

16 augustus 2017 om 23:03

Mertens was toch wel het vaakst de grote man sinds vorig seizoen. Hamsik is al jaren een absolute sterkhouder bij Napoli en verder speelt Insigne al 2 jaar echt top.

17 augustus 2017 om 01:00

Insigne hamsik en mertens zijn de 3 grote mannen

Dik verdiende overwinning natuurlijk maar die penalty moest een vrije trap zijn, wat wel jammer was voor Nice en het verloop van de wedstrijd.

Tuurlijk is Napoli een uitstekende ploeg en ik onderschat de ploeg niet. Wat ik wilde zeggen is dat we afhankelijk zijn van een gunstige ploeg en overwinteren in de CL er gewoon niet in zit. Europa league past gewoon beter bij het niveau van Ajax. En Manchester is inderdaad voor Nederlandse begrippen een topploeg alleen kan zelfs Manchester teams als Real, Juventus en Bayern "structureel"niet meer aan. Ik zie Manchester de CL de komende jaren niet winnen. We zijn zelfs voorbij gestreefd door ploegen als Watford. Ajax is gewoon kwalitatief niet meer wat het was. We moeten echt een oplossing vinden om het financiële aspect te tackelen. Als een Richarlison voor Ajax niet haalbaar is en voor Watford wel weten we hoelaat het is. De beste spelers konden we nooit halen als Nederlandse ploegen, maar zelfs spelers onder die toppers zijn niet meer haalbaar. Daar loopt Overmars nu ooi tegenaan. Zolang dit zo blijft hebben we (helaas) gewoon niks te zoeken in de CL..

16 augustus 2017 om 23:39

Edit: Bedoelde een gunstige loting*

16 augustus 2017 om 23:53

Ajax blijft altijd beter dan Watford. Dat richarlison naar watford gaat zegt meer over het feit dat hij in de PL willen spelen. Zegt niks over Ajax in verhouding met Watford. Kwalitatief blijft Ajax altijd beter dan een Watford.

17 augustus 2017 om 00:03

Nou ik denk dat Watford Ajax wel verslaaf hoor. Als ze al tegen Heracles verliezen...

17 augustus 2017 om 00:13

tja is een wedstrijd opzich. Ajax wint 97 x van de 100x. Ajax was in principe ook veel beter. Barca verliest ook wel eens een wedstrijd van een degradatiekandiaat

17 augustus 2017 om 00:20

Ik ben het daar ook ergens wel mee eens. Ajax is (nu) nog wel beter dan Watford. Maar of het over 5 jaar nog zo is... Spelers willen graag in de PL spelen en niet voor hun kansen vechten bij een club als Ajax (zie Riedewald). 10 jaar geleden waren transfers als deze ondenkbaar. Er is veel veranderd en ik ben bang dat we over een tijdje ons kwalitatief kunnen meten met top clubs,maar dan uit de 2e divisie van Engeland...

17 augustus 2017 om 00:21

@mrgarrison

Goh wat een conclusie, het is welk duidelijk van welke ploeg jij fan bent. Waar heeft PSV ook alweer van verloren, oh ja een klein clupje uit Kroatie. Trek je nou ook de conclusie dat PSV van iedereen gaat verliezen?

Wellicht speelt het kunstgras in Almelo ook een grote rol en speelt Watford gewoon op een prima grasmat? En wellicht verliest Ajax ook weleens van eenmindere tegestander?

17 augustus 2017 om 00:29

Ik snap ook die reacties niet. Als een PSV supporter blij is als het minder gaat met Ajax. Wanneer gaan we denken aan het belang van het Nederlandse voetbal? In plaats van haat zaaien moeten we achter de Nederlandse clubs staan als supporters.

17 augustus 2017 om 00:41

Beste comment die ik gelezen heb tot nu toe. Ik ben Ajaxsupporter, maar hoe erg het ook klinkt. Ik gunde Feyenoord de titel best wel eigenlijk. Daarbij support ik iedereen die in Europa speelt. Beste prestatie is nog van Utrecht dit jaar. Nu het uit nog afmaken(wat wss wel onmogelijk is)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
José ReinaKeeper00
Luigi SepeKeeper00
Kalidou KoulibalyVerdediger00
Ivan StrinicVerdediger00
Vlad ChirichesVerdediger00
Elseid HysajVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

792 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0
2014/2015 Galatasaray 31 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik vroeg aan Sneijder: ’Hoe houd je het vol?‘ Ik heb een paar ballen gezien...’

Wesley Sneijder bevindt zich de laatste dagen in Nederland, aangezien hij met zijn ploeg Al-Gharafa voorbereidt op het komende seizoen. Dinsdag nam de recordinternational van het Nederlands elftal het met zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Denis Cheryshev kan een droomtransfer maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren