Cocu: ‘Hij had zich vandaag al onsterfelijk kunnen maken in Eindhoven’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 22:00

Hirving Lozano heeft een tumultueuze debuutwedstrijd achter de rug in de Eredivisie. De miljoenenaankoop bracht PSV na een goede individuele actie op 1-1 tegen AZ, maar miste meerdere grote kansen om nog meer doelpunten te maken. Phillip Cocu is te spreken over het optreden van Lozano en erkent tegelijkertijd dat er meer in zat.

"Hij had zich vandaag al onsterfelijk kunnen maken in Eindhoven", geeft Cocu aan voor de camera van FOX Sports. Het zat Lozano vooral in de eerste helft niet mee. Hij schoot van dichtbij voorlangs met zijn zwakkere linkerbeen, zag Jonas Svensson een miraculeuze redding op zijn schot verrichten en trof de lat. "Maar je ziet wel welke specifieke kwaliteiten hij heeft, met zijn individuele actie en zijn diepgang", aldus Cocu.

"De oefenmeester stipt aan dat Lozano zich snel aanpast, Engelse les volgt en 'middenin de groep' staat. "Hij heeft zich in een razendsnel tempo moeten aanpassen, terwijl dat niet zo eenvoudig is en doet het dus hartstikke goed. Hij kan alleen maar beter worden", verwacht de trainer. " Via de officiële kanalen van PSV zegt Cocu bovendien dat hij genoot van zijn ploeg en van de wedstrijd. Het tempo lag hoog en PSV en AZ maakten er een aantrekkelijk duel van.

"Complimenten voor mijn team. Ze bleven erin geloven en gaan", zag Cocu tot zijn tevredenheid. "Ook complimenten aan het publiek voor de steun. Het was een wedstrijd met veel beleving, strijd en aanvallend voetbal aan beide kanten. Dan krijg je een fantastische wedstrijd. Het is uiteindelijk ook een overwinning met spektakel. Een goede wedstrijd en een start met drie punten."


Poll

Verwacht je dit seizoen meer dan tien doelpunten voor Hirving Lozano?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door cambuur1960)

Hele goede speler maar schoot brenet op de lat ipv lozano was iedereen kwaad geworden en nu bij lozano niet

12 augustus 2017 om 22:06

Hier ven ik het wel mee eens. Hij had die bal gewoon af moeten leggen , had de Jong dit gedaan was er een enorm fluitconcert gekomen. Wel is deze Lozano een geweldige speler , als hij zijn kansen gaat afmaken schiet ie er 30+ in.

13 augustus 2017 om 10:26

30 plus is wel heel veel ik vind het al geweldig als het 20 word in zijn eerste seizoen.

12 augustus 2017 om 22:09

Als Brenet daarvoor er al een. Al binnen had geschoten met een actie zoals Lozano nu was niemand boos geworden . Uiteraard moet hij die afleggen, maar het is toch mooi om te zien dat zo'n jongen in zijn eerste wedstrijd al direct zo dreigend is.

12 augustus 2017 om 22:20

Nieuwe spelers krijgen nu eenmaal meer krediet. Speelt die komend seizoen als een drol en doet die dit aan het eind van het seizoen zal er dezelfde kritiek komen. Nu heeft die voorlopig een vrijbrief om zich te bewijzen.

Deze jongen komt er wel. Al hadden we vandaag verloren, het had me niet uit gemaakt. Eindelijk stond mijn ideale opstelling op het veld. Achterin kan en moet het beter, er moet een centrale verdediger en linksback bij maar Cocu snapt nu dat Pereiro op 10 moet, de Jong op de bank hoort en je ziet gelijk dat er veel meer voetbal en strijd in de ploeg zit. De afgelopen maanden kon ik genieten van de wedstrijden van Ajax maar nu dan ook eindelijk van mijn eigen club. Waarschijnlijk gaat de Jong nog weg, hopelijk word Janssen gehuurd, Lammers verhuurd en dan heb ik er alle vertrouwen in.

12 augustus 2017 om 22:09

Lammers kun je er beter bijhouden, zeker na wat Locadia liet zien vanavond. Mocht de Jong vertrekken dan kun je daar het best een vervanger voor halen, daarnaast heb je achterin nog 2 versterkingen nodig, zeker indien Isimat nog vertrekt, maar verder is de aanval veel verder dan vorig jaar, met een rappe Lozano op links en een technische Pereiro op 10.

12 augustus 2017 om 22:15

Dat bedoel ik ook. Geen aankoop maar een huurspeler met de kwaliteiten die kan concurreren met Locadia. Wanneer je Lammers verhuurd kun je hem ervaring op laten doen in de Eredivisie. Een club als NAC zou wel iets voor hem zijn. Wanneer Locadia het dit jaar niet laat zien moet je hem gewoon verkopen.

12 augustus 2017 om 23:25

Pereiro moet dan wel beter leren hoe je met je man meeloopt, want dat deed hij zelden.

12 augustus 2017 om 23:41

Niemand is perfect al betwijfel ik wel of Cocu dat hem kan aan leren. Ik denk dat een andere trainer, bijvoorbeeld Verbeek, dit hem wel kan aan leren.

13 augustus 2017 om 07:55

Dat klopt niemand is perfect, maar daarom kan Pereiro geen 10 spelen. Dat AZ er soms zo makkelijk door heen liep is omdat PSV in feite met 4 aanvallers speelde en Hendrikx en Van Ginkel overlopen werden. Je kunt tegenwoordig niet meer met een 10 spelen die geen enkele besef heeft van meeverdedigen of met je man meelopen. Een beweeglijke verdedigende middenvelder gaat daar zelfs nog meer gebruik van maken, dan dat gisteren gebeurde.

Ik heb sinds arjen robben geen enkel andere speler gezien die zo snel is en voetenwerk heeft waar je U tegen zegt. Ik lees overal comments over hoe 'bejaarde' vlaar daar stond te verdedigen, maar niemand realiseert zich dat zoiets alleen kan, omdat lozano zo snel is. Heleen van fox viel dat meteen op omdat zij natuurlijk langs de lijn en zij zei dat ook tegen vlaar: 'wat is hij snel he'. Uitzonderlijk talent en dit is pas zijn 1e duel he.

Heb voor het eerst sinds tijden weer eens genoten vanavond. Uiteraard had er meer moeten maken en kunnen er nog wat beter, maar de kwaliteit en het plezier spat er vanaf.

"Complimenten aan het publiek" volgens mij werd je uitgefloten cocu. Pas toen het gelijk werd gingen ze je een beetje steunen. Die nieuwe heeft wel wat, maar moet nog wel leren om zijn oogkleppen af te doen.

12 augustus 2017 om 22:20

Uitgefloten?? Ik heb niks gehoord? Vandaag juist weer veel steun gezien/gehoord voor onze jongens ipv het cynisme waarin het vorig seizoen nog wel eens omsloeg.

Sorry hoor Cocu: een goede wedstrijd????

Spektakel was er was er genoeg ja. De inzet was ook prima. Maar een goede wedstrijd?
Zeker niet. Tenminste in verdedigend opzicht niet. Dat was ronduit belabberd. Op Arias na (werd ook niet echt getest) was het zwaar onvoldoende. Ik hoop niet dat deze overwinning zand in de ogen van Cocu heeft doen strooien, maar zoals ik het nu lees vrees ik het ergste.
Lucassen wil ik nog niet beoordelen. Dat er achterin kwaliteitsimpulsen nodig zijn lijkt me een inkoppertje.

12 augustus 2017 om 23:26

je kan moeilijk een topprestatie verwachten van zulke matige verdedigers.alleen arias is echt een topper en veruit de beste back in de eredivisie.hoop dat we hem kunnen behouden want anders word het toch wel heer erg slecht.vond zoet ook goed keepen.heb veel afgegeven op hendriks maar speelde een goede pot en eindelijk speelt hij de bal is naar voren en handelt hij wat sneller top al is hij fysiek wel zwak en best traag.zou zelf toch graag iemand anders zien spelen en dan hendriks voorlopig op linksback.

brenet wat een drama vandaag,had veel hoop voor hem naar afgelopen seizoen hoop dat hij zich herpakt want dit was echt 3x niks.

12 augustus 2017 om 23:30

Positief blijven Sneekie. Als we een echt goede centrale verdediger, net zoals Moreno, dan komt alles goed. We weten al lang dat Isimat eigenlijk gewoon een soort ideale backup is net als Schwaab. Als je naar vorig jaar kijkt, de voorbereiding voor dit seizoen en de positieve aanpassingen in het team betekend het dat we de weg naar boven weer hebben ingezet. Er moet wel een CV bij wil je kampioen worden. Dat zeker. Maar Narsingh of Lozano, ik zou het wel weten. Het mooiste vind ik dat de Jong eindelijk op de bank zit en dat Pereiro eindelijk op 10 is gezet. Dit is wat we al onderhand anderhalf jaar al hebben geroepen. Ik zit elke wedstrijd in het stadion en vorig jaar hebben we niet veel wedstrijden gewonnen waar in 3x of meer werd gescoord. Moet je nagaan. Die CV komt er nog wel en dan kunnen we met zijn allen het seizoen positief tegemoet zien. Ook jij

12 augustus 2017 om 23:45

Ja, eindelijk heeft Cocu het licht gezien wat betreft de opstelling en systeem. Zelfs Bergwijn viel mij mij erg mee vandaag. Maar bovenal zag ik weer plezier in het voetbal. De wil om iets voor elkaar te krijgen. In de breedte is het ook nog wel wat dunnetjes allemaal. Het is eigenlijk vooral jeugd wat er zit. Maar goed, dan krijgen die tenminste ook eens een kans. Ben wel jaloers op het feit dat je elke wedstrijd in het stadion zit. Dat heb ik nog maar een paar keer gedaan. Het is toch een heel eind rijden.

13 augustus 2017 om 08:36

Ik woon vlakbij Breda dus dat is te doen. 3 kwartier ofzo. Als ik een keer kaartjes over heb of je wilt mee gaan moet je het maar zeggen dan fixen we dat wel. Alleen reiskosten moet je zelf betalen On: Cocu is nog steeds geen goede trainer maar weet nu onderhand wel wat er beter kan en moet. Pereiro op 10 en de Jong er uit.

13 augustus 2017 om 10:34

Ik denk wel dat Cocu realistisch is want die 3-2 was echt dom en had niet zo gehoeven dus ik denk dat hij ook beseft dat er nog veel verbetering is.

Hoe goed is LB Paal. Ik vond hem stukken beter dan Brenet!!

13 augustus 2017 om 00:06

Hij maakte wel wat foutjes, maar hij is nog jong, kan zich nu wel ontwikkelen als hij veel speelminuten krijgt.

13 augustus 2017 om 08:41

Hij is me niet opgevallen en dat is juist positief te noemen. Hij gaf wel wat ruimte aan zijn mannetje maar dat deed Willems ook elke wedstrijd. Wanneer hij inzet toont, achter zijn mannetje aan loopt is het al gelijk een verbetering tov Willems. Eigenlijk kun je na al die jaren concluderen dat Willems eigenlijk geen linksback is maar een half of linksbuiten. De voorzet, actie en techniek heeft hij daar voor. Misschien moeten ze hem daar eens op gaan testen. Dan hoeft hij niet zoveel meer achter zijn mannetje aan, wat hij nu ook niet doet maar goed, hij zal wel die instructies hebben gehad van Cocu. Als bijvoorbeeld linksbuiten kan hij af en toe met zijn mannetje mee maar vooral concentreren op zijn geweldige voorzetten. Daar is Willems toch bekend om. Jetro is gewoon te nonchalant als verdediger.

Zag er veelbelovend uit, al had hij eigenlijk gewoon 2 goals en 1 assist op zijn naam moeten schrijven. Heeft wel duidelijk veel potentieel.

Genoten van Lozano. Ook van Bergwijn die met lef speelde (niet risicoloos, maar durven gaan). Laat deze twee gewoon op de flanken staan. Koop nog en goede CV, evt linksback en spits die wel scoort i.t.t. Locadia die meer praat dan zijn voeten laat spreken. Komt gewoon tekort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
2013/2014 Pachuca 16 2 0 1
Laatste voetbalnieuws

PSV zet alles op alles voor nóg een jaar met cliënt van Mino Raiola

Hirving Lozano sluit in de loop van volgende week weer aan bij PSV, na zijn deelname met Mexico aan het WK in Rusland. Volgens de vrijdageditie van het Eindhovens Dagblad gaat...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren