‘Guardado vertrekt bij PSV en tekent driejarig contract’

Woensdag, 5 juli 2017 om 23:31Gijs Freriks

Andrés Guardado heeft vrijwel zeker zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. De Eindhovenaren bevestigden woensdagmiddag al in onderhandeling te zijn met Real Betis en die club wil de middenvelder deze week nog presenteren.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat er een driejarig contract voor de dertigjarige Guardado klaarligt en dat Betis bereid is om ruim twee miljoen euro te betalen. “Veel meer kan PSV niet vragen voor de viceaanvoerder”, stelt de regionale krant vast. Het contract van Guardado loopt immers nog maar tot de zomer van 2018 door.

Real Betis roerde zich tot dusverre behoorlijk op de transfermarkt, want men trok bijna vijftien miljoen euro uit voor de komst van Víctor Camarasa (Levante), Cristian Tello (Barcelona) en Sergio León (Osasuna). Guardado moet dus de vierde zomeraanwinst worden voor het team van trainer Quique Setién.

Als een verrassing komt het aanstaande vertrek van Guardado niet, want hij wordt al maanden gelinkt aan een transfer. Clubs als Los Angeles FC, Los Angeles Galaxy, Atlanta United FC, Eintracht Frankfurt en Atlético Madrid zouden interesse hebben getoond, maar Real Betis is de strijd om de handtekening van de linkspoot dus aan het winnen.


Poll

Een geschikte club voor Andrés Guardado?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door yoda)

Jammer dat hij weggaat was mijn favoriete psver van de afgelopen jaren. Heeft altijd gestreden en zal nooit vergeten wat hij voor ons gedaan heeft.

Ik zou hem trouwens alleen verkopen als je het totale bedrag in één keer ontvangt,want ik zou ze bij Betis niet gaan vertrouwen.

Mooi komt er weer salaris vrij en Hendrix is niet veel slechter. Verdedigend beter ook een mooie lange bal om het spel te verdelen alleen zijn steekpass is niet zo goed als die van guardado.

5 juli 2017 om 23:51

Ja het moest ook wel. In mijn ogen was het of Guardado of Hendrix verkopen. Aangezien ik groot fan ben van Hendrix vind ik dit de beste oplossing. Guardado heeft veel betekent voor PSV en ik denk ook dat PSV veel betekent voor Guardado. Mi amigo bedankt en het ga je goed!!

Goed moment om PSV te verlaten. Wat was hij het eerste seizoen fenomenaal! Hoeveel hij financieel oplevert is volledig ondergeschikt aan wat hij sportief heeft gebracht. Hij zal in Europa willen blijven omdat hij nu niet al wil afbouwen in de Mls, met een WK als aanvoerder van Mexico voor de boeg. Ik blijf hem zeker volgen.. Hij verdient in mijn ogen een afscheidswedstrijd.

6 juli 2017 om 00:03

Dus dan maar afbouwen bij een degradatiekandidaat in Spanje. Ik vind het een ronduit slechte clubkeuze.

6 juli 2017 om 00:10

Zou ook niet mijn keus zijn, maar snap het wel. Betis eindigde afgelopen 2 seizoenen op plek 10 en 15 in de primera division, hebben tot nu toe leuke spelers aangekocht en je speelt in een prachtige competitie in een groot stadion (zal wel niet altijd vol zitten, maar toch) Ik denk dat voor hem de keus of MLS of Real Betis was.

6 juli 2017 om 00:44

Ff serieus een afscheidswedstrijd? 1ste jaar was hij goed daarna stukken minder en afgelopen jaar dramatisch. Afscheidswedstrijden doe je voor club iconen en dat is hij zeker niet.

6 juli 2017 om 00:50

Dramatisch is wel sterk overdreven zeg. Afgelopen jaar was een voldoende. Stuk minder dan de jaren daarvoor maar nog steeds een meerwaarde op het veld.

6 juli 2017 om 06:39

Heel PSV was slecht. Het elftal draaide gewoon niet en wat moest Guardado daar aan doen?

6 juli 2017 om 07:12

Zijn eerste jaar was heel PSV goed. Lag dat dan wel alleen aan hem?

6 juli 2017 om 10:21

Schijnt intern al besproken te zijn. Als je zoiets kan faciliteiten is het voor de fans ook mooier dan een oefenwedstrijd. Je moet je niet vergissen hoe populair Guardado is bij de PSV-fans. Meest geliefde speler sinds Van Bommel, denk ik.

6 juli 2017 om 07:56

Zou juist een mentor moeten zijn voor je nieuwe topaankoop. De kans dat hij niet gaat aanpassen in nederland is wat groter zonder moreno en guardado.

Sportief gezien niet echt een vooruitgang te noemen maar lijkt me prima vertoeven in Spanje. Overigens haalt PSV toch solide spelers in huis door geen maffe transferbedragen te vragen bij een vertrek. Moreno en Guardado waren prima spelers en gun hun dan ook wel weer een mooie club.

Mag hopen dat er dit keer wel een fatsoenlijke betalingsconstructie in het contract staat.

Beest van een speler, met z'n snelle voetjes. Prachtig

Prima dat hij weggaat en nog 2 miljoen ook. Bedankt voor 2 mooie jaren en 1 mindere! Nu eindelijk de weg vrij voor Jorrit Hendrix jalalalalalala!

6 juli 2017 om 06:42

Mindere?? Dat kun je van heel PSV zeggen! O.a. Willems, Luuk, Propper waren zelfs slechter!

6 juli 2017 om 07:05

Hij zegt toch ook niet dat het enkel de schuld was van Andres... Heel het team speelde ruk afgelopen seizoen, ook Andres. Dus ja, 2 mooie seizoenen en 1 mindere...

Ik kan niet de enige zijn die zich nu afvraagt hoe Lozano hierover denkt. Vorig jaar 2 Mexicaanse boegbeelden bij PSV, hij komt en allebei zijn ze weg, dat is dan wel weer typisch. Zouden hem goed hebben kunnen helpen met aanpassen in Nederland lijkt me.

6 juli 2017 om 00:05

Wat is er precies typisch?
Zou ook wel raar zijn als Lozano nu opeens geen zin meer heeft om voor PSV te voetballen.
Bovendien heeft Brands in eerdere interviews al gezegd dat Lozano het leuk vond dat Moreno en Guardado bij PSV spelen, maar dat het geen voorwaarde was voor hem.
Bij het aanpassen in Nederland kunnen Arias en Pereiro ook goed helpen en daarnaast zijn Zuid Amerikanen bij PSV geen zeldzaamheid dus ik denk dat ze daar wel weten hoe ze die moeten opvangen.

6 juli 2017 om 07:14

Scheelt dat Mexico geen zuid Amerika is

6 juli 2017 om 08:04

Haha, daar zeg je wat. Maar je snapt wat ik bedoel neem ik aan.

6 juli 2017 om 01:00

Het mocht vanaf het begin wel duidelijk zijn dat deze twee PSV gingen verlatrn. En ik denk dat Lozano dat ook wel wist.

6 juli 2017 om 01:37

Scheelt ook dat de coach Spaans spreekt.

Ik had nog liever Guardado gratis naar een andere club zien vertrekken, dan voor die paar miljoen naar Betis (waarvan het maar de vraag is of je dat geld ooit te zien krijgt...). Maar ja, ik heb het niet voor het zeggen bij Psv.
Jammer dat Guardado vertrekt, maar Hendrix is klaar om hem op te volgen. Ik zal zijn geniale acties en zijn strijd gaan missen bij Psv. Ook al was dat afgelopen seizoen wat minder, maar dat was helaas bij heel PSV het geval. ¡adios amigo!

5 juli 2017 om 23:55

PSV zal nu wel bankgarantie hebben geëist. Met zo'n smerige club doe je eigenlijk liever nooit meer zaken natuurlijk. Maar het bestuur zal in de tussentijd ook wel vervangen zijn. Als Guardado graag wil, moet je hem ook laten gaan voor een acceptabel bedrag.

6 juli 2017 om 00:03

Dat was geloof ik ook de reden dat PSV wel zaken wilde doen: het complete bestuur is sindsdien vervangen dus niemand die daar in die tijd mee te maken had bij Betis zit nog op z'n plek daar.

Hebben ze ooit dat geld nog voor die Braziliaan gekregen van real betis? Fred was het toch?

5 juli 2017 om 23:55

Nee het was Robert, Fred was ooit speler van O.lyon waar ze ook tegen gespeeld hebben.

5 juli 2017 om 23:57

Robert was dat. Ze hebben slechts een deel ervan gekregen. Blijft belachelijk natuurlijkm

6 juli 2017 om 00:29

Ik had alleen zaken met hun willen doen als ze alsnog het restant plus flinke jaarlijkse rente hadden betaald. Anders maar niet...

6 juli 2017 om 03:15

Ben van overtuigd eerst het geld binnen,dan geven we hem toestemming om bij jullie te tekenen,denk je niet.
Dat P.s.v.zo gehandeld hebt?

6 juli 2017 om 09:34

Inderdaad Robert de pinho souza van de beslissende penalty tegen Lyon in de champions league😅

Heeft afgelopen jaar een matig seizoen gedraaid, maar het is een geweldige speler met een fijne trap. Al is het jammer dat hij de eredivisie gaat verlaten, begrijp ik dat PSV hem verkoopt. Het is toch een speler op leeftijd waarvan je niet weet of hij nog zijn oude niveau gaat halen. Voor Ramselaar en Hendrix is dit ook goed nieuws.

6 juli 2017 om 00:09

Voor Feyenoord en Ajax is dit ook goed nieuws; Psv' raakt gewoon even de beste spelers kwijt.

6 juli 2017 om 00:15

Afgelopen seizoen was het zeker niet de beste speler. Liet vaak z'n man lopen en was maar mondjesmaat geniaal. Ik denk dat we met Hendrix een meer dan goede vervanger hebben!

6 juli 2017 om 03:11

Maar wel een verzwakking?of niet wat was hij goed.
Geloof nooit dat Ramselaar en Hendrix ooit hem evenaard.
Ik genoot van hem.

Ze hadden hem beter afgelopen seizoen al kunnen verkopen en dan doorselecteren

Bedankt voor de mooie jaren Guardado! Zo'n mooie voetballer zou je niet snel vergeten. Zeker niet als je de generatie van Nilis en Van Nistelrooij niet echt hebt meegemaakt. De wedstrijd die mij vooral zou bijblijven van hem was NAC uit in zijn eerste seizoen. (toen Willems ja een paar tellen rood kreeg) wat was hij toen ongelofelijk goed. En natuurlijk ook bijna alle CL wedstrijden. We hoeven ons gelukkig niet zorgen te maken om de opvolging want er staat een tot op het bot gemotiveerde Hendrix klaar om hem op te volgen. Nu nog een scorende speler als Van Ginkel erbij en een verdediger en ik heb er alle vertrouwen in!

Een kleurijk persoon,in vorm absoluut de beste Middenvelder van de Ed.
Pak hij zijn vorm draaid hij moeiteloos daar.
Eerlijk gezegd ik was stiekum in beetje Fan hem

Was natuurlijk een uiterst nuttige,renderende speler voor PSV.
Maar hoort meer thuis in de Primera Division.
Daar kan hij nog meer schoppen uitdelen dan in de ED.
Hopenlijk blijven Messi en Ronaldo gevrijwaard van z'n soms onbezonnen overtredingen.

6 juli 2017 om 06:55

Hoe vaak heeft hij dan een rode of een gele kaart gekregen in de ED? Guardado is geen watje en gaat voor 100% iets wat je van "aanvoerder" Luuk de Jong zou moeten verwachten die zijn ploeg op sleeptouw moet nemen.

6 juli 2017 om 10:39

Meneer hier heeft ook 1 wedstrijd gekeken.

Jammer, een parel die onze velden verlaat! Ik hoop dat PSV een goede versterking haalt, dat is voor mijn club ook beter. Wat ik niet zo goed begrijp is waarom speler met een één jarig contract bij mijn club (Ajax) tussen de 5 en 25 miljoen kosten en bij Feyenoord en PSV voor een habbekrats de deur uit gaan?!

De Nederlandse competitie moet weer opgebouwd worden dan gaat geld weer circuleren bij alle clubs, nu staan we stil omdat de goeie spelers te goedkoop weg gaan. Bij Ajax hebben ze het licht gezien en vragen ze de hoofdprijs en anders gaan ze niet weg, dit moeten alle clubs doen.

Hopelijk blijven we in Nederland interessant genoeg om zo nu en dan spelers van dit kaliber aan te trekken (voordat ze te oud en uitgerangeerd zijn natuurlijk) en dat ze dan bijdragen aan de uitstraling en niveau van het nederlandse voetbal. Guardado misschien geen wereldtop, maar wel gerespecteerd speler in de wereld.

Het is voor deze spelers zo gemakkelijk om te kiezen voor een ander land, andere competitie, ander niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Betis 17 0 2 0
2020/2021 Real Betis 24 1 4 0
2019/2020 Real Betis 28 0 9 0
2018/2019 Real Betis 31 0 8 0
2017/2018 Real Betis 29 2 7 0

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren