Update: Börven vindt na contractontbinding bij FC Twente nieuwe club

Donderdag, 2 februari 2017 om 21:28Dominic Mostert • Laatste update: 21:43

Torgeir Börven keert terug bij FC Twente. De aanvaller werd het afgelopen jaar verhuurd aan SK Brann, dat heeft besloten om de optie tot koop niet te lichten. Börven gaat niet met Twente mee op trainingskamp naar Spanje, maar sluit in januari aan bij het beloftenelftal.

/

Dat laat de club donderdagmiddag weten via de officiële kanalen. In Noorse dienst kwam Börven tot slechts vier wedstrijden, waarin hij niet scoorde. Voor Twente is het nieuws een domper, want Börven strijkt naar verluidt 450.000 euro per jaar op. Zijn contract in Enschede loopt door tot de zomer van 2018. Door de aanwezigheid van Enes Ünal en Jari Oosterwijk is de kans op speeltijd klein voor de spits.

De 25-jarige Noor kwam middenin het seizoen 2013/14 over van Vålerenga IF uit zijn thuisland. Mede door een heupblessure wist Börven nooit een vaste waarde te worden in de Grolsch Veste; hij kwam tot 38 competitieduels en vier doelpunten. Börven is na Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio het derde hoofdpijndossier van de Eredivisionist. Het drietal heeft weinig perspectief op speeltijd, maar strijkt wel een hoog salaris op.

Update 31 januari 20.43 uur - Grootverdiener en FC Twente zijn akkoord over ontbinding contract
Aan de samenwerking tussen FC Twente en Torgeir Börven is een eind gekomen. Beide partijen zijn akkoord over de ontbinding van het contract van de aanvaller, dat doorliep tot medio 2018. Dat laat Twente weten via het digitale thuis. Börven, die sinds zijn komst in de winter van 2014 in totaal 38 duels speelde voor Twente en vier keer scoorde, gold als grootverdiener in de Grolsch Veste. Naar verluidt verdiende de Noor 450.000 euro per jaar.

Update 2 februari 21.28 uur - Börven vindt na contractontbinding bij FC Twente nieuwe club
Torgeir Börven heeft een club gevonden. De aanvaller liet zijn contract bij FC Twente afgelopen dinsdag ontbinden en is nu teruggekeerd bij SK Brann, de club waarvoor de Noor al op huurbasis uitkwam. Börven heeft voor drie seizoenen getekend in zijn thuisland.

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Poll

Denk je dat Torgeir Börven in de winter een nieuwe club vindt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door olley)

Raar dat ze dan wel Assaidi halen. Je vraagt je af of ze wel genoeg aandacht besteed hebben aan de verhuurde spelers.

29 december 2016 om 14:53

Hoezo raar? Die 2 spelen op een totasl andere positie. Borven is helaas een miskoop met een topsalaris uit het Munsterman tijdperk.

29 december 2016 om 14:56

Zo raar is dat niet, Borven staat nog gewoon in de boeken.
Het zou juist mooi zijn als je 450.000 extra kunt schrappen. Maar nodig is het niet.

29 december 2016 om 15:17

Ja, dat is best wel raar. Er staan nog 3 spelers op je loonlijst met een geschat totaal jaarsalaris van totaal â‚⬠1.500.000,- waar je vanaf moet. Twente moet flink bezuinigen, maar trekt ondertussen wel een nieuwe speler aan, inderdaad wel voor een andere positie. In dat licht bezien is de opmerking van willemdeux wel terecht.

29 december 2016 om 15:29

4 spelers zelfs (Eghan, Ebecilio, Borven, Marsman). 3 van deze dure contracten lopen echter af in de zomer waardoor er meer lucht is. Assaidi zal echter minder verdienen dan elk van deze 4, volgens de nieuwe beleidsvoering.

29 december 2016 om 15:40

Dat is heel mooi voor Twente en de fans, maar het blijft een apart fenomeen in de voetballerij dat er alweer nieuwe spelers, in dit geval eentje waarvan je moet afvragen hoe fit hij is, worden aangetrokken alvorens men de overtollige ballast aan spelers kwijt is.

ps, is die Marsman ook zo'n dure jongen? Ongelooflijk, wat heeft die Munsterman er een bende van gemaakt.

29 december 2016 om 18:47

Dat is met oog op de toekomst. Ik verwacht ook niet dat Assaidi de komende maanden zal gaan spelen. Maar het is ook wel vrij normaal in de voetballerij. Er worden bij veel clubs (vaak met veel bredere selectie) spelers aangetrokken en overbodige spelers later in de transferperiode verhuurd of verkocht.

29 december 2016 om 15:19

hoeveel gaat Assaidi dan verdienen?

Ik zou deze jongen gewoon kansen geven. Unal is de eerste spits maar die Oosterwijk vind ik nog lang niet klaar voor het echte werk.

Zolang hij op de loonlijst staat, gewoon gebruiken.

Welke mafklapper geeft zo'n spits dan ook een salaris van een half miljoen??

29 december 2016 om 15:28

Joop Munsterman

29 december 2016 om 16:01

Tja het leken grote talenten. En als een talent tot wasdom komt, dan ben je als club spekkoper en strijk je vele miljoenen op.

Lukt het niet, dna zit je met spelers opgescheept die vanwege hun hoge salaris niet meer weg kunnen.

29 december 2016 om 16:45

Maar als iemand een groot talent lijkt, geef je hem toch niet zó'n salaris? Bovendien was hij al niet de jongste meer toen hij kwam. Ik snap het principe wat je bedoelt wel hoor, maar volgens mij heeft niemand, ook bij Twente niet, ooit gedacht dat de kans groot was dat hij een superspits zou worden. En dan geef je hem alsnog zo'n salaris...

29 december 2016 om 18:40

Dat is niet helemaal waar, toen hij naar Twente kwam stond hij bekend als groot talent met veel potentie, echter heeft hij meerdere langdurige blessures opgesloten waardoot

29 december 2016 om 18:45

*Opgelopen waardoor hij zijn potentie nooit helemaal heeft kunnen inlossen. Erg jammer, want het leek op het oog eerst een uitstekende aankoop.

29 december 2016 om 19:32

@harrie1610
Toen hij kwam was het gewoon een groot talent die door diverse problemen nooit is doorgebroken.
In die tijd speelde Twente nog voor de top 3 klassering en was 450.000 euro niet de hoofdprijs.
Zie de salarissen van PSV en Ajax spelers.
Ook zij gokken soms op talenten om duur door te verkopen met winst.
Zo ook Twente toendertijd.
Maar zoals iedereen al weet en vaak beschreven is, bedonderde Twente de zaak.
Nu zitten ze nog steeds met de gebakken peren die Munsterman en Co achtergelaten hebben.
4 middelmatige spelers met voor nu een gigantisch salaris.
Trouwens Assaidi past precies in het plaatje wat Twente nu kan: Transfervrij, normaal salaris en contract voor 2 1/2 jaar.
Als hij niet slaagt is het jammer maar het proberen waard.
Slaagt hij wel dan heeft Twente er een goede speler erbij.
Wordt hij weer heel goed en interessant voor anderen? Verkocht met vette winst.

Hoe zit het nu eigenlijk met Kyle Ebecilio? Ja, ik weet dat hij geblesseerd is/was (weet niet of hij alweer fit is) en dat FC Twente dus in de maag zit met z'n contract, maar ik bedoel meer of hij alweer fit is en waarom hij, als hij fit is, dan nooit speelt?

Want persoonlijk zou ik Ebecilio zeker wel kansen geven, zolang hij nog bij Twente speelt. In z'n eerste seizoen bij Twente vond ik 'm echt een prima middenvelder en volgens mij is hij toen ook nog eens 'n keer voor de voorselectie van het Nederlands elftal opgeroepen, maar na z'n eerste seizoen is het bergafwaarts gegaan met hem, mede door blessures en volgens mij had hij ook nog problemen met Alfred Schreuder.

Maar ik denk dat als je hem het vertrouwen geeft, dat hij dan zeker een prima speler voor Twente kan zijn. Of is hij nu zo achteruit gegaan qua ontwikkeling, dat hij niet meer goed genoeg is voor Twente?

29 december 2016 om 14:58

Zelfde verhaal, ook een veel te dik salaris en geen uitzicht op speel minuten.
Zijn contract loopt wel af in de zomer, dus dat salaris kan wel geschrapt worden.

29 december 2016 om 16:16

Zijn contract loopt af. Ik denk dat ze er gewoon voor kiezen om hem weg te doen, en verder te gaan met spelers die wel toekomst hebben bij de club. Die doen het prima, Mokotjo, Klich, Heyden

Snap ook niet zo goed dat zo'n speler niet mee mag op trainingskamp en bij Jong moet aansluiten.

Als die toch onder contract staat, kan je m toch net zo goed nog een kans geven in de winterstop. Kan die zich nogmaals bewijzen...

voor de nummer laatst van de 2e divisie is het een vrij dure speler

29 december 2016 om 15:15

Bij de nummer laatst van de 2e divisie lopen spelers rond die meer verdienen dan bij de nummer een van de eredivisie. Op zich best merkwaardig....

1 februari 2017 om 12:39

Waarom zou je zo'n speler nog meenemen op trainingskamp als hij totaal niet meer in de plannen voor komt? Hij is duidelijk niet goed genoeg en is eigenlijk alleen maar achteruit gegaan sinds zijn komst bij FC Twente.

Dan is het beter voor de speler om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Aangezien het bovendien slecht gaat met Jong Twente in de 2de divisie, zou hij wellicht daar nog van enige waarde kunnen zijn.

Ik snap jouw betoog, gezien de term kapitaalvernietiging. Echter heeft het geen nut om Borven te laten spelen als elke andere optie een betere is. Daar help je de club niet mee en zeker de speler niet. Dit is in principe de beste optie voor beide partijen. Borven heeft een nieuwe club en FC Twente is van een flink salaris af.

Vervelende situatie voor Twente. Hopelijk kunnen ze passende oplossing vinden voor deze speler. Borven is er zelf ook van bewust dat hij nooit elders deze salaris zal vangen.

Mooi dat Twente de dure jongens als Katsikas, Eghan en Börven is kwijtgespeeld. De financiële huishouding kan nu pas echt weer op orde komen.

Prima dit! Eghan (tijdelijk) en Borven weg. Beide grootverdieners!

31 januari 2017 om 21:08

Afhankelijk wat de afkoopsom was wel

1 februari 2017 om 00:09

kapitaalvernietiging helaas, je hoopt toch een transfersom voor zulke spelers te ontvangen.

1 februari 2017 om 13:30

Dan zouden ze wel moeten spelen (eghan mag zelfs niet spelen). Spelen ze niet, dan is het alleen maar een last op de loonlijst. Dat ze te duur zijn gehaald en een veel te duur contract hebben, dat is zeker (maar destijds helaas niet ongewoon).

Apart dat ie weer naar Brann gaat, terwijl Brann een optie tot koop had bedongen. Ze wilden blijkbaar geen geld voor hem betalen, maar gratis ie weer welkom. Zorgt niet echt voor vertrouwen lijkt me.

2 februari 2017 om 22:13

precies dat, daarbij speelde hij daar ook niet echt veel. Denk dus dat het een goedkope kracht is voor in de breedte.kwantiteit boven kwaliteit

Mooi voor die jongen. Alle problemen opgelost. Ik had meer van hem verwacht na zijn eerste optreden destijds tegen Psv, maar dat is er nooit meer uitgekomen, helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse26-2
8.AZ237
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger154
M. SadílekMiddenvelder150
M. VlapMiddenvelder152
D. LimniosMiddenvelder142
L. UnnerstallKeeper140
M. HilgersVerdediger141
R. ZerroukiMiddenvelder142
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren