Jong Ajax scoort vier keer en overklast De Graafschap

Maandag, 17 oktober 2016 om 21:55Gijs Freriks • Laatste update: 22:01

De beloften van Ajax zijn naar de derde plaats geklommen in de Jupiler League. Het team van trainer Marcel Keizer was maandagavond met 4-2 te sterk voor De Graafschap en heeft nu na tien speelronden negentien punten. De achterstand op koploper Jong PSV bedraagt twee punten. De bezoekers uit Doetinchem zakken steeds verder weg, want zij vinden zichzelf nu terug op de zestiende plaats.

/

De avond begon nog wel zo mooi voor de mannen van trainer Jan Vreman, want al na 48 seconden werd het 0-1 op De Toekomst: Piotr Parzyszek kopte op aangeven van Elvio van Overbeek raak. Jong Ajax liet zich in het eerste kwartier in aanvallend opzicht nauwelijks zien, maar kwam na achttien minuten plots op gelijke hoogte door een schot van Václav Cerny. Filip Bednarek voorkwam vervolgens met een goede redding de 2-1, maar moest na ruim een half uur alsnog vissen na een treffer van Cerny. De Tsjech scoorde na voorbereidend werk van Mateo Cassierra, die in de rust naar de kant werd gehaald.

Ajax had de voorsprong voor rust nog op kunnen schroeven, maar miste een aantal goede kansen. Zo raakte Cerny bij een rebound de paal. De Amsterdammers liepen in de tweede helft alsnog verder weg van De Graafschap: Adham El Idrissi maakte er na een fraaie aanval 3-1 van en Abdelhak Nouri was na 75 minuten het eindstation van een counter. De aanvoerder had al eerder kunnen scoren, maar raakte toen bij een goede mogelijkheid de dwarsligger. De Graafschap deed via Van Overbeek nog wat terug, maar verder dan die 4-2 kwam men niet meer.

Prachtig moment: Hakim Ziyech die de Bronzen Stier uitreikt aan Abdelhak Nouri! ???

Geplaatst door voetbalzone op maandag 17 oktober 2016Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door koos61)

Groot voorbeeld van hoe het grote Ajax dit vorig seizoen had moeten klaren...

17 oktober 2016 om 22:02

Er staat voor Jong ajax nauwelijks druk op, niet te vergelijken met Ajax 1 vorig seizoen. neemt natuurlijk niet weg dat Ajax tat van De Graafschap moet winnen.

17 oktober 2016 om 22:09

Dat kwam gewoon door de tactiek van Frank de Boer... balbezit en wachten op 100% kans, niet 99,9 kans.

Nouri moet gauw de Eredivisie in. Of het nu bij Ajax of elders is, in de Jupiler League heeft hij te weinig weerstand. Op veel minuten van Bosz kan hij denk ik niet rekenen. Gewoon een half jaartje parkeren bij PEC of waar dan ook. Cerny ook maar verhuren zolang hij de 3e man blijft op rechtsbuiten.

17 oktober 2016 om 22:44

En bij blessures dan? Toch wel lekker om dan te kunnen rekenen op nouri en cerny. Stel Klaassen en ziyech zijn geblesseerd (hoop het uiteraard niet). Nou dan hebben we nog nouri achter de hand. Zelfde met traore. Anwar en cerny. Of wat dacht je van de naderende Afrika cup. Ik zie nouri en cerny echt wel minuten maken zodra ziyech en traore weg zijn.

17 oktober 2016 om 22:55

Lijkt me evident dat een basisplek in de Eredivisie beter voor zijn ontwikkeling is. Gisteren zat Nouri weer niet bij de selectie. Staat nog gewoon laag in de pikorde. Niet gek want Ajax heeft gewoon goed materiaal. Dit jaar moet hij die stap echt gaan zetten.

Voor Ajax op korte termijn misschien beter als hij blijft, maar voor zijn ontwikkeling zou verhuren beter zijn.

18 oktober 2016 om 09:32

Ik had nog niet gedacht aan de africa cup. We hebben deze jongens dan zeker nodig in de maand januari. Goed punt. Niet verhuren dus.

17 oktober 2016 om 22:47

Stel je een middenveld voor met Ziyech en Nouri. Of met Frenkie de Jong. Ajax barst van het talent. Persoonlijk vind ik dat Bosz dat eens moet proberen in de beker of tegen de mindere clubs in de eredivisie.

17 oktober 2016 om 22:53

Te speels denk ik. Hoewel moet dat geen problemen opleveren in een bekerwedstrijd.

17 oktober 2016 om 23:02

@Lee112: Dat lijkt mij ook niet. Daarnaast, als ik soms zie hoe nonchalant Traore speelt, dan moet een ijverige Nouri ook kunnen.

18 oktober 2016 om 01:31

Ik zou er direct voor tekenen. Nouri in de basis en Klaassen op de bank. Ik geloof er niets van dat Ajax daar slechter van wordt.

Nouri! wat een geweldenaar! hij is er klaar voor! zijn talent kom je gewoon
niet vaak tegen. Laatste jaar heeft hij dat kleine stukje waar hij nog aan
moest werken zeer verbeterd, met onder andere Elmont oud top Judoka
veel kracht training gedaan, gedoseerd, een schema wat bij hem past.
Nu laat hij zien, dat hij er klaar voor is, hij is er klaar voor!

Jeetje wat speelde Westermann subliem goed! tegen Willem II voor
de beker ook al foutloos, nu nog op een hoger niveau laten zien maar
wellicht goed dat hij er nog bij is!

Dekker mist de x factor, Clement is geen top talent maar wel een zeer
goede voetballer of hij het nu red of niet bij Ajax, die gaat nog een goede
toekomst tegemoed in zijn carriere..

Maar echt, Nouri! Hij en Ziyech die een geweldige klik al hebben, wat zou
ik die 2 graag samen zien spelen!

4-2, ach het had 9 a 10 a 11-2 moeten zijn, maar dat vind ik nu even bijzaak,
het spel was echt heerlijk om te zien met de hoofdletter H! Wat heb ik genoten! En voor als ik zijn naam nog niet heb gezegd doe ik het nu nog
maar eens NOURI ! ! !

18 oktober 2016 om 06:32

Volgens mij ben je fan van Nouri he ? Haha

Wat is Jong Ajax toch een heerlijke ploeg, nu al een verademing vergeleken met de ploeg van de vorige jaar! Cerny, Nouri en vooral Van de Beek speelden allemaal de sterren van de hemel. Dat deze jongens al zo kunnen schitteren in de JL en dat tegen een ploeg (weliswaar uit vorm) die vorig jaar nog in de Eredivisie heeft gespeeld. Dat belooft veel goeds voor de toekomst, Ajax moet echt hopen dat deze pareltjes nog lang willen blijven. Misschien kunnen ze na de winterstop (desnoods als back-up), of de volgende jaar pas echt definitief meehaken met Ajax 1.

Overigens vond ik Westermann ook sterk spelen, deze man snapt nu hoe de Ajax-systeem werkt en hopelijk kan hij deze stijgende lijn doortrekken.

33 goals tot nu toe, dat is echt een buitengewone prestatie voor een extreem jong ploeg.

17 oktober 2016 om 22:40

Westerman kan nog wel eens heel belangrijk worden in het vervolg van de titelstrijd en in de EL. Net zoals Sanchez een verdediger die ook gewoon "lelijk" (maar dus wel effectief) kan verdedigen.
Werd met hoongelach ontvangen door veel betweters, werd direct afgeschreven na een zwakke start maar blijkt nu gewoon toch heel handig om in de selectie te hebben.

17 oktober 2016 om 23:17

Westerman had ook nog een paar goede passes in huis, hij gaat zijn draai nog wel vinden binnen Ajax :-)

Denk dat Vremans positie ook maar is wat onder druk moet staan, want hij lijkt het echt niet aan de praat te krijgen.

17 oktober 2016 om 22:27

Ondanks dat ik Jan hoog heb zitten is het wel opvallend hoe slecht het spel is en ook hoeveel spelers de vorm niet hebben.

17 oktober 2016 om 22:35Maar on topic, als een ploeg zoals jong Ajax zo makkelijk combineert is het bijna onmogelijk het fysieke gevecht aan te gaan. Wat niet weglaat dat de Graafschap echt niet thuishoort onderin de JL ranglijst. Ze horen elk jaar om de titel mee te doen.

17 oktober 2016 om 22:40

@graafschapfan9, ik weet niet of het aan Jan Vreman ligt dat De Graafschap zo matig presteert. Zou het niet kunnen zijn dat de huidige ploeg gewoon kwaliteit ontbeert? Wat ik vanavond tegen een oppermachtig Ajax gezien heb, bevestig dit vermoeden. Eigenlijk was 4-2 nog maar een matige afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen.

17 oktober 2016 om 22:56

Over vanavond heb je gelijk, jong Ajax is gewoon een topteam in Jupiler League met veel kwaliteit. Helemaal vanavond met Westermann, Boer, Cassiera en talenten als Nouri, vd Beek en Cerny. Daar kan geen andere club in JL tegenop. Wel heeft De Graafschap tot nu toe een dramatisch seizoen. Met een van de hoogste begrotingen en spelers met eredivisie ervaring als Piotr, Diemers, Drivers en Will spelen ze erg matig dit jaar. Daarbij komt wel de vraag: hoe komt dit? Onderschatting? Verkeerde tactiek van Vreman (4-4-2)? Spelers die de taken niet uitvoeren? De overgang naar een andere competitie met andere spelsystemen? Het ontbreken van Smeets, Jurjus, Vermeij, Propper en vd Pavert? Zelf denk ik een combinatie van factoren, maar zullen ze uiteindelijk wel de play offs halen, ook met Vreman. En dan kan er alles gebeuren, helemaal op de Vijverberg; ook al eindig je als 10e.

17 oktober 2016 om 23:41

Er zijn zeker belangrijke spelers weggegaan hebben we geen geluk met blessures, en verliezen van dit Ajax mag, maar een aantal belangrijke spelers als Diemers en Driver spelen tot nog toe een belabberd seizoen. Het lijkt erop dat veel spelers denken het met minder inzet in de JL te kunnen redden. Vorig jaar heeft een groot gedeelte van deze selectie het uit eindelijk nog niet eens zo verkeerd gedaan in de Eredivisie, maar het spel dat ze nu spelen is dramatisch.
Of het aan de tactiek ligt weet ik niet, maar te weel spelers spelen ver onder hun niveau en de inzet is vaker dramatisch. En van de nieuw gehaalde spelers laten alleen Bednarek en in mindere mate Nieuwpoort zien een toegevoegde waarde te zijn.

Beloon die jonge talenten voor hun goede werk na Feyenoord uit Bosz!! Vooral Nouri en Cerny verdienen gewoon speelminuten in het eerste nu!! Ze zijn de Jupiler League ontgroeid. De fans verdienen het dat ze kunnen genieten van deze toptalenten in het eerste.

En dan staat er een gehuurde speler (Traore) rechtsbuiten ik het eerste...

17 oktober 2016 om 22:31

Nou, vince gino dekker stond rb vandaag en die was niet al te best

17 oktober 2016 om 22:32

Dekker is dan ook een echte LB. Heeft echt een fenomenale voorzet in huis.

Goede wedstrijd na valse start, heft in eigen handen genomen en gewoon lekker gevoetbald, heel blij mee. De verdediging was vandaag niet mijn smaak, Westermann speelde wel heel goed met en zonder bal en gooit er nog een mooie "Ronaldo chop" uit met een goede steekbal als afsluiting, kan de ideale leermeester worden voor de jonkies. De rest van de verdediging gaf niet thuis, de rechtsback heeft nieteens een contract als ik het goed heb en Lartey-Sanniez ( van wie ik normaal wel gecharmeerd ben ) speelde geen sterke pot. Had liever Alblas op doel gezien al snap ik de keuze voor Boer met oog op de beker die er weer aankomt ook wel. Middenveld was subliem, ook Clement die overal muv cv, linksback en doelman alle posities bij Jong Ajax al heeft gehad. Cerny deed wat hij een hele tijd nietmeer had gedaan; rustig spelen en het team echt verder helpen. 2 doelpunten en 2 assists op zijn verjaardag. Nouri en vd Beek op het middenveld zou het menig eredivisieploeg heel lastig maken. Niet alles ging goed maar 4-2 is geflatteerd, 4 doelpunten verschil had ook zomaar gekund.

Man man man. D'r moet echt wat gebeuren, anders zie ik het somber in dit seizoen.

Ik denk dat Nouri Ziyech goed kan vervangen tijdens de Africa Cup. Zo kunnen we eens zien hoe hij op dat niveau speelt.

18 oktober 2016 om 02:11

Tenzij hij ook opgeroepen wordt...

Ik hoop niet dat jan wordt ontslagen, maar als ie wordt ontslagen dan hoop ik persoonlijk dat kalezic trainer wordt met jan vreman als assistent en jan blokhuizen bv trainer wordt bij de graafschap

17 oktober 2016 om 23:12

Nouri zal waarschijnlijk speelminuten gaan krijgen wanneer Ziyech naar de afrika cup gaat.. zelfde geld voor cerny die dan de tweede man op de rechtsbuiten gaat worden achter el ghazi

Waar was Frenkie de Jong ?

18 oktober 2016 om 00:26

Ziek

Genoten weer van Nouri en vooral bij de hoekvlag waar hij 3 spelers van de Graafschap voor paal zette. Dit jeugdig Ajax is niet meer het 2e elftal maar een schaduwelftal en met zo'n brede selectie kan dat de titel opleveren.

Ik hoor de laatste maar weinig mensen over donny van debeek praten maar ik denk dat hij echt het verste gaat komen van heel jong ajax hij speelt zo makkelijk kan zo de plek van klaassen innemen als die zou worden verkocht

Het is ongeloofelijk wat er met de Graafschap gebeurd. Net als Cambuur hoort ook de Graafschap niet zo laag te staan. Hopen voor beide dat het tij snel keert. Maar het blijft vreemd dat bij beide clubs spelers zitten met de nodige eredivisie ervaring en dat zij geen potten kunnen breken in de JL. Niet dat het top spelers waren voor eredivisie begrippen, maar zeker Cambuur heeft nog spelers die de goede tijd in de eredivie mee hebben gemaakt en toen niet op de bank zaten. Zal wel bij een degradatie horen.

Er waren meer jonge talenten die opvielen maar Nouri is er 1 van uitzonderlijke klasse waar mensen voor naar het stadion gaan. Hij is zo'n type speler die anderen beter kan laten spelen.

Ik zou lekker trainingspotjes gaan inlassen van het eerste van Ajax tegen Jong Ajax. Zal een mooi schouwspel kunnen opleveren op de toekomst.

nou moeten ze niet doen dat jong ajax zo goed is want de graafschap is gewoon een hele slechte ploeg daar zou een goede hoofdklasser zelfs met gemak van winnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller151
J. PinasAanvaller141
A. MarthaAanvaller112
D. KotarskiKeeper90
K. ScherpenKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

105 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Ajax 9 0 0 0
2016/2017 Jong Ajax 26 10 4 0
2015/2016 Jong Ajax 17 1 1 0
2014/2015 Jong Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen maakt opmerkelijke draai in zaak-Nouri: ‘Hij roept maar wat’

Yves Gijrath heeft in zijn eigen podcast 1-2-tje met Yves een reactie gegeven op het verhaal dat Johan Derksen vorige week vrijdag hield over de zaak van Abdelhak Nouri. Volgens Derksen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren