Fenerbahçe wint dankzij assists Lens in aanloop naar Feyenoord-thuis

Zondag, 25 september 2016 om 19:58Bart Kruyt

Jeremain Lens wacht nog op zijn eerste doelpunt voor Fenerbahçe, maar is met zijn assists wel al belangrijk voor de Turkse topclub. Zondag schreef Lens opnieuw twee assists achter zijn naam en daarmee had de aanvaller een behoorlijk aandeel in de 2-1 overwinning op Gaziantepspor.

Lens was maandag tegen Kasimpasa (1-5) ook al goed voor twee assists en zondag was het dus weer twee keer raak. Na ruim twintig minuten spelen was de Nederlander eerst de aangever bij de openingstreffer van Emmanuel Emenike, die een vrije trap vanaf links van Lens van dichtbij kon binnenkoppen. Gaziantepspor was hierna lange tijd te slordig om terug in de wedstrijd te kunnen komen.

Tien minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker, via Nabil Ghilas, en dus dreigde Fenerbahçe toch weer punten te gaan verspelen. De thuisploeg trok echter toch nog aan het langste eind, omdat Josef de Souza vier minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 2-1 binnen kopte uit een hoekschop van Lens. Fenerbahçe stijgt door de tweede competitieoverwinning van dit seizoen naar de zevende plek in de Süper Lig en ontvangt donderdag Feyenoord in de Europa League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door dorrot)

Komen we goed weg. Kjaer had ons bijna 2 punten gekost. Ik heb goede moed in Fener tegen Feyenoord. Ik zie geen redenen waarom we niet zouden kunnen winnen van hen. Vond de ontlading trouwens ook erg mooi. Ik dacht even dat ik in het stadion was haha! Keihard gejuicht bij de 2-1.

25 september 2016 om 20:09

Tegen Feyenoord in hun huidige vorm gaan ze het zeker lastig krijgen terwijl Fenerbahce meer kwaliteit heeft. Zoals ik het eerder ook aangaf is er geen balans in het elftal. Feyenoord Daarentegen speelt erg volwassen (man u en PSV zijn daar voorbeelden van).

25 september 2016 om 20:13

Als er een ploeg is die Feyenoord kan afstoppen is het Fener in een eigen stadion. Ik onderschat ze zeker niet maar ik geloof er oprecht in dat we van ze kunnen winnen. Als je Feyenoord opslot zet dan heb je ze te pakken. Ik denk dat Advocaat, Cor Pot en Mario Been de jongens helemaal gemotiveerd zullen krijgen. Die zullen zich niet voor lul zetten voor Nederland, dat zal zeker ook gaan meespelen!

25 september 2016 om 20:33

Zo zeker als jij ben ik dus niet. En met de tactiek die jij zou gebruiken om vol op de aanval te spelen, zou fataal zijn voor FB. Itt jou tactiek zou ik juist Feyenoord het spel laten maken en met Emenike en Lens voolop op de counter spelen.

25 september 2016 om 20:35

Eigen stadion zegt ook niet veel meer. Er zitten hooguit 10k supporters. Niet overdrijven. Feyenoord is favoriet. Als Fener de boel dicht houd halen ze misschien een punt d'r uit.

25 september 2016 om 20:43

Er zullen wel 35.000 man opkomen verwacht ik (hoop ik). Europese wedstrijden worden over het algemeen wat beter bezocht dan competitiewedstrijden. Verder is thuis spelen altijd voordelig.

25 september 2016 om 21:53

Ja denk wel dat het wat voller als vandaag zal zijn. Verder hoop ik dat Fener zal winnen. Goed voor de punten. Succes! Weetje toevallig of RvP bij de selectie zit?

25 september 2016 om 20:36

Feyenoord speelt heel georganiseerd. Denk dat de turken daar nog lastig zat mee krijgen. Fener moet winnen. Feyenoord kan loeren op de counter. Alleen met uitstekend aanvalsspel kom je er doorheen en dan moet je nog langs jones. Wordt in ieder geval een mooie pot

25 september 2016 om 20:46

Een mooie pot wordt het sowieso. Paar onderonsjes op het veld met Jorgensen - Kjaer Toornstra - Vd Wiel Kuyt vs Fener haha Heb er enorm veel zin in. Na Ado hoop ik dat Fener wel weet te winnen zodat ik alsnog kan juichen tegen Feyenoord haha! Vorig jaar lukte het Fener wel tegen Ajax.

26 september 2016 om 12:17

Fijn dat FB een beetje in vorm begint te geraken. Zal een spannende pot worden, als Nederlandse ploeg in Turkije spelen is toch altijd moeilijk. Hopelijk blijf Feyenoord overeind en zullen ze minimaal een puntje meenemen

Heb de wedstrijd niet gezien maar een doelpunt pas in de 86ste minuut verklaard wel dat FB het behoorlijk lastig had. Heb nog altijd het idee bij FB dat er geen balans is in het elftal. Op zich individueel de meest kwalitatieve team van de superlig.

25 september 2016 om 20:17

We hebben het ons zelf lastig gemaakt. Met dank aan Volkan Sen en ook Emenike in mindere mate. Het begint wel wat lekkerder te lopen. Kleine kinderen die nu al om het ontslag van Advocaat vragen, vergeten nog wel eens dat hij geen voorbereiding had. Zijn voorbereiding is dit. Geef hem nog even de tijd en het zal hopelijk alleen maar nog beter worden.

25 september 2016 om 20:47

Ach joh Forza, je kent inmiddels de Turkse mentaliteit wel. Ze verwachten allemaal een Perkamentus als trainer. Even met je toverstok zwaaien en alles loopt, zoals je wilt. Hoeveel voetballers die Advocaat wilde zijn nou echt gehaald? Hij kwam net voor de transferperiode toch? Ik mis no altijd een creatieve middenvelders die er echt staat en met een simpel balletje de voorhoede voor de goal zet.

25 september 2016 om 21:00

Alleen Lens dacht ik. Hij wilde nog Adam Maher halen maar ben blij dat hij niet is gekomen. Gozer zit te banken bij Osmanlispor.

25 september 2016 om 23:26

Als je Ziyech ziet voetballen, vraag je je af waarom fener al dat geld aan Skrtel heeft betaald. Bruno alves kon gewoon blijven en dan had je geld voor Ziyech of een soortgelijke speler.

25 september 2016 om 23:34

Omdat de Fener bestuurders niks maar dan ook niks van voetbalvisie of scouting snappen.

Ik zie Fenerbahce niet echt als een bedreiging voor ons, ze zijn zo zwak, geen eenheid, geen team..

Nu hebben ze heel moeilijk de 3 punten gepakt, maar ik denk dat Feyenoord in vorm makkelijk kan winnen van dit fener

25 september 2016 om 20:10

Heerlijk die arrogantie. Gozert wat had Besiktas tot vorig jaar? Ik zie ons gewoon knokken voor het kampioenschap. Verder hadden we het helemaal niet zwaar tegen Gaziantepspor. Die goal die ze maken is een individuele fout. Als we gewoon onze kansen wat beter uitspelen dan lopen we gewoon uit naar 2 3-0.

25 september 2016 om 20:13

Waarom vind je me arrogant? Ik als Besiktas fan vind Fenerbahce gewoon echt zwak en heb liever dat we strijden met jullie voor de kampioenschap, want jullie worden toch altijd 2e😂

25 september 2016 om 20:15

Hier kijk weer die arrogantie! "Jullie worden toch weer tweede". Wat hadden jullie tot vorig seizoen zeg?! Je mag ons zwak vinden maar loop niet te hoog van stapel want dan zullen tegenslagen nog harder aankomen. Hehe

25 september 2016 om 20:18

Hey arrogante, ik als gs fan zal jou even laten herinneren dat fener nog steeds meer kampioenschappen heeft als fc jimnastik. Daarnaast zijn jullie toch normaliter de eeuwige 3e? Nog altijd slechter dan eeuwig 2e.

25 september 2016 om 20:53

Nou aslanparcasi, het is de eeuwige tweede, omdat we vaakst als tweede eindigden achter FB of GS. Dus niks met de aantal kampioenschappen te maken. Verder ben ik het natuurlijk niet met hem eens, omdat Besiktas ook nog niks klaar speelt dit seizoen. Als ik een team mag noemen die het tot nu toe het beste staat, dan is dat GS. Ze voetballen volwassener en hebben wat meer balans in hun elftal. En wie FB al heeft afgeschreven, die is gewoon niet goed wijs. Seizoen is nog lang en heb geen een team nog echt zien imponeren.

25 september 2016 om 20:59

Arnavut. Het klopt niet wat je zegt. Fenerbahce is het vaakst in de top 2 geëindigd. Helaas vaker tweede dan eerste. Dat dan weer wel.

25 september 2016 om 21:52

Toen ik de tekst aan het schrijven was twijfelde ik al maar doelde eigenlijk meer op het bijna spreekwoordelijke serefli ikinci.

Ismail Kartal helpt hier zijn oude team toch wel verder hoor, hehe. Dit Fenerbahce zie ik max in de top 5 eindigen als ze zo doorgaan, tegen een Gaziantep kan je nog met dit slordige spel de 3 punten pakken maar tegen een Osmanli en IBB kan dit niet. Als Volkan Sen zou kunnen afmaken, speelde die jongen nu al bij een Europese subtopclub. Zo veel talent, maar het afmakingsvermogen van een goudvis. Enfin, misschien dat ik het helemaal fout heb en dat FB alsnog met het kampioenschap ervandoor gaat.

Vandaag hadden we met 3-0 of 4-0 kunnen winnen maar Volkan Sen was vastbesloten om te laten zien wat voor amateur hij is. Begin van de wedstrijd krijgt hij een pass van Ozan, les 1: blijf altijd achter de bal. Vervolgens mist hij een kans en wilt hij het goedmaken met gekke dribbels en ziet hij al zijn ploeggenoten over het hoofd. Die woede van Souza was volledig te begrijpen. Volkan Sen heeft vandaag laten zien waarom hij nooit maar dan ook nooit in Europa kan voetballen. Zelfs Chinezen zullen niet zo blind zijn om Volkan Sen over te willen nemen. Nogmaals, de scoreverloop doet anders vermoeden maar wij hebben het vooral ons zelf lastig gemaakt.

25 september 2016 om 20:16

Ik heb al maandenlang geroepen dat Souza niet naast Topal moest spelen en kijk eens naar de resultaat. 2 wedstrijden 2 doelpunten, het kon er meer worden als onze 'Yerli' Ronaldo kon aanleggen. Verder was Ozan onzichtbaar zoals altijd. Ik wil Ismail zien tegen feyenoord.

25 september 2016 om 20:19

Souza is gewoon een goede speler. Ik ken hem van Vasco en Sao Paulo en geloof mij, er zit nog veel meer in. Punt is wel om hem op de juiste manier te gebruiken. Hopelijk trekt hij deze lijn door.

Van Hintum speelt toch bii Gaziantep? Heeft hij meegespeeld? Zo ja hoe speelde hij

25 september 2016 om 20:31

Ja hij speelde, had het soms lastig tegen Lens en Greg, maar vind hem voor een club als Antep een veels te goede speler. Had nog in de laatste minuten een slimme overtreding gemaakt om de gevaarlijke counter te stoppen.

Wat een wedstrijd weer. Eigenlijk hetzelfde als tegen Bursa alleen scoorden we dit keer. Volkan moet leren passen, anders mag hij op de bank. Hij zorgt voor de meeste dreiging maar we hebben er niets aan.

Lens, wat een beest! Hopelijk blijft hij zo doorgaan, mag hij volgend seizoen van mij blijven.

Ik ben helemaal niet onder de indruk van het trio volkan sen, emenike, lens hoeveel denken jullie dat deze mannen gaan scoren dit seizoen ? Ik zie ze niet als een favoriet voorbde kampioensschap

25 september 2016 om 21:09

Liever emenike op de flanken en Van Persie in de spits. Volkan is te egoistisch

25 september 2016 om 21:15

Van persie ? Die traint niet eens met de selectie mee ? Dus die kan je al snel afschrijven die is klaar bij fener

Als ik zo de reacties lees vraag ik mij af of iemand uberhaubt wel de wedstrijd heeft gekeken??? Fener domineerde zwaar hard en Lens,Volkan en Emenike hebben letterlijk zitten spelen met de verdediging van Gaziantep. Fener was veel te nonchalant voor de goal en we dachten dat we al hadden gewonnen. Gazianteps tweede schot van de wedstrijd viel er plots in in de 82ste minuut. Fener toont veerkracht en weet toch nog te winnen. Fener speelt al 3 wedstrijden oprij heel goed, en we worden steeds meer een team, mooi om te zien die passie bij de spelers zoals Kjaer Skrtel Souza Volkan Lens Emenike. Iedereen heeft vandaag gestreden en bij balverlies zag je heel het team druk zetten met het publiek erachter dat was prachtig. En Donderdag ff de mondjes snoeren van die kakkerlakken die het leuk doen in de mickeymouse competitie en wonnen van een zwak United. Tot donderdag Feyenoord , Fener is niet de Fener die jullie altijd horen in de Nederlandse media dus kijk maar uit

25 september 2016 om 22:51

Tegen Osmanli zullen we zien of Fener nou echt zo 'goed' is. Want een Kasimpasa en Antep zijn wel 1 van de zwakkere. We will see ghehe.

25 september 2016 om 23:01

Neem aan dat als wij winnen van een zwak united, dat jullie dan ook wel even winnen van een zwak united? On, ik denk dat het een gelijkopgaande wedstrijd gaat worden waarin fener lichtjes favoriet is voor mij.

25 september 2016 om 23:34

Dat ligt aan de vorm van United op dat moment. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat Fenerbahce bekent staat in Nederland als een bij elkaar gekocht team dat los zand is. Afgelopen 2 jaar was dat zo idd. Maar dit Fenerbahce van de afgelopen 3 wedstrijden is echt dreigend met 3 pijlsnelle aanvallers. Niet vergeten dat toen Advocaat kwam Fenerbahce's selectie één grote puinhoop was, maar nu begin er echt balans te komen in het team en we spelen echt sterk. Fenerbahce Feyenoord wordt een leuke wedstrijd, maar Fener thuis is altijd favaoriet tegen wie dan ook. De statistieken liegen niet. Fener verliest gemiddeld 1 keer per jaar een thuiswedstrijd.

25 september 2016 om 23:29

Je weet toch wel dat de laatste 3 wedstrijden tegen potentiele degradatiekandidaten waren? Van die moet je als Fener zijnde winnen.

25 september 2016 om 23:36

Het gaat mij niet om de teams maar om het spel dat Fener vertoont. Laatste keer dat ik Fener zo goed en aanvallend heb zien voetballen was met Ersun Yanal.

Fener gaat gewoon meedoen om het kampioenschap. De enige club die ieder jaar meedoet. Gs en bjk hebben af en toe een zwakke jaar maar fener niet. Dus het zou stom zijn als je ze onderschat. Sowieso is het nog veel te vroeg om voorspellingen te doen. Pas in maart kunnen we teams wegstrepen. Wij zijn de favoriet voor de titel, ik denk dat iedereen het daarmee wel eens is. Nu is het de vraag hoe we daarmee om gaan. De laatste keer dat we echt de favoriet waren dateert weer uit 2004.

25 september 2016 om 23:38

Galatasaray is zeker favoriet dit jaar. Ze spelen echt sterk, Gala was na Fatih Terim nooit meer echt goed. Maar nu speelt gala echt voetbal van hoog niveau.

26 september 2016 om 09:12

Ik zie ook gala als favoriet, ze spelen een keer in de week, zonder blessures kan je met 14 a 15 selectiespelers dit seizoen afmaken. En dat is gewoon een hele grote voordeel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas3518
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. ErkinVerdediger160
A. BayındırKeeper160
Luiz GustavoMiddenvelder161
O. TufanMiddenvelder164
M. TisserandVerdediger151
M. YandaşMiddenvelder153
P. CisséAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

114 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren