Problemen bij PSG: 'Dan gaan we op zoek naar het conflict en vertrekt hij'

Donderdag, 7 juli 2016 om

Er dreigt een vervelende situatie te ontstaan rondom Marquinhos. De Braziliaanse verdediger is geselecteerd voor de Olympische Spelen en wil het toernooi in Rio de Janeiro hoe dan ook meemaken, maar Paris Saint-Germain wil Marquinhos niet laten gaan. De mandekker kiest zijn woorden in de pers zorgvuldig, maar zijn oudere broer Luan spreekt duidelijke taal.

/

Clubs zijn niet verplicht om hun spelers af te staan voor de Olympische Spelen en PSG wil dat Marquinhos gewoon in Frankrijk blijft, omdat hij anders de start van het nieuwe seizoen dreigt te missen. “Er is veel over te zeggen en ik wilde hier eigenlijk buiten blijven, maar dat is onmogelijk”, zegt Marquinhos. “Ik heb twaalf jaar lang gewerkt om deze ervaring mee te kunnen maken, dus ja: natuurlijk wil ik naar de Olympische Spelen. Ik wil naar dit toernooi voor mijzelf, voor mijn familie en voor mijn vrienden.”

Het probleem is dus dat PSG niet mee wil werken en Luan dreigt nu met een transfer voor zijn broer: “Marquinhos heeft zich altijd volledig ingezet voor de club en heeft nog nooit geklaagd, terwijl hij bij de grote wedstrijden toch vaak toeschouwer is geweest”, bromt de broer van de verdediger. “Ons standpunt is duidelijk: Marquinhos gaat gewoon naar de Olympische Spelen. Tot dusver zijn we vriendelijk gebleven, maar dit kan zo niet langer doorgaan. Ons geduld heeft ook zijn grens en als PSG niet meewerkt, dan gaan we op zoek naar het conflict.”

“We houden van de club en van de supporters, maar PSG moet ook wat respect tonen voor Marquinhos”, vervolgde Luan. “Doen ze dat niet, dan zal mijn broer vertrekken.” Dat is overigens nog wel even gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Marquinhos heeft bij PSG nog een contract voor drie seizoenen. Barcelona zou de Braziliaan graag willen hebben, maar de vraagprijs van PSG is bijzonder hoog.


Poll

Paris Saint-Germain moet Marquinhos gewoon naar de Olympische Spelen laten gaan


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door jens88)

Ik vind eigenlijk dat Marquinhos naar een andere club moet. Is naar mijn mening nog steeds een van de grootste verdedigende talenten die er rondlopen, maar PSG geeft - gezien vanuit financieel oogpunt logisch - steeds de voorkeur centraal achterin aan Thiago Silva en grote vriend Luiz.

7 juli 2016 om 13:53

Sportief ook wel, Marquinhos heeft nou niet bepaald een verpletterende indruk achtergelaten afgelopen jaar. Ook is het de normaalste zaak van de wereld dat jonge centrumverdedigers bij topclubs geen basisspeler zijn.

Ik snap niet waarom psg hem niet gewoon laat gaan. In het begin van het seizoen spelen ze toch nog geen CL en in de competitie kunnen ze hem best een paar wedstrijden missen.

7 juli 2016 om 13:40

Kans op blesures, vermoeid, geen voorbereiding met het team, stel er gebeurd iets met de andere spelers en hebben hem nodig...... Kan nog wel een paar redenen verzinnen.

Zijn broer kan heel bijdehand een grote mond opzetten. Maar PSG is gewoon de baas en werkgever van Marquinos, en als die willen dat je blijft blijfje ook. Uit eindelijk betaalt PSG zijn salaris. Iksnap best dat die jongen erheen wil, maar zo blijf je bezig als club! PSG dwars gaan zitten en dreigen is denk ik ook niet gunstig voor zijn speeltijd bij Psg.

PSG moet hem gewoon de olympische spelen laten spelen. Precies zoals zijn zaakwaarnemer zegt, Marquinhos heeft vaak moeten banken maar heeft niet vaak geklaagd.

psg moet hem lekker laten gaan die jongen speelt toch niet elke wedstrijd en zoals hierboven al werd gezegt ze spelen nu toch nog geen cpl dus is nog easy

Had zaakwaarnemertje Luan toch iets slimmer moeten zijn en in zijn contract moeten laten opnemen dat hij naar de OS mag in plaats van nu met een grote mond in de media dingen te gaan roepen. Ook dat gedeelte over die transfer heeft hij helemaal niks over te zeggen, als PSG wilt houden ze hem gewoon nog in Parijs tot zijn contract afloopt.

7 juli 2016 om 13:36

Maar een speler heeft het ook voor het zeggen. Je gaat namelijk geen ontevreden speler houden

7 juli 2016 om 13:48

Over het algemeen niet nee maar PSG kan dat gewoon doen als ze willen.

Ik denk dat barca hem niet meer wilt nu ze Umtiti binnen hebben

Vind dit soort conflicten toch wat vreemd. Zijn deze zaken niet al veel eerder besproken? Het is toch al heel lang duidelijk dat OS eraan zitten te komen. Daarbij snap ik het punt wat Marquinhos maakt maar uiteindelijk betaald de club hem ontzettend veel geld en hebben zij al het recht om nee te zeggen. Bankzitter of niet, PSG heeft hem niet voor niets bij de selectie zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC2611
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

17 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren