Frustratie bij geschorste Kuyt: ‘Hij zei dat het hem niet interesseerde’

Maandag, 14 maart 2016 om 08:22Gijs Freriks • Laatste update: 08:20

Dirk Kuyt liep zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse tegen een gele kaart aan en is daardoor geschorst voor het duel met De Graafschap van volgende week zaterdag. De 35-jarige aanvaller en aanvoerder van Feyenoord vond de sanctie ‘niet terecht’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Was de gele kaart terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Ach is Kuijt nu zielig ? Wat moeten we hiermee ?

Hij werkt hard en maakt gemiddeld ook best veel overtredingen (bedoeld/onbedoeld), dan weet je dat je een vergrote kans loopt.

Niet zeuren, uitrusten tegen De Graafschap en daarna weer verder !

14 maart 2016 om 09:18

Het lijkt me niet dat een scheidsrechter zich er iets van moet aantrekken als een speler vindt dat ie te zwaar is gestraft. Goed gehandeld dus.

14 maart 2016 om 10:00

Hij kan toch wel gewoon normaal reageren en uitleggen waarom hij in zijn ogen geel geeft? De arrogante houding van Kuijpers is gewoon verschrikkelijk in deze situatie. Dat zou bepaalde scheidsrechters ook wat meer respect opleveren; vriendelijkheid.

14 maart 2016 om 11:27

Dan duurt de wedstrijd hooguit 3 minuten langer. Je praat dus weer onzin.
Ik vind als PSV'er dat je spelers die terugkeren om de Eredivisie te helpen wat meer credits moet geven.
Ik denk dat de hele KNVB verrot is en hierin hoofdzakelijk van Oostveen.

14 maart 2016 om 12:45

Wat een onzin, meer credits? Dirk vergeet dat hij al vaak genoeg gespaard is door overtredingen die rijp waren voor geel niet te krijgen.

14 maart 2016 om 13:58

Als een scheidsrechter uitleg moet verschaffen elke keer als een speler loopt te zeuren, is de scheidsrechter meer bezig met uitleggen dan het leiden van de wedstrijd. Zie niet in waarom Kuyt in dit geval zo loopt te klagen. Op hands staat geel. Als je dan direct daarna een overtreding maakt, is het optelsommetje compleet voor een scheidsrechter. Hij mist een wedstrijd en daarna kan hij gewoon weer spelen, dus zo erg is het niet.

14 maart 2016 om 14:52

Het is niet eens dat Kuyt er niet bij is tegen de Graafschap thuis. Die pot wordt toch wel gewonnen. Juist lekker dat ie nu niet meer op scherp staat en misschien een belangrijkere pot had gemist. Elk nadeel heb zijn voordeel.

Mijn inziens was het gewoon terecht geel hoor. Maarja, mooi moment om te zien hoe het zonder Dirk gaat. Kan hij mooi herstellen van het gapende gat in zijn Kuyt.

14 maart 2016 om 08:35

Het komt nu net over of wat Kuipers zegt zo verkeerd is. Als Kuipers zijnde is het goed dat hem dat niks interesseert, dat hoort ook zo(net als bij elke andere speler)

14 maart 2016 om 12:27

Precies dit, waarom zou kuipers hem verantwoording schuldig zijn? Omdat het dirkie betreft? Lekker een wedstrijdje op de tribune kijken kaartenaannaaier!!

Het is gewoon dom dat je die overtreding maakt 15 seconde na die handsbal. Gevalletje optelsom lijkt me. Overigens had Kuyt met zijn gezeur elke keer er ook wel een paar extra mogen krijgen.

Kan iemand mij uitleggen waarom ze altijd zo klagen en janken bij de scheids? Wat verwacht je? Dat die zegt a joh je hebt helemaal gelijk laat maar zitten?!

14 maart 2016 om 08:51

Bij vlaar werkte dat wel

14 maart 2016 om 11:52

Emotie, als je zelf ooit gevoetbald heb dan snap je het. Bij vlaar is de eerste x in mn leven dat ik een situatie teruggedraaid heb zien worden door een speler. Toch probeer je het elke keer weer omdst jij jezelf verrot rent en vervolgens wordt er jou in jouw ogen onrecht aangedaan. Ik hoorde ooit een prof scheids roepen dat hij pas 10s na een overtreding luistert naar wat spelers zeggen, eerste 10s zijn emoties en dus irrationeel. Die vond dat je op basis hiervan niet mocht straffen.

Jullie zien het allemaal verkeerd. Hij probeert niet te huilen over zijn schorsing, dit zijn gewoon verkapte complimenten richting de scheids .

Het interesseert Kuipers niet schijnbaar, nou dat is mooi. Dat betekent dat hij niet bevooroordeeld is door de status van een speler of een op handen zijnde schorsing. Kunnen veel van zijn collega's een voorbeeld aan nemen. Schijnbaar kan Kuyt dat wel waarderen

35 jaar.....en dan teleurgesteld dat je de Graafschap thuis mist. Haters zullen het wel weer haten...ik vind het mooi. Karakter eigenschap die je tegenwoordig niet meer tegenkomt.

14 maart 2016 om 09:20

ik denk eerder dat hij een wedstrijd als tegen de Graafschap nodig heeft. En dat weet hij zelf ook donders goed. Mensen beginnen al licht te klagen over zijn spel. Hij rent een beetje rond maar daar is alles ook mee gezegd. Hij wilt tegen de Graafschap graag spelen, omdat hij kansen ziet om te scoren. Als hij er tegen de Graafschap 2 maakt dan is er weer wat krediet.

Totaal niks met zijn karakter te maken. Maar meer een slimme manier van denken.

14 maart 2016 om 14:57

Waarom ziet hij tegen de Graafschap kansen om 2 x te scoren ? Volgens mij is het meer een speler die alles wil spelen voor het elftal. Hij beseft dat het de laatste weken wat beter gaat en wil dat dit proces verder gaat.

14 maart 2016 om 17:23

Wie zegt dat je van de graafschap zomaar ff heb gewonnen

14 maart 2016 om 20:00

Er zijn in de eredivisie maar weinig ploegen die zomaar van de Graafschap winnen. De Graafschap heeft de pech gehad dat ze competitie met heel veel blessures begonnen zijn. Zoals ze nu spelen doen ze, zeker niets onder als teams zoals Roda, Excelsior en Willem II. Als team zijn ze waarschijnlijk zelfs nog beter. Het is een heel jong team met harde werkers die ook nog wel een balletje kunnen trappen.

15 maart 2016 om 09:53

Tja, snap ik wel. Las dat dit de eerste wedstrijd is die hij mist door een schorsing. Geen idee of het waar is verder.

Het is ook terecht dat een scheidsrechter daar niets van vindt. Hij moet elke wedstrijd los beoordelen en daarbij geen rekening houden met schorsingen.. Ik heb soms het gevoel dat sommige scheidsrechters daar wel aan denken

Dat kan een keer gebeuren Kuyt, niet te veel zeuren, en gewoon weer door. We zijn op dit moment qua prestaties het best in vorm van de eredivisie, hoewel het spel nog een hele klap beter kan, en het is vervelend dat je dan je aanvoerder mist. Aan de andere kant, Bilal viel gisteren lekker in en verdient het op basis van de laatste wedstrijden wel weer eens om vanaf de aftrap te spelen. Daarbij zou ik ook graag Gustafson weer eens willen zien spelen, of eventueel Achahbar op de plek van Kuijt. Al zullen ze daar wel Toornstra zetten, en dan Bilal op rechts.

14 maart 2016 om 09:54

Hoe durf je te stellen dat feyenoord het beste in vorm is qua prestaties?? Nu al weer bekomen van alle nederlagen op rij? Na 3 gewonnen potjes? Manmanman wat een armoede

14 maart 2016 om 10:17

Op dit moment hebben we vier keer op rij gewonnen, dat heeft volgens mij geen enkel ander team in de eredivisie de afgelopen vier wedstrijden gedaan. Dus, waarom zou ik het niet durven te stellen?

Of ik al ben bijgekomen van die verloren potjes? Ja hoor, ik laat me niet al te veel leiden door zaken waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Jammer is het wel, want de derde plaats is nu het hoogst haalbare, samen met de beker.

Zoals ik al aangaf, het spel moet (veel!) beter, maar de prestaties zijn nu goed.

14 maart 2016 om 10:17

Hij heeft gewoon gelijk. En de komende 2 wedstrijden zijn thuis tegen Graafschap en Excelsior.

14 maart 2016 om 12:46

Heb je moeite met de feiten?

14 maart 2016 om 11:06

Haha tja zo ken ik er nog een paar. Als je alleen naar de laatste 4 wedstrijden kijkt..... Tja. Kijkend naar de laatste 2 wedstrijden is dat misschien wel weer een andere club.

Zo kan iedere week een andere club het best in vorm zijn haha.

Kijkend naar het spel van dit weekend vond ik Feyenoord en Vitesse op de 17e en 18e plaats staan. Iedereen voetbalde beter. Resultaat ziegt lang niet alles en daar moet je dan ook alleen naar kijken.

Maar ondanks de geweldige vorm van Feyenoord zie ik ze op dit moment toch gewoon verliezen van Psv, Ajax, az, Twente en nog heel war andere clubs waaronder mogelijk de graafschap

14 maart 2016 om 11:12

Nou ja, in de serie van 4 wedstrijden zat dus een wedstrijd met AZ en die werd met 3-1 gewonnen. We gaan het zien de komende weken, ze spelen niet goed, maar ze halen wel de meeste punten binnen de afgelopen weken. Ajax heeft hele fases van dit seizoen hondsberoerd gevoetbald, maar staan nu wel op een prachtige tweede plaats, mijlenver voor op Feyenoord. Het spel is ondergeschikt aan het resultaat, die les lijkt Feyenoord van zijn aartsrivaal te hebben overgenomen en dat leidt nu tot een paar overwinningen.

14 maart 2016 om 11:33

Dat klopt, ik hoop voor jullie dat het doorzet zodat Feyenoord het seizoen nog prima afsluit.

Uiteraard is niet te zien wat er gezegd wordt, maar het leek het er toch sterk op dat Dirk vroeg of Kuipers wel wist wie hij was.
Dan kan ik het alleen maar waarderen dat zo'n scheids zegt "ja dat weet ik en dat interesseert me geen moer"

Hij stond op de voet van z'n tegenstander zonder bal te spelen/raken. Gewoon geel. Dat het 20 keer per wedstrijd gebeurt en niet gezien wordt is wat anders.

Mijnheer Kuyt mist de wedstrijd van het jaar en dat is tegen de Graafschap thuis. Hoe moet je hier over heen komen???? Krijgt zolangzamerhand wel zeer vervelende trekjes . En nu maar hopen voor Feyenoord dat ze deze wedstrijd niet gaan verliezen.

praat niet Dirk, je ben al een paar x te goed weggekomen. En kort daarvoor werden door v Beek ook 2 overtredingen binnen 10 sec gemaakt, dan weet je een...

Vind het wel grappig dat hij hier over zeurt. Kuyt is juist een man die vaak wegkomt met zijn overtredingen omdat hij een groot aaibaarheid gehalte heeft.

Als we dan toch gaan klagen. Kashia kreeg voor een gestrekt been een gele kaart, terwijl Elia precies de zelfde overtreding maakte, maar er niet eens voor werd gefloten.

tja dirk...als je niet de halve competitie bij de scheids had staan zeuren, had je een paar van die andere kaarten niet gekregen en had deze dus niks uit gemaakt.

kijk eerst naar jezelf voordat je gaat zeuren over de scheids.

Het was ook een erg goedkope gele kaart maar dat soort dingen gebeuren. Kuipers kan nu thuis vertellen dat hij Kuijt een kaart gegeven heeft , leuk voor Kuipers. Het was echt een onzin kaart, lekker laten waaien en een weekje rust pakken zo goed speelde Dirk niet tegen Vitesse.

14 maart 2016 om 10:13

Jij denkt serieus dat dat de overweging van Kuipers was.
Vond het op zich ook geen zware overtreding, maar meneer Kuijt maakt in tegenstelling tot wat hij zelf beweert in mijn beleving juist veel overtredingen. Dat ze niet altijd bestraft worden is over het algemeen zijn geluk. Nu ff een keer niet. Dan kun je wel heel overdreven verbolgen gaan reageren, maar een klein beetje hypocriet is het wel. Maar dat weet hij zelf ook wel hoor.

14 maart 2016 om 10:50

Kuipers heeft een hoop kaarten gegeven aan spelers die wel iets meer niveau en status hadden dan Dirk Kuyt. Dat zal ie dus vast niet thuis ter sprake brengen.

14 maart 2016 om 12:03

Opvallend genoeg fluit Kuipers internationaal vaak vele malen beter dan in de eredivisie. in de eredivisie knoeit het net zoveel aan als Higler of die trekpop van een Mulder gisteren bij Utrecht vs Ado.
Het aantal overtredingen wat Kuijt maakt valt volgens mij ook wel mee alleen Kuijt gaat altijd overal vol voor en zijn de overtredingen die hij maakt vaak zichtbaar, Kuijt maakt eigenlijk nooit echt geniepige overtredingen ook ellenboogjes en dat soort dingen doet Kuijt eigenlijk nooit.
Verder moet Kuijt niet zeuren hoor, de kaart was veel te zwaar bestraft maar kom op je speelt in de eredivisie waar het niveau gewoon bedroevend is van zowel het voetballers de scheidsrechters.

ik wordt echt moe van deze man... ben blij dat hij ff niet speeld. hoop dat het zonder hem iets beter loopt.
Maar ik zou het waarderen als het hem ook wat zou uitmaken dat hij met zijn voetbalveld strijdig handelt volgens zijn beschikkingsplan.
vriendjespolitiek maakt het nog niet oké. .

Ik vind dat Kuyt een irritante speler is geworden. Bij elke aanraking door een tegenstander in iedere wedstrijd staat hij met zijn armen wijd richting de scheidsrechter te demonstreren. Nu is hij geschorst vanwege de vijfde gele kaart en doet nu alsof hem onrecht wordt aangedaan. Men zal toch wel verwachten dat hij met zijn ervaring toch wat volwassener is geworden.

De mening van de speler is bij het geven van de kaart ook niet relevant, dus zo vreemd is het niet dat de heer Kuipers niet geinteresseerd is in de zienswijze van Kuyt rond deze kaart. Dat het een schorsing oplevert, mag voor het geven van de kaart ook geen verschil maken. 4 kaarten is sowieso veel voor een aanvaller, dus wellicht dat Dirk eerst naar zichzelf moet kijken over waarom hij eigenlijk op scherp stond. Over het gehele seizoen genomen had hij met zijn gedrag op het veld er nog een paar extra kunnen krijgen.

Kuyt zei ook zelf : Vijf gele kaarten, terwijl ik weinig overtredingen maak.
Alleen die regel zegt al genoeg over het niveau van de scheidsrechters in Nederland.
Want Kuyt maakt nooit gemene overtredingen of iets dergelijks. Kuyt is totaal geen kaartenpakker dus.

Maar sowieso worden in de eredivisie zo vaak gele kaarten veel te makkelijk gegeven. Voor de kleinste overtredinkjes en dergelijke.
Als ze toch eens gele kaarten konden seponeren dan zouden er dat echt veel zijn denk ik zo.

Bij Groningen heeft Kuyt mazzel gehad. Het had toen ook rood kunnen zijn.ze moeten niet zeuren. Pas na 5 gele kaarten schorsibng.

Ik vind dat je sowieso je kop moet houden tegen de scheidsrechter. Alle beslissingen worden tegenwoordig betwist. Een scheids hoeft geen uitleg te geven. Niet zeuren maar door voetballen. Voetbal kan een voorbeeld nemen aan rugby waar van jongs af aan geleerd wordt dat de scheids onschendbaar is en dat je daar respect voor moet hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
304 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren