PSV presenteert eerste aanwinst van 2016: 'Dit is een ontzettend grote club'

Zondag, 3 januari 2016 om 12:49Matthijs van Laar • Laatste update: 12:54

PSV heeft zich zondag versterkt met Luiz Beto Da Silva. De aanvaller uit Peru wordt transfervrij overgenomen van Sporting Cristal. Hij tekende een contract tot de zomer van 2018, met de optie voor nog eens twee jaar. Dat melden de Eindhovenaren via de officiële kanalen.

/

Het is de bedoeling dat de achttienjarige aanvaller, die jeugdinternational is van zijn land, in eerste instantie aansluit bij Jong PSV. Via de beloften wil hij zich opwerken tot vaste waarde in de hoofdmacht en daarmee in de voetsporen treden van landgenoot Jefferson Farfán, die tussen 2004 en 2008 onder contract stond in Eindhoven.

“Hij is een fantastische voetballer en heeft het hier erg goed gedaan. PSV is een ontzettend grote club dus ik ben heel blij met deze stap”, vertelt Da Silva in een eerste reactie aan PSV TV. De tiener is na Farfán en de minder bekende Reimond Manco de derde Peruviaan ooit die de clubkleuren van PSV gaat verdedigen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door thamike)

Geweldig talent, prima aanwinst voor in eerste instantie jong en hoogstwaarschijnlijk binnen 2-3 jaar het eerste elftal.

3 januari 2016 om 12:56

Moet op termijn nog gaan blijken of hij ook echt het niveau aankan van PSV. Maar heeft niks gekost, dus de gok waard lijkt me.

3 januari 2016 om 13:19

Deze speler heeft wel wat gekost. Direct tekengeld, salaris en wellicht nog een commissie voor de zaakwaarnemer. Indirect tijd van personeel en bijvoorbeeld reiskosten. Hij kost geld, maar geen transfersom.

3 januari 2016 om 17:11

Waarom gaat iedereen ervan uit dat er altijd tekengeld wordt betaald? En zou het zo zijn dat alle bijkomende kosten richting het miljoen gaan of een veelvoud, of komt het eerder in de buurt van tienduizenden?

3 januari 2016 om 12:57

Hoe weet jij nou of t een geweldig talent is. Tot vorige week had je waarschijnlijk nog nooit van deze jongen gehoord. Erg makkelijk om dit zomaar te roepen.

3 januari 2016 om 13:00

@afca_3star, beetje research doen. Forums afgaan en filmpjes kijken op youtube en dan aan supporters van Sporting Cristal vragen of hij een beetje kan ballen.

3 januari 2016 om 13:01

Wie weet heeft hij deze jongen wel vaker aan het werk gezien. Weet jij het? Beetje makkelijk om dan zo te reageren, terwijl hij hem misschien wel vaker gezien heeft.

3 januari 2016 om 13:04

Toevallig weet ik dit wel en heb ik wedstrijden van m gezien, trek mijn bevindingen niet in twijfel, danku

3 januari 2016 om 13:04

@ bootsjungen.
hier ga je toch echt de mist in(alweer).
forums en filmpjes op youtube zijn zeer slechte bronnen.
en ik neem aan dat jij en melvinkox geen supporters van sporting cristal kent.
dus ik zou toch echt met iets anders komen dan wat je nu hebt verteld.

3 januari 2016 om 13:06

@henny Jr, ik ben geen scout bij PSV en ik woon ook niet in Peru. Maar ik wil hwel horen hoe jij informatie krijgt over de spelers die jouw club haalt?

3 januari 2016 om 13:07

Zal hem ook nog even voor je omschrijven; veel snelheid, goede dribbel en een koele afmaker, zijn de dingen die hem typeert

3 januari 2016 om 13:15

@ bootsjungen

afca_3star vraagt hoe melvin weet dat dit een goede speler is
waarop jij reageert met forums, filmpjes en supporters van sporting cristal vragen. waarop ik weer mijn reactie plaats. jij begint nu weer over een scout van psv. een scout en melvin zijn ook twee verschillende dingen. maar ik hoop niet dat een scout van of psv, ajax, feyenoord of welke club dan ook niet naar forums gaat, youtube fimpjes kijkt en aan supporters van de club waar de speler nu speelt informatie vraagt. ik mag toch hopen dat ze meerdere wedstrijden gaan bezoeken en veel wedstijden kijken via een dvd of iets dergelijks

3 januari 2016 om 13:25

@henny, je snapt toch wel wat ik bedoel of niet? Ik (arme student) heb niet dezelfde mogelijkheden als een scout van Psv, ik vlieg niet naar Peru om even naar een talent te koekenloeren. Daarom moet ik het bij het internet houden.
Het is overigens wel mogelijk om de scouts van PSV een tip te geven via email als je toevallig een goed talent ondekt.

3 januari 2016 om 13:40

Alleen zijn wij supporters en geen scouts. Beetje vreemd om zo te reageren op anderen. Vind jij je eigen mening meer gewicht hebben dan de indruk van een paar filmpjes, fora en meningen van anderen waaronder de scouts van Psv? Als supporter kun je beter je mening baseren op in ieder geval wat grondwerk dan dat je uren gaat besteden aan het bekijken van een speler terwijl dat uiteindelijk toch niets uitmaakt of je je mening baseert op helemaal niets.

3 januari 2016 om 13:44

Youtube comments zijn zeket geen betrouwbare bronnen, spreek uit eigen ervaringen van alle zogenaamde chelsea talentjes

3 januari 2016 om 13:48

Ja, een vrij simpele reactie van Melvin. Maar het lijkt me niet dat PSV geïnteresseerd zou zijn als hij er werkelijk niets van kan. Het lijkt me wel zo dat hij een balletje kan trappen natuurlijk. Ze hebben hem vorig jaar al getest toen hij op stage was bij PSV en zagen duidelijk de potentie bij hem.

3 januari 2016 om 14:25

Er zijn beelden van deze jongen toem hij er in mei bij was.

3 januari 2016 om 16:26

Die jongen is 18 jaar dan ben je al een talent op zich als naar een top club gaat. Hoe hij zich ontwikkeld is het tweede.

3 januari 2016 om 21:16

Je kan tog filmpjes op youtube kijken van zijn spel,goals en asisst dan kun je weten of hij een goed talent is of niet.

Blijft afwachten, maar toch goed nieuws uit Eindhoven.

Goede aanwinst voor Psv, transfervrij dus er kan weinig fout gaan. Zou mooi zijn als hij het niveau van Farfan ook maar enigszins kan benaderen dan heeft psv een diamantje in huis gehaald.

Uitstekend nieuws, als ik de comments op YT mag geloven schijnt dit toch wel een heel groot talent te zijn! Hopelijk gaat hij zich net zo ontwikkelen als Pereiro!

3 januari 2016 om 13:01

@ bootsjungen.
je zegt het zelf al met ''comments op Yt''
ik hoop toch echt dat je zelf snapt dat comments op YT geen hele betrouwbare bron is om informatie vandaan te halen.
dan kun je beter wedstrijden gaan kijken die hij speelt, dan krijg je een veel beter beeld van hem wat hij wel en niet kan.

3 januari 2016 om 13:19

Dat belooft veel goeds! De comments op YT spreken voor zich. Daaruit krijg ik een goed beeld dat deze speler wel eens waardevol kan worden voor ons aller Psv. Ik ga nu een DVD kijken, dan krijg ik nog een beter beeld.

3 januari 2016 om 13:23

Als hij is gaan zoeken en commentaren heeft gevonden die positief zijn en filmpjes heeft gezien die veelbelovend zijn, dan is dat toch gewoon prima? Wat is er nu het nut van om alleen te reageren dat anderen hun mening baseren op bronnen die jij onbetrouwbaar vindt?

Je mag toch best een eerste indruk formuleren op basis van de geringe informatie die je als Nederlandse voetbal fan kan vinden over een jonge speler die uit Peru komt.

Hierboven zeg je tegen een andere bezoeker dat hij reacties uitlokt, maar dat doe je zelf ook door PSV fans te bekritiseren omdat ze tevreden zijn met het aantrekken van deze speler op basis van 'onbetrouwbare' bronnen en video's.

Als voetbalfan vind ik het altijd wel mooi als Nederlandse clubs eens creatief zijn en spelers vanuit andere werelddelen weten te scouten. Zoals VVV bijvoorbeeld in het verleden met Honda en Musa op de proppen kwam.

Zeker voor de top 3-4 in de Eredivisie moet het toch wel mogelijk zijn om af en toe eens een gokje te wagen met zo'n speler.

3 januari 2016 om 17:33

@ sammerens.

een filmje maken van iemand zijn voetbalkwaliteiten kan iedereen.
als ze dat bij mij hadden gedaan had ik nu bij barcelona gevoetbald
dan zetten ze gewoon de beste momenten achter elkaar.
natuurlijk krijg je dan een beeld dat het een fantastisch talent is.
maar niemand zet de momenten erop dat hij een klote wedstrijd heeft gespeeld.
en dan zet iedereen er positief commentaar onder omdat ze de slechte momenten niet zien.

verder lok ik geen reactie uit, ik vertel alleen dat YT en de comments eronder geen fatsoenlijk iets is om je mening op te baseren door de redenen die ik hierboven heb gezet.

dan kun je beter gaan zoeken naar hele wedstijden van deze jongen en niet van momenten van 10 seconde

Hij moet wel erg goed zijn om een kans te krijgen bij Psv want meestal verkiest Psv een aankoop voor het eerste ipv een talent.

3 januari 2016 om 13:08

Ha, jij weer. Altijd goed voor één cynische reactie op elk PSV draadje. Bij PSV speelt gewoon de beste. Talenten met voldoende talent krijgen de kans (Willems, Zoet, Hendrix, Locadia, Bergwijn, Alberto, De Wijs), maar bovenal moet er gewoon een goed team staan. Met 11 jeugdspelers red je het niet in Europa.

3 januari 2016 om 13:20

Locadia krijgt nu de kans omdat Lestienne lang afwezig was maar anders was hij weggekwijnd op de bank. Bergwijn, Alberto en De Wijs hebben nog niet of heel weinig de kans gekregen. Prima dat Psv meestal voor aankopen gaat voor het eerste elftal maar voor talenten is het lastig om door te breken bij Psv.

3 januari 2016 om 13:56

Lestienne en De Jong zijn toch gewoon beter dan Locadia? Locadia heeft al meer dan 100 wedstrijden voor PSV gespeeld. Nogmaals, bij PSV speelt gewoon de beste speler, en dat is De Jong. Talent krijgt voldoende minuten en kansen om zich te bewijzen.

3 januari 2016 om 13:57

Wat zever jij nou weer man... als je kwaliteit genoeg hebt breek je als talent ook gewoon door bij psv. Of wil je zeggen dat wij talenten bezitten die op dit moment niet spelen, die wel bij ajax opgesteld zouden staan?

3 januari 2016 om 15:02

Dit is toch een speler van buitenaf, dus je kan het zien als een aankoop. Maar volgens jou theorie zou hij helemaal moeten slagen, want hij is een aankoop en een talent, dus 2x zoveel kans volgens jou theorie.

3 januari 2016 om 15:12

@fcajacied:

In plaats van vast te blijven houden aan een mening die al drie jaar niet relevant meer is, zou
je ook eens naar de feiten kunnen kijken.

Zoet (eigen jeugd) krijgt de voorkeur boven Pasveer (gehaald). Brenet (eigen jeugd) krijgt de voorkeur boven Poulsen (gehaald). Hendrix (eigen jeugd) krijgt de voorkeur boven Maher (gehaald). Toen Lestienne wegviel kon Cocu Pereiro (gehaald) linksbuiten zetten, maar hij koos voor Locadia (eigen jeugd). En als invaller krijgt Bergwijn (eigen jeugd) tegenwoordig de voorkeur boven Jozefzoon (gehaald).

Ondanks dat ik een Ajacied ben, vind ik het toch wel mooi om te zien dat PSV vrij vaak succes heeft met spelers als Zuid/Noord/Midden-Amerika. Ik ben altijd al fan geweest van spelers die vanuit dat continent komen en hopelijk weet deze speler ook te slagen bij Psv. Voor nu zal hij dus rustig gebracht worden en misschien dat hij binnen een of twee jaar zijn waarde voor PSV zal laten zien.

Maar PSV investeert ook gewoon erg slim. Ze durven geld uit te geven, halen jonge talenten binnen (zoals dus deze Luiz Beto da Silva en Gastón Pereiro), kopen gericht (redelijk) ervaren spelers (zoals Andrés Guardado, Luuk de Jong en Héctor Moreno) en geven (deels)opgeleide spelers ook kansen (zoals Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix, Jeroen Zoet en binnenkort waarschijnlijk Steven Bergwijn).

En tuurlijk, er zitten er ook miskopen tussen, zoals bij die spelers buiten Europa (bijvoorbeeld Reimond Manco en Cássio Ramos) en ook gewoon spelers die ze hier in de Eredivisie hebben gehaald (bijvoorbeeld Luciano Narsingh en Adam Maher), maar ze investeren gewoon erg goed.

3 januari 2016 om 14:23

Je vergeet die italiaan nog die van Roma is over gekomen.

Persoonlijk niet zo kapot van deze jongen.
Liep eerder al stage bij PSV (aantal jaren geleden) en toen was het echt niets (tenzij het een andere Beto is).
Manco kwam hier toen binnen als groter talent en dat is ook nooit iets geworden.
Ik hoop van harte dat hij het haalt en over een paar jaar voor dertig miljoen vertrekt, maar ik vrees mijn vrezen, zeker aangezien hij hevige concurrentie heeft de komende jaren.

3 januari 2016 om 13:26

Uiteindelijk hoeft zo'n speler natuurlijk niet voor 30 miljoen te vertrekken. Het is belangrijker dat hij een bijdrage levert aan de prestaties van een club en hopelijk bepaalde kwaliteiten brengt die nog niet in de selectie van de betreffende club aanwezig zijn.

Gezien zijn leeftijd lijkt het me sterk dat hij al enkele jaren geleden stage heeft gelopen. Als dat toch het geval is dan heeft hij zich blijkbaar voldoende ontwikkelt zodat PSV het toch met hem aandurft.

3 januari 2016 om 13:37

Hoe kwam farfan hier binnen?

3 januari 2016 om 14:07

Door de hoofdingang.

3 januari 2016 om 14:01

Het zal een andere zijn, want die stage is echt nog geen 'aantal jaren geleden'. Eerder een aantal maanden en toen maakte hij juist veel indruk.

3 januari 2016 om 15:00

Hij liep stage afgelopen zomer, dus jij bent met een ander in de war.

3 januari 2016 om 15:15

Yami, ik geloof dat je in de war bent met Ismael Diaz. Die was destijds begin augustus 2014 op stage bij PSV op 17-jarige leeftijd. Was uiteindelijk niet van het gewenste niveau. Hopelijk is deze Beto wel wat voor Psv.

Persoonlijk niet zo kapot van deze jongen.
Liep eerder al stage bij PSV (aantal jaren geleden) en toen was het echt niets (tenzij het een andere Beto is).
Manco kwam hier toen binnen als groter talent en dat is ook nooit iets geworden.
Ik hoop van harte dat hij het haalt en over een paar jaar voor dertig miljoen vertrekt, maar ik vrees mijn vrezen, zeker aangezien hij hevige concurrentie heeft de komende jaren.

3 januari 2016 om 13:32

Dat is wel deze jongen. Heeft meende ik voorjaar 2015 paar weken stage gelopen bij psv. Maar ze halen hem nu pas omdat hij nu transfervrij is. Daarom is die peruaanse club niet blij omdat dat niet volgens de afspraak was als het zou bevallen.

Hopelijk wordt deze speler de nieuwe Farfan.
Niemand kende hem tot hij naar Eindhoven is gegaan.
Hopelijk gaat hij goed presteren in het B-Team en via het B-Team naar het A-Team gaan.

Heel benieuwd hoe hij zich ontwikkelt want ben nog niet echt onder de indruk van hem. Hopelijk verrast hij positief en kan hij zich opwerken tot het niveau Farfan! Al is dat wel pittig lastig verwacht ik. Succes Beto!

Typisch weer dit. Ajacieden weten alles van PSV (wat enige potentie heeft) weer af te kraken en de Psv'ers zijn over enthousiast over hem, dat is nou het verschil tussen de twee clubs. Een gemoedelijke club uit Brabant tegenover de harteloze club uit Amsterdam.
Gelukkig is er nog één Ajacied met gevoel voor voetbal!

Niemand kan nog zeggen of dit een goede voetballer wordt bij Psv, hij is een talent, dat is zeker, maar dat was Maher ook en van dat talent is ook niks over. Net zoals Narsingh, Matavz, Bakkali en veel anderen die allemaal als talent onthaald werden, maar weg gingen (of er nog zijn) als mislukkingen.

Laten we eerst maar eens een paar jaar afwachten totdat hij zichzelf ontwikkeld en dan kijken we wel of hij überhaupt doorbreekt tot het eerste en zo ja, of hij zich hier dan doorontwikkeld als de nieuwe Farfán.

3 januari 2016 om 13:46

Helemaal mee eens. Meeste comments bevatten helemaal niets aan inhoudelijk opmerkingen over de speler. Gewoon zonde.

3 januari 2016 om 14:06

Inderdaad veel te vroeg voor een oordeel. Jongen is talentvol, maar dat is het dan ook. Scoort met links en rechts en het hoofd, maar lijkt een lichte voorkeur voor zijn rechter te hebben. Is snel met de bal aan de voet en is gewend om als diepe spits te spelen, al kan hij ook aan beide flanken redelijk uit de voeten.

Zou me niets verbazen, gelet op zijn snelheid en techniek, dat PSV gaat proberen om van hem een knijpende flankspeler in de categorie Depay te maken. Aan de andere kant heeft Jong PSV natuurlijk vooral een echte spits nodig.

Ik ben wel benieuwd in elk geval.

3 januari 2016 om 20:44

@tomas,

Meen je dit nu echt? Dus op basis van een paar reactie's kun jij Ajacieden typeren en en zelfs de gehele club uit Amsterdam een label geven. Psv'ers zijn enthousiast dus is het een warme club. Jij moet de oudejaars conference gaan doen man.

Deze jongen is 18 jaar en zal dan al een erg goede basis moeten hebben om het eerste te halen van PSV maar het netwerk van PSV is aardig goed te noemen in dit contingent. Ben wel heel benieuwd.

3 januari 2016 om 22:07

Dat verschil is niet gebaseerd op een paar reacties, maar is al lang duidelijk.

3 januari 2016 om 22:22

Bij wie is het duidelijk? Bij jou? Door de reactie's op VZ? Of heb jij een onderzoek in handen die deze statements ondersteunen?

Redelijk goede statistieken maar dat zegt ook niet zoveel. Ben benieuwd ben er el voorstander van de echt grote talenten te laten aansluiten bij het 1e en niet Jong.

3 januari 2016 om 14:05

Zo'n jongen moet ook een beetje kunnen aclimatiseren natuurlijk. Dat zal hij waarschijnlijk bij jong doen omdat hij daar ook kan vortballen ondertussen. Dat laatste is natuurlijk wat moeilijker bij het eerste. Nota bene is hij ook nog vrij jong, dus zo gek is het niet lijkt me.

Dit is gewoon een interessante speler voor de breedte die zich misschien nog kan ontwikkelen tot een speler die voor een paar miljoen de deur uit gaat. Ik denk niet dat PSV van hem hoge verwachtingen heeft maar gewoon een buitenkansje om te proberen is. Hij is dan ook gratis en als ie 2 of 3 miljoen had gekost dan had PSV hem ook niet gehaald. Die jongen is ook al 19 en als ie eventueel volgende zomer aansluit bij het eerste is ie al bijna 20. Voor een talent in de Eredivisie is dit al relatief oud om je nog stormachtig te ontwikkelen maar het kan wel. We zullen het zien maar ik hoop niet dat mensen te hoge verwachtingen hebben van deze jongen.

Ben benieuwd, de laatste jaren heeft PSV wel vaker 'grote talenten' gehaald die nog steeds niet zijn doorgebroken (hermannsson, Lukovic, Boljevic etc.)

3 januari 2016 om 16:24

Ja dat is het risico wat je neemt met 'jeugd', you win some you lose some...

Wat een kinderlijke reacties weer van de Ajacieden. Volgens mij zijn jullie wel vaak jaloers richting Eindhoven. Psv doet dit geweldig en het is de gok waard. Deze Beto was de smaakmaker op het Zuid Amerikaans kampioenschap. Als het dezelfde kant opgaat als Pereiro dan wederom chapeau voor de scouts van PSV en Brands.

3 januari 2016 om 15:17

Hoezo kinderlijk? Je mag toch best aankaarten dat sommige talenten het lastig hebben om door te breken bij Psv? Niet gelijk zo aangevallen voelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren