Efficiënt Olympique Marseille heeft geen kind aan FC Groningen

Donderdag, 17 september 2015 om 20:47Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:59

Voetbalminnend Groningen keek er al maanden naar uit: de groepsfase van het toernooi om de Europa League. De ploeg van Erwin van de Looi was in de eerste groepswedstrijd in een Europees toernooi in acht jaar tijd echter niet opgewassen tegen een zeer efficiënt Olympique Marseille. Het team van trainer Míchel sloeg voor rust twee keer toe en zegevierde uiteindelijk met 0-3. De Ligue 1-club gaat zodoende aan kop in Groep F, samen met Sporting Braga. De club uit Portugal won tegelijkertijd met 0-1 van Slovan Liberec, dankzij een treffer van Rafa Silva in de zestigste minuut.

/

Het bezoek uit Zuid-Frankrijk startte sterk aan de krachtmeting, met onder meer een poging van Lucas Silva. FC Groningen nam vervolgens het initiatief, maar verder dan een kopbal van Danny Hoesen uit een corner kwamen de noordelingen niet. Een redding van Sergio Padt stond in de achttiende minuut een doelpunt van Romain Alessandrini in de weg. Zeven minuten later verscheen alsnog de 0-1 op het scorebord. Georges-Kévin Nkoudou baande zich een weg langs Hans Hateboer, Rasmus Lindgren, Hedwiges Maduro en Johan Kappelhof en schoot het leer in de korte hoek achter Padt: 0-1.

Vijf minuten later was FC Groningen dicht bij de 1-1: een vrije trap van Hoesen ging slechts enkele centimers over de kruising van het doel van Steve Mandanda. De Euroborg zette zijn schouders eronder en de spelers van Van de Looi begonnen in een gelijkmaker te geloven. Zes minuten voor rust verdubbelde L'OM echter de voordelige marge. De buitenspelval van de Groningers mislukte, waardoor Lucas Ocampos alleen op Padt af kon gaan en de bal in het doel werkte: 0-2. Een hard gelag voor de thuisploeg, ook al kwam men in het eerste bedrijf niet verder dan de vrije trap van Hoesen.

/

FC Groningen ontsnapte vlak na rust aan een strafschop: Kappelhof kreeg een kopbal van Ocampos tegen zijn arm, maar de dienstdoende scheidsrechter wuifde de Franse protesten weg. FC Groningen probeerde via Michael de Leeuw en Hateboer terug in de wedstrijd te komen; de harde inzet van De Leeuw ging echter naast en Hateboer werd tijdig gestopt.

Na een uur spelen gooide Marseille het duel in het slot. Alessandrini kreeg alle ruimte in het strafschopgebied en kon de bal na een voorzet vrij gemakkelijk binnenschuiven: 0-3. FC Groningen zocht in het restant van de wedstrijd naar een eretreffer, terwijl Marseille voor gallery play ging. Het was tekenend voor de verhoudingen op het veld. Het scorebord kwam echter niet meer in beweging.

Een mooie tifo van de supporters van FC Groningen!

Posted by voetbalzone on donderdag 17 september 2015


Poll

Denk jij dat FC Groningen overwintert in Europa?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door fcg-tvhn)

Groningen 2x gesloopt door de Algerijnen vandaag.

17 september 2015 om 21:35

Ja wel heel zonde.. ik vond dat ze redelijk begonnen! Gun ze het beste

Gewogen en te licht bevonden, las in het live-meepraten dat er ook wel erg naïef gespeeld werd.
Oprotten met die 'hollandse' bluf, gewoon counteren tegen een ploeg met een begroting van 120 miljoen..
Ajax niet veel beter trouwens, het is weer huilen met de pet op.

17 september 2015 om 21:09

In balbezit was het wel aardig, maar een paar verdedigende fouten en je staat al 2-0 achter.. Tweede helft werden de gaten wel heel groot, leek net alsof zij met een man meer speelden. Denk overigens niet dat countervoetbal deze selectie ligt. Met Kostic en Zivkovic hadden we twee seizoenen geleden daar de perfecte spelers voor, nu niet denk ik.

17 september 2015 om 21:20

Spelers als Linssen, Antonia en Mahi lijken mij wel redelijk geschikt voor zo'n speelstijl toch? Hoessen is ook niet heel langzaam

17 september 2015 om 21:58

Wel snelle spelers inderdaad, maar vind de verdediging niet zo stabiel dat je daarop kunt leunen. Daar mis je nu wel een Botteghin.. Overigens is Hoesen ook geem spits met een heel hoog rendement, dus ook niet echt een typische counterspits. Meer een voetballende spits, waar ik zelf wel van hou. Iets meer teruggetrokken spelen was verstandig geweest, daar ben ik het achteraf wel met je eens. Maar gezien de wedstrijd was 3-0 niet nodig. Wel terecht, maar de goals waren vrij onnodig..

17 september 2015 om 22:01

Ik zie het probleem eerder liggen in de verdediging die onder druk moet kunnen voetballen als er op de counter gespeeld wordt. Die vallen dan behoorlijk door de mand vrees ik.

17 september 2015 om 22:06

Eens, Botteghin was samen met Lindgren wel een degelijk duo, maar zelfs vorig seizoen waren er de nodige hachelijk situaties achterin.. Dat eindeloze opbouwen en voetballend willen oplossen word je ook moe van. Met name als de tegenstander je vroeg vast zet mag je wat vaker de bal diep geven, want uit het balverlies wat dan wordt geleden komt o zo vaak gevaar.

17 september 2015 om 22:11

Zeker waar, maar we laten ons ook te makkelijk onder druk zetten. Met 2 of 3 man houdt Marseille 3 verdedigers en een middenvelder onder druk, dat moet natuurlijk ook niet kunnen. En dan hebben ze daarop nog de tijd ook om bij een terugspeelbal op Padt de lange bal af te dwingen. Hoesen en de Leeuw winnen uiteraard geen duels tegen die reuzen en dan kun je weer massaal achteruit.

17 september 2015 om 22:21

Klopt daar heb je een punt, verdediging is inderdaad niet zo stabiel als vorig jaar. Ik had van der Hoorn graag als opvolger van Botteghin gezien, ik denk dat hij bij jullie goed zou passen.

17 september 2015 om 21:58

Ik heb Ajax gekeken, maar meen je serieus dat Groningen niet is gaan inzakken en counteren?? Jezus christus... Dat is van tevoren al 3-0 noteren. Vreselijk amateuristisch. Wat moeten die ploegen wel niet denken. Die verwachten alleen maar ploegen op eigen 16 en daar heeft zelfs Barcelona het moeilijk mee. Wat doen Nederlandse ploegen... Oh wat erg dit!!

18 september 2015 om 10:38

Mee eens chef en sorry dat ik er zo over denk maar er mag zo hier en daar ook best gehakt worden: ik zie het liefst een over mijn lijk instelling, wij zijn misschien niet zo goed maar no way dat jullie hier punten komen halen, hak hak derin!

Nu leggen ze vaak een rode loper uit vooral die goed betaalde gastjes bij grote clubs.....ooooh jij speelt in Marseille, wat een mooi shirt, wil ik later ook als ik groot word.

Gewoon keihard die wedstrijd ingaan man. Ik wil meer Moreno acties voor Nederland, moet om leven en dood gaan waar wij uiteindelijk punten voor Nederlands voetbal door halen!

Weet zeker als ze gingen inzakken dat ze of gelijk gespeeld hadden of gewonnen.
Want, Marseille is duidelijk niet goed, maar speelde gewoon op de counter.

17 september 2015 om 22:09

@mollema1
Groningen kansloos onderuit, das geen schande want Olympique Marseille heeft op iedere positie een speler met meer individuele klasse dan Groningen. Dat heeft nagenoeg alles met budget te maken wat vele malen hoger ligt bij Olympique Marseille maar jij weet gewoon zeker dat als Groningen een iets andere stijl zou hanteren ze gelijk zouden spelen en winnen, ik vraag me altijd af waar iemand dat denkt te baseren omdat er tijdens de wedstrijd geen enkele aanwijzing te zien is geweest dat het anders had kunnen aflopen op een opleving van 10 minuutjes na tien het net 0-1 was geworden.

Zowel op grote markt als in Euroborg verloren.
Blijf trots op mijn club.
Marseille is gewoon maatje te groot gebleken.
En die mafketels op grote markt.... Lekker oprotten naar eigen stad.

18 september 2015 om 00:16

Hoezo grote markt verloren ? Ze pakte ouderen mensen en niet harde kern van groningen.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar het is natuurlijk niet realistisch als er gedacht werd dat FC Groningen punten kan pakken tegen een club als Marseille.

Zonde voor het nl voetbal. Mja ze hadden vrij weinig te vertellen is de harde realiteit

Absoluut terecht. Je begint nog wel aardig in balbezit, maar zodra Marseille aanzette was het verschil wel heel groot in kwaliteit. Jammer dat je dan in de verdediging ook nog zo makkelijk de goals weggeeft, daar wordt het er ook niet makkelijker op. Tweede goal was daarvoor wel illustratief, beginnend met klungelig balverlies van Kappelhof en slecht stappen van Lindgren.

Overigens vond ik één van de uitblinkers van vandaag wel een verdediger. Hateboer speelde toch een prima pot tegen Nkoudou, gevaarlijkste man bij Marseille naar mijn idee. Ook Linssen vond ik prima, veel inzet en fysiek ook sterk ondanks zijn niet al te grote lengte. De Leeuw weer heel matig. In de ED kan hij veel compenseren met zijn inzet, maar hier viel hij wel door de mand. Gewoon te weinig techniek om op dit niveau mee aan te komen..

17 september 2015 om 21:31

Meen je dit? Hateboer prima? Man man, die jongen komt echt nog te kort. Elke week blijkt dit weer zo te zijn. En de verslaggever van Fox Sports was het met me eens. Linssen was inderdaad wel prima, lekker veel pit zat er vandaag weer in. De Leeuw komt inderdaad echt te kort voor dit Groningen. Hopelijk zien we hem deze winter vertrekken en komt er een echte spits voor terug. Ik had graag Veldwijk hier gezien.

Natuurlijk hoef je je niet te schamen, Groningen heeft wel gevochten, maar Marseille was gewoon een maatje te groot. Jammer dat sommige verdedigende acties er zo knullig uitzagen.

17 september 2015 om 21:34

Ik vond hateboer ook een draak van een wedstrijd spelen. Daarbij mag Rusnak direct ophouden het mannetje uit te hangen, die bakt er HELEMAAL niks van.

17 september 2015 om 21:36

Klopt, Rusnak was wederom onzichtbaar. Ik zou Mahi er voor hem inzetten, maar ik zou wel 4-4-2 blijven spelen. Tegen Heerenveen bleek dat een succes, vandaag was Marseille gewoon een maatje te groot. Hopelijk stapt Vd Looi dus niet weer over naar 4-3-3

17 september 2015 om 21:48

De Leeuw mag er van mij heel snel uit, vind het echt helemaal niks.. Hateboer vond ik verdedigend nog wel zijn mannetje staan, maar aangezien toch 2 van de 3 goals van zijn vleugel kwamen heb je daar wel een punt. Wel jammer eigenlijk, vond de defensie tegen Heerenveen stabieler dan in de rest van het seizoen, maar vandaag was het weer ouderwets klungelen.

Rusnak vond ik als 10 trouwens wel aardig, maar vandaag niet gezien inderdaad. Geen schande dat je 0-3 verliest, maar de manier waar op en als je ziet hoe vroeg het al gespeeld is.. Dat vond ik wel echt zonde.

17 september 2015 om 22:13

Moet er wel bij zeggen dat Hateboer de beste speler tegenover zich had alle Jezus wat was die snel en behendig bezig. Tactisch zette die coach ze na 15 minuten iets anders neer en verloor Groningen zijn grip. I vond Linssen vandaag ook veel fout doen alleen toont die tenminste gif en lef. Die Rusnak erger ik me dood aan loopt als een vedette rond alsof die het overal al gemaakt heeft. Gewoon een te trage achterhoede tegenover hun voorhoede wij missen de kansen hun maken ze dodelijk af helaas. Maar ja geen graadmeter/schande.

17 september 2015 om 22:05

Hateboer had het maar wat lastig en speelde in balbezit niet sterk. Die Ocampos trouwens, wat een speler. Die zou in een klap de beste speler van de eredivisie zijn. Beste man aan Groningen kant vandaag was Lindgren. Die liet duidelijk zien over de benodigde ervaring, rust en inzicht te beschikken.

Volgens mij is er maar één remedie voor het verval van het Nederlandse voetbal en dat zijn buitenlandse trainers. Het enige dat Nederlandse coaches lijken te kunnen is lekker naïef aanvallen en kansloos verliezen.

17 september 2015 om 22:00

Jezus christus inderdaad. Blijkbaar loopt iedereen in Nederland met een plaat voor zijn kop. Wat vreselijk sneu dat Groningen is gaat voetballen ipv counteren tegen een ploeg als Marseille. Die hadden dit helemaal niet verwacht. Die lachen zich helemaal kapot nu.

Heb maar een half uur gezien maar ik zag meteen dat Marseille niet voluit speelde, dat komt mede omdat er zondag een belangrijkere wedstrijd op het programma staat, maar 0-3 is een prima resultaat ondanks dat L'OM niet alles gaf.

17 september 2015 om 21:39

Ze deden op de grote markt anders aardig hun best hoor

Meedoen is belangrijker dan winnen, is het motto voor fc Groningen.

Groningen voor en tijdens de wedstrijd kapot gemaakt..

18 september 2015 om 11:57

Doel je op de trieste Marseille supporters die kinderen en bejaarden aan het mishandelen waren? Wat een stoere jongens zijn dat zeg pff...

Kan niet wachten om naar Marseille te gaan. Daar maar even flink huishouden.

Groningen weer met beide beentjes op de grond..

17 september 2015 om 21:23

Geloof me. Dat stonden we wel hoor.

17 september 2015 om 21:41

Geloven in een een stunt is wat anders dan geloven in de overwinning. Als geboren Groninger weet ik zeker dat de meeste Groningers toch echt bij de eerste categorie horen...

3 x zwak verdedigend opgetreden. Verder geen schande om van deze ploeg te verliezen. Marseille zou fluitend kampioen worden in Nederland

Snap niks van hoe je zo kan gaan voetballen tegen een ploeg die gewoon beter is (maar echt geen wereld ploeg). Elke goal viel uit dom balverlies door het trage voorspelbare Nederlandse opbouw voetbal.
Soms word ik echt gek daarvan als je ziet hoe Groningen probeerd onder druk uit te spelen op de eigen 16, dan 3 hachelijke situaties verder beland die bal uiteindelijk in de tribunes. Dat kan ook gewoon direct.

Ik snap daar niks van en heb geen moment gezien dat Groningen ook maar ergens in geloofde (5 minuten begin van de wedstrijd de bal maar alles ging breed en terug). Dat is geen signaal naar een tegenstander die het allemaal wel best vind en bij elke omschakeling de eerste bal gewoon naar voren speelde en dan zagen ze wel verder.

17 september 2015 om 21:34

Klopt, dat had ik ook. Durf te voetballen Ik had echt wel het idee dat hier wat te halen was, maar dan moet je inderdaad niet steeds tikkie breed en terug spelen. Kappelhof en Hateboer komt verdedigend echt te kort heb ik het idee. Jammer, hier had meer ingezeten.

En dat nog tegen Marseille B. Ik was gelukkig 1 van de weinige die stond te janken toen Groningen die beker won. Zulke clubs wil ik gewoon niet in Europa Punt Uit. Niks te zoeken daar

17 september 2015 om 21:38

De rest van de Nederlandse clubs ook niet. Ajax en az is ook om te janken.

17 september 2015 om 21:48

Die hebben tenminste ooit nog punten gehaald in Europa. Groningen is nooit wat geweest en moet lekker niet buiten de landsgrenzen voetballen

17 september 2015 om 21:56

Marseille is ook andere koek. Alleen Diarra deed niet mee, om dan te spreken van een B-elftal....

17 september 2015 om 22:26

@kharika, dus jij gaat mij vertellen dat we Atletico Madrid versloegen in de eredivisie?

17 september 2015 om 23:03

Batshuayi, Nkoulou, Diara, Barada, Dja Dje Dje, Manquillo, Cabella. Inderdaad een B elftal dus

17 september 2015 om 22:17

Dan moet je de clubs die je wel in Europa wilt zien maar vertellen dat ze beter hun best moeten doen in de beker. Want op Ajax, AZ, Feyenoord en PSV na zie ik geen andere club uit de Eredivisie een beter resultaat behalen tegen Marseille.

Groningen speelde echt niet slecht. Grootse deel wedstrijd hadden ze onder controle. Alleen het verschil zie je voorin. Marseille dodelijk effectief en Groningen heel slordig omgegaan met de kansen.

Groningen hoeft zich nergens voor te schamen tegen een club met zo'n begroting. Die punten komen nog wel.

17 september 2015 om 22:28

Gelukkig iemand die 'hetzelfde' als mij zag.. Tot de 1-0 is Groningen niet veel minder en als de scheids het slaan van Mendy ziet en gewoon met rood bestraft (had overigens later ook zijn 2e geel moeten/kunnen hebben voor naschoppen) dan speel je eem andere wedstrijd.. Keurig 3x een foutje van Kappelhof waar goals uit vallen.

Maar als groningen elke wedstrijd met deze mentaliteit en strijd speelt, dan verwacht ik zeker nog punten!

17 september 2015 om 23:49

Als, als, als de scheidsrechter 100% hands in het strafschopgebied bestraft dan had Olympique gewoon een penalty gekregen dus op het einde van de rit mag niemand mopperen. Groningen was zeker wel minder maar omdat de tegenstander geduldig wacht op de fouten lijkt het alsof het allemaal gelijk op gaat. Verdedigend kwam Marseille alleen in gevaar door afstandschoten maar hoeveel echte kansen heeft Groningen nou daadwerkelijk gehad?

18 september 2015 om 00:40

Als als als doet nog steeds niks af van wat ik zeg.
Tot het moment waarop ik vind dat er een rode kaart getrokken moet worden, heeft OM nog niets laten zien en 'afwachtend' of niet speelt groningen gewoon prima en proberen ze te voetballen.

Dus met een andere (lees de juiste) beslissing speelt groningen met een man meer.
Dan zal OM hun tactiek moeten aanpasen en dan krijgt groningen of meer ruimte aanvallend of minder druk op de verdediging.

Ondanks dat 'als als als' een enorme dood doener is, zeg ik dan volgens mij niks raars...

17 september 2015 om 22:07

Deed geen domme dingen maar stond natuurlijk ook niet echt onder druk. Je ziet wel duidelijk dat hij een tempo langzamer speelt vooralsnog dan de rest van de ploeg.

Helaas. Redelijk gespeeld in balbezit maar zo slecht in verdedigend opzicht. Daarbij kon Padt denk ik in iedergeval 2 van de 3 goals makkelijk houden. Eerste in de korte hoek, tweede moet hij vol naar de bal gaan en niet ineens stil gaan staan en de derde.....
Op naar AZ! Kop omhoog en we gaan er weer voor. Het is natuurlijk geen schande dat Groningen verliest, al kijk je alleen al naar het budget.
Het meest trieste van de avond vond ik het verplicht geschonken alchohol vrije bier.
Forza Groningen!!!

Kansloos dit. Had eerlijk gezegd meer van verwacht ! Deed nec het toch goed in een poule met Tottenham Udinese Dynamo Zagreb en Spartak Moskou is deze groep toch wat makkelijker!

17 september 2015 om 22:25

Toch knap dat ze in een poule met 5 ploegen zaten.
Mooie vergelijking na 1 wedstrijd trouwens. De sterkste van de 3 gehad en ze liggen er blijkbaar al uit

FC Groningen was kansloos, met name fysiek waren we de onderliggende partij. IN de tweede helft een aantal plaagstootjes, maar dat was niet echt verontrustend voor Marseille. Dit is andere koek dan PSV of Ajax in de Euroborg. Nu kansloos.

Zwaar trieste pot van Groningen. Amper iets gecreeerd in balbezit. Elke keer tikkie terug. Hadden beter met antonia en mahi op de counter kunnen loeren. Dat deed Marseille ook. Alleen due twee dilonkere spelers op hun linkerflank waren gevaarlijk. Alle drie de goals daarcan afkomstig ook. Slecht van Hateboer. Vandaag echt Cherry wel gemist die van niets iets kan maken. Groningen amper een schot op goal gehad. Die keren dat er een kans was schoot de leeuw niet zuiver helaas. Hele matige wedstrijd van FC..

Terecht resultaat, Marseille is duidelijk een aantal maten te groot. Daarnaast werden de goals ook wel makkelijk weggegeven. Maar dit was een tegenstander die net zo goed in de CL had kunnen spelen en die het ver gaat schoppen in de EL. Dus absoluut geen schande.

Jongens als Kappelhof en Hateboer vallen op dit niveau door de mand. Qua handelingssnelheid, beslissingen, duel kracht, opbouwend kwamen zij te kort. Tibbling en Lindgren vond ik wel sterk spelen, Linssen heeft zich kapot gewerkt maar kreeg weinig bruikbare passes.

Geen schande, er komen nog 5 prachtige wedstrijden. In balbezit aardige dingen gezien wat houvast biedt. Defensief moet het gewoon beter.

Zo te lezen ging Groningen nog voluit voetballen tegen Marseille, hahahaha. Als je weet dat je team veel minder is, dan ga je toch niet als een kip zonder kop naar voren, want dan wordt je sowieso op de counter afgestraft. Groningen had gewoon zich moeten ingraven en met de hulp van het publiek op de counter moeten loeren. Dan hadden ze nog mss een gelijkspel kunnen uitslepen.

Nederlandse clubs moeten gaan beseffen dat mooi voetbal ook de benodigde kwaliteit nodig heeft om uitgevoerd te worden, en als je die niet hebt dan kan je niet nog mooi gaan voetballen, want dan verlies je 9 van de 10x

Marseille kwam nog wel eens met een B-elftal... zucht het verschil tussen Nederland en Ligue1 is wel heel erg groot als je deze wedstrijd gezien hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder181
C. NgongeAanvaller187
J. LarsenAanvaller186
M. de LeeuwAanvaller171
R. PostemaAanvaller171
M. El HankouriAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

32 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren