Labyad kijkt terug: 'PSV blijft voor mij de mooiste club van Nederland'

Donderdag, 15 januari 2015 om
/

Zakaria Labyad vertrok in 2012 bij PSV en maakte daarbij niet veel vrienden. Na een hoop gesteggel koos hij voor Sporting Portugal, dat hem zowel in financieel als sportief opzicht een perfect plaatje schetste. In Voetbal International zegt de huidig speler van Vitesse ergens spijt te hebben van de gang van zaken, maar hij legt ook uit wat hem ertoe bewoog om door te zetten.

Labyad zegt dat PSV nog altijd zijn club is, maar volgens hem is het begrip 'clubliefde' zwaar overschat. Nadat hij Jonathan Reis vanaf de bank zwaar geblesseerd zag raken, is hij anders tegen de zaken gaan aankijken. "Eén blessure kan je complete carrière op zijn kop zetten", besefte hij. Toen Sporting met een goed aanbod kwam, was de keuze dan ook snel gemaakt. "Dat was zowel sportief als financieel een grote stap vooruit, daar ben ik altijd eerlijk in geweest. Sporting speelde dat jaar in de halve finale van de Europa League."

De directie van PSV was daar niet blij mee, maar inmiddels is de kou volgens Labyad uit de lucht. Als speler van Vitesse kwam hij technisch manager Marcel Brands onlangs tegen en gaf hij hem een hand en een knuffel. "Ik begreep ook wel dat het hard was aangekomen. Een jongen uit de eigen jeugd die zomaar wegging. Ik was er opgegroeid, opgevoed. Het was niet de leukste manier om te vertrekken", aldus Labyad. "PSV blijft voor mij de mooiste club van Nederland."


Poll

Zakaria Labyad kan alsnog de absolute top halen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door tomfernando)

Aan de ene kant mooi om te horen, maar wat hij en z'n vader hebben geflikt kan je gewoon niet maken bij de club die je heeft opgeleid en je de kansen heeft gegeven.

15 januari 2015 om 10:40

Daarbij pakt hij er een moment uit; het moment dat Reis de blessure opliep. Hij pikt er gewoon een willekeurig moment uit om zijn verhaal mooier te laren klinken.. Ik bedoel, heeft hij dan totaal niet meegekregen dat PSV juist een club is die lang achter een speler blijft staan? Zo'n blessure kan iedereen overkomen, overal plaatsvinden en altijd gebeuren. Zowel bij Sporting als bij PSV, maar dan zit je toch veel liever bij PSV? Die club liet zien er echt te zijn voor hun spelers en hun uiterste best te doen om de speler weer op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Dat had Labyad ook wel mee mogen nemen, maar hij kiest net een moment om een mooi verhaaltje op te kunnen hangen..

15 januari 2015 om 12:36

Ik denk niet dat jij kan oordelen over hoe Labyad denkt en hoe hij aan het denken wordt gezet. Ik vind het aardig duidelijk en ikzelf kan me voorstellen dat je gaat nadenken als een teamgenoot opeens zwaar geblesseerd raakt, het kan zomaar voorbij zijn. Je hebt maar 1 keer de kans om profvoetballer te zijn, zowel sportief als financieel kies je de beste opties. Dus de keuze voor Sporting begrijp ik heel goed. Alleen de manier waarop, tja, dat kan anders lijkt me.

15 januari 2015 om 15:47

Ik geef De Toekomst volledig gelijk, het is gewoon een slap excuus. Als je begint met voetballen weet je dat dat risico er altijd is, maar kans dat er iets gebeurd en dat je niet meer aan de bak kan heb je in principe bij elk werk. Slap excuus om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld binnen te harken. Het aantal spelers dat nooit meer is teruggekomen van een blessure is zo klein. Als ie er echt zo over dacht had ie ook nooit Depay aangeraden om te blijven, hij weet dat ie een fout heeft gemaakt.

Zullen ze bij Vitesse blij mee zijn, met deze uitspraken !

15 januari 2015 om 10:28

Ja die gaat minstens drie assists geven naar zijn vriend Depay Zaterdag, zal blij zijn als die egoist weer weg is.

15 januari 2015 om 10:34

Zo lang Depay geen assists terug geeft vind ik alles best

1 assist waar de winnende goal uit valt vind ik ook prima.

15 januari 2015 om 10:56

Dit ventje is zo gigantisch dom he, man man man. Haha, waaaarom moet je nu per se zoiets zeggen? Zeg dan gewoon vitesse

15 januari 2015 om 11:03

Haha hoezo? Er zullen wel meer spelers in onze selectie zitten die een andere club als favoriet hebben. Net als dat bij andere clubs het geval is.

Had bv Theo Janssen dan alleen voor Vitesse mogen spelen? Die was nog duidelijker in zijn liefde voor Vitesse. Vitesse is mijn club, Ajax mijn werkgever.

Ik kan er niet wakker van liggen. Sterker nog, ik vind het te prijzen. Spelers ala kuijt die bij elke club roepen dat het echt zijn club is en er geen mooiere bestaad daar erger ik me aan.

Haha echt hier kan ik van genieten. Spelers die zichzelf helemaal de beste vinden maken een transfer naar het buitenland en komen weer terug na de Eredivisie. Het geld boven het sportieve aspect verkiezen is niet verstandig

15 januari 2015 om 11:56

En dan op hangende pootjes jezelf weer aanbieden bij PSV. Niemand wil je daar, ga je naar Vitesse en ga je roepen dat je boven PSV staat, heerlijk!

Nu na enkele jaren kan ik hem nog wel begrijpen ook. Veel berichten waren in die tijd gebaseerd op emotie, eindelijk een jongen die uit de jeugd doorbreekt, kiest hij voor het geld. Neemt niet weg dat hij qua ontwikkeling verder zou zijn geweest als hij bij PSV was gebleven.

15 januari 2015 om 10:52

uit emotie??? weet hoelang dat verhaal toen geduurd heeft! dat heeft echt niks met emotie te maken maar met geldzucht en zelfoverschatting van hem en zijn familie

ik gun hem helemaal niks, jammer dat er toch mensen zijn die dan weer sympathie krijgen voor deze jongen

15 januari 2015 om 11:15

Geldzucht, dat geeft hij hier zelf toe. Maar wij hebben het hier wel heel makkelijk om daarover te oordelen. Die jongen heeft met Reis gezien hoe het kan aflopen, als jij de kans krijgt om jouw familie financieel veilig te spelen, dan moet je goed in je schoenen staan om dat te weigeren. Of het de goede keuze is weet ik niet, maar ik kan hem wel begrijpen. Dat hij het niet netjes gespeeld heeft ben ik helemaal met je eens.

15 januari 2015 om 12:25

Volgens mij heb ik het al 5x geschreven op Vz......cultuurverschil.

15 januari 2015 om 13:28

de manier waarop dit destijds uitgespeeld is tegen psv is niet goed te praten

cultuurverschil klopt wel, daar hebben in nederland dagelijks mee te maken helaas

Tja.. Als 'te vroeg naar het buitenland vertrekken' een gezicht had was het Labyad.

15 januari 2015 om 10:59

Onze vriend Royston wil ik daarbij ook graag nomineren.

15 januari 2015 om 11:14

Royston spant inderdaad misschien wel de kroon. Al denk ik dat Royston gewoon heel veel geluk heeft gehad met dat jeugd EK, dat was echt zijn plafond wat hij nooit meer heeft aangetikt. Labyad was qua potentie op dat moment net zo'n groot talent als Depay nu. Alleen heeft zijn ontwikkeling op het belangrijkste moment in je carriere lange tijd stil gestaan, en hij had natuurlijk een mentaliteit van een vaatdoek.

15 januari 2015 om 12:27

Eeren wie eren toekomt! Babel hoort hier toch ook wel thuis

Nou daar zijn we lekker mee.

Ik zou tegen Peter Bosz zeggen, laat hem aanstaande zondag maar op de bank zitten met zijn charmeoffensief richting Psv.

15 januari 2015 om 11:06

Ja en jan arie als we tegen Ajax spelen. En zo zullen er nog wel een paar zijn die meer met een andere club hebben dan met de onze

15 januari 2015 om 12:14

Schei uit man, het is maar een huurling hoor. Had ie dan moeten liegen en roepen dat Vitesse de club is waar zijn hart ligt?laat hem er dit weekend maar vier inschieten zodat zn ouwe liefde weer interesse in hem krijgt.

Ik heb die gozer vervloekt uitgescholden enz enz. Maar t moet ook een keer klaar zijn. Hij heeft een foutje gemaakt en ergens begrijp ik het ook wel. Het is meer frustratie geweest van ons als PSV suporters. Ik hoop dat hij nog wat maakt van zijn carrière. Behalve zaterdag succes!

15 januari 2015 om 10:37

Topreactie!

15 januari 2015 om 10:56

Thanx

15 januari 2015 om 10:56

Hij heeft de boel bij elkaar staan liegen, lopen stoken tegen de supporters en is, in tegenstelling tot wat hij zelf zegt, nooit eerlijk geweest. Nee, leuk verhaal probeert hij te schetsen, maar er klopt geen reet van.

15 januari 2015 om 11:08

En dan nog is het een keer klaar. Al is het maar voor jezelf. Want afgunst (op welk niveau dan ook) bij je blijven dragen maakt je een zuur persoon.

15 januari 2015 om 11:18

Absoluut mee eens hoor. Maar ik ben wel een beetje klaar met die rancune. Ik hoef hem echt niet meer in de clubkleuren van PSV te zien. Ik bedoel meer hij was 19 en heeft zich laten leiden door geld en familie. Toen ik 19 was maakte ik ook domme keuzes alleen bij hem staan er 100.000 voetbalsupporters/kenners over zijn schouder mee te kijken. Voor mij is het klaar. Neemt niet weg dat ik zijn openlijk geflirt met PSV een beetje sneu vind overkomen en is natuurlijk koren op de molen van de haters.

15 januari 2015 om 11:19

Idd i rest my case

Een open sollicitatie voor volgend jaar lijkt me. Hij kan niet eeuwig verhuurd worden, dus dan maar flirten met Psv.

15 januari 2015 om 10:41

Ik zou het niet erg vinden als hij terugkomt, hij is een fantastische voetballer die een domme keuze heeft gemaakt toen hij nog jong was.

15 januari 2015 om 11:04

Ondanks dat dit jongetje niet de slimste van het stel is kan hij natuurlijk wel goed voetballen..

Daarom zou ik hem ook graag terug zien bij Psv, echter zal dit nooit gaan gebeuren. Vooral de harde kern van PSV haat hem nog steeds enorm. Dat kon je goed zien afgelopen keer dat hij tegen PSV speelde in het Philips Stadion na de enorme bierdouche..
Jammer, maar ergens ook zijn eigen schuld!

Sorry labyad als pro PSV en Sporting blijf je voor mij de meest gehate speler :' )

Als voetballer staat hij al sinds zijn vertrek bij PSV stil, maar het lijkt erop dat Labyad zich als mens wèl goed ontwikkeld heeft de afgelopen jaren. Hij zegt in dat interview ook dat hij Bakkali en Depay persoonlijk geadviseerd heeft om gewoon nog wat langer bij PSV te blijven. En dat hij nog zulke dingen over de club zegt na alle hatelijke spreekkoren, spandoeken en bierdouches: petje af daarvoor.

Het is op deze vroege donderdagochtend wel allemaal nieuws over ex jeugdspelers van PSV (reis, Bakkal en Labyad).

Jammer dat geen enkele van hen echt is doorgebroken, kwam bij alle 3 de spelers eigenlijk door gebrek aan motivatie en doorzettingsvermogen. Je zou zeggen dat een club als PSV daar toch echt mee aan de slag moet gaan willen ze daadwerkelijk toppers willen maken van hun talentjes! ?

15 januari 2015 om 11:16

Reis had een hoop probleempjes maar zijj carriere is uiteindelijk naar de klote gegaan door een hele zware blessure. Dat die jongen nog wedstrijden op hoogste nivesu gespeeld heeft geef eerder aan dat hij er wel heel veel aangedaan heeft. Het was uiteindelijk niet genoeg. En soms maak ik me zorgen om die jongen. Ik heb hey artikel over hem nog niet gezien. Maar met een drugsverleden is teruggrijpen op dat spul een grote verleiding als je tot de conclussie komt dat waar je voor geknokt heb niet gelukt is.

15 januari 2015 om 11:24

Ik denk dat het bij Reis een gevalletje van beide is geweest. Hij had sowieso nooit aan die troep moeten beginnen en niet met de verkeerde gasten omgaan. Dan was hij nooit in dat wereldje beland. Stukje begeleiding van PSV wat hier dan denk ik aan ontbreekt.

15 januari 2015 om 11:32

@varnhem: Ik denk eigenlijk dat Reis ook zonder die blessure uiteindelijk zou zijn mislukt. Als je zijn loopbaan bekijkt dan is dat, ook in periodes dat het meezat, één grote aaneenschakeling van verkeerde keuzes.

- In 2008 verwijderde hij zonder toestemming van de artsen het gips van zijn gebroken voet. Kort daarna brak hij dezelfde voet opnieuw.
- In 2009 werd hij noodgedwongen verhuurd aan Tupi FC na ruzie met Huub Stevens, o.a. vanwege zijn te laat terugkomen van vakantie.
- Bij Tupi liet hij zich vervolgens niet bepaald van zijn beste kant zien: in 22 wedstrijden (in de 3e divisie!) scoorde hij één keer.
- In 2010 werd hij door PSV ontslagen wegen cocainegebruik.
- Later dat jaar werd hij betrapt terwijl hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Let wel: dit was dus allemaal nog voor zijn blessure.

- In 2013 werd hij bij Vitesse verbannen naar het tweede elftal, twee maanden later werd zijn vierjarige contract ontbonden.
- Terug in Brazilië kreeg hij een contract bij EC Bahia, maar dat werd al na tien dagen ontbonden.

15 januari 2015 om 17:30

Bij Vitesse zal het ook teleurstelling zijn geweest. Zo goed terug geknokt en dan merken dat je knie het eigenlijk niet meer aan kan. Rest ben ik wel met je eens.

15 januari 2015 om 11:23

@robb: Ik denk dat PSV er alles aan heeft gedaan om de spelers die jij noemt op het rechte pad en bij de club te houden. Maar een speler moet dat natuurlijk ook zelf willen, anders houdt het gewoon op.

Depay was in de jeugd ook een hele lastige jongen die een paar keer bijna weggestuurd is, maar hij heeft in tegenstelling tot Reis, Bakkal en Labyad wèl op tijd ingezien dat talent niets waard is als je er niet heel hard mee aan de slag gaat.

Hopelijk begint de jeugd het nu ook door te krijgen:
Reis vond zuipen en feesten belangrijker dan voetballen en speelt nu, op zijn 25e, bij een amateurclubje.
Bakkal idem, die is nu 29 en heeft de afgelopen drie seizoenen 12 wedstrijden gespeeld.
Labyad vond geld belangrijker dan zijn ontwikkeling en wordt nu door een club die van hem af wil verhuurd aan de nummer 10 van de eredivisie.
Depay doet er alles aan om de beste te worden en was één van de sensaties van het afgelopen WK.

15 januari 2015 om 17:42

Toen Labyad verhuurd werd was Vitesse gedeeld koploper vd Eredivisie

Keuzes kunnen goed en slecht uitpakken. Bony en Pelle zouden het volgens vele ook niet redden. En kijk nu is.

Machlas maakte wel de zo geprezen tussenstap naar de Nederlandse top en die is nooit verder gekomen. Zelfde geldt voor Sikora en eigenlijk ook Nicky Hofs, al had het bij die laatste ook met blessures te maken. Het slagen of niet slagen heeft met zoveel factoren te maken.

Marco v Ginkel is ook zo'n voorbeeld waar iedereen zijn mening over heeft. Waar zeker in Amsterdam ni een hoop mensen hun gelijk proberen te krijgen! Maar men vergeet dat hij een zeer zware blessure gehad heeft. Wie zegt dat hiu het zonder die blessure het niet gehaald had? Of dat hij het in Amsterdam wel gered had na zijn blessure.

Zou perefect bij PSV passen vind gewoon dat ie ook terug moet gaan.

Kan iemand mij uitleggen waarom Sporting sportief zo'n grote verbetering was ten opzichte van Psv? In mijn ogen zijn het beide opleidingscompetities die relatief gelijkwaardig zijn. De selecties schat ik gelijkwaardig. Blijft alleen zoals Labyad aangeeft die mooie zak geld over en het klimaat maar deze punten hebben geen invloed op het sportieve aspect.

15 januari 2015 om 11:39

Alhoewel ik denk dat die keuze inderdaad vooral met geld te maken had was het ook sportief wel een verbetering, hoor. Het was op dat moment een stap van de nummer 3 van Nederland naar een halve finalist van de Europa League.

15 januari 2015 om 12:19

Sportief gezien was het elftal van Sporting des tijds een stuk beter. Dat jaar ervoor haalde we de halve finale in Europa League. Plus spelen er veel talenten in Portugal iets waar Labyad zelf ook bij zou horen dus sportief gezien was er een kleine vooruit gang met 2 miljoen salaris.

Helaas voor hem liep alles anders bij Sporting

Verklaar me voor gek, maar ik vind het mooie woorden. Natuurlijk probeert hij iets wat krom is gewoon recht te lullen, maar ik vind het nogal een stap om toe te geven dat een andere club in dezelfde competitie als waar je speelt nog steeds je favoriete club is.

En ik ben het volledig met hem eens dat clubliefde overschat wordt.

Jonge jonge jonge....

het gedoe met reis zet zijn wereld op zijn kop?
en dan is het de blessure van reis die alles op zijn kop zette?

volgens mij was het altijd nog het overtollige gebruik van cocaïne dat het zwarte gat voor reis betekende. verder werd hij ook gelinkt aan gebruik van doping.

2 pogingen voor afkicken ondersteund door Psv [ eerst contract ontbonden door weigering van hulp, daarna pakte hij dit wel aan ]

vervolgens vertrok deze ondankbare hond naar Vitesse, omdat hij geen contract kreeg voor langer dan een jaar.. [ en nee, dit was geen verbanning, maar hij zelf koos er voor te vertrekken en contract te laten verlopen ]

wel erg jammer, hij was goed op dreef in zijn laatste periode bij Psv.


ik zou labyad best wel weer in actie willen zijn aan de kant van psv, hij is een goede voetballer.
maar dit is slap gehannes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

55 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 12 1 1 0
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
2016/2017 Sporting Portugal 0 0 0 0
2016/2017 FC Utrecht 18 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als je bij Ajax komt, wordt er gevraagd dat je elk moment top bent’

Met Zakaria Labyad, Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat, Bart Ramselaar en Jens Toornstra leverde FC Utrecht de afgelopen jaren verschillende spelers af aan de Nederlandse topclubs. Tot dusver heeft alleen Toornstra weten...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren