‘Finnbogason moet spitsenkoppel met Saviola gaan vormen’

Woensdag, 21 mei 2014 om 22:10Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:47

Alfred Finnbogason wordt door diverse clubs uit Engeland en Duitsland begeerd, maar de toekomst van de aanvaller ligt mogelijk in Griekenland. Volgens Griekse media is de topschutter van sc Heerenveen de belangrijkste kandidaat om de aanvalshoede van Olympiacos te versterken.

/

Finnbogason was in de afgelopen twee transferperiodes dicht bij een transfer, maar om uiteenlopende redenen zag hij zich genoodzaakt om langer in het Abe Lenstra Stadion te blijven. De IJslander liet eerder deze maand weten dat hij naar alle clubs gaat luisteren die een akkoord met Heerenveen weten te bereiken. Het contract van Finnbogason loopt nog een seizoen door.

Olympiacos kroonde zich recent tot landskampioen van Griekenland en neemt komend seizoen weer deel aan de Champions League. In Athene moet Finnbogason een spitsenkoppel gaan vormen met Javier Saviola. De 25-jarige aanvaller heeft naar verluidt een prijskaartje van acht à negen miljoen euro.Poll

Olympiacos is een mooie club voor Alfred Finnbogason


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door poppito)

Mooie club voor hem. De competitie is misschien niet heel sterk, maar je speelt in een mooi en groot stadion, krijgt meer betaald en speelt elk seizoen Champions League.

21 mei 2014 om 22:19

Je haalt de woorden uit mijn mond.

Ik vind dit een goede en realistische stap, topscorers van de Eredivisie falen wel vaker bij nog een niveautje hoger.

Vanuit Olympiakos met de Griekse topscoorder titel op zak kan hij op zijn 27-28e nog een mooiere stap maken.

21 mei 2014 om 22:42

Wat een onzin. Altijd de Nederlandse competitie afzeiken maar dit een logische stap noemen? Dit is kwalitatief een stap terug! Olympiakos werd dan wel knap 2 vorig jaar in de poule, maar die competitie stelt erg weinig voor. Het enige is dat de topclubs wat meer betalen, maar je speelt jezelf ontzettend uit de kijker.

21 mei 2014 om 23:03

ik weet niet of jij die cl wedstrijd heb gezien van olympiakos tegen man.united,het publiek was 90 minuten lang aan het zingen,en hun club aan het supporten,dat zie ik zelden bij nederlandse clubs.

21 mei 2014 om 23:22

Je praat zelf onzin.
Olympiakos is tegenover Heerenveen zeker geen stap terug.

21 mei 2014 om 23:43

Ajax tegen Manchester United gezien? Of tegen City? Of tegen Barca? Of tegen Milan. Olympiakos heeft de "heksenketel" inderdaad, maar geen eigen voetbal dat de tegenstander enigszins afschrikt. Dan kan je dus beter naar een Nederlandse topclub willen.

De competitie is een stap terug, de club niet maar dan kies je normaal gesproken voor de subtop in sterke Europese competitie zodat je in ieder geval nog in de kijker blijft.

22 mei 2014 om 00:38

Wat heeft Ajax nou in godsnaam weer met Heerenveen te maken.. zucht

22 mei 2014 om 07:45

Bullshit, kan ie toch net zo goed naar Ajax gaan!

22 mei 2014 om 08:50

Ajax is ook beter en verder dan Olympiakos, maar ajax is niet bereid het gewenste bedrag neer te leggen

22 mei 2014 om 09:25

En dit zeg jij zelf als allochtoon

Olympiacos lijkt me nou niet echt een club waar je graag voor wil spelen. Ik denk dat het duitse voetbal perfect bij hem past! Een mooie subtopper zal goed bij m passen denk ik.

Het is Olympiakos, met een k dus...

21 mei 2014 om 23:04

"Olympiakos Syndesmos Filathlon Peiraios"

22 mei 2014 om 00:12

In het Grieks schrijf je inderdaad "ολυμπιακός" met een k. Maar de club heeft zelf besloten om internationaal hun naam te wijzigen naar Olympiacos met een c. Vandaar dat voetbalzone dus terecht Olympiacos met een c gebruikt.

22 mei 2014 om 19:33

In Nederland zeggen en schrijven we Olypiakos. In Ierland zeggen ze ook Eire, hier zeggen we Ierland. Ook zeggen we niet Deutschland. In het Nederlands is het Olympiakos

Groot stadion...valt wel mee en hij is gemiddeld masr voor de helft gevuld, en dan de uitwedstrijden waar je de meeste wedstrijden van rond de 2000 man speelt, daar kan hij beter niet heen

21 mei 2014 om 22:36

Fantastisch eten en weer... Beter dan Nederland zou ik zeggen

21 mei 2014 om 22:45

Allebei nogal subjectief. Dus dat kan je nauwelijks als argumenten aandragen.

21 mei 2014 om 23:12

Het weer is sowieso al veel beter, over het eten bestaat ook geen twijfel toch? Griekse keuken is veel groter en lekkerder.

21 mei 2014 om 23:57

Ik vind het Griekse klimaat helemaal niks. Veel te heet. Het eten over het algemeen tamelijk zout. Ook niet mijn smaak. Dus van beide kan je niet per definitie zeggen dat het 'beter' is. Kwestie van mening.

22 mei 2014 om 00:18

dat eten is altijd zon kul argument, leuk en aardig dat de typische griekse keuken beter is als stamppot, finnbogason heeft het geld om elke avond naar de beste restaurants in nederland te gaan, geloof mij nou maar dat je daar prima kan eten

Olympiakos is Mitroglu kwijt en Finbogasson is een vergelijkbare voetballer, dus dit is allemaal best logisch.

21 mei 2014 om 22:35

Dacht toch dat hij naar fulham is gegaan?

21 mei 2014 om 22:36

Edit: negeer, verkeerd gelezeb

22 mei 2014 om 00:36

klopt maar hij kwam daar weinig aan spelen toe en had last van een blessure.

22 mei 2014 om 01:10

Ik leeb ook wel eens verkeerd, geev probleeb

"de aanvalshoede van Olympiacos"

Ik ben toch benieuwd; bestaat zoiets als een aanvalshoede? Voorhoede ken ik, aanval ook.

Hoi, Ik ben Alfred, ik kom jullie aanvalshoede versterken.

Klinkt wel deftig, maar t bekt niet.

21 mei 2014 om 22:57

Wauw, ik ga stuk hier.. je hebt wel gelijk. Voorhoede of aanval.

22 mei 2014 om 10:59

Tja,...."aanvalswoede" kun je ook nog hebben...of een "voorval"

maar dan zijn mijn opties iig wel op

Lekker verkopen voor 8 miljoen en veldwijk aantrekken voor 5 ton. Zyech en van anholt zullen ook wel verkocht gaan worden. Denk 5 miljoen bij elkaar. Kun je je schulden aflossen en helemaal vanaf de grond gaan bouwen. Vooral de jeugd gaan gebruiken die er aan komt. Eijden transfervrij overnemen. Linssen voor een kleine 1,5 miljoen plus wildschut ophalen in almelo

Nordtveldt
Schmidt eijden Aken vroest
Roon sinkgraven berg
Bilal veldwijk Linssen

21 mei 2014 om 23:47

dan hebben jullie precies hetzelfde als de afgelopen 10 jaar: een prima voorhoede met een dramatische verdediging!

22 mei 2014 om 01:27

5 ton voor Veldwijk? Wij kregen hem al niet meer voor zo'n 8,5 ton..

22 mei 2014 om 01:37

Dat kwam omdat Excelsior in de laatste week van de winterstop alles kon vragen. Roda was hopeloos op zoek naar versterking en wie verkoopt er nou zijn eerste spits in de laatste week van de transfermarkt. Dan moet je als kopende club altijd het dubbelde betalen.

Dit is toch een hele speler voor Ajax?
Dan moet je maar een keer wat meer betalen of gebruikt een andere constructie met spelers die je er bij verkoopt aan Heereveen om de prijs te drukken iemand zoals Meleg of Bazoer die je dan weer voor een vast bedrag terug kan kopen als ze het goed doen.
Ik zie finbogasson als een perfecte Ajax spits zoals iemand als kjh. Jammer dat NL clubs niet meer zulke spelers wil/kan betalen.

21 mei 2014 om 23:46

Willen inderdaad. In thoerie kan Ajax momenteel 7x Finnbogason halen. Het jammere is dat wanneer Ajax "komt" de prijs 2x op de kop gaat.

21 mei 2014 om 23:52

Waarom bij Ajax wel en bij Olympiakos niet dan? Heerenveen durft wel tegen nl topclub de prijs omhoog te gooien maar tegen buitenlandse clubs niet? Zo maak je eigenlijk je eigen competitie in Europees opzicht kapot. Je laat Europa sterker worden en je eigen zwakker.

22 mei 2014 om 00:02

Áls Ajax komt he? Dat doen ze al niet eens meer. Er zijn voorbeelden zat. Alleen al omdat clubs als Heerenveen de directe tegenstander niet voor een schrijntje sterker wil maken en omdat ze weten dat Ajax een club is die in het verleden spelers van Nederlandse subtop met gigantische winst weet door te verkopen. Zo zijn hun eigen Huntelaar en Suarez van Groningen voorbeelden.

Aan Ajax verkopen clubs als Vitesse en Twente alleen spelers voor de absolute hoofdprijs (voor van Ginkel ging Ajax al behoorlijk ver), Heerenveen (narsingh onlangs) en Groningen gaan standaard meer vragen. Dat is wel hun goed recht aangezien het een spel van vraag en aanbod is. Ajax geeft alleen aan dan naar andere oplossingen te kijken.

22 mei 2014 om 11:05

Daarbij is Finbogasson absoluut geen perfecte Ajax spits. Die man kan afmaken als de beste, maar fatsoenlijk voetballen kan hij eigenlijk niet.
Technisch veel te beperkt om in het Ajax spelletje mee te kunnen. KJH was ook een echter afmaker, maar kan de bal ook nog normaal aannemen, zonder dat de bal 2 meter van zijn voet afvalt. Fin is perfect in de 16 meter, maar daarbuiten heb je er helemaal niks aan. In het systeem van Ajax gaat dat niet werken, zoals ook al bij Sigi is gebleken.

22 mei 2014 om 00:21

finnbogason is een gevalletje berg, matavz, sigthorsson, daar moet je als ajax zijnde echt geen 10 miljoen voor gaan betalen

Finnbogason moet niet naar Griekenland gaan, maar naar een middenmoter in Duitsland of Engeland. Geld pakken kan hij ook nog over een paar jaar.
En trouwens, waar halen die Grieken geld vandaan om een speler van 8/9 miljoen te kopen. Het wordt tijd dat de Europese Unie ook de voetbalclubs eens onder de loep gaat nemen in Griekenland.

Dit is een stap die hij met zijn capaciteiten zeker kan maken, hij zou de Griekse competitie zonder meer aankunnen al wordt het door het fysieke geweld voor hem wel een stuk moeilijker dan hier. Het valt me een beetje tegen dat hij (al) 25 jaar is. Normaal gesproken vind ik topscoorder van de Eredivisie niet zo heel veel zeggend maar op de een of andere manier denk ik dat deze jongen in de subtop van Europa toch wel zou slagen.

22 mei 2014 om 07:20

Cr7depay,
Jouw reactie is een typisch geval waaronm de voetbalwereld zo verrot is, en clubs spelers steeds eerder willen halen.
Hij is (al) 25, dat maakt hem binnenkort dus hoogbejaard. Het feit dat hij uit IJsland komt en eerst in België heeft gevoetbald, dat is dan ook zijn schuld , volget jouw standaard had hij meteen naar Nederland moeten komen, en hij moet het liefst 12 jaar zijn.

22 mei 2014 om 12:32

Jij interpreteert het geheel op jou eigen manier en dat is niet de goede manier. Voor iemand van 25 jaar heeft hij relatief weinig (eigenlijk geen) ervaring op hoog niveau. Ik weet niet of je het weet, maar hij heeft in België ook voornamelijk op de bank gezeten. Ik zeg zelf ook dat ik desondanks een goede spits voor de subtop in hem zie en laatbloeiers heb je uiteraard altijd. Maar het is nou eenmaal zo dat er jongens van 20 rondlopen die meer ervaring in top competities hebben dan hem en door hun jonge leeftijd ook nog eens meer doorgroeimogelijkheden. hebben. Iemand van 21 heeft namelijk nog 4 jaar op hem in te halen in zijn ontwikkeling. Over het algemeen stagneert de groei tussen de 25-28 jaar nou eenmaal bij de meeste voetballers en na die leeftijd gaat het zelfs allemaal een beetje afnemen.

Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik vond Finbogasson echt dodelijk voor zijn blessure. Sinds hij terug is uit zijn blessure vind ik hem alleen maar tegenvallen, scoort alleen maar uit penalties en mist de makkelijkste kansen.

Finnbogason zou wel wat toe kunnen voegen aan Olympiakos, goede vervanger voor mitroglu,
Finnbogason scoort ook gewoon als hij slecht speelt dus hij pakt altijd zijn goaltes wel mee.

deze opstelling lijkt me prima om de champions league te halen

Roberto
Manolas
marcano
salino
Holebas
maniatis
ndinga
perez
olaitan
finnbogason
campbell
22 mei 2014 om 23:17

Die Grieken kunnen nooit 8 a 10 mil betalen....

Griekse compititie is niet stapje hoger. Ze spelen misschien wel CL maar hij kan dat ook bij een ander club zoals in duitsland/engeland

Kortom: qua club een stap vooruit, qua competitie een duidelijke stap achteruit!

het is een mooie club maar speelt in een makkelijke comeptitie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-2
13.PEC Zwolle35-8
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper320
M. van BergenAanvaller304
H. VeermanAanvaller2914
A. van der HeideAanvaller130
M. DijkstraKeeper00
A. HarushKeeper00
J. KroesenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

80 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 10 mei
José Mourinho heeft de naam van Donny van de Beek bovenaan zijn verlanglijstje staan bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren