Update: Pastoor wil nieuwe club in Tsjechië in zomer alweer verlaten

Dinsdag, 4 maart 2014 om

Alex Pastoor gold als kandidaat om Marco van Basten op te volgen bij sc Heerenveen, maar de oefenmeester heeft gekozen voor een andere uitdaging. Pastoor gaat namelijk aan de slag bij Slavia Praag, een van de traditionele topclubs van Tsjechië. Dat meldt die club via de officiële kanalen.

/

Pastoor volgt Miroslav Koubek op, die in september begon en inmiddels is bedankt voor bewezen diensten. Pastoor krijgt ondersteuning van oud-Feyenoorder Igor Korneev, die aan de slag gaat als adviseur. “We willen van koers veranderen met deze club, we willen de complete manier van denken veranderen”, zegt bestuurslid Karol Kisel over het vertrek van Koubek en de komst van Pastoor.

Onder Koubek had Slavia, met zeventien landstitels (veertien in Tsjecho-Slowakije, drie in Tsjechië) een van de voetbalgrootmachten in Tsjechië, het lastig in de Gambrinus Liga. Slavia staat tiende en de voorsprong op de hekkensluiter is slechts vijf punten.

Update 4 maart 09.15 uur - Pastoor wil nieuwe club in Tsjechië in zomer alweer verlaten
Alex Pastoor werd maandag voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer van Slavia Praag, maar is niet van plan om lang bij de Tsjechische club te blijven. De coach heeft een contract voor vier maanden getekend in Praag. "Ik heb de ambitie om daarna weer in Nederland aan de slag te gaan", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. Pastoor wordt in verband gebracht met sc Heerenveen, dat op zoek is naar een opvolger voor Marco van Basten.


Poll

Ik had Alex Pastoor graag aan het werk gezien bij sc Heerenveen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door michael1)

Jammer, zag hem graag als veldtrainer, met Adriaanse als Technisch Manager, bij AZ.

3 maart 2014 om 16:16

Dat was sowieso niet gebeurd met de huidige organisatie structuur bij AZ. Dus het had sowieso niet veel zin om daar op te hopen.

prima trainer, lijkt me een leuke uitdaging daar. Ben benieuwd naar de huidige situatie daar en of het een goed moment is om in te stappen.

Jammer had Pastoor graag aankomend seizoen bij een eredivisie club gezien.

3 maart 2014 om 16:17

Misschien wel goed dat hij even van de radar verdwijnt. Stond na al die kritiek over die enorme reeks aan niet gewonnen potten met zijn rug tegen de mediamuur hier. Als hij in nederland had getekend was de media daar weer volle bak over begonnen.

3 maart 2014 om 19:09

En ook leuk voor hem om aan een internationaal netwerk verder te bouwen. Wie weet wat het oplevert.

Mooie zet voor hem. Aardige club in een prachtige stad vol mooie vrouwen Slim bekeken.

Hij heeft gelijk, mooie grote club in Tsjechie en slechter dan dat het nu gaat kan bijna niet. Bovendien...praag....groot gelijk!

Jammer had hem graag naar heerenveen zien gaan

Weten we ook weer hoe betrouwbaar de zogenaamde bronnen zijn op de fora van Heerenveen want hij zou vandaag gepresenteerd worden was de stellige overtuiging bij een aantal.

Leuk duo daar met Pastoor en Korneev(voor mij een van de grootste spelers die Heerenveen ooit gehad heeft).

3 maart 2014 om 15:36

Schvn: waarschijnlijk word hij dan vandaag ook gepresenteerd. Alleen dan in Praag.

Hoef hem ook niet in de Eredivisie. Ik stoor me mateloos aan hem bij Fox sports en hij heeft eigenaardige, vervelende trekjes.

3 maart 2014 om 17:25

Ben alleen bang dat wat FOX ervoor terug gaat halen nóg vervelender gaat worden.

3 maart 2014 om 18:24

@artillerist

Ik vind het juist geweldig dat hij zulke trekjes heeft. Een slimme trainer, maar die kerel is echt vaak geweldig met zijn opmerkingen in de interviews. Jammer dat hij niet terugkomt naar de Eredivisie.

Had Pastoor graag bij AZ gezien komend seizoen.

4 maart 2014 om 09:42

Waarom niet?
Ik denk dat Advocaat komende zomer ermee stopt, wie wil je dan zien?

Hopen dat ze in Tsjechie wel gediend zijn van deze wijsneus met zijn verschrikkelijk ordinaire, pedante gedrag waar we in Nederland met z'n allen wel op uitgekeken waren

3 maart 2014 om 16:18

Noem voor de gein eens twee zaken waarin jij Pastoor ordinair vond dan? Voor mij een onbegrijpelijke beschuldiging

3 maart 2014 om 16:42

Ik vond/vind het anders een sympathieke gozer, zeker bij foxsports vond ik het iemand die een goede, vriendelijke indruk maakte, wens hem het beste toe en hij zal een leuke bankrekening hebben na 6 maanden

3 maart 2014 om 18:16

Ordinaire is niet juist, hij was een wijsneus maar de media heeft hem zelf op dat voetstuk gezet toen hij het zo goed deed bij Excelsior en later in het begin ook bij Nec.

Als iemand dan zijn kop boven het maaiveld uitsteekt moet die er gelijk weer af, typisch Nederlands.

Wordt niks dit hij wordt waarschijnlijk de zoveelste Nederlandse trainer die in het buitenland ontslagen wordt, hopelijk wordt Pastoor trouwens niet iemand als Maaskant die de hele tijd naar van die oostblok clubs gaat en dan na 1/2 jaar ontslagen wordt.

Had Pastoor graag in de Eredivisie aan het werk gezien, maar dit is ook wel een mooie uitdaging. Slavia Praha staat er niet al te best voor, dus valt er nog een hoop te verbeteren.

Verbaast mij dat hij niet de nieuwe trainer van Heerenveen wordt. Samen met Rutten leek hij mij een serieuze kandidaat. Denk nu dat Langeler boven aan het lijstje staat.

Wauw, hij gaat er zowaar op vooruit. Ik dacht dat NEC zou instorten na zijn vertrek, maar ze zijn alleen maar beter voetbal gaan spelen (naar mijn mening). Ik weet niet of hij de club weer op het rechte pad krijgt en om eerlijk te zijn volg ik het Tsjechisch voetbal niet zo, maar dit is toch ook wel een best bekende club in Europa. Ik hoop dat hij de clubs op de rails krijgt.

Vreemde uitdaging! Hoop wel dat hij slaagt daar en dat hij beter scout dan dat hij tot nu toe gedaan heeft. Leuk als een oud trainer je haalt maar voor de club misschien niet goed. Bij NEC kwam hij met half Excelsior en we weten hoe dat uitpakte Ben benieuwd!

Mooie uitdaging in toch een wat onbekendere competitie voor ons. Hopelijk krijgt hij wel de tijd om de koers en gedachte te veranderen. Indien ze dit echt willen vergt dit normaal gesproken wat tijd, dit kan de resultaten beïnvloeden. Afwachten dus hoe het zal gaan lopen. Maar wel leuk dat Pastoor een nieuwe uitdaging heeft gevonden.

Mooie club, leuke uitdaging en mensen die zeggen dat we van hem niks meer weer gaan horen moeten niet vergeten dat de Nederlandse competitie nu erg drastisch is gezakt.

Ben blij dat Pastoor niet naar Heerenveen komt! Aardige man, maar heeft niet de uitstraling voor Heerenveen vind ik persoonlijk.

geen heerenveen dan maakt hij gelijk heel die club kapot

Ik vraag me af wat een trainer als Pastoor kan toevoegen in 4 maanden tijd daar. Hij spreekt waarschijnlijk de taal niet, hij kent waarschijnlijk de spelers van Slavia niet, laat staan van de tegenstanders, en dan moet hij in 4 maanden iets laten zien?

Dit slaat nergens op, helemaal van de kant van Slavia uit. Dat is een kat in het nauw, maar dan nog is een contract van 4 maanden onbegrijpelijk. Het zou anders zijn dat hij aangeeft te willen blijven, maar iemand die al na 4 maanden op zeker vertrekt....wat onzinnig.

Ik denk dat Ten Hag de nieuwe trainer van AZ wordt en Kluivert of Pastoor bij Heerenveen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Slavia Prague

Actuele wedstrijden

16 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren