Van Dijk scoort weer en is bezig aan meest productieve seizoen ooit

Zondag, 26 januari 2014 om 15:41Bart Kruyt • Laatste update: 20:56

Celtic is niet bij te houden in de Schotse Premier League. De ploeg van Neil Lennon heeft dit seizoen nog geen enkel competitieduel verloren en was zondag met 0-4 te sterk voor Hibernian. Virgil van Dijk maakte een van de doelpunten en staat nu al op vier goals in dit seizoen. De Nederlandse verdediger maakte in zijn loopbaan nog nooit zoveel doelpunten in een seizoen.

Van Dijk schoot een klein kwartier voor tijd uit een directe vrije trap de 0-2 binnen, nadat Kris Commons de bezoekers op voorsprong had gezet. Opvallend: Van Dijk maakte al zijn doelpunten in dit seizoen in uitwedstrijden. Na de goal van de mandekker zorgden Teemu Pukki en Commons er nog voor dat de overwinning van Celtic ruim uitviel.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat Van Dijk het kampioenschap met Celtic mag gaan vieren. The Hoops zijn al 22 competitiewedstrijden op rij ongeslagen en hebben na zondag 15 punten meer dan achtervolger Aberdeen. Deze ploeg heeft bovendien al twee wedstrijden meer gespeeld.

Bekijk het doelpunt van Virgil van Dijk


Poll

Virgil van Dijk hoort in het Nederlands elftal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door freshzone)

Wanneer wordt Van Gaal nou eens wakker en roept hij deze jongen op, vind hem veel beter dan De Vrij of Martins-Indi.

26 januari 2014 om 15:54

Gozer waar heb jij het over? Op welk niveau hebben Martins Indi en de Vrij het laten zien? De Eredivisie? En tegen grote landen faalden ze enorm. Misschien dat je ze op Fifa hebt want anders weet ik het niet. Zie van Dijk er ook liever.

26 januari 2014 om 15:55

Hoogste niveau? Haha ja de eredivisie is natuurlijk veel hoger dan de PL, de duitse competitie en de primera divison.

26 januari 2014 om 15:56

Van dijk heeft in de championsleague (sterkste competitie) ook een zeer sterke indruk achtergelaten die jongen zie als ma ar groeien, maar vrij en indi zie ik niet echt progressie maken

26 januari 2014 om 15:57

Hahaha hoogste niveau? De eredivisie? Jij bent echt de weg kwijt de vrij is zo waaardeloos als wat. Van Dijk is zeker vele malen beter als die 2 die jij noemt.

26 januari 2014 om 16:29

@neymarnarsingh

Och... Weer iemand die hopeloos op zoek is naar een argument om van Dijk maar niet in het Nederlands elftal te zien... En wel een heeeeel matig argument (wederom)
Ene Veltman wordt zonder noemenswaardige wapenfeiten in de eredivisie meteen geselecteerd.... Of was de eredivisie in die drie wedstrijden van hem wel ineens van wereldniveau? Nee, alle kaarten uit kamp Louis van Gaal zijn al geruime tijd uitgespeeld maar de wedstrijd is gewoon niet te winnen. De logica verliest en uitermate zwakke argumenten worden geuit... Selectiviteit ten top ten gunste van enkele voorkeursclubs in plaats van dat je als professionele bondscoach voor kwaliteit gaat. Ik wens hem geen succes met zn FC Holland

26 januari 2014 om 16:31

Eens codec, van Dijk is niet slecht op dat Jupiler niveau. Van Gaal volgt hem heus wel maar heeft simpelweg betere opties. Van Dijk zal een mooie transfer naar iets in de trant van Everton krijgen en daar vrij onzichtbaar blijven. Dit is geen topper, en ook geen topper in wording.

26 januari 2014 om 16:31

@codec

Vandaar dat de wereldtop op op de deur klopt van ene van Dijk iov bij de Vrij (die nog geen schouderduw van een 5e klasser overleeft) en een Bmi

Welterusten in je eigen droom

26 januari 2014 om 16:50

@ martinus69
Jij bent niet zo goed in lezen jongeman... Want hij zegt dat hij van Dijk juist wel graag in het Nederlands Elftal ziet...

26 januari 2014 om 17:01

@codec Haha zoals iedereen hier boven mij al zegt, Eredivisie is niet bepaald het hoogste niveau.. De Champions League daarentegen wel. En dat je zegt dat Celtic met 6-1 is 'verkracht' door Barcelona, tja Celtic speelt tenminste Champions League en Feyenoord volgens mij niet.

Ook zegt het feit dat clubs als Arsenal en Manchester City interesse hebben in Van Dijk genoeg qua hoe ver hij is. De Vrij en BMI moeten eerst maar eens duels van Mike Van Duinen winnen voordat ze überhaupt naar het buitenland mogen.

26 januari 2014 om 17:10

@codec

Jij maakt je echt belachelijk. Bmi en de vrij zijn al tijden niet in vorm. Van dijk speelt geweldig. De SPL is een competitie met hele fysieke spelers, des te knapper dat hij het daar goed doet.

Verder weet jij helemaal niet of de geruchtwn omtrend intresse van PL teams waar zijn of niet.

26 januari 2014 om 17:16

@martinus69 weet niet wat jij nu allemaal loopt te lullen, maar ik zie van dijk heel graag in oranje. Veel beter dan een de vrij of een veltman. Dus wat probeer je nou te zeggen met je domme praatjes.

26 januari 2014 om 17:17

Ik snap natuurlijk wel dat je de spelers van je favoriete club beter vindt dan Van Dijk, maar probeer even reëel te zijn alsjeblieft. Ongeacht of de interesse fake is of niet, Van Dijk is gewoon in supervorm en De Vrij en BMI zijn dat totaal niet.

26 januari 2014 om 17:33

inderdaad het is belachelijk wat van gaal doet.
van dijk presteerd al een hele poos.
en veltman speelt 1 wedstrijd goed en meteen word hij geselecteerd.
van gaal is te veel bezig met zijn visie en niet met de beste spelers selecteren.
deze jongen is een beest in de lucht en op de grond. bij groningen heeft hij ook laten zien dat hij kan opbouwen.
hij moet gewoon een kans krijgen.
van gaal moet maar eens normaal doen. snap sws niet wat hij te zoeken heeft als bondscoach. prima coach maar wat kun je doen in zo weinig tijd.
hij had beter gelijk guus het kunnen laten doen dan kon hij een paar jaar aan oranje werken.

26 januari 2014 om 17:41

@manodedios

ik vind het echt onzin dat Van Dijk geen topper in wording is. Hij is nog maar 22 jaar. Hij is nog zo jong, en maakt zo n sterke ontwikkeling door. Hij hield zich staande tegen Ajax, Fc Barcelona en Ac Milan. Dan vind ik hem echt een topper in wording.

on:
Nu Van Dijk zo n sterke ontwikkeling maakt, dan zie ik hem wel slagen bij een Engelse subtopper of een Engelse topclub. Maar ik zou niet zo snel vertrekken bij Celtic, want hij moet daar nog doorontwikkelen. Zo kan hij een van de meeste complete verdediger worden van de hele wereld, want in Schotland leren ze over mijn lijk mentaliteit en dat moet je hebben om te slagen bij de BPL.

26 januari 2014 om 18:10

De champions league is een toernooi

26 januari 2014 om 18:21

Hij heeft zich op het niveau van Celtic bewezen, maar natuurlijk nog niet op een hoger (pl) niveau. Ik denk dat Codec daar op doelt, in dat geval heeft hij gewoon gelijk.

Ik hoor goede verhalen over van Dijk, maar ik kijk nooit naar Celtic (uitgezonderd championsleague, waar ik Celtic verschrikkelijk vond). In de championsleague deed van Dijk het wel goed, in tegenstelling Celtic als geheel. 6-1 verlies tegen Barca kan je niet alleen van Dijk kwalijk nemen.

Ik zou hem een keer willen zien tegen een sterke tegenstander bij het NL elftal, kijken hoe hij zich houdt. Hij is groot, heeft uitstraling en is technisch goed.


26 januari 2014 om 18:28

Ja maar celtic speelt wel cl dus dat is hoog bmi niet

26 januari 2014 om 16:47

Ik ben het met eens dat Van Dijk een kans verdient. Hij is zeker beter dan De Vrij, maar ik betwijfel of hij het wint van Indi. Naar mijn mening moeten er vier centrale verdedigers mee. Drie staan er vast en bij de vierde moet de vorm van de dag bepalen wie er wordt gekozen.

- Vlaar
- Van Dijk
- Indi
- De Vrij / Veltman / Denswil / Heitinga / Rekik / Bruma

Vanwege het feit dat Indi linksbenig is, zou ik hem sowieso opstellen. De keuze voor wie er naast hem moet staan is lastiger.

Vorm
Krul
Cilissen/stekelenburg/zoet
Van Der Wiel
Janmaat
Vlaar
Van Dijk
Indi
Rekik/veltman/de Vrij/bruma/heitinga/denswil
Blind
Willema/pieters/emanuelson/van Aanholt
N. de Jong
Fer/clasie
Strootman
De Guzman/s. de Jong/maher
Sneijder
Van Der Vaart
Narsingh (mits basisplaats)
Lens
Robben
Depay/boëtius/john/elia
Van Persie
Huntelaar (mits volledig in vorm na blessure)

26 januari 2014 om 17:07

BMI heeft meer kans dan Veltman? Jij bent grappig. Feyenoords zwakste linie is juist het verdediging gebleken.

Het centrale duo wordt gewoon Veltman en Vlaar. Ron is rechtsbenig, maar heeft in zijn carriere heel vaak linkscentraal gestaan. De Vrij gaat het niet redden omdat van Dijk inderdaad beter is op dit moment.

Kijk hoevaak Cillessen en de rest bij Ajax de 0 houdt en vergelijk dat met Feyenoord. Cillessen, van Rhijn (voegt aanvallend minder toe dan Janmaat maar verdedigend gewoon meer solide), Veltman en Blind zijn denk ik zekerheidjes van Ajax voor Oranje.

Vdw/van Rhijn - Veltman/van Dijk - Vlaar/bmi - .../blind

Urby speelt onder Seedorf elke wedstrijd, maar ik weet niet of dat genoeg is voor LVG om hem mee te nemen naar het WK. Alleen zijn Willems en van Aanholt nou ook niet bepaald in echt goede doen.

26 januari 2014 om 17:17

Veltman naar uberhaupt na het wk...? Jij bent grappig. Veltman heeft nog helemaal niets bewezen. Heeft een aantal zeer goede wedstrijden gespeeld waaronder tegen barca, maar het slaat natuurlijk nergens op dat hij naar het wk moet. Douglas, v dijk, vlaar en BMI lijken mij de beste opties. Daarna de vrij of bruma.

26 januari 2014 om 17:23

Stinnah is weer aan het trollen geblazen met zijn Douglas.

De beste aanvaller die Oranje dit afgelopen seizoen tegenover zich kreeg was Falcao. Dezelfde Falcao dat Belgie een paar dagen ervoor op een hoopje speelde en wie slaagde met vlag en wimpel tegen hem? Juist.. Veltman.

26 januari 2014 om 17:26

Dat je zegt dat van Rhijn verdedigend beter is dan Janmaat toont aan dat je er niks van begrepen hebt.

26 januari 2014 om 17:42

Heb jij de wedstrijd tegen ADO soms niet gezien? Janmaat is een rechtsbuiten die niet kan verdedigen en dus ook niet als rechtsback moet gaan spelen.

26 januari 2014 om 18:21

Ik wilde serieus op je reactie reageren, maar na het lezen over je verhaaltje over Van Rhijn heb ik besloten om dat niet te doen... Jij bent totaal niet serieus te nemen, met je ajaxbril. Verhaegh en zelfs Leerdam of Tiendalli zouden meer aanspraak maken op een plek in Oranje.
Veltman is een aardig talent, aar maakt veel te veel fouten. Daarnaast is hij fysiek niet sterk (lengte) en is hij op relatief late leeftijd pas gedebuteerd. Als hij al mee mag, zou ik hem sowieso niet in de basis zetten. Hetzelfde geldt overigens voor De Vrij.
Wat ik ook grappig vind is dat je zegt dat Janmaat niet goed kan verdedigen. Hoewel hij zich op dit gebied inderdaad nog kan verbeteren, geldt hetzelfde ook voor Blind. Hij is aan de bal een goede speler, maar zodra hij moet verdedigen houd ik mijn hart vast. Zo heb ik hem (blind) nog nooit vol overgave een duel in zien gaan. Dit in tegenstelling tot Janmaat.

Dat Veltman Falcao volledig in de hand had, slaat ook nergens op. Natuurlijk deed hij het niet onaardig, maar met zijn actie waaruit de buitenspel goal viel, maakte hij zichzelf compleet belachelijk. Gelukkig voor hem was het buitenspel. Daarnaast maakt hij veel meer fouten, die vaak niet worden afgestraft. Hierdoor hoor je hier weinig mensen over. Toen De Vrij in zijn slechtste periode zat, werd vrijwel iedere fout afgestraft. Dit valt veel meer op...

Overigens ook leuk dat je je (juiste) constatering dat Janmaat niet kan verdedigen baseert op één wedstrijd tegen Ado. Hij heeft andere wedstrijden laten zien dat hij het niveau wel degelijk aankan (vooral bij Oranje), terwijl Van Rhijn keer op keer bewijst slechts een middelmatige back te zijn.

26 januari 2014 om 19:10

Sorry, staat er inderdaad niet zo duidelijk... Ik bedoelde dat zowel De Vrij als Veltman geen basismateriaal zijn en dat Veltman het aan fysiek ontbreek (De Vrij niet).

26 januari 2014 om 21:40

Douglas ziet niemand wat van en Veltman speelt al maanden gewoon goed. Die is gewoon opgestaan. Ik denk dat het dit wordt aangezien van Gaal niet heel snel mensen laat vallen:

Veltman, de Vrij, Bmi, Vlaar.

Niet goed genoeg voor het Nederlands Elftal. Komt nog wat tekort en in de Schotse competitie wordt je ook niet echt getest. Misschien kan hij nog een transfer naar Engeland maken.

26 januari 2014 om 15:48

Die transfer komt echt wel maar ik vind van dijk op dit moment misschien wel de beste verdediger diie Nederland heeft en hij verdient het zeker om een international te zijn.

26 januari 2014 om 15:50

Hij is zeker wel goed genoeg. Als De Vrij en Veltman goed genoeg zijn, dan zeker Van Dijk.

26 januari 2014 om 15:51

Klopt dat de Schotse competitie weinig voorstelt maar hij blonk ook uit in de Champions League tegen Milan en Barca, als je ook tegen dat soort teams gemakkelijk overeind blijft dan heb je wel kwaliteiten.

26 januari 2014 om 16:14

Je kunt toch niet gaan oordelen over 6 wedstrijden die hij aan het begin van de competitie heeft gespeeld? Hij heeft naar het wk straks in geen 8 maanden een serieus duel gespeeld....kan niet, het was zijn onbezonnen keuze om naar Celtic te gaan.

26 januari 2014 om 16:28

Is het niveau waarop Veltman, Indi, de Vrij, Bruma of Rekik dan dermate hoger dan het niveau waarop van Dijk presteert?

Denk dat het elkaar niet veel ontloopt, Ajax had het tegen Celtic dit jaar ook gewoon niet makkelijk en ik denk dat Dundee en RKC elkaar niet veel ontlopen qua niveau bijvoorbeeld.

26 januari 2014 om 16:37

@zooman
Euhhh, ene Veltman, van Rhijn en Denswil worden beoordeelt voor minder minuten en dan hoor je ook niemand.... Ik merk een enorme selectiviteit voor de zoveelste keer.
Van Dijk was allang de beste in Nederland toen hij vorig seizoen bij Groningen speelde. Helaas behoort die club niet tot de discutabele lijst met van Gaal zijn voorkeursclubs. Van Dijk was allang in die vorm geselecteerd geweest als hij bij wijze van in de beloften van Ajax had gespeeld.
Veel succes met jullie FC Holland

26 januari 2014 om 17:16

Milan en Barca walsten over Celtic heen en Barca deed dat zelfs zonder Messi. Veltman en Denswil deden het dus in het CL beter en Denswil had zelfs bijna de winnende gescoord als het niet aan dat onterecht gegeven penalty lag.

Dat van Dijk het beter doet dan de Feyenoord verdedigers staat buiten kijf, maar Veltman en Denswil hebben het toch echt beter gedaan beste Martinus69.

Zelfs als je je bedenkt dat Celtic in Schotland torenhoog favoriet is dan hebben ze alsnog meer tegendoelpunten te verwerken gehad dit seizoen over alle competities gezien dan Ajax. In 6 CL wedstrijden alleen al kregen ze al 14 goals tegen.

26 januari 2014 om 17:21

"van Dijk was allang de beste in Nederland toen hij vorig seizoen bij Groningen speelde."

Van Dijk en Groningen gingen hopeloos onderuit tegen Ajax en dat heeft FDB er waarschijnlijk van weerhouden om hem te halen. VD Hoorn daarentegen deed het met Utrecht juist behoorlijk. Utrecht dat in dat seizoen knap 5e werd en minder tegengoals te verduren kreeg dan Vitesse en PSV bijvoorbeelt en zo'n 15 minder dan Groningen.

Zo zie je maar dat als het er echt op aankomt dat bepaalde jongens wel opstaan en anderen niet. Misschien daarom dat LVG ook nog steeds zijn twijfels heeft. Twijfels die er ook al waren bij van Dijk in Jong Oranje en vandaar dat hij niet eens in de selectie zat voor het jeugd Ek.

Ja van Dijk doet het aardig in de Schotse competitie, maar die 14 goals tegen in de CL in maar 6 wedstrijden geeft een hele andere plaatje weer.

26 januari 2014 om 21:36

Van Rhijn werd destijds terecht geselecteerd want van der Wiel speelde niet en Janmaat was nog lang zo goed als ie nu is. Van Rhijn wordt nu terecht niet geselecteerd omdat hij er geen reet van bakt. Denswil is overigens nooit geselecteerd geweest dus wat lul je nou?

Daarnaast heeft van Dijk in Jong Oranje ook nooit goed gespeeld en was hij bij Groningen ok maar niet de rots in de branding waarvan je zou zeggen die halen we erbij. Ok presteren bij FC Groningen zegt gewoon niet zoveel. Je moet wel heel goed zijn bij een modale club om in aanmerking te komen voor Oranje omdat er geen druk ligt bij die clubs.

Andermaal zet jij jezelf tegenover heel voetbalzone compleet voor paal met je provinciale calimero gereutel. Alsof Louis van Gaal niet meer serieus te nemen is omdat een of andere FC Groningen supporter vindt dat van Dijk perse geselecteerd moet worden.

Daarnaast is het ook vrij makkelijk kiezen als er bij alle topclubs van Nederland ook talentvolle verdedigers rondlopen. Die hebben wel te maken met druk. Die weten wel de wetten van het topvoetbal.

Mits fit kunnen Heitinga en Mathijssen nog een WK mee. Ze zijn niet mijn favoriet meer maar ik zou ermee kunnen leven. Je hebt Douglas nog en Vlaar. De Vrij en BMI bij Feyenoord. Bruma en Rekik bij Psv. Veltman bij Ajax. Als die spelers het gewoon goed doen bij topclubs en van Dijk doet het niet meer dan aardig bij een middenmoter zoals Groningen dan gaat geen ene bondscoach met wat verstand van Dijk selecteren ten faveure van die andere die wel in de top spelen.

Als je dat niet snapt (en dat doe je niet volgens mij) nou sorry hoor maar dan is het niet goed gesteld met je.

Daarnaast vindt iedereen van Dijk een groot talent maar wat is het nou voor rare stap om naar Celtic te gaan als er zoveel geinteresseerden zijn. En het is nog zo'n hotseknots ploeg ook.

Van Dijk moet daar weg. Hij moet naar een club gaan als Everton, Valencia of Napoli. Stap omhoog maar nog geen wereldtop. Dat lijkt mij het beste voor hem.

26 januari 2014 om 17:12

En dat terwijl Arsenal en Manchester City nadrukkelijke belangstelling hebben. Overigens is het gewoon een feit dat de stap van Schotland naar Engeland sneller wordt gemaakt (en makkelijker) dan van de Eredivisie naar Engeland.

26 januari 2014 om 21:17

Nee hoor dat is geen feit. Sterker nog het is andersom het geval.

26 januari 2014 om 22:18

Eh, dus jij wil beweren dat door de jaren heen meer spelers de overstap gemaakt hebben van de Eredivisie naar Engeland dan speler uit Schotland? Schotland is een van de landen waar Engelse clubs als eerste naar kijken (als ze überhaupt scouten in het buitenland).

En dat Van Dijk gevolgd wordt door vele grote Engelse clubs, zijn gewoon feiten.

Virgil is goed bezig! Zal Louis ook dit zien? Als je die Feyenoord verdediging weer zag prutsen tegen ADO mogen we toch hopen dat Virgil meegaat naar Brazilië.

26 januari 2014 om 21:16

Tuurlijk houdt van Gaal hem in de gaten maar van Gaal heeft nu heel veel keus qua verdedigers als iedereen speelt en fit blijft:

Heitinga, Mathijssen, Bmi, de Vrij, Vlaar, Veltman, Douglas, van Dijk, Rekik, Bruma, Boulahrouz.

Denk overigens niet dat Boulahrouz meer in aanmerking komt hoor maar die heeft Oranje nooit in de steek gelaten vind ik.

Hij mag thuis blijven in de zomer wat mij betreft. Vlaar hoort sowieso in de basis en wie daar na komt zal heel erg van de vorm van die spelers op dat moment afhangen. Veltman maakt te veel foutjes de laatste tijd naar mijn mening. Van Dijk zal naar een betere competitie moeten om in aanmerking te komen voor een plekje bij de selectie.

26 januari 2014 om 16:00

Jij wilt Veltman er zeker bij hebben? Die is zelfs nog waardelozer als de Vrij. Van Dijk en Vlaar moet het duo worden

26 januari 2014 om 16:28

Dat zegt hij toch helemaal. Sterker nog, hij zegt dat Veltman ,als hij in deze vorm verkeerd, niet mee moet. Grappig dat je elke gelegenheid om Veltman af te kraken aangrijpt.

26 januari 2014 om 21:14

Je hebt van Dijk nog geen 1x in actie kunnen zien met Oranje en je vindt al dat dat het duo moet worden?

Hopelijk gaat deze jongen na dit seizoen weg bij Celtic. Hij kan nooit bewijzen hoe goed hij echt is in Schotland. In Engeland kunnen we zien of hij Oranje in kan. Gezien het oproepen van Veltman en Rekik(die toen echter net geblesseerd was) had hij er echter wel allang bij gemoeten.

Weergaloze vrije trap van van Dijk die bij deze ook bewijst over een goede trap te beschikken. Helaas voor Celtic zal hij aankomende zomer waarschijnlijk wel weg gekocht worden, maar dat zal dan wel de zoveelste goed gevulde beurs opleveren. Na Ki, Wanyama en Hooper de zoveelste topaankoop van Lennon die erg veel geld op gaat leveren.

Wat betreft eenieder die hier loopt te verkondigen dat van Dijk niets in Oranje heeft te zoeken: Laat je nakijken!

PS: 10 wedstrijden de nul gehouden, dat is zo'n 90 jaar geleden voor het laatste gebeurt bij Celtic. KAn geen toeval zijn!

26 januari 2014 om 16:29

Komt ook omdat de competitie in Schotland steeds zwakker aan het worden is. Tijd dat Rangers terugkeert.

26 januari 2014 om 16:38

Je weet dat Rangers alleen in staat was om tegenstand te bieden omdat ze jarenlang financiele doping toepasten?

Met Aberdeen, Motherwell en Dundee Utd zijn er voldoende clubs die op een financieel gezonde manier door kunnen groeien naar de top van Schotland en op den duur wellicht mee kunnen dingen naar de titel.

Als hier al over bericht gaat worden kunnen we wel gaan schrijven over de eerste klasse, de meeste Schotse clubs zijn van dat niveau. Als je een beetje kunt voetballen kun je in Schotland lachend 40 doelpunten maken in de spits. Een spits uit de topklasse in Nederland zou er denk ik ook zo 30 inschoppen bij Celtic. Niks tegen van Dijk, maar dit niveaus is zo slecht dat hij met het voetballen bij Celtic elke wedstrijd een mindere voetballer word. Jammer, hij had wel potentie.

Meest productieve seizoen,zegt misschien genoeg over het niveau daar.
En Nederlands elftal kan hij vergeten dan had hij maar niet naar Schotland moeten gaan.

26 januari 2014 om 17:08

Inderdaad, laat hem zich maar eerst eens bewijzen in de Premier league of de primera division.. Nu komt hij nog te kort ten opzichte van de namen die al eerder geselecteerd zijn door van Gaal

26 januari 2014 om 19:38

Want die hebben het bewezen in het buitenland op niveau?

Van Dijk heeft heel wat meer wedstrijden in de benen in de Eredivisie als bijvoorbeeld een Veltman of andere jongens die worden opgeroepen, maargoed van Dijk speelde niet bij Ajax , PSV of Feyenoord

Magistrale free-kick hoor!

Wanneer wordt Van Gaal nou eens wakker en roept hij deze jongen op, vind hem veel beter dan Veltman of Denswil.

26 januari 2014 om 17:06

dus omdat hij nu zijn productiefste seizoen draait moet van Gaal hem oproepen?
Hij komt nog beduidend te kort ten opzichte van de namen die je opnoemt. de schotse copetitie kun je hier in Nederland vergelijken met de Topklasse.. En dat is niet het niveau wat louis van Gaal wil zien

26 januari 2014 om 17:20

Ik durf te wedden dat de meeste schotse clubs nog moeiteloos mee kunnen draaien in de Eredivisie. En daarbij komt, het is gewoon onmogelijk om competities met elkaar te vergelijken. Van Dijk bewees in de Eredivisie al, een sterke goede verdediger te zijn, Pelle noemde hem zelfs de beste verdediger waar hij tegen speelde.
Daarbij heeft Okike nergens genoemd dat hij een productief seizoen draait én juist daarom geselecteerd wordt.
De reden waarom jij hier op reageerd is, omdat hij Virgil van Dijk beter vind dan Veltman en Denswil. En Terecht, want Veltman en Denswil hebben in principe nog niets te zoeken bij Oranje. Laat ze eerst hun wedstrijden maar spelen om ervaring op te doen. Ze mogen daarbij van geluk spreken dat ze ervaring opdoen in Europa.

26 januari 2014 om 18:08

wat heeft virgil bewezen dan ten opzichte van denswil of veltman?? Niks.. opbouwend is virgil uitermate zwak hij ramt de bal alleen blind naar voren, wat in het systeem wat Oranje speelt, op balverlies gaat resulteren.. Laat Virgil zich maar eerst eens bewijzen in de PL voordat die aanspraak mag maken op Oranje.. Schotse competitie is niet serieus te nemen

26 januari 2014 om 20:11

Hahaha, dan heb jij nog nooit serieus een wedstrijd gezien van Virgil. Heb al weer door dat jij enkel mensen napraat. Virgil is opbouwend juist sterk en wanneer hij, volgens jou, een bal blind geeft, komt die juist aan op de stropdas of in de voeten. Sinds tijden niet meer zo'n voetballer gezien die ook een lange bal kan geven die aan komt.
En als Virgil niks heeft bewezen? Dan hebben Denswil en Veltman bij lange na geen aansprak op een plekje in Oranje. Dus eigenlijk praat je jezelf tegen.

26 januari 2014 om 20:14

ik heb genoeg wedstrijden gezien van de gehypte virgil om te weten waar ik het over heb.. En op de stropdas?? 9 van de 10 ballen komen nog niet eens aan van hem..

26 januari 2014 om 22:14

Dan mag jij eens je ajax brilletje af zetten, met het hypen van Denswil en Veltman, want die zijn echt niet beter dan Virgil van Dijk..

26 januari 2014 om 21:12

Oranje speelt het spelletje van van Gaal en daar selecteert van Gaal op. Als hij vindt dat van Dijk daar een rol in kan spelen dan krijgt hij echt wel een uitnodiging hoor. Maar goed hij komt bij FC Groningen vandaan en is naar Celtic gegaan wat in een mindere competitie speelt dan de onze en hoofdzakelijk hotseknots voetbal speelt. Niemand zal ontkennen dat van Dijk een talent is maar je maakt het jezelf wel wat moeilijk om de volgende stap in de Schotse competitie te nemen. In Jong Oranje speelde hij overigens ook nooit goed.

Ik word ook een beetje moe van de kwestie waarom Veltman wel en van Dijk niet? Het is geen keuze tussen Veltman en van Dijk. Veltman doet het gewoon hartstikke goed bij Ajax op alle niveaus en is een verdediger met zodanige vooruitvoetballende kwaliteiten dat van Gaal hem er snel bij heeft gehaald omdat we nou eenmaal niet veel goede verdedigers hebben. Daarom is hij erbij gehaald en om gelijk te kunnen zien of hij echt dat talent heeft wat ze denken dat ie heeft. Van Dijk is gewoon weer een heel ander verhaal wat in wezen geen reet met Veltman te maken heeft. Als je al kan zeggen waarom die wel en van Dijk niet dan kan je better de Vrij opnoemen.

Gozer is zo compleet. Sterk, kopsterk, goede passing, rust, techniek, neemt vrije trappen alsof ie specialist is....

26 januari 2014 om 21:24

Nu nog bewijzen dat hij ook meekan op het hoogste niveau en dan hebben we weer een verdediger die in aanmerking komt voor Oranje.

De Nederlandse verdediger maakte in zijn loopbaan nog nooit zoveel doelpunten in een seizoen.

Zegt alles over het niveau daar, celtic is de beste, de rest is Jl niveau.
En als het vorig jaar zo een topper was, waarom is celtic gekomen dan en geen subtop ploeg uit de premier league?

26 januari 2014 om 17:22

Hij zag Celtic als de beste mogelijkheid. Promoverende clubs uit Engeland hadden ook interesse. Daarbij is de stap van Schotland naar Engeland makkelijker gemaakt dan de stap Eredivisie naar Engeland.
Daarbij komt dan ook nog dat Arsenal en Manchester City nadrukkelijke belangstelling hebben.

26 januari 2014 om 21:20

Niet waar dat slaat nergens op.

A: Er gaan maar een paar spelers van de eredivisie naar de schotse.

B: En een nog kleiner aantal van die paar spelers gaan vervolgens de premier league

C: Er gaan elk jaar een hele hoop spelers direct naar de premier league

Kortom niet uit je nek lullen en vervolgens doen alsof het feiten zijn.

26 januari 2014 om 21:27

Er gaan procentueel gezien een stuk meer spelers van Schotlad naar Engeland dan van Nederland naar Engeland.

Kortom niet uit je nek lullen.

26 januari 2014 om 22:13

Precies, en daar doelde ik op! @alpenreus

En dan zijn er nog mensen die zeggen dat van Dijk niet op kan bouwen en een matige techniek heeft.

Wat een vrije trap!

26 januari 2014 om 21:22

Wat heeft een vrije trap erin knallen te maken met opbouwende kwaliteiten en techniek? Helemaal niks! Je hebt een goede vrije trap techniek maar dat wilt nog niet zeggen dat je een goede techniek bezit. En het slaat helemaal nergens op om te zeggen dat hij daardoor ook opbouwende kwaliteiten heeft. Waar slaat dat nou op?

26 januari 2014 om 22:49

als je een goede trap techniek hebt maakt het je een stuk makkelijker om een bal over 40 meter op iemand zijn stropdas te leggen, en als je dat kan is het niet zo vreselijk moeilijk om een balletje in te spelen naar een middenvelder of de backs.

vrije trap techniek is trouwens een begrip waar ik werkelijk nog nooit van gehoord heb. dan kan je alleen een bal raken als die stil ligt ofzo?

Natuurlijk is Virgil van Dijk momenteel de beste centrumverdediger van Nederland. Ik denk dat ze bij Feyenoord De Vrij of Martins Indie maar wat graag voor hem in zouden willen ruilen als het financiëel haalbaar zou zijn.

De grote pech voor Van Dijk is dat er al te vaak in de media is geroepen dat hij in het Nederlands elftal hoort. Die arrogante Van Gaal gaat natuurlijk zeker niet doen wat er in de media geroepen wordt.

Één troost voor Van Dijk: nu hoeft hij de afgang in Brazilië niet mee te maken en kan hij onder de volgende bondscoach gewoon lekker gaan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Celtic

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. TurnbullMiddenvelder10
L. AbadaAanvaller10
S. BainKeeper10
O. ÉdouardAanvaller10
K. FuruhashiAanvaller10
C. HazardKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Celtic.

227 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Liverpool wordt niet automatisch kampioen nu Van Dijk weer terug is’

Jamie Carragher is dolblij dat Virgil van Dijk weer helemaal terug is bij Liverpool. De oud-verdediger van the Reds waakt echter voor al te veel optimisme bij de achterban. De terugkeer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren