Bekijk in artikel
26 januari 2014 om 15:46
0

Niet goed genoeg voor het Nederlands Elftal. Komt nog wat tekort en in de Schotse competitie wordt je ook niet echt getest. Misschien kan hij nog een transfer naar Engeland maken.

Reacties

26 januari 2014 om 15:48
0

Die transfer komt echt wel maar ik vind van dijk op dit moment misschien wel de beste verdediger diie Nederland heeft en hij verdient het zeker om een international te zijn.

26 januari 2014 om 15:50
0

Hij is zeker wel goed genoeg. Als De Vrij en Veltman goed genoeg zijn, dan zeker Van Dijk.

26 januari 2014 om 15:51
0

Klopt dat de Schotse competitie weinig voorstelt maar hij blonk ook uit in de Champions League tegen Milan en Barca, als je ook tegen dat soort teams gemakkelijk overeind blijft dan heb je wel kwaliteiten.

26 januari 2014 om 16:14
0

Je kunt toch niet gaan oordelen over 6 wedstrijden die hij aan het begin van de competitie heeft gespeeld? Hij heeft naar het wk straks in geen 8 maanden een serieus duel gespeeld....kan niet, het was zijn onbezonnen keuze om naar Celtic te gaan.

26 januari 2014 om 16:28
0

Is het niveau waarop Veltman, Indi, de Vrij, Bruma of Rekik dan dermate hoger dan het niveau waarop van Dijk presteert?

Denk dat het elkaar niet veel ontloopt, Ajax had het tegen Celtic dit jaar ook gewoon niet makkelijk en ik denk dat Dundee en RKC elkaar niet veel ontlopen qua niveau bijvoorbeeld.

26 januari 2014 om 16:37
0

@zooman
Euhhh, ene Veltman, van Rhijn en Denswil worden beoordeelt voor minder minuten en dan hoor je ook niemand.... Ik merk een enorme selectiviteit voor de zoveelste keer.
Van Dijk was allang de beste in Nederland toen hij vorig seizoen bij Groningen speelde. Helaas behoort die club niet tot de discutabele lijst met van Gaal zijn voorkeursclubs. Van Dijk was allang in die vorm geselecteerd geweest als hij bij wijze van in de beloften van Ajax had gespeeld.
Veel succes met jullie FC Holland

26 januari 2014 om 17:16
0

Milan en Barca walsten over Celtic heen en Barca deed dat zelfs zonder Messi. Veltman en Denswil deden het dus in het CL beter en Denswil had zelfs bijna de winnende gescoord als het niet aan dat onterecht gegeven penalty lag.

Dat van Dijk het beter doet dan de Feyenoord verdedigers staat buiten kijf, maar Veltman en Denswil hebben het toch echt beter gedaan beste Martinus69.

Zelfs als je je bedenkt dat Celtic in Schotland torenhoog favoriet is dan hebben ze alsnog meer tegendoelpunten te verwerken gehad dit seizoen over alle competities gezien dan Ajax. In 6 CL wedstrijden alleen al kregen ze al 14 goals tegen.

26 januari 2014 om 17:21
0

"van Dijk was allang de beste in Nederland toen hij vorig seizoen bij Groningen speelde."

Van Dijk en Groningen gingen hopeloos onderuit tegen Ajax en dat heeft FDB er waarschijnlijk van weerhouden om hem te halen. VD Hoorn daarentegen deed het met Utrecht juist behoorlijk. Utrecht dat in dat seizoen knap 5e werd en minder tegengoals te verduren kreeg dan Vitesse en PSV bijvoorbeelt en zo'n 15 minder dan Groningen.

Zo zie je maar dat als het er echt op aankomt dat bepaalde jongens wel opstaan en anderen niet. Misschien daarom dat LVG ook nog steeds zijn twijfels heeft. Twijfels die er ook al waren bij van Dijk in Jong Oranje en vandaar dat hij niet eens in de selectie zat voor het jeugd Ek.

Ja van Dijk doet het aardig in de Schotse competitie, maar die 14 goals tegen in de CL in maar 6 wedstrijden geeft een hele andere plaatje weer.

26 januari 2014 om 21:36
0

Van Rhijn werd destijds terecht geselecteerd want van der Wiel speelde niet en Janmaat was nog lang zo goed als ie nu is. Van Rhijn wordt nu terecht niet geselecteerd omdat hij er geen reet van bakt. Denswil is overigens nooit geselecteerd geweest dus wat lul je nou?

Daarnaast heeft van Dijk in Jong Oranje ook nooit goed gespeeld en was hij bij Groningen ok maar niet de rots in de branding waarvan je zou zeggen die halen we erbij. Ok presteren bij FC Groningen zegt gewoon niet zoveel. Je moet wel heel goed zijn bij een modale club om in aanmerking te komen voor Oranje omdat er geen druk ligt bij die clubs.

Andermaal zet jij jezelf tegenover heel voetbalzone compleet voor paal met je provinciale calimero gereutel. Alsof Louis van Gaal niet meer serieus te nemen is omdat een of andere FC Groningen supporter vindt dat van Dijk perse geselecteerd moet worden.

Daarnaast is het ook vrij makkelijk kiezen als er bij alle topclubs van Nederland ook talentvolle verdedigers rondlopen. Die hebben wel te maken met druk. Die weten wel de wetten van het topvoetbal.

Mits fit kunnen Heitinga en Mathijssen nog een WK mee. Ze zijn niet mijn favoriet meer maar ik zou ermee kunnen leven. Je hebt Douglas nog en Vlaar. De Vrij en BMI bij Feyenoord. Bruma en Rekik bij Psv. Veltman bij Ajax. Als die spelers het gewoon goed doen bij topclubs en van Dijk doet het niet meer dan aardig bij een middenmoter zoals Groningen dan gaat geen ene bondscoach met wat verstand van Dijk selecteren ten faveure van die andere die wel in de top spelen.

Als je dat niet snapt (en dat doe je niet volgens mij) nou sorry hoor maar dan is het niet goed gesteld met je.

Daarnaast vindt iedereen van Dijk een groot talent maar wat is het nou voor rare stap om naar Celtic te gaan als er zoveel geinteresseerden zijn. En het is nog zo'n hotseknots ploeg ook.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

182 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 2 1 0 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Liverpool komt met de schrik vrij na gepruts van doelman Adrián

Liverpool heeft na twee wedstrijden nog altijd de maximale score in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp kende zaterdagmiddag op bezoek bij Southampton (1-2 zege) echter aanzienlijk meer problemen...Lees verder

Celtic

Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Celtic.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren