Roda JC snoept Heerenveen punt af in eerste duel onder Tomasson

SC Heerenveen en Roda JC hebben zaterdag in een vermakelijk treffen ieder een punt gepakt. De thuisclub kwam op een 1-0 en 2-1 voorsprong, maar wist die toch niet vast te houden. Roda JC kwam steeds goed terug in de eerste Eredivisiewedstrijd onder leiding van Jon Dahl Tomasson en ging verdiend met een punt terug naar Limburg (2-2). Heerenveen kan PSV zondag naast zich krijgen, als die club de kraker tegen Ajax weet te winnen.

/

De Friezen lieten van meet af aan hun aanvallende intenties zien. Bilal Basacikoglu probeerde het al in de vierde minuut met een schot in de korte hoek, waar Filip Kurto een antwoord op had. Bij de volgende kans was het wél raak: Hakim Ziyech ontfutselde aanvoerder Anouar Kali de bal, maakte de nodige meters en schoot vervolgens met een droge schuiver raak. Tussendoor had Mitchell Donald het vanaf de rand van de zestien meter geprobeerd met een schot, maar dat zeilde over het doel van Kristoffer Nordfeldt.

Roda JC schrok wakker en weerde zich kraniger na de 1-0. Mitchell Paulissen trof de onderkant van de lat na een hachelijke situatie voor het doel van sc Heerenveen en daarna redde Nordfeldt op een kopbal van Bart Biemans uit een hoekschop. Tomasson zag hoe zijn spelers bleven drukken en uiteindelijk verdiend de 1-1 aantekenden. Krisztián Németh bekroonde een zeer goede aanval en dito voorzet van Guus Hupperts met wat geluk met de gelijkmaker; zijn achtste doelpunt van het seizoen.

/

Aan het begin van de tweede helft poogde Heerenveen de voorsprong weer te pakken. Basacikoglu loste een schot dat naast ging en een vreemde actie van Kurto, die meters en meters het doel uitvloog en daarmee voor een kolderieke situatie zorgde, werd ook niet afgestraft met de 2-1. Kurto tikte later een vervaarlijk schot van doelpuntenmaker Ziyech over zijn lat, maar het was uitstel van executie. Heerenveen kwam namelijk met een flinke dosis geluk toch weer aan de leiding.

Finnbogason, die totaal niet in de wedstrijd zat, ging naar de grond toen hij in aanraking kwam met Henk Dijkhuizen. Het was geen strafschop waard, maar sc Heerenveen kreeg ‘m toch en de IJslandse spits schoot raak langs Kurto. De onterechte treffer van Finnbogason werd niet veel later weer weggepoetst door Roda JC, want Hupperts bekroonde een mooie actie met zijn vierde doelpunt van het seizoen: met buitenkant voet passeerde hij Nordfeldt. Daarna eindigden kansen voor Hupperts, Yanic Wildschut

1
2

Onterecht punt voor Roda.
Laffe ploeg met vervelende spelers.
Heerenveen had wel drie pingels moeten krijgen.

18 januari 2014 om 22:45

Heerenveen mag in zijn handjes knijpen met dit punt. Als er vandaag een winnaar was geweest, dan had dat Roda moeten zijn.

18 januari 2014 om 23:58

Nou, dat is ook wat overdreven. Heerenveen heeft ook een vrachtlading aan goede kansen gemist.

Onzin natuurlijk met je drie pingels. Roda speelde inderdaad slecht, maar Heerenveen ook. Heerenveen ietsje beter, maar Roda had net zo goed kunnen winnen hier.
Wat een slecht veld was dit trouwens!

19 januari 2014 om 02:35

En die vieze van Heerenveen rood voor die laffe elleboog... not to mention die gele kaart voor Biemans, die later 2 knieën op zijn borst geplant krijgt, maar dat is dan weer geen geel?

Nee, over de scheids heb je niets te klagen.

19 januari 2014 om 11:13

Of de Roda verdediger die met twee gestrekte benen in kwam? Of het continue tijdrekken van jullie doelman?

19 januari 2014 om 17:02

Die 1e situatie kan ik me niet voor de geest halen, tijdtrekken vond ik ook niet te begrijpen gezien het de 2e helft begin al begon. Sloeg inderdaad nergens op.

Scheids is gewoon de meest waardeloze scheidsrechter uit de Eredivisie, geen visie, geen inzicht, veel fouten.

19 januari 2014 om 12:20

Weet niet welke wedstrijd jij gezien heb

Mooi dat we een punt hebben weten te pakken in Heerenveen. Toch altijd een lastige wedstrijd. Ik vraag me daarentegen wel af hoe inconsequent je kan zijn als scheidsrechter. Hoe kun je nu een penalty geven als er werkelijkwaar Niets aan de hand is? Hoe kun je nu niet zijn dat Kum een elleboog geeft aan Dijkhuizen, om vervolgens wel geel te geven aan Biemans omdat hij een hand in het gezicht van Finnbogason plaatst. En dan geen geel geven bij die halve karatetrap een aantal seconden later.

O ja, het gemekker van Van Basten helpt ook weer zo te zien. Geen idee waar hij die vierde man die vijf minuten vandaan haalde. Wederom een aanfluiting.

Maar goed, positief blijven. Vond Roda vandaag bij vlagen goed voetballen. En ja, Hupperts! Geweldenaar.

18 januari 2014 om 23:34

Het erge is, is dat Van Boekel het, na het zien van de beelden, nog steeds een penalty vind.

18 januari 2014 om 23:53

Die 5 minuten werden weggehaald bij dijkhuizen die 2 minuten op de grond lag terwijl hij een meter verder buiten het wad, ziyech had ook nog een blessure, de wissels, en de keeper van roda jc was ook constant aan het tijdrekken waarbij de scheidsrechter aangaf dat hij de tijd stilzetten

19 januari 2014 om 01:20

Als Heerenveen supporter zal ik als eerste toegeven dat het nooit een penalty was, maar die 5 minuten hadden net zo goed 10 minuten kunnen zijn, als je al ziet dat een roda speler 5 minuten nodig heeft om zijn veters te strikken en die keeper ook zijn tijd neemt voor elke bal sinds minuut 50.

We moeten een nieuwe keeper hebben . die kurto spoort niet !

18 januari 2014 om 22:57

Wat had hij dan moeten doen? Iedereen stond op dat moment te kijken van een afstand en Kurto houdt druk op de bal. Wat moet ie dan? Weglopen? Dan kan die speler vogeltje vrij de bal in de goal schieten. Het zag er misschien apart uit, maar Kurto deed wat hij moest doen, namelijk zorgen dat die speler niet kon schieten. Keepte verder weer een aardige wedstrijd met een aantal goede reddingen.

18 januari 2014 om 23:04

quatch . bij die ene " redding " moet die er gewoon van afblijven . die jongen is een onzekere factor en ook de verdediging heeft daar onder te leiden . hij leek wel een jachthond . Nee , kom al meer als 40 jaar bij roda maar dit is een van de slechtste keepers die ik bij roda heb gezien .

18 januari 2014 om 23:10

Mwa, hij pakt de bal goed weg van de voeten van die aanvaller, maar daarna is er niemand die ingrijpt. Loopt Kurto naar achteren dan kan die speler in alle rust inschieten. Daarnaast vond ik Castro een slechtere keeper. En Prus de slechtste.

18 januari 2014 om 23:14

nee persoonlijk vond ik castro nog beter als deze klaas . En prus moet eens vertrouwen krijgen , laat hem maar eens een paar wedstrijden staan , maar dat gaat nou niet .

18 januari 2014 om 23:17

Damjanac en Delwarte, die waren pas slecht.

Maar goed, jeugdspelers maken nu eenmaal fouten. Niets aan te doen. verder een verdiend punt, beide teams waren even slecht maar dat had ook te maken met de abominabele toestand van het veld. Een eredivisie ploeg onwaardig en dan moet de winter nog komen. Dat belooft wat.

18 januari 2014 om 23:19

Prus is net zo'n clown als kurto. Ik zou eens kijken of er in de Jupiler league geen degelijke keeper rondloopt. Overigens zou room voor aankomend seizoen ook niet gek zijn, doet het prima bij go ahead en zal niet nog een jaar achter Velthuizen willen staan

18 januari 2014 om 23:28

prus heeft gewoon een gebrek aan vertrouwen . kurto heeft een pan af . Je moet je eens verplaatsen in die verdedigers , als die een duel aangaan denken ze al bij zichzelf "wat als die erlangskomt " . nee we moeten geen nieuwe verdediger hebben maar een stabliele liefst wat oudere keeper , dan hebben we het lek boven .

19 januari 2014 om 01:31

Je vergeet Damjanac. Zo, wat was die slecht hè?

19 januari 2014 om 02:22

Als iemand onzeker is, is het wel die koekebakker Pru(t)s(er). Kurto is een hele degelijke keeper die genoeg punten gepakt heeft, maar ook gekost. Sinds Tyton kijkt iedereen veel te kritisch. Castro, Prus, Roox en Kieszek zijn de laatste keepers geweest, daar steekt Kurto met kop en schouder bovenuit.

Goeie wedstrijd van basacikoglu

Terechte uitslag. Haha deze duels staan altijd garant voor doelpunten en spektakel!

Hele matige wedstrijd, zeker van de kant van Heerenveen. Vrij inspiratieloos, waarbij vooral het middenveld weinig indruk maakte. Daar missen ze vooral voetballend vermogen. Defensief ook niet al te best en echt teveel kansen gemist. In één wedstrijd een redelijk voetballend Heerenveen gezien, maar ook veel fasen met ontzettend matig voetbal waardoor je een Roda weer in de wedstrijd laat komen. Hier moet je gewoon drie punten pakken.

19 januari 2014 om 00:02

Jammer dat Eikrem weg is. Nu moeten we maar gaan zien wat Sinkgraven gaat brengen. Gelukkig brengt de jeugdopleiding de laatste jaren mooie talentjes naar het eerste elftal, dus hopelijk is dit er ook eentje. Alles beter dan van den Berg. Helaas ziet van Basten hem als de Yaya Toure van de Eredivisie of zo, want hij heeft altijd een basisplek.

Ongelooflijk eigenlijk dat Heerenveen zo hoog staat als je ziet hoe makkelijk ze goals tegen krijgen.

19 januari 2014 om 00:03

Klopt. Mede te danken aan Finnbogason en Ziyech. Maar de verdediging is gewoon uiterst dramatisch dit seizoen, dat moet van Basten toch ook wel doorhebben.

Wedstrijd die beide kanten op kon ik vind 2-2 terecht, maar die kurto wat die van plan was vandaag met zijn uitkomen en alles

Heerenveen mist duidelijk Eikrem, het staitsche middenveld van vanavond kon duidelijk geen potten breken. Als er geen actie wordt ondernomen tijdens deze transferperiode kan dit nog wel eens een lange tweede seizoenshelft worden.

Heerenveen was zeker niet opperbest, maar laten we ook niet overdrijven. Heerenveen had gezien het spelbeeld gewoon moeten winnen. Aan de andere kant speelde Roda jc de tweede helft een heel slim spelletje, het was de gehele tweede helft aan het vertragen en Heerenveen kwam zo niet aan het voetballen. Het is niet om aan te zien, maar het leverde Roda jc wel een punt op. Je kan het ze niet eens kwalijk nemen, gezien de kwaliteiten die Roda jc in de selectie heeft.

Vond het best een aardige wedstrijd ,jammer dat Kurto weer voor paniek zorgt
En dat meneer van Boekel weer de hoofdrol opeist .
Maar dat was misschien ook wel te verwachten van deze clown.
De vvv'er

Op voorhand had ik voor een gelijkspel getekend. Eerste kwartier leek die hoop snel verdwenen, maar kwam Roda toch beter in de wedstrijd en ging het naar mijn mening gelijk op. Tweede helft vond ik minder, maar Kurto maakte het toch nog wat humoristisch. Die penalty vond ik onterecht. Hupperts maakte een mooi doelpunt, en hij had zelfs de winnende treffender kunnen maken. Kali vond ik niet zijn beste wedstrijd spelen. Al met al tevreden met een punt op dit dramatisch veld.