Negen man FC Groningen spelen onmogelijke klaar in voetbalshow

Zondag, 25 augustus 2013 om

Go Ahead Eagles en FC Groningen hebben na een spectaculair voetbalgevecht de punten gedeeld. Met name de tweede helft aan de Vetkampstraat in Deventer was om van te smullen: kansen over en weer, vier treffers en twee rode kaarten, beide voor de bezoekers. Na de 3-2 voor Go Ahead en de verbanningen van Krisztián Adorján en Timo Letschert leek een Deventer zege dan ook in de maak, maar in de slotfase hielp de ingevallen Género Zeefuik de negen van Groningen toch nog langszij: 3-3. FC Groningen komt daarmee op een gedeelde derde plek, Go Ahead staat voorlopig samen met RKC Waalwijk op plaats negen.

/

Go Ahead begon met het kenmerkende enthousiasme aan de wedstrijd en kreeg al na tien minuten loon naar werken voor die geldingsdrang. Erik Falkenburg, voor het eerst sinds zijn komst naar Deventer in de basis, werd gelanceerd op rechts en bracht met een perfecte pass Marnix Kolder in stelling. De spits gleed de bal vervolgens eenvoudig binnen. De thuisploeg behield daarna het betere van het spel en had via Xander Houtkoop op 2-0 moeten komen. Jarchinio Antonio zette zijn ploeggenoot zielsalleen voor doelman Marco Bizot, maar Houtkoop verloor zijn beheersing en schoot de opstuitende bal een meter of drie over het doel.

Als door een adder gebeten schrok FC Groningen daarna wakker, waarmee er plots ook kansen kwamen. Eerst moest Eloy Room met een spectaculaire duik een kopbal van ploeggenoot Deniz Türüc uit de hoek ranselen en kort daarop raakte Adorján met een volley steenhard de lat. Nadat Room ook een schot van Filip Kostic ternauwernood over zijn doel had weten te tikken, leek de 1-0 stand het rustsignaal te gaan halen. Vlak voor het scheiden van de helften tikte Tjaronn Chery echter op aangeven van Nick van der Velden de 1-1 binnen. Het duo werd daarbij nadrukkelijk geholpen door Sjoerd Overgoor, die op het middenveld de bal knullig inleverde en daarmee de kans min of meer creëerde.

/

Na de pauze ontpopte het duel zich als een ware reclamespot voor het voetbal. Drie minuten na de hervatting schoot Kolder de thuisploeg meteen weer op voorsprong, waarna Houtkoop wederom naliet om marge naar twee te tillen. Na een goede actie schoot hij hard op de vuisten van Bizot. Groningen sloeg terug en kwam ruim vijf minuten na de 2-1 weer gelijk. Adorján schoot op aangeven van Kostic de 2-2 binnen. Ook die stand was echter geen lang leven beschoren, want weer vijf minuten later tekende Go Ahead-verdediger Xandro Schenk met een schot in de linkerhoek voor de 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Nadat Jop van der Linden een inzet van Andraz Kirm van de lijn had gehaald, leek de definitieve beslissing te vallen. Adorján plantte zijn arm in het gezicht van een tegenstander er werd met rood van het veld gestuurd. Letschert viel kort daarop dezelfde behandeling ten beurt; hij ontving een tweede gele kaart en mocht eveneens inrukken. De negen van FC Groningen hielden de schade, ondanks grote kansen voor Van der Linden (vrije trap op de lat), Houtkoop (schot net naast) en Schenk (bal op de paal), echter beperkt en speelden drie minuten voor tijd het onmogelijke klaar: invaller Zeefuik werkte uit een hoekschop namelijk alsnog de sensationele 3-3 binnen.Gerelateerd

105 reacties (laatste reactie door fcknudde)

Wat een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Het is wel zonde voor GAE en haar supporters dat ze het niet hebben af kunnen maken, nadat ze met 2 man meer op het veld kwamen te staan.
Al met al een leuk begin van de voetbalmiddag

25 augustus 2013 om 14:25

Maar wat een slechte verdediging hebben we vandaag gezien. allemachtig wat een fouten festijn.

25 augustus 2013 om 14:29

Klopt, maar dat maakte de wedstrijd ook wel leuk Kansen over en weer.

25 augustus 2013 om 14:27

Het was zeker een hele mooie pot voor de toeschouwers maar wat eenfoutenfestival!
Met 9 man terugkomen in de wedstrijd en nog bijna de winnende maken ook

25 augustus 2013 om 14:30

Zonde? Als je met 20 minuten te spelen tegen 9 man met 3-2 voor staat is het ronduit slecht dat je er geen 4-2 of 5-2 van maakt en dramatisch dat het zelfs nog 3-3 wordt. Na de 2e rode kaart werd GAE veel te gemakzuchtig en ze hebben de 3-3 dan ook vooral aan zichzelf te wijten

25 augustus 2013 om 14:32

Zonde omdat GAE de winst meer verdiende dan Groningen. GAE speelt bij vlagen erg leuk en verzorgd voetbal.

25 augustus 2013 om 15:21

Als je het zo weggeeft met 11 tegen 9 verdien je je in mijn ogen alleen maar te schamen, en al helemaal niet te winnen. Gezien de eerste helft is het zonde dat GAE niet wint, gezien de tweede helft is het meer dan terecht dat ze niet winnen, zeker tegen 9 man.

Heerlijke pot was het van twee kanten, een 10 voor wedstrijdspanning en attractie. Groningen echt enorm knap stand gehouden. Rode kaart van Adorjan was op het randje van terecht. Het was wel een zwaaiende arm en misschien ook wel terecht rood, maar het probleem vind ik dat Kolder ook elke week weer met zijn armen zwaait, maar daar wordt nooit naar gekeken. Maar wel constant de ideale schoonzoon uithangen.. Rode kaart Letschert, enorm zwaar bestraft, weinig aan de hand. Go Ahead heeft het wel flink laten liggen, ze hadden meerdere kansen.

Niveau in de achterhoedes was drama. Wel een heerlijke pot

Wat een knotsgekke wedstrijd zeg! 2 rode kaarten en dan alsnog gelijk spelen. Heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. De zondag is goed begonnen. Hopen dat de volgende wedstrijden ook dit zelfde vermaak krijgen. Dan is mijn zondag weer goed!

Heerlijke wedstrijd, ik heb me prima vermaakt en ik kon er wel om lachen.
Helaas was het einde een beetje zuur want ik zag liever een 4-2 dan een 3-3. Alsnog chapeau voor onder andere de scheids, letschert, adorjan en zeefuik om de wedstrijd wat amusanter te maken !

25 augustus 2013 om 14:52

nog even een seizoen lang geduld hebben en we hebben geen last meer.
dan richt hij zich volledig op de Jupiler League..

25 augustus 2013 om 15:30

Hoezo? Groningen heeft een supergoeie selectie, kampioensmateriaal. Ik verwacht niet dat ze degraderen en ik kijk er met veel plezier naar, zeker zo'n wedstrijd als vandaag!

25 augustus 2013 om 15:56

heb jij wedstijd niet gezien constantijn? kwa voetbal was eagles veel beter groningen vaak gevaarlijker door corners en vrijetrappen,kampioen materiaal droom lekker verder

Erg zonde dat de eagles niet de overwinning pakte tegen negen man van Groningen. De eagles speelde beter en hadden eigelijk met drie doelpunten verschil moeten winnen.

Heerlijke wedstrijd! Mede door de vele fouten die er in beide verdedigingen gemaakt werden was het een hele aantrekkelijke wedstrijd!
Had Go Ahead de overwinning wel gegund, maar vind het knap van Groningen dat ze met 9 man de gelijkmaker nog hebben kunnen maken

Schandalig dat je nog tegen 9 man 1 goal tegen krijgt.
Groningen was zeer slecht en GAE speelde aardig.
Leuk voor neutrale kijker, maar het niveau was om te huilen.

En de scheids kan beter stoppen, belachelijke beslissingen.

25 augustus 2013 om 14:27

Het waren toch 2 verdiende rode kaarten? Voor de rest niet veel verkeerd zien doen.

25 augustus 2013 om 14:31

Hij had er GAE ook dan 2 mogen geven. Kolder en iemand van de defensie.

Als deze man gisteren floot bij Heracles - Psv, dan waren er bij Heracles ook wel een paar uit gestuurd.

25 augustus 2013 om 14:33

Vond die van Adorjan overdreven, er waren wel meer van dit soort gevallen.
Die van Letschert was wel terecht. Als je al een gele kaart hebt en je maakt nog een keer zo'n overtreding weet je dat je eraf wordt gestuurd. Een speler van GAE hield zijn been expres hoog en maakte zo een overtreding, hier werd echter geen eens een kaart voor gegeven wat ik wel apart vind.

25 augustus 2013 om 14:43

De GAE speler komt op Letschert aan lopen met de bal aan de voet waar moet dan de verdediger blijven, moet hij aan de kant gaan. De GAE loopt gewoon vol tegen Letscher aan. Kortom veel te zwaar om hiervoor de tweede gele kaart geven.

25 augustus 2013 om 15:12

Joh, ik kom net terug van de wedstrijd, maar Letscher had 5 minuten daarvoor al zijn 2e gele kaart moeten hebben nadat hij met 2 armen zijn tegenstander tegen de grond werkte en daarmee een kansrijke uitbraak om zeep geholpen...

25 augustus 2013 om 16:09

sanders had eerste helft al ik weet niet hoe vaak moeten ingrijpen bij groningen
die cherry heeft geloof ik alleen al 5 keer waarschuwing gehad groningen maakte meer overtredingen dan dat ze voetbalden en dat werd ze nog ff door hun eigen aanhang duidelijk gemaakt door te roepen voetballen voetballen

25 augustus 2013 om 16:03

@peskens,enige waar groningen echt gevaarlijk was was door vrije trappen en corners voor rest viel groningen zwaar tegen komt gewoon door onervarenheid van eagles dat ze wedstrijd niet winnend afsluiten ,goed leer moment gebeurt ze denk ik niet nog een keer

Mooie wedstrijd om te kijken. Helaas neemt Groningen geheel onverdiend een punt mee terug naar Groningen. Als je zo beschamend slecht speelt dan verdien je eigenlijk niks.
Daarnaast heeft Eagles het natuurlijk zelf compleet weggegeven. Onbegrijpelijk dat met het uitvallen van Kolder je zo onzeker alsnog de fout in gaat.

25 augustus 2013 om 15:23

Maar als je tegen 9 man nog een tegendoelpunt krijgt en zelf niet meer weet te scoren verdien je de overwinning ook niet!

Heerlijke wedstrijd. Eagles spelen lekker energiek en opportunistisch, troefden Groningen vaak af op felheid en scherpte. Aanstekelijk enthousiasme, ook op de tribunes, publiek lekker dicht op het veld. Niveau was niet goed, maar vermakelijk was het wel.

Beetje jammer dat er twee rode kaarten vallen, al waren beide wel terecht.

25 augustus 2013 om 14:29

Beide kaarten waren wel terecht, maar die scheids was zo slecht.
Bij GAE heb ik ook dingen gezien die met rood bestraft konden worden, maar ik had het idee dat hij de thuisploeg aan het helpen was..

Jammer van de scheidsrechter, Adorjan en Kolder hadden beide rood moeten krijgen. Letschert zijn 2e geel was niet terecht (al had hij allang vervangen moeten zijn). Verder matig verdedigen aan beide kanten, wat leidde tot een leuke wedstrijd

Wat een drama scheidsrechter al met al ben ik zeer blij met de punt die als een overwinning voelt volgende wedstrijd tegen ajax in een vol euroborg moet het lukken

25 augustus 2013 om 14:28

Wat was er drama aan de scheidsrechter dan? 2 terechte rode kaarten volgens mij.

25 augustus 2013 om 14:30

Kolder en 1 in de defensie van GAE had ook rood moeten krijgen. Niet echt consquent.

25 augustus 2013 om 14:36

Dan zou jij als scheids met rode kaarten strooien alsof het Sinterklaas is.
De beide kaarten waren terecht, terwijl het gestrekte been van Vriends wellicht gevaarlijk was, er sprong iemand voor, die stond er nog niet dus natuurlijk geen rode kaart. Kolder was ook een hele zware rode kaart mocht het rood zijn.

25 augustus 2013 om 15:01

Vriends gaat met gestrekt been bewust door. Sowieso rood Constantazijn.

25 augustus 2013 om 22:21

Ja lekker meten met 2 maten die van Letchert was puur op de bal en die van Vriends was met de nopper vooruit puur op het been. Chery kreeg ook een slag op zijn muil waar het bloed uit kwam als bewijs en Kolder was net zo ongelukkige slag als Adorjan. Maar goed blijkbaar meet jij net zo makkelijk met 2 maten.

25 augustus 2013 om 16:16

moet je niet zo spelen als vandaag wat waren jullie slecht zeg alleen gevaarlijk met dode spelmomenten daar ga je het tegen ajax echt niet mee redden,uit publiek van jou club stelt trouwens ook niet veel voor wat een kansloze boertjes waren dat zeg en zich maar stoer proberen voor te doen en vanavond weer netjes aan de slag op de boederij

25 augustus 2013 om 17:24

euhm droom maar verder

Je moet GAE ook geen ruimte geven, dan kunnen zie niet meer voetballen.. echt balen.
Dat hadden ze echt moeten winnen

Bizarre wedstrijd was dit. Go Ahead steeds op voorsprong en steeds kwam Groningen terug. Eagles speelden beter en had na de 2 rode kaarten de wedstrijd makkelijk kunnen winnen. Groningen met een mazzelgoaltje nog een punt gepakt.

Wat een armoede in de eredivisie qua verdediging zeg. Als zeefuik zelfs kan scoren met zn pens dan is het ernstig. Go ahead heeft het zelf naar gemaakt.

daar gaat me toto,had go ahead laten winnen!onvoorstelbaar

Pijnlijk om te zien hoe Eagles zonder Kolder totaal niet weten wat ze met de ruimte aan moeten die ze wordt gegeven door 9 man van Groningen.

Ik heb me voor de rode kaarten enorm geergerd aan het verdedigen van Groningen. Vooral Chery moet in zijn rol als middenvelder meeverdedigen en niet telkens zijn mannetje laten lopen. Hij was ook veel te nonchalant.
Die rode kaarten sloegen echt nergens op. Eerste geel van Letschert was gewoon een goede tackle, zoals een verdediger in Engeland 4x per wedstrijd maakt. 2e kaart was ook geen geel van Letschert.
Dan die rode van Adorjan. Zn arm ging een beetje naar achter ja, hij schampte die vent van GAE in zn gezicht, maar was totaal niet opzettelijk. Dan moet die kerel ook nog zo overdreven gaan liggen.. scheem je dood.

Daarna verdedigde groningen goed, met 9 man, was gevaarljik uit counters, en Zeefuik is weer de held van de dag..

25 augustus 2013 om 14:32

'zeefuik is weer de held van de dag? hoezo weer.

voor mij is Bizot de held van de dag..
en wat hoop ik dat Kappelhof eruit gaat.

25 augustus 2013 om 14:34

Ik vond Kirm ook zweer zwak spelen. De 3-2 vind ik eigenlijk zijn schuld, hij laat zich door de benen spelen en gaat er geen eens achteraan.

25 augustus 2013 om 14:38

Waarom denk je? Dat die dikke matige spits toch maar gewoon de verdiende gelijkmaker erin knalt.. Ik zie Magnosco graag terugkeren in de basis, beter dan Kappelhof...

25 augustus 2013 om 14:33

De scheidsrechter heeft het in die zin misschien verkeerd gezien, maar ben in ieder geval blij dat hij er rood voor geeft. Hij ziet het namelijk als een overtreding, een elleboog, en dat is rood. Zie genoeg scheidsrechters er geel voor geven waar ik niet met mn pet bij kom. Want hij fluit ervoor. Dus wat dat btreft gewoon de juiste keuze gemaakt.... Zelf de wedstrijd niet gezien, wel gevolgd via hier, met de live verslag van de mensen hier. Moet zeggen: klonk als een vermakelijke wedstrijd.

By the way: Bedankt voor alle reacties tijdens de wedstrijd, kon het allemaal goed volgen door jullie!! Thanks

Respect voor Groningen dat ze met 9 man nog een punt eruit weten te slepen en zelfs kans op meer.
Het was een erg slordig duel van erg laag niveau, juist daarom was het ook een wedstrijd om naar te kijken. Veel fouten ballen, veel strijd. Illustrerend was dat het bijna niet kon, maar de arbitrage was nog slechter! Meerdere elleboog stoten gezien en de gene van Groningen wordt ervoor bestraft. Vervolgens een min later een 2e geel geven, terwijl je eerdere harde overtredingen van GAE kant niet bestraft. De scheidsrechter had dit duel duidelijk een voorkeur, ook zag je dat in de 1e helft al met niet gegeven corners en de kaarten die uitbleven voor Gae.

25 augustus 2013 om 15:03

Ha de enige echte Forzae!

go ahead heeft een beetje het cambuur syndroom. zodra het aanspeelpunt weg valt (kolder en bij ons hemmen) gaat het hele voetbal eruit.

25 augustus 2013 om 19:55

Dat is dan een leermoment voor Foeke Booij. kolder mag niet gewisseld wordem

Alleen de scheids was goed, die 2 ploegen kunnen er niks van! Groningen de hele wedstrijd niet en GAE vanaf het moment dat ze met nota bene 2!! man meer speelden

is dit lekker? JA DIT IS Lekker. is dit mooi? JA DIT IS Zeker Mooi!
Heerlijk spektakel gezien met een terechte uitslag, verdedigend was drama bij beide clubs en de scheids past zich daar moeiteloos aan.

al met al toch blij met dat ene puntje.

Prima vermaak voor de neutrale toeschouwer. Maar het is wel te zien dat GAE kwaliteit te kort komt. Normaal gesproken mag je dit toch nooit meer weggeven. Met 3-2 voor en 2 man meer moet je dit gewoon rustig uitspelen. Je hebt altijd een vrije man. Gewoon voor de 4-2 gaan en de wedstrijd op slot gooien. Dat Kolder gewisseld werd snapte ik niet. Was toch erg belangrijk als aanspeelpunt. Maar al met al een verdiend punt voor Groningen. Eagles mogen zich achter de oren krabben, die hebben 2 punten verloren.

25 augustus 2013 om 14:38

GAE speelde inderdaad leuk maar het laatste kwartier, zonder , Kolder werd het zoals Van Halst zij ineens niveau jupilerleague en dat was onnodig

25 augustus 2013 om 17:40

@peter1955,denk meer dat dit aan ervaring ligt dan aan kwaliteit,ploeg die al wat langer op hoogste niveau speelt had deze wedstrijd met 2 vingers in de neus uitgespeeld

Eagles fail ! Wat een domper als je tegen 9 man niet kan scoren ...... Of een tegen doelpunt incasseren en twee punten weg geven

Tegen 9 man en een scheidsrechter zwaar op de hand van GAE en vervolgens nog niet kunnen afmaken ...hoezo verdiende GAE de overwinning?

Tegen 9 man van FC Groningen moet elke eredivisieploeg kunnen winnen. Nu is GAE geen grootse club maar er moet toch gewonnen worden. Zo gauw als hun aanspeelpunt er afgaat dan is het einde verhaal

25 augustus 2013 om 14:44

Ongeacht of het Groningen is, iedereen moet winnen van 9 man..
GAE speelde lange ballen naar de rode kaart iets wat ik niet begrijp, en die Houtkoop wat een drama is dat zeg die verprutst elke kans.

25 augustus 2013 om 14:51

Dat zeg ik ook. als Cambuur uit tegen PSV met 11 tegen 9 komt te staan moeten die ook kunnen winnen op dit niveau

Had het er nog over dat dit GAE vorig seizoen niet eens potten heeft kunnen breken in de Jupiler League en dat het erg raar zou zijn mocht dat dit seizoen in de Eredivisie wel lukken. En als je dan de slotfase ziet, dan weet je eigenlijk ook wel weer genoeg. Ze weten totaal niet hoe ze met de ruimte om moeten gaan. Overgoor bijvoorbeeld, krijgt ongelofelijk veel ruimte enige wat hij weet te bedenken elke keer is de bal een tikje breed te spelen. Nee dit was ongelofelijk amateuristisch wat GAE laat zien, Groningen had zelfs kans op de overwinning.

Nou, dat was me het wedstrijdje wel zeg, pfff. Verdediging aan beide kanten om te huilen. Scheidsrecher was ook van bedroevend niveau. Toch blij met het punt nadat je met negen man verder moet.

Prima vermaakt deze wedstrijd!!!

Scheids fluit gewoon prima of in ieder geval niet slecht.
Een rode kaart hing al een tijdje in de lucht, het was wachten tot wanneer die hem gaf en aan wie.

Die 2e rode kaart is helemaal dom, die speler van Groningen loopt al 20 minuten gefrustreerd rond.
Dat moet die trainer van Groningen toch ook zien... Die hadden ze allang moeten wisselen..!

Al met al had GAE gewoon moeten winnen, dus knap van grun dat ze op 3-3 komen.

25 augustus 2013 om 14:47

Akkoord de rode kaarten waren terecht maar de Eagles hadden ook wel een rode kaart verdiend dacht ik zo.

25 augustus 2013 om 14:59

Dat ben ik met je eens :-) Maar die 2e gele kaart (dus 2e rood) had echt voorkomen kunnen worden als de trainen deze speler gewisseld had.

Rode kaarten waren verdiend maar de Eagles hadden ook wel een rode kaart verdiend. Maar goed daar kunnen de Eagles ook niks aan doen alle scheidsrechters in Nederland zijn blinde honden van het niveau lik mijn vestje.

Over de wedstrijd Heerlijke pot waar ik gezien het speelbeeld en de 2 rode kaarten wel kan leven met deze 3-3 uitslag lekkere sfeer trouwens daar op de Adelaarshorst de Eagles zijn echt een aanwinst voor de Eredivisie ik hoop ook dat ze erin slagen om in de eredivisie te blijven dit seizoen.

Wat betreft Groningen wat een slechte pot van de achterhoede het is jammer dat de Motm aan Groningen zijde (adorjan) rood kreeg (wel terecht overigens) en het is duidelijk dat het systeem zonder echte spits niet werkt.

En verliezen van de gepromoveerde clubs hoeft niet meteen te betekenen dat het een waardeloos jaar gaat worden want in het seizoen 2005/2006 verloren we 3 van de 4 confrontaties van de destijds gepromoveerde clubs (heracles en Sparta) maar haalden we wel Europees voetbal met een selectie die echt niet (zoveel) beter is dan het materiaal wat er nu rondloopt alleen hadden de spelers van toen weer winnaarsmentaliteit en meer durf en lef als ze dat er wat meer inkrijgen in deze selectie en de daadwerkelijke spitsen van de fc (zeefuik en Texeira) wat meer gaan scoren dan kan het een mooi seizoen gaan worden.

Ik vergat erbij te zeggen dat de defensie dan ook niet steeds van die kinderlijke teletubbie fouten moeten maken.

Go Ahead had het afkunnen maken maar scoren doen ze toch niet heel erg makkelijk, verdiend dus gelijk gespeeld.

Zeer leuke wedstrijd voor 12:30 en wat een ambiance!

Ik vond de elleboog van Adorjan meer op onhandigheid lijken dan opzet, maarja het is een elleboog dus kan de scheidsrechter rood voor geven. De speler neemt het risico toch enigszins zelf. Arm naar beneden houden en er is niks aan de hand. De rode kaart van Letschert vond ik wel wat overdreven. De eerste overtreding waar hij geel voor krijgt is een stevige tackle, maar wel op de bal en dus eigenlijk niet eens een overtreding. De tweede overtreding heb ik nog niet helemaal kunnen zien. Het lijkt erop dat hij alleen maar in de weg staat en bij mijn weten is dat gewoon toegestaan. Doordat er nog 3 andere spelers rondlopen heb ik alleen nog niet kunnen zien of ie nog een been uitsteekt, waardoor het wel een terechte kaart zou zijn.

Anyway, geluk gehad met het puntje en als iedereen weer kan en mag spelen maar eens starten zonder Kappelhof, Chery en Kirm. Dat zijn de afgelopen wedstrijden toch wel de zwakste schakels, al speelde Chery wel een hele goede wedstrijd tegen Nec.

Altijd interessant om te zien hoe Zeefuik over een veld waggelt.

Ik kijk de Eredivisie niet zoveel. Ik kijk Ajax en vrijwel elk weekend de samenvattingen. Ondanks dat heb ik gekeken en van de basisopstelling ken ik maar 4 spelers, heel leuk dat GAE en Cambuur die voor mij vrij weinig zeggende selecties hebben t zo goed doen.

Tevreden met een punt. Vooraf wel op meer gehoopt maar gezien de wedstrijd tevreden met een puntje. Veel verdedigende fouten, wat de wedstrijd en voetbal toch leuk maakt. Zonder fouten word elke wedstrijd 0-0!

De scheids was niet consequent vandaag. De 2 kaarten waren overigens terecht. Maar er zijn ook scheidsrechters die de zogenaamde elleboog van adorjan af zouden doen met geel. Er zaten geen kwade bedoelingen bij. Als de scheids consequent was geweest had hij kolder er ook af mogen sturen. En diegene met dat hoge been een kaart gegeven ookal zat hier ook niet echt een kwade bedoeling bij.

leuke pot voor de neutrale toeschouwer. Volgende week hopen op een overwinning tegen Ajax. Al zou de verdediging dan veel sterker moeten staan!

En die 'dikke' spits lacht iedereen uit.

Die van der Looi stelt toch teleur. Hoe kan je in hemelsnaam verkopen dat Kappelhof iedere wedstrijd speelt en Magnasco op de bank zit. De hele rechterflank ligt plat. Hoe kan je Chery achter Falkenburg aan laten lopen terwijl je ook een van der Velden in je ploeg hebt lopen. Chery moet vrijheden hebben en is niet de speler ernaar om een hele wedstrijd achter een man aan te lopen.

Dan heb je 1 van de grootste aanvallende talenten in je ploeg (zivkovic), kom je met 9 man te staan en zet je een trage Zeefuik in de ploeg. Maakt hij ook nog de gelijkmaker ook. Het is 3-3 geworden, maar het klopte van geen kant bij de FC.

Hoewel ik een leuke wedstrijd heb gezien moeten ze die van der Looi zo spoedig mogelijk de laan uit schoppen, dit lijkt nergens op.

Bizot
Magnasco
Letschert
Botteghin
Wijnaldum
Lindgren
vd Velden
Kirm
Chery
Kostic
Zivkovic

Als we Groningen als maatstaf nemen, is Cambuur dus beter dan Go ahead. Hoe opportunistisch.

Dit is alleen mogelijk in Nederland, zo'n knotsgekke wedstrijd. Voor amusementswaarde prima natuurlijk, maar op deze manier hebben we in Europa weinig te zoeken als Nederland...

25 augustus 2013 om 15:48

Klopt maar dat geldt voor meedere ploegen in het Noorden als we afgaan op de wedstrijden van dit weekend...

Van de Looij moet nog wel bijschaven.. Genoeg goede voetballers maar als team hebben ze het te moeilijk met tegenstanders die het van de inzet moet hebben.

25 augustus 2013 om 16:04

wat een dom gelul altijd. de gepromoveerde clubs worden altijd op degradatie gezet door iedereen, en als ze het dan onverwachts goed blijken te doen ligt het ineens aan het zwakke niveau van de eredivisie. misschien heeft het ook te maken met de intentie om te voetballen van cambuur en go ahead? en de sfeer en beleving bij die clubs in het stadion? en het beleid om jonge talentvolle spelers te halen die zich willen bewijzen en kunnen doorgroeien?

je kan als groningen bijvoorbeeld wel een ton betalen voor botteghin maar die blijkt dus niks beter dan bijvoorbeeld een leeuwin bij cambuur die transfervrij opgepikt is

25 augustus 2013 om 18:19

@ Astine3
Volgens mij heb jij mij verkeerd begrepen. Normaal gesproken mag je met 11 tegen 9 die winst nooit meer uit handen geven. Dat bedoelde ik te zeggen met dat zoiets alleen in de Nederlandse competitie mogelijk is. Ik vind beide promovendi een aanwinst voor de Eredivisie. Mijn reactie was louter cynisch bedoeld, omdat Cambbur verleden heel anders tegen Groningen speelde dan Go ahead.

25 augustus 2013 om 16:15

Na een verlies van een promovendus zoals Cambuur gaat Groningen toch heel wat anders naar Deventer toe hoor, ze willen niet 2 keer verliezen van jupiler league teams.

Ik was groot voorstander van Van De Looi toen hij werd aangesteld, rustig en liet altijd een goede indruk achter bij interviews maar kom op zeg, je speelt al 3 wedstrijden gewoon drama met een sysreem wat alleen gaat werken als je gewoon is vooruit gaat lopen in plaats van achteruit. Het is werkelijk lachwekkend dat bij de opbouw van GAE je met 11 man (vanaf minuut 1) op je eigen veld staat en als je zelf de opbouw hebt staat GAE met 4/5 druk te zetten.. De verdediging blijft maar achteruit lopen en als dan de voorste linie druk aat zetten verzuipt het middenveld met alle gevolgen van dien. Geef die gasten is een schop onder hun kont, mietje.

Waardeloos en vandaag weer, je kon aan de kop van Letschert al zien van dit gaat fout en ja hoor.... En VD Velden in de spits, mijn god.... Sankoh in de spits taferelen en blijkbaar hebben sommigen jongens wel erg veel krediet maargoed was onder Maaskant ook al hetzelfde.

Oh en Kwakman is inderdaad Messi vergeleken met Botteghin, mijn god, voetenwerk van een ezel maargoed naast Ardorjan (belachelijk rode kaart) en Kostic kan je momenteel iedereen wel neersabelen bij Groningen.

Veel meningen hier, prima. Veel meningen over de kaarten, de scheids beoordeelt wat hij waarneemt. Feiten : GAE pakt weer een punt. Deze competitie is niet te vergelijken met de Jupiler Leaque. Team (+ Trainer) GAE is niet te vergelijken met vorig jaar. Beperkte begroting (5 Miljoen), minder mogelijkheden. GAE zit in een fase waarin het zich ontwikkeld en veel kan leren van zijn fouten. Mijn mening : Vandaag 2 punten verloren. Weer een fantastische sfeer in het stadion. Mijn verwachting : In tweede helft van de competitie pakt GAE wel de volle punten in dit soort wedstrijden. Houden ze deze lijn van ontwikkeling vast, dan degraderen ze niet.

25 augustus 2013 om 17:17

De basis van GAE is in grote lijnen hetzelfde als vorig jaar, toen hadden ze echter nog Promes en Marsman waar nu Falkenburg en Room staan. Ik vind ze er niet op vooruit gegaan als ik de eerste 11 vergelijk met vorig jaar.

25 augustus 2013 om 20:04

Dan speelden ze vorig jaar toch een aardig niveau in de JL als je het zo bekijkt ;-)

Ik probeer juist aan te geven dat het spel/niveau wat ze nu spelen in de eredivisie(tegen andere tegenstanders/spelwijze/ambiance) niet te vergelijken is met vorig jaar.

25 augustus 2013 om 17:35

// Mijn verwachting : In tweede helft van de competitie pakt GAE wel de volle punten in dit soort wedstrijden. Houden ze deze lijn van ontwikkeling vast, dan degraderen ze niet. \\

In de tweede seizoenshelft zal het, vanwege blessures en schorsingen, aankomen op de breedte van de selectie. GAE heeft maar een beperkte begroting, dus het zal afwachten worden hoe ze hier mee om zullen gaan.

25 augustus 2013 om 20:10

Ja, inderdaad afwachten hoe dat gaat... Maar bij ontwikkeling hoort ook commerciële mogelijkheden, en na de winterstop kan er misschien wat extra's gedaan worden.

En bij schorsingen en blessures hoop ik toch niet dat een heel team in 1 keer vervangen moeten worden.

Zwolle doet het netjes trouwens, gefeliciteerd!

GAE alleen maar mazzel vandaag. Een scheids met oogkleppen op. 2 frummelgoals omdat iedereen bij ons het blijkbaar een goed idee vind om alles via het midden weg te werken. Kirm raakte geen pepernoot. Een keeper die alles panklaar legt voor het volgende schot. De enige die doorhad hoe je vandaag moest spelen was Zeefuik.

25 augustus 2013 om 20:56

harry jij hebt zeker na teletekst zitten kijken in plaats van de wedstrijd er is er maar 1 goed weg gekomen en dat is groningen.en die gelijkmaker was zeker geen frummelgoal die mcdonald spits van jullie had niet eens in de gaten dat ie bal erin ging ,over geluk gesproken hahaha
en die zeefuik wat een schade zeg je moet je de ogen uit de kop schamen als je zo speler in je selectie hebt

Toen Adojan rood kreeg hoe vaak had kolder dan wel niet rood moeten hebben 2x bij Chery 1x bij Letschert en 1x bij Lindgren en wat krijgt hij helemaal niks :s

Maar het was een leuke wedstrijd,de uitslag past wel bij de wedstrijd van vanmiddag.

25 augustus 2013 om 19:41

Scheidsrechter was zeer selectief en had gerust anders kunnen beoordelen... Maar goed, soms heb je ze mee en vanmiddag had Groningen hem duidelijk tegen. Laten we ook voorop stellen dat Groningen ontzettend zwak staat te verdedigen. lettschert kan het gewoon niet aan. Die laat bijna standaard zijn man gaan met hoekschoppen, let maar op. Die jongen loopt zo laconiek te doen alsof hij al heel wat heeft gepresteerd maar helaas is dat ver van de waardheid. Gelukkig doet hij volgende week niet mee, kan het niet minder van worden.

25 augustus 2013 om 21:23

Ben het met je eens hoor,ik heb ook nooit gezegd dat ze goed voetbal hebben gespeeld.ik zei leuke wedstrijd.

Ik vind botteghin ook niet een top verdediger die had nooit moeten komen bij de 1-0 als die met Falkenburg mee was gelopen was er niks aan de hand geweest.

Wel 1 voordeel dat Letschert rood heeft gekregen Ekong krijgt nu een kans al is het maar 1 wedstrijd .

Groningen zou eerder druk zetten en aanvallender voetballen dan voorgaande jaren. Heeft anderhalve wedstrijd geduurd en nu staan weer tien man op de eigen helft op de tegenstander te wachten ( letterlijk), die rustig de middenlijn kan oversteken en zonder problemen door kan lopen richting het doel..spits Van der Velde neemt de corners van links, vrije trappen van de eigen helft en verdedigt bij corners van de tegenstander het eigen strafschopgebied. Tactisch is het weer een wanboel, waarbij de spelers ook weer als vanouds elkaar niet vaker dan drie keer de bal kunnen toespelen.

Groningen kan in de zaak van de rode kaart van Adorjan zo drie echte elleboogstoten van Kolder laten zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

27 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren