Together as one

Vrijdag, 24 mei 2013 om 17:30 door ASR10Totti

26 mei 2013, een belangrijke dag voor iedereen die maar wat te maken heeft met het Romeins voetbal. De twee eeuwige rivalen mogen het als gladiatoren uitvechten in hun thuisbasis, het Stadio Olimpico. AS Roma - Lazio Roma is het uiterst aantrekkelijke affiche voor de finale van de Coppa Nazionale, de Italiaanse beker. Voor alle Giallorossi onder ons kan het seizoen haast niet mooier eindigen; op één voorwaarde: de geel-roden moeten zondag zegevieren.

/

De finale komt misschien wel als geroepen aangezien het een tumultueuze week was voor menig Roma-fan. Niet alleen wordt er volop gespeculeerd over de opvolger van huidig trainer Aurelio Andreazzoli, we werden ook opgeschrikt door een onaangekondigde aftelling op de officiële Facebook-pagina van de club. Over de opvolging van Andreazzoli doen er veel geruchten de ronde, maar eentje lijkt toch wel heel concreet te gaan worden. De laatste dagen wordt er al drukker gespeculeerd over een vertrek van trainer Massimiliano Allegri bij AC Milan - hij zou worden opgevolgd door Clarence Seedorf en clubicoon Paolo Maldini.

Ook Walter Mazzarri heeft besloten om na jaren trouwe dienst zijn club Napoli te verlaten; hij vindt het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Waar Mazzarri hoogstwaarschijnlijk naar Internazionale zal trekken, zo zal Allegri van Milaan naar de Italiaanse hoofdstad verhuizen. Althans, dat is toch wat de geruchtenmolen ons doet geloven. De Italiaan strandde met i Rossoneri op een derde plaats en plaatste zich zo voor de voorronde van de Champions League. Helemaal niet slecht als je de selectie van Milan eens onder de loep neemt, maar toch zouden zowel Adriano Galliani en Silvio Berlusconi niet tevreden zijn over hun coach. Zonder twijfel weten we over enkele dagen meer.

Waar we wel al de uitkomst van weten is de geheimzinnige aftelling op de Facebook-pagina van AS Roma. De ene supporter dacht meer te weten te komen over het nieuwe stadion, de ander dacht dan weer aan de voorstelling van de shirtjes voor het volgende seizoen. Enkelen dachten dan weer aan een verandering van het clublogo. Er werd onder de supporters heel wat gespeculeerd en nagedacht, maar we waren er toch bijna van overtuigd dat ze van het logo af zouden blijven. Niets was minder waar.

Rond de middag verscheen het nieuwe embleem voor het eerst op het internet. Aan de vorm van het schild is er niets veranderd. De afbeelding van het beeld van de wolvin met Romulus en Remus werd vervangen door een getekend beeld, symbool voor het ontstaan van de eeuwige stad in een witte kleur. Daarnaast moesten de letters ASR plaatsmaken voor ROMA. Ook de datum van de oprichting van de club, 1927, staat nu vermeld in het logo. De reacties waren verdeeld. Zowel op de Twitter- als de Facebookpagina van AS Roma gonsde het van de negatieve reacties. Terrible is die dag misschien wel het meest gebruikte Italiaanse woord. Supporters spuwden hun gal over het huidig beleid. De Amerikanen hadden mooie dingen beloofd toen ze in Rome aankwamen, maar daar is voor de meesten op dit moment nauwelijks iets van gerealiseerd. Zelfs het clublogo moest er dus aan geloven.

Maar we mogen het niet allemaal zo negatief zien. Een verandering van logo betekent lang het einde niet, er zijn ergere dingen die kunnen gebeuren met een voetbalclub. AS Roma is ook nog lang geen topclub, een doel wat de Amerikaanse investeerders nochtans voor ogen hadden. Maar we mogen niet vergeten in wat voor een beerput ze zijn terechtgekomen toen ze besloten om te investeren in AS Roma. Om daaruit te komen heb je tijd nodig, veel tijd. Wat er wel op vooruit is gegaan, is het spelersmateriaal. Onze kern bulkt uit van het talent en vroeg of laat zal zich dat vertalen in een grote som geld. Marquinhos, Erik Lamela, Miralem Pjanic, Mattia Destro, Nicolas Lopez; ze hebben allen een mooie toekomst voor zich. Binnenkort speelt AS Roma zijn thuiswedstrijden in hun eigen stadion, nog iets waar we reikhalzend uit naar kunnen kijken. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor AS Roma, de club staat verder dan wanneer Rosella Sensi besloot om het te verkopen.

Onwaarschijnlijk eigenlijk dat een (minimale) verandering van het clublogo zoveel negativiteit kan oproepen bij de supporters. Ook ik stond er eerst sceptisch tegenover, dat moet ik toegeven. Maar het lezen van een emotionele reactie van een mede-Giallorosso inspireerde me om het volgende te denken. Zondag staan we voor een uitermate belangrijke wedstrijd. We nemen het op tegen onze aartsrivaal Lazio Roma in de Italiaanse bekerfinale. Het is net nú dat we ons als één hecht blok achter de club moeten scharen. We moeten vertrouwen hebben in zowel het bestuur, de trainer, als de spelers. We moeten geloven in die overwinning. Het zullen negentig spannende minuten worden, maar achteraf zullen we een fiere Francesco Totti de beker in de lucht zien steken, trots dat hij nog altijd de kapitein mag zijn van onze prachtige club. Wanneer de beker binnen is, kunnen we ons als supporters richten op een hopelijk vruchtbare zomerse transferperiode en een even vruchtbaar nieuw seizoen. Maar deze keer met een zilveren ster op die prachtige shirtjes.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door laviola1926)

Mooi stuk over voor mij de mooiste club van Italië. Ik ben zeer benieuwd wie de nieuwe trainer gaat worden, en of de kwaliteit eens gaat worden omgezet in een hoge klassering. Wat betreft het logo: ik vind het best wel meevallen, het oude loge vind ik nu nog mooier, maar de nieuwe moet vast even wennen. Overmorgen maar lekker op de bank voor de tv, ik ga er tenminste van uit dat het op Eredivisie Live te bekijken is?

Mooie CE en erg fijn om te lezen.

Jou Ce's vind ik sowieso altijd al interessant, want ik zelf ben heel geïnteresseerd in AS Roma en vind dat ze aan een prachtig project bezig zijn, in ieder geval veel beter dan clubs als AS Monaco, PSG en Manchester City.

Waar die drie clubs alleen maar miljoenen hebben gepompt in hun selectie na een nieuwe eigenaar, daar haalt AS Roma alleen gerichte aankopen, met bijvoorbeeld spelers die jij zelf al opnoemt: Marquinhos, Erik Lamela, Miralem Pjanic, Mattia Destro, Nicolas Lopez.

Verder vind ik de clublogo van AS Roma ook minder, ik heb liever dat ze de normale clublogo houden, want die vind ik toch wel wat mooier dan deze.

Ik hoop ook dat AS Roma hun t-shirts gewoon normaal houdt, want tegenwoordig zie je amper clubs die in hun traditionele t-shirts spelen.

AS Roma zal in mijn ogen over 'n tijdje ook weer een belangrijke rol in het Italiaanse voetbal gaan spelen, ze hebben al een vrij goede selectie, nu nog een goede trainer en misschien 'n paar betere aankopen.

Als nieuwe trainer hoop ik dat Vincenzo Montella terugkeert, hij kent AS Roma door en door en heeft het uitstekend gedaan als trainer bij Catania en nu doet hij het ook uitstekend met Fiorentina.

AS Roma heeft destijds een grote fout gemaakt door Montella niet te houden als trainer, want toen zag ik in Montella al een goede trainer voor de toekomst.

Walter Mazzari is mijn tweede keuze. Hij heeft 'n aantal jaar uitstekend werk geleverd met Napoli en hij heeft al veel ervaring als trainer.

Massimiliano Allegri zal zo goed als zeker de nieuwe trainer worden. Ook geen slechte keuze, eigenlijk staat hij bij mij op 'n gedeelde tweede plaats met Walter Mazzari als nieuwe trainer van AS Roma.

Nogmaals, een uitstekende CE. Het is een fijne en leuke CE om te lezen en jou Ce's vind ik sowieso altijd leuk om te lezen.

Ik keek naar de Ce's, ik las de titel, ik zag jou naam staan en ik was meteen benieuwd naar jou CE en je hebt mij ook niet teleurgesteld.

5 sterren.

Fantastische CE. Ik heb er echt van genoten en las er zo doorheen.

Ik ben benieuwd of Allegri daadwerkelijk ontslagen wordt, want zo slecht doet hij het nog niet. Hopelijk vindt Roma nu wel een geschikte trainer, want er zijn toch al heel wat trainers ontslagen in een paar jaar tijd.

AS Roma moet in ieder geval niks aan hun shirt veranderen. Als je het aan mij vraagt hebben ze het mooiste voetbalshirt van de wereld. Ook het logo moeten ze absoluut niet aanpassen. Het logo is een onderdeel van Roma en het zou zonde zijn als ze dat zouden aanpassen.

Ik hoop dat Roma de beker wint van de stadsrivaal. Het blijven prachtige wedstrijden om naar te kijken die derby's in Italië. Hopelijk is er ook nog een hoofdrol weggelegd voor Totti. Wat een geweldenaar is dat. Ik kan echt genieten van spelers die hun club eeuwig trouw blijven. Dat zijn nou echt clubliefhebbers wat tegenwoordig erg schaars is in de Wereld.

5 sterren

Tutti insieme?

Laten we beginnen over je schrijfstijl: fijn, overzichtelijk en simpel maar mooi. Daar krijg je de credits voor.

Inhoudelijk. Steven was mij voor: het shirt van Roma is prachtig, daar moet niet aan gefriemeld worden. Het logo moet gewoon blijven hoe het is. Je kan het ontwerp van het shirt veranderen,maar het logo is onlosmakelijk verbonden met de club. Dat hoort gewoon.

De eventuele komst van Maldini bij Milan zou ik met 5 handen toejuichen. Dan kan ik opscheppen aan de wat jongere gasten dat ik de gigantisch charismatische trainer van Milan live heb mogen aanschouwen. Dat zou ik cool vinden van mijzelf. Ik weet niet wat de waarheidsgehalte hiervan is?

Voor de rest een goed informatief stuk met nuttige informatie over de competitie. Hierdoor kan ik mijzelf voorbereiden op wat komt. Dat voelt een stuk beter aan. Thanks daarvoor!

Maarre. Ik wilde je uitdagen om een CE te schrijven over de persoon die jouw nickname mag sieren. Ik hoor van je.

Ps: Ook goed dat je de derby Capitale herinnert!

4 sterren voor je stuk en één optionele ster voor de toekomstige CE van Il Capitano.

Mooie clubexpert! Hij bevat geen overduidelijke taal of stijlfouten en leest derhalve lekker makkelijk weg.

Ik ben geen Roma expert, maar vind het daarom juist altijd erg leuk om er wat meer over te weten. Jongens als Marquinhos, Pjanic, Destro, Totti en Lamela ken ik natuurlijk. Ook wist ik dat Roma wat meer naar de subtop was afgezakt. Echte successen worden niet meer geboekt, toch jammer voor zo'n mooie club in een van de mooiste steden die Europa rijk is.

Ik had echter wel begrepen over de Amerikaanse investeerder. Ik ben niet kapot van externe investeerders, aangezien ze de club vaak meer kwaad dan goed doen. Ik snap dat Roma het geld nodig had, desalniettemin sta ik er niet achter. Ik snap dat ook volledig dat er veel fans sceptisch over doen. Ik zou het ook niet pikken als het logo van mijn club aangepast wordt en bij Cardiff zie je de verontwaardiging in heel Engeland zelfs. Het veranderen van de clubkleuren en logo maakt het een van de meeste gehate clubs van het VK.

Verder ben ik heel benieuwd naar het trainerscarrousel in Italië. Het lijkt inderdaad vrij duidelijk dat Allegri en Mazzari in Italië werkzaam zullen blijven. Toch vraag ik mij af of clubs als Inter en Milan niet liever iemand van buiten Italië (of de Italiaanse competitie) halen.

Vooral Totti gun ik het allerbeste. Een ultieme held, zo zie je ze niet vaak. Verder heb ik niet echt een voorkeur tussen de twee Romeinse clubs. Feit is dat ik niet zo van de neo-nazi's van Lazio houdt, en het extreem rechtse karakter van een groot aantal van de fans. Laten we hopen dat het een spektakel zich 26 mei op het veld afspeelt!

Je krijgt van mij 5 sterren, vanwege de interessante CE en de goede schrijfstijl!

Ik vind het een goede CE om te lezen en ook een interessant onderwerp. Voor mij 5 sterren daarom. Je visie is duidelijk en je weet het ook interessant over te brengen.

Dit is een beetje erg offtopic maar toch:
Als ik kijk naar clubs met een rijke eigenaar, mis ik vaak visie op de lange termijn. Hoe wil je als club na buiten treden, op het veld dus, is dat aanvallend en domineren of is het controleren en er als een gek omschakelen. Als je die visie hebt, dan moet je daar despelers die je gaat kopen/opleiden op die visie gaan baseren, als je hele organisatie. Het is vaak hapsnap werk naar mijn idee. Chelsea als voorbeeld: Villas-boas halen onder het mom van: verjongen en aanvallend voetbal willen. En dan ontsla je hem en zet je Di-matteo ervoor, ook geen probleem want die wil ook wel verjongen en aanvallend voetbal spelen, maar dna kom je uiteindelijk bij Benitez terecht en hoogstwaarschijnlijk daarna Mourinho, het is niet te rijmen met het zogenaamde visie die ze willen prediken. Je hele organisatie moet op de visie gebasseerd zijn, aanvallen en domineren of controleren en omschakelen als een gek.

Eindelijk weer eens een CE over een Italiaanse club

Goede CE. Je schrijfstijl is erg prettig en het leest erg makkelijk weg. Weinig spelfouten, ook niet geheel onbelangrijk. Verder vind ik de inhoud ervan erg goed. Je beschrijft de huidige situatie van Roma als fan zijnde, maar tegelijkertijd met een heel 'neutraal' blik erop. Het is een seizoen geweest wat uiteindelijk om te huilen is geweest. Er is al een lange tijd niet meer gewonnen tegen de aartsrivaal, en dan verspeel je ook nog de Coppa aan de aartsrivaal, en dus de kans op Europees voetbal. Jammer, want had het jullie zeker gegund vanwege het vertoonde spel dit seizoen.

En verder zijn degene die nu aan de leiding staan bij Roma wel van Italiaanse komaf, Pallotta, Dibenedetto.. Maar toch heb ik het idee (kan ook aan mij liggen) dat ze de (voetbal)cultuur en de supporters in Italië toch nog niet geheel begrijpen. Het logo een klein beetje aanpassen, het is waarschijnlijk wel goed bedoeld, maar dat schiet toch snel in het verkeerde keelgat. En verder moeten ze proberen om goede spelers te halen. Ze hebben een aantal hele goede spelers, maar ook héél wat waar je niet vrolijk van word. Dat moet veranderen, vooral in de verdediging moet goed geïnvesteerd worden. Gewoon een goede Italiaanse CV halen, een Astori of Bocchetti, en geen vage Braziliaan.

5 sterren, simpel. Alvast succes met volgend seizoen!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. BertiKeeper
P. BoerKeeper
D. BouahVerdediger
R. CalafioriVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren