Voetbalminnend Spanje rouwt om overlijden van 23-jarige Roqué

Zondag, 24 juni 2012 om

Voetbalminnend Spanje treurt om het overlijden van Miki Roqué op 23-jarige leeftijd. De verdediger maakte iets meer dan een jaar geleden bekend dat hij zijn loopbaan tijdelijk moest onderbreken vanwege een tumor in zijn bekken. Roque werd met succes geopereerd, maar is zondag overleden.

Roqué maakte medio 2005 de overstap van Lleida naar Liverpool, dat toentertijd onder leiding van landgenoot Rafa Benítez stond. Op 5 december 2006, op zeventienjarige leeftijd, maakte de verdediger zijn officiële debuut in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray, als vervanger van Xabi Alonso.

Roqué werd vervolgens aan Oldham Athletic, Xérez en Cartagena uitgeleend. In de zomer van 2009 verbond hij zich voor drie seizoenen aan Real Betis. In maart 2011 werd bekend dat bij de verdediger een tumor was ontdekt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door sam7689)
25 juni 2012 om 00:08

top opmerking, niets dan respect. Jammer dat er mensen zijn die op zo'n opmerking nog met een duim omlaag waarderen. Hoe triest.gecondoleerd aan alle nabestaande.

25 juni 2012 om 05:06

Sterkte aan zijn familie en vrienden, maar mensen geven hier een duimpje omlaag, omdat die rip reacties en mensen die zeggen ''oh wat erg'' een beetje schijnheilig zijn. Elke dag sterven er in Afrika veel te veel mensen op een te vroege leeftijd. Je kan wel elke keer doen alsof je helemaal kapot bent van een te vroege overlijden, of je doet er iets aan?

25 juni 2012 om 08:15

Een beetje schijnheilig? Zeg maar gerust enorm schijnheilig. Maar het schijnt dat je op dit soort reacties geen kritiek mag uiten want dan ben je 'aso'.

Dus, Rip!!

25 juni 2012 om 10:45

Oke, kun jij mij vertellen hoe ik iets had moeten doen aan de dood van deze man, er is niets aan te doen en daarom wordt hij herdacht. Als mensen uit de dood zouden kunnen opstaan zou de wereld veel te vol worden, daar moet je niets aan proberen te doen.

25 juni 2012 om 11:30

Ach het is toch volstrekt normaal dat we hiervoor respect tonen, want 23 jaar is gewoon simpelweg veelste vroeg. Daar heeft Afrika helemaal niets mee te maken, die helpen we zelfs nog met donaties, maar helaas op een kleine schaal.

25 juni 2012 om 12:19

@mrkos

Helaas op kleine schaal? Stuur jij dan maar je hele salaris naar Afrika! Ook wij hebben een crisis. Klinkt egoïstisch, maar het is wel: Eerst jezelf redden.

Inderdaad, 23 is te vroeg maar ik ga hier niet extra van balen dan wanneer een willekeurige Afrikaan of Nederlander zou sterven.

Maar toch dan maar, omdat jullie me anders een aso vinden: Gecondoleerd.

25 juni 2012 om 12:32

Van mij hoef je niet te reageren, maar het ging om de duimpjes toch? Waarom moet je dan duimpjes omlaag geven? Dat is respectloos.

Helaas op kleine schaal wordt Afrika geholpen ja en bovendien zijn we niet het enigste land in de wereld he? Hoeft niet allemaal van Nederland te komen toch.

27 juni 2012 om 12:12

Dus jij vind het niet erg

Zeer triest dit zo jong nog en dan al sterven. RIP

25 juni 2012 om 00:33

Helemaal mee een!. Ik wordt er alleen echt kotsmisselijk van dat mensen hier duimpjes omlaag voor geven kan VZ hier niet iets aan doen want ik vindt het echt een schande!

25 juni 2012 om 01:07

jf_psv:
Mee eens.. Ik vind sowieso dat VZ beter de reactieknop kan uitschakelen.. Iedereen heeft goede bedoelingen met zn reacties, maar er komen duimpjes omlaag (ik let er eigenlijk nooit op) en het lijkt wel een wedstrijdje wie de meest troostige reactie kan schrijven..

Rip, veel te jong.

Sterkte aan vrienden en familie.

(@vz: is er niet een manier om bij deze berichten de duimpjes functie uit zetten? De mensen die minnetjes geven bij reacties in dit topic moeten zich diep schamen, al denk ik dat ze dat helemaal niet kunnen, aangezien je wel heel triest moet zijn om te minnen bij dit soort topics)

24 juni 2012 om 23:18

Het lijkt mij het best om de mogelijkheid tot reageren uit te zetten bij dit soort treurige berichten.
Ik denk dat de rode duimpjes komen van mensen die vinden dat je respect betuigd anoniem en in stilte, en niet door middel van een 'kijk mij eens een goed en medelevend persoon zijn' reactie.

24 juni 2012 om 23:29

Misschien moet je je minder druk maken om die rode duimpjes. Er zijn belangrijkere dingen in de wereld zoals je hier wel kunt lezen. Reageren zou hier uberhaupt uit moeten staan.

25 juni 2012 om 11:17

Inderdaad, wordt er ook moe van dat bij elk ernstig bericht zoals dit mensen nog steeds gaan zeuren over die rode duimpjes... who cares, laat gewoon lekker -_-

Net of iedereen de moraalridder moet uithangen en steeds een lap tekst gaat schrijven over dat VZ die duimpjes moet uitschakelen. Dan lok je alleen maar meer negatieve duimpjes uit, maar dat terzijde.

Blijkbaar hecht iedereen echt veel aan de waardeloze duimpjes die totaal niks toevoegen aan deze site.

25 juni 2012 om 12:53

ach man hou toch op. er is iemand overleden, wat kan iemand die rode duimpjes schelen? veranderd de situatie erdoor?

Kende hem niet, maar wees de familie en vrienden veel sterkte toe.

Zo jong al ! RIP Roqué

Dit ontstijgt eigenlijk het voetbal. Dat iemand op zo'n jonge leeftijd al aan een vaak als scheldwoord gebruikte ernstige ziekte is overleden. Het is ook vrij onverwacht voor mij ik dacht dat hij er juist weer boven op zou komen en misschien zelfs weer aan voetbal zou kunnen denken.

R.i.p. Miki Roqué

Ik kende hem niet moet ik zeggen.
Toch altijd vervelend om mensen zo jong dood te zien gaan.
Descanse en paz.

Je krijgt oprecht de rillingen van zulke berichten. RIP en sterkte aan zijn nabestaanden.

24 juni 2012 om 21:28

Viktor. Het is zeker niet mogelijk om bij dit soort berichten het like/dislike-systeem uit te zetten?
Er zijn altijd, zo ook nu, een aantal mensen die respectloos zijn en iedereen rode duimpjes geven.

24 juni 2012 om 22:15

Helemaal mee eens, zou het sowieso niet beter zijn het reactiesysteem bij dit soort berichtgeving uit te zetten?

R.i.p. en sterkte aan de nabestaanden!

24 juni 2012 om 22:16

Misschien is de gedachte achter dislike dat ze het nieuws niet Leuk vinden! Mar dat s lastig in te schatten natuurlijk. Rip.... Deze man was veels te jong! Sterkte voor de nabestaanden!

24 juni 2012 om 23:57

Ach laat je niet zo kennen yo. Door je ook nog eens op te winden over die duimpjes, gooi je gewoon olie op het vuur. Heel die duimpjes zijn toch ook lekker belangrijk. Je krijgt er geen punt meer of minder voor (voor het geval je daar op kikt)

25 juni 2012 om 01:09

Viktor:
Wat mij een goed plan lijkt, is om bij zulke dramatische gebeurtenissen het hele reactie systeem gewoon uit te zetten.. Gewoon mededelen en that's it.. Jullie doen jullie werk, jullie plaatsen een nieuwartikel, maar dan gewoon zonder het gebruikelijke reactiepatroon.. Is dat wat? Dit vind ik een wedstrijdje wie de meest positieve woorden kan schrijven, terwijl je er niets aan hebt..

;zo erg he!

Veel sterkte aan iedereen die Roque een warm hart toedraagt

Echt joh dat dit nog kan is wel het ergste wat je kan overkomen in je leven

Wat een verschrikkelijk nieuws zeg. Bizar om te constateren dat iemand met dergelijke atletische vermogens toch ook getroffen kan worden door een buitensporige celdeling met desastreuze gevolgen. Het is een cliché, maar wel de waarheid: gezondheid gaat in een mensenleven voor al het andere.

Triest nieuws

R.i.p Miki Roqué

Waarom al die minnentjes op die RIP reacties?

25 juni 2012 om 00:00

Wellicht omdat er mensen zijn die het hypocriet vinden dat er zo overdreven wordt gereageerd op een dergelijk bericht door mensen die nog nooit van de speler heeft gehoord en in het dagelijks leven te pas en te onpas de term gebruiken als krachtterm. Daarbij zijn er ook altijd mensen die hierop reageren om een beetje te provoceren. Alleen het feit dat je erover begint, is olie op het vuur gooien en werk je dat soort mensen in de kaart. Lekker belangrijk al die duimpjes.

ik heb eigenlijk nog nooit van deze jongen gehoord,
maar dat hoeft ook niet.

Want dit wens je niemand toe

RIP

Rip.
ik wens zijn familie veel sterkte.

Kunnen ze niet met dit soort berichten die plusjes en minnetjes uit zetten het staat zo raar en ongepast.

Triest nieuws dit en dan nog op zo'n leeftijd maakt het alleen maar erger.

De mensen die hier duimpjes omlaag doen zijn triest...

Ja hoor, er zijn weer mensen aan de gang die iedere post downvoten, hoe diep kun je zinken.

Echt triest om zoiets te lezen. Zo zie je maar weer dat er altijd iets kan gebeuren, bij wie dan ook. R.i.p. en sterkte aan zijn nabestaanden.

Rip en iedereen sterkte

Rip en iedereen sterkte

23 jaar pas!!! Rip. Veel sterkte voor zijn familie.

Laten we ons vooral lekker druk gaan maken om die stomme duimpjes....

24 juni 2012 om 21:38

Ach het is gewoon erg storend om dat te zien bij dit soort berichten, al vind ik dat de zogenaamde duimpjes sowieso moeten verdwijnen van deze site aangezien je er helemaal niks hebt. Je mag pas een duimpje geven nadat je een reactie hebt achtergelaten op een reactie net zoals sterren gevn als bij een ingezonden stuk, dat zou veel beter zjn en meer kwaliteit opleveren.

Ontopic: Rust in vrede, ik ken hem alleen van fifa maar toch is het altijd erg om zulke berichten te lezen.

Miki, You'll Never Walk Alone. Rip.

Rip, altijd erg om zoiets te horen.

En degene die duimpjes omlaag geeft, zoek simpelweg een leven.

Veel te jong, tragisch nieuws. Zo blijkt maar weer dat al dat voetbal maar bijzaak is. Rust in vrede Miki.

Care, ook al krijg je 100 duimpjes omlaag.

Je hebt je respect getoond, dus meer kan je niet doen. Het gaat niet om het aantal duimpjes omhoog of omlaag, maar om de achterliggende gedachte.

R.i.p. Miki.

R.i.p

You never walke alone

veel ste jong doodgegaan rip miki

Was die operatie dan uiteindelijk geen succes of is hij ergens anders aan overleden? kanker is toch maar een nare ziekte :s

Edit: VZ, als we het hebben over de ziekte kanker, en niet als scheldwoord, dan mag je het best zo laten staan hoor. Censureren is dan helemaal niet nodig en je beledigd er niemand mee.

24 juni 2012 om 21:48

De operatie kan best succesvol zijn geweest en er toen voor gezorgd hebben dat het tijdelijk weg was alleen altijd met dit soort ziektes is heb hopen dat het niet terug kom daar kan een succesvolle operatie helaas (nog) niet veel aan veranderen.

R.I.P Roque! Te jong overleden op een helaas vreselijke manier. Sterkte aan familie en vrienden!

Rip, You'll never walk alone, sterkte voor de nabestaanden. Sorry, erg vervelend als iemand op zo'n jonge leeftijd komt te overlijden aan zo'n rotziekte maar al deze waarschijnlijk goedbedoelde vormen van medeleven zijn naar mijn idee totaal niet gepast. Waarschijnlijk heeft bijna niemand op deze site ooit van deze jongen gehoord en doet men alsof hij veel specialer is dan al die andere mensen die dagelijks over de hele wereld dood gaan aan deze ziekte. Doneer dan wat extra aan het KWF of aan Kika. Dat heeft meer effect dan deze doelloze vormen van medeleven.

24 juni 2012 om 22:33

Misschien zijn er mensen die al doneren? En zelfs als de meeste nog nooit van die jongen gehoord hebben is het gelijk doelloos?

25 juni 2012 om 07:35

bla bla bla, Ik weet het niet hoor maar als een topsporter of überhaupt een persoon op die leeftijd overleden is dat wel even meer dan "erg vervelend".
Als mensen hier hun medeleven willen geven is dat hen goed recht. Wie ben jij om daar over te oordelen?

25 juni 2012 om 17:36

Jij gaat zeker ook elke rouwadvertentie in de krant bekijken en de nabestaanden een kaart sturen met je medeleven. Ik geef toe dat ''erg vervelend'' misschien niet de gepaste woorden zijn maar de strekking van mijn post lijkt me duidelijk.

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord.
Maar het is altijd triest als iemand te komt overlijden.

R.I.P., veel te jong heen gegaan. Sterkte aan familie en vrienden.

Rust in vrede, kende hem eerlijk gezegd niet maar dit gun je niemand natuurlijk. Veel sterkte toegewenst aan familie en vrienden.

R I P

Aah, dit is echt klote nieuws om te horen. Veel te jong heengegaan.

Moge hij rusten in vrede.

wat is dat toch met die duimpjes omlaag ?????????? zeer irritant.

RIP Miki !!!!!

23 jaar........wat een rotziekte is het toch ook.

Rip, 23 jaar.... treurig

weet niet wie er overal duimpjes omlaag aan het geven is, maar diegene spoort niet helemaal.

24 juni 2012 om 22:42

Een aandachtvrager Mista Bakra, niks van aantrekken ; On: Veels te jong heengegaan, rip.

Descanse en paz. Miki

Duimpjes omlaaggever. Indentificeer jezelf. NU. Degene die dat doet is een schande voor de menselijke beschaving.

RIP Miki Roque.

Edit: Ik geef iedereen tenminste een duimpje omhoog.

24 juni 2012 om 23:23

Schandalig dat men dit flikt natuurlijk!

Vreselijke ziekte voor alle mensen die dit overkomt en zeker op deze leeftijd natuurlijk!

R.i.p

Vreselijk dit!

Poeh, ik schrik hier van. Ik kende die jongen wel.
23 jaar, zo zo jong.
RIP ynwa

Verschrikkelijk dat deze man zo jong is komen te overlijden door deze rotziekte, veel sterkte voor al zijn nabestaanden, R.i.p.

Bah, geeft me een zure nasmaak na de overwinning van Italië..

R.i.p en sterkte aan de familie

Ken hem niet maar als vreselijk.
Rust in vrede

Jammer om zoiets te lezen. Zeker als de persoon zo jong is. Maar zo'n dingen gebeuren, voor ons zal de wereld niet stoppen met draaien.

Ik merk dat er tegenwoordig veel overlijdens zijn in het voetbal, of ligt dat aan mij? Zeer, zeer treurig.

Rest In Peace.

25 juni 2012 om 00:58

Er overlijden per dag duizenden en duizenden mensen, dus dan is het niet heel gek dat daar ook voetballers tussen zitten. Soms wat meer, soms wat minder.

Vreselijk nieuws dit. Moge hij rusten in vrede.

RIP Roque. Heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar het is jammer dat er weer een Spaanse voetballer heen moet gaan.

Heel triest... En zo jong. Sterkte toegewenst aan zijn familie, vrienden en fans!

mensen die hierop gaan reageren met rip enzo zijn pas triest zoiets gebruiken voor je eigen aandacht. Hou gwn voor jezelf man als je thuis nie genoeg aandacht krijgt is da je eigen probleem.

verschrikkelijk nieuws dit natuurlijk. 23 is veel veel veelste jong.

Ik zou willen opperen, dat we helemaal niet kunnen reageren op overlijdens berichten op VZ! Deel het mede en dat is het! Reacties niet toegestaan! Mijn mening!

R.i.p sterkte voor familie en vrienden

veel te jong ;

R.i.p.
sterkte voor familie en vrienden

veel te jong ;

R.i.p.
sterkte voor familie en vrienden

sorry voor de dubbele post! (ging per ongeluk)

Jeetje wat erg zeg 23 jaar, veelste vroeg

R.i.p.

Rip. Veel te jong gestorven.

Rip. Veel te jong gestorven.

Verwijder aub ; Dubbelpost.

Hier de meest orginele reactie op dit bericht:

RIP

Jammer, Hij is nog veel te jong.
Triest verhaal.

R I V

Erg jong en dus blijkbaar ook onverwacht. Het is niet anders, voetballers zijn ook mensen. Om ons heen gebeuren deze dingen helaas ook.

25 juni 2012 om 16:12

Riv ??

Rip
Medelijden met familie en vrienden.
Maar weet iemand nog iets meer over deze speler een goeie of een slechte ??

25 juni 2012 om 16:41

Riv betekent Rust In Vrede

RIP Miki ;

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Betis

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Alavés13-2
14.Valencia120
15.Real Betis12-11
16.Osasuna11-5
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Álex MorenoVerdediger110
G. RodríguezMiddenvelder110
William CarvalhoMiddenvelder112
TelloAanvaller114
A. SanabriaAanvaller102
N. FekirAanvaller91
Borja IglesiasAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Betis.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren