'Je hebt Barça en de rest van de wereld, en Messi en de rest van Barça'

Dinsdag, 29 mei 2012 om 16:25Erik van Dam

Frédéric Kanouté is op z'n zachtst gezegd onder de indruk van Lionel Messi. De 34-jarige Malinees komt sinds 2005 uit voor Sevilla, iets korter dan dat Messi in het eerste elftal van Barcelona speelt. Als spits weet Kanouté dat de Primera División geen gemakkelijke competitie is en de prestaties van Messi in de afgelopen jaren verbazen hem dan ook. Volgens hem staat El Pulga ver boven de rest.

/

In een interview op de officiële FIFA-website geeft Kanouté, wiens loopbaan in Andalusië er bijna op zit, aan dat de Spaanse competitie eigenlijk niet meer dan een tweestrijd is geworden. “Als je La Liga wereldwijd ter sprake brengt, praten mensen over slechts twee clubs: Real Madrid en Barcelona. En dat is jammer. Een paar jaar geleden zou Sevilla nog in staat zijn geweest erbij te geraken en die andere twee in de problemen te brengen.”

“Maar de laatste twee seizoenen zijn ze met iets van twintig punten voorsprong op de rest geëindigd, hetgeen heel frustrerend is. Maar Barça en Real zijn nu eenmaal de rijkste clubs. Ze hebben niet alleen de beste infrastructuur en opleidingen, maar zijn ook bij machte de allerbeste spelers aan te trekken. We moeten realistisch zijn en erkennen dat we er niet tegenop kunnen. We moeten een andere manier vinden om het gat te dichten”, aldus Kanouté.

Toch geniet de Malinese spits ook van de klasse die Real Madrid en Barcelona uitstralen. Messi bijvoorbeeld maakt diepe indruk op Kanouté, die zelf 89 keer scoorde in 209 duels in Spanje. “Hij is niet menselijk, hij komt van een andere planeet”, zegt Kanouté. “Ik heb een paar keer tegen hem gespeeld en hij is echt niet normaal. Zoals je Barcelona hebt en dan de rest van de wereld, zo heb je ook Messi en de rest van Barcelona. Wat hij doet en kan, kan echt alleen hij. Hij is buitengewoon goed”, aldus Kanouté.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door mick026)

Tja... Als je het zo bekijkt is een competitie met de alleen de allerbeste teams geen slecht idee.

29 mei 2012 om 16:39

Een soort van Champions League, prachtig idee.
Wellicht de inkomstenverdeling binnen de Liga een keer aanpakken.

29 mei 2012 om 16:39

Uhmm, de Champions League?

29 mei 2012 om 16:44

Champions league maar dan in competitievorm waar iedereen tegen elkaar speelt bedoelt hij.

29 mei 2012 om 16:52

Mogen ze ook wel met de Ek/wk kwalificatie doen, zoals ze in Zuid-amerika doen.
Als je dan 1grote poule hebt (of misschien 2 omdat Europa veel landen is) krijg je veel vaker topwedstrijden.

30 mei 2012 om 07:42

Dan heb je in Europa iets van 30 landen per poule of zoiets, zit daar nou niet echt op te wachten, dan kan je net zo goed kwalifcatie helemaal afschaffen.

29 mei 2012 om 17:22

Denk niet dat de topploegen niet zullen wachten op dit idee:
1. op financiel gebied, je moet elke week de kosten van het vliegen naar de land waar de wedstrijd gespeelt wordt betalen.

2. Ik denk niet dat de spelers er op zitten te wachten om 3uur in een vliegtuig te zitten heen en 3uur terug voor een wedstrijd, en dat dan 40x per jaar

3. Dit zou betekenen dat een speler een groot deel van zijn weekend kwijt is en dus minder contact met zijn gezin zou hebben

4. Hoe zou dat zitten met bijvoorbeeld degradatie, welke club krijgen het recht om te promoveren, uit welk land?

5. Je heb al de champions leegue waar wedstrijden tegen andere Europese competitie gespeeld kunnen worden, wat is dan de meerwaarde van de Europese competitie?

Het lijkt mij als toeschouwer een leuk idee, maar het zal denk ik helaas nooit gebeuren.

29 mei 2012 om 18:01

Kijk naar de grote sporten in Amerika. Daar kan het ook, met nog veel grotere afstanden..

Waauw, het klopt eigenlijk toch wel wat hij zegt.

On:
Zonder Messi is er geen Barca en Zonder Barca is er geen Messi :D

Goh! Iemand die Messi goed vindt. Wat een nieuws.

29 mei 2012 om 16:38

Goh! Iemand die Messi beu is en een compliment van een collega bagatelliseert. Wat een toegevoegde waarde.

29 mei 2012 om 16:41

Je hoeft het niet te lezen. Ik snap mensen als jou niet... Als je het dus geen nieuws vindt, waarom klik je dan op dit topic? En waarom ga je er zelfs op reageren?

Tja..

29 mei 2012 om 16:45

Het is gezien zijn moeite om te klikken, om te typen, om te enteren, om te reageren überhaupt al interessant genoeg om dit een nieuws item te noemen. Als het niet een Messi liefhebber is, moet het wel een Messi hater zijn die met wrok gevoelens zit en zich verzet tegen het talent dat Messi heeft die iedereen laat versteld staan, inclusief Tomassorocchi.

29 mei 2012 om 16:53

Hahaha, precies. Alleen daarom is het al nieuws .

29 mei 2012 om 17:03

Ik begon het te lezen omdat ik dacht dat die misschien nog wat interessants te melden had. Het gaat mij niet om Messi. Maar meer om de massa-hysterie er omheen. Het is totaal niet verrassend.

29 mei 2012 om 17:05

Wat had je nou weer gedacht dat hij zou gaan melden dan? Hij geeft aan dat Messi gewoon geniaal is. Ik vind dat leuk om te lezen. En kijk, als je het dus gaat lezen en je vindt het niks, dan hoef je niet te zeggen dat je het geen nieuws vindt. Want dat is het wel. Als jij dat niet zo vindt, dan klik je toch lekker weg.

Maar goed, laten we er maar geen groot probleem van maken.

29 mei 2012 om 17:09

Jij vind dat leuk. Ik vind het niet verrassend. A la.

29 mei 2012 om 17:38

Ik vind het wel verrassend dat jij uit alleen de kop kan halen dat Kanoute hier zijn mening geeft.
On: Tja de macht van Barca en Real is heel groot, maar dat zal niet lang meer duren. De eurocrisis gaat ook de voetbalwereld veranderen. Onder druk van het Europees parlement zal de Uefa maatregelen moeten nemen. In het artikel wordt trouwens gesuggereerd dat hij weet hoe lastig het is om in de Primera Division te voetballen. Hij heeft toch wel een aardig gemiddelde. 89 doelpunten in 209 wedstrijden is niet mis.

29 mei 2012 om 17:46

Daar heb je dan weer gelijk in. Is er toch nog iets verrassends aan dit verhaal ;

Gouden bal nummer 4 is in aantocht

29 mei 2012 om 16:38

sowieso

29 mei 2012 om 16:41

Van mij mogen ze hem wel aan Ronaldo geven , zijn we meteen van het gezeik af..

29 mei 2012 om 16:45

Als die naar Ronaldo gaat de gouden bal ga ik nooit meer voetbal kijken. Als er een seizoen is dat Messi echt de Gouden bal verdiende was het wel 2009 en natuurlijk de komende 2012. 73 goals en 30 assist (2010 verdiende sneijder het want hij schitterde bij inter en op het wK) (2011 mocht hij echt wel naar Xavi of Iniesta die lieten briljante dingen zien toen maar messi maakt de goals dus hij blijft de belangrijkste.)

29 mei 2012 om 17:07

Ik weet niet of je Nederlander bent of niet, maar gek genoeg vinden bijna uitsluitend enkel Nederlanders dat Sneijder hem had moeten krijgen. Hij was goed, maar bij lange niet over een lange tijd. Hij heeft misschien een half jaartje goed gespeeld?!

Mensen doen alsof Sneijder Inter de Treble heeft bezorgd. Nou Milito's aandeel was minstens even groot, dan wel niet groter. Wie heeft de doelpunten gemaakt in de Cl-finale en in de aanloop daarvan? Hij speelde ook een uitstekend seizoen en dat héél het seizoen. Overigens geldt dat ook voor Maicon, Cambiasso, Zanetti, Eto'o... en Sneijder was daar onderdeel van ja. Met Inter was het vooral een puike teamprestatie onder leiding van Mou en wat geluk en de samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat ze de treble wonnen. Niet de genialiteit van Sneijder.

29 mei 2012 om 17:10

Inderdaad dat jaar verdiende Xavi of Iniesta hem. Een speler als Sneijder maakt nooit kans op een gouden bal. Hij is wereldtop, maar geen legendarische speler zoals messi, ronaldo, zidane, cr7,...

29 mei 2012 om 17:21

Welk geluk? Ze hadden met pech en toch nog de champions leauge winnen. Dat was pas een puike prestatie, en jij durft dat aan geluk te wijten?

29 mei 2012 om 17:26

... Vanwege je ondoorgrondelijke haat voor Barcelona en alles wat er op rijmt, ga ik niet met typetjes als jouw in discussie. Dus geef me gewoon een duimpje omlaag en laten we verder gaan met de orde van de dag

29 mei 2012 om 17:52

Ik ben inderdaad geen fan van barcelona maar kan wel objectief blijven.(niet dat jij dat niet kan)

29 mei 2012 om 16:43

Haha Cr7 verdiend hem dit seizoen hij heeft het ook in belangrijke wedstrijden laten zien (eindelijk) maarja

29 mei 2012 om 16:54

Hij scoorde de beslissende tegen Barca na wat individuele foutjes en uit een counter. Voor de rest was het gewoon de Ronaldo zoals altijd tegen Barca. Tegen Bayern heb ik hem 2x niet gezien op een penalty na. En tegen Athletico kreeg hij het ook op zijn heupen en vliegen 2 ballen er weergaloos in.

Voor de rest is Messi met afstand de meest waardevolle speler van het seizoen gebleken. Hij scoorde de meeste doelpunten en gaf de meeste assists ter wereld. Hij deed dus het werk van Ozil en Ronaldo beter en dat in zijn eentje.. Terwijl hij héél het seizoen Barcelona op sleeptouw heeft moeten nemen omdat Sanchez vaak geblesseerd was en Villa, Pedro lagen er ook uit. Met Tello en Cuenca ga je niet beter voetballen als Messi zijnde.

In een team dat dit seizoen werd geteisterd door blessureleed, steeg Messi individueel boven zichzelf uit. Daarom denk ik dus echt dat hij nooit zoveel zou hebben gescoord als iedereen fit was geweest. Langs de andere kant , denk ik dat we La Liga hadden kunnen winnen als we iets meer geluk hadden met blessures en de wedstrijdleiding dit seizoen.

Op het einde van het seizoen was de vermoeidheid zichtbaar bij Messi. Hij zette weinig acties meer in, mistte wat kansen die hij er normaal blind inschiet. Heeft de pech gehad dat het doelkader hem 2 maal in de weg stond tegen Chelsea.

Of Messi hem nu wint of niet, ik heb er vrede mee...hij hoeft hem niet meer te winnen om voor mij aan te tonen dat hij met afstand de beste speler ter wereld is.

29 mei 2012 om 16:47

Dat zou verschrikkelijk onverdiend zijn. Wel mooie woorden van Kanouté.

29 mei 2012 om 17:03

Onderbouwing?

Totaal verdiend, als je kijkt naar zijn statistieken. 73 goals, ongeëvenaard

29 mei 2012 om 17:11

Omdat hij Beter speelde, superbelangrijk was voor real madrid en het liet zien in de topwedstrijden.

Ronaldo scoorde voorgaande jaren ook meer als Messi, maar toen vond iedereen dat Messi het liet zien in topwedstrijden en hij niet. Nu is het andersom en veranderen de criteria weer??

29 mei 2012 om 17:24

@ makalele-4

Messi was ook in de voorgaande jaren gewoon waardevoller hoor. Dat hij hem vorig jaar won , was niet omdat hij de prijzen won en Ronaldo niet. ( Deels). Maar hij was ook waardevoller voor Barcelona dna Ronaldo voor Real.

In de PD scoorde Ronaldo inderdaad meer, daar kreeg hij dan ook de Gouden schoen voor, toch? zonder meer terecht. Maar naast de PD zijn er nog andere toernooien, waaronder de moeilijkste, de CL. En daar liet Ronaldo het zoals gewoonlijk afweten en scoorde Messi weer aan de lopende band. Messi scoorde dus vorig jaar Evenveel doelpunten als Ronaldo, maar gaf meer assists en won de prijzen. Dan is de keuze snel gemaakt..

29 mei 2012 om 17:35

Prijzen? eentje, een kleintje. Een heel kleintje. Ronaldo heeft Madrid kampioen gemaakt.

29 mei 2012 om 17:35

Dit jaar vond ik Ronaldo gewoon waardevoller voor Real Madrid, hij scoorde 2.5keer tegen bayern(ozil moest de bal maar aanraken), terwijl messi DE penalty miste. Ook had Ronaldo meer gescoord als Messi totdat Barca geen kampioen meer kon spelen, toen gingen alle ballen gewoon naar messi. En dat heb ik nog niets gezegd over de vele penaltys die messi op het einde van eht seizoen Cadeau kreeg( dat kun je niet ontkennen toch?).

30 mei 2012 om 11:25

Ronaldo heeft meer penaltys gekregen dit seizoen als Messi in de PD.

Verder miste hij ook hij één van DE penaltys tegen Bayern en dat hij die bal aan Ozil gaf was een koud kunstje, nadat hij daarvoor juist een enorme kans had gemist.

Verder is ie inderdaad in de wedstrijd tegen Barca matchwinner geworden met een doelpunt, maar die had een pak em heet higuain ook gemaakt en verder zag je hem weer es de hele wedstrijd niet, evenals tegen Bayern.

Messi was tegen Chelsea ook niet zo goed als normaal, maar toch raakt ie helemaal uit zichzelf nog de paal op het einde via de vingertoppen van Cech en zet ie in de heenwedstrijd sanchez/fabregas nog in ongekende scoringspositie.

Tegen Real hetzelfde liedje. Met een geniale voetbeweging Xavi helemaal vrij voor de keeper. Dat ie dan vervolgens knullig mist, is niet Messis schuld.

Maar uiteindelijk zullen we het wel zien in januari, al is er natuurlijk ook nog een EK (voor Ronaldo) te voetballen en is er nog een half jaar competitie (wat ik overigens erg krom vindt, je kan beter de gouden bal in de zomer uitreiken).

Uiteindelijk zal Messi het gewoon weer worden.

Diepe respect als je zulke complimenten krijgt van een spits die jaren terug een gevreesd duo vormde met Fabiano.

Kanouté heeft helemaal gelijk, Sevilla had een tijdje geleden het koningsduo Kanouté en Luis Fabiano. De twee waren de schrik voor menig defensie in La Liga. Maar door de financiën zijn ze zeker afgehaakt bij Barça en Real Madrid. Jammer, want dan had je namelijk meer spanning in de competitie gehad. Real is dit jaar dan wel kampioen geworden, maar laten we wel eerlijk zijn, Barcelona blijft een klasse apart. Mooi gesproken, Kanouté!

29 mei 2012 om 16:50

Ook de allerbeste teams kunnen een seizoen minder draaien. Met de blessures van David Villa, Busquets, Puyol en Alexis, pijntjes gedurende het hele seizoen van Xavi, Iniesta, Piqué en Pedro, en simpelweg pech in de afronding zijn er veel redenen voor het mindere seizoen. De grootste vind ik het gebrek aan vechtersmentaliteit in kleinere uitwedstrijden, daar hebben we het kampioenschap laten liggen. Maar we hebben nog steeds een team van een aparte klasse, dat verdwijnt niet met vijf á zes slechte uitwedstrijden. We zijn nog steeds nummer één, en dat zullen we volgend seizoen opnieuw moeten bewijzen. Ik heb er vertrouwen in!

29 mei 2012 om 16:59

Je bent niet nog steeds nummer 1. Je bent nummer 2 in Spanje. En nummer 3 of 4 van Europa.
Zo is het en niet anders. Nieuw seizoen, nieuwe kansen maar dit seizoen was je niet de nummer 1.

29 mei 2012 om 17:04

Realsocio, doe niet zo kinderachtig. Je weet dondersgoed wat ik bedoel. Wij gingen jullie ook niet zitten jennen toen wij driemaal achter elkaar kampioen werden.

Kroef, er zijn inderdaad wel meer wedstrijden geweest waar Barcelona niet het voetbal liet zien wat ze zeer zeker in zich hebben. Maar zulke wedstrijden zaten er ook zeker tussen in de topperiode, alleen praten we daar nu niet meer over. Zulke wedstrijden zitten er elke keer tussen, dat gebeurd elk seizoen. Alleen was het afgelopen seizoen vaker zo, en nog eens beslissend in de titelrace.

Vind Ronaldo toch completer.

29 mei 2012 om 16:40

haha,
jij bent echt grappig!

29 mei 2012 om 16:43

Je begrijpt natuurlijk wel dat er een fleugje ironie in mijn reactie is te bespeuren betreft het voor de 100ste maal posten van een bericht over de kwaliteiten van Messi en Ronaldo.

29 mei 2012 om 16:45

completer is iets anders dan beter meneer barcamessi. Ronaldo is ook completer, maar zeker niet beter.

29 mei 2012 om 16:47

Het is gewoon zo duidelijk als je zijn hele spel (niet eens zorgvuldig) gaat analyseren. Zijn positionering, zijn dribbels, zijn inzicht, zijn loopacties, zijn balgevoel etc. Hij speelt elke wedstrijd een paar keer wel minimaal 2 spelers in 1 actie voorbij en dat vaak in een hele kleine ruimte. Er is momenteel niemand anders die dat doet...

Ik vind het zo'n loze discussie. Je kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat hij het in elke competitie ter wereld top zou doen maar het is een heel erg kansloos Nederlandse trekje om overal maar skeptisch over te doen (dat soort types denken dat het slim over komt of zo, niet dus!), ook al staan de bewijzen levensgroot voor je neus.

29 mei 2012 om 16:55

completer met?

29 mei 2012 om 16:41

Vind Wisgerhof completer

29 mei 2012 om 16:43

Ik denk toch dat hij het in aanvallend opzicht aflegt.

Diepe respect, maar een beetje overdreven. Zonder teamgenoten is Messi ook geen Messias. Zie Argentinie.

29 mei 2012 om 16:42

Lionel Messi bij Argentinië is inderdaad niet de Messi van Barça, maar slecht doet hij het ook niet. Samen met El Kun maakt hij het spel, bied kansen aan zijn medespelers en speelt nog steeds erg goed. Door mindere resultaten worden zijn prestaties een beetje weggewuift, wat ik erg jammer vind. Als er toch een coach is die van de Argentijnen een team weet te maken, dan worden ze zeker wereldkampioen.

29 mei 2012 om 17:05

Van Persie is bij het Nederlands elftal niet de Van Persie van Arsenal.
Ronaldo is bij Portugal niet de Ronaldo van Real Madrid.
Klose is bij Duitsland weer veel beter dan bij zijn club, Podolski in mindere mate ook.

Zo zijn er nog een scala aan voorbeelden van spelers die bij hun land/club veel beter spelen dan bij hun club/land.

Ligt er gewoon aan wie je medespelers zijn, de coach, de rest van de staff, etc, etc, etc.

On: Ben het wel met hem eens, Messi is voor mij de beste speler.

29 mei 2012 om 18:06

Dat zeg ik toch ook... Zonder team kan je niet zo excelleren.

Als ik het zo bekijk hebben er bij Barca echt veel legendarische spelers gespeeld die op hun hoogtepunt echt de allerbeste waren. Ronaldinho, pre-injury Ronaldo, Romario, Cruijff, Maradona en op dit moment natuurlijk Messi. Dus ik vind dat hij wel een beetje overdrijft Kanoute want zonder zijn verschrikkelijke goede teamgenoten zou Messi echt niet zoveel goals en assist kunnen maken/geven

29 mei 2012 om 16:49

en daarvoor nog Kubala en Rivaldo... ter aanvulling.. Meer niet volgens mij. uiteraard wel nog veel meer goede voetballers waaronder Laudrup en Stoichkov ...

Maar Real heeft er natuurlijk ook een hele hoop mooie gehad

29 mei 2012 om 16:54

Laudrup, Stoichkov, Guardiola, en zo kan je wel even doorgaan. Natuurlijk hadden we ook Figo, maar die verrader stapte over naar Real Madrid. We hebben inderdaad veel grote spelers in ons shirt mogen zien spelen. Ik helaas niet live, althans Ronaldo, Romario, Cruijff, Maradona, Guardiola, Laudrup en Stoichkov niet. Ronaldinho en King Leo dan weer wel, en daar ben ik erg trots op!

29 mei 2012 om 17:06

Rexach, Schuster en Xavi mag je hier ook wel aan toevoegen van mij.

29 mei 2012 om 17:14

Zo kan je inderdaad nog lang doorgaan. Andrés Iniesta, Zubizarreta, ga zo maar door. De lijst is lang.

29 mei 2012 om 20:22

Jullie vergeten Puyol , moest ik wel ff zeggen

29 mei 2012 om 16:54

Uiteraard zijn daar medespelers voor nodig die technisch en intelligent genoeg zijn om zo'n verdediging kapot te kunnen spelen. Een geniale pass van Xavi wordt alleen maar geniaal als de loopactie van de ontvangende speler dat ook is. Messi beheerst alle facetten van het spel en is zowel een allrounder als een specialist.
Heb jij een speler gezien sinds Cruijff de bal kwam opeisen op zijn eigen helft de aanval begon met tikken of dribbelen en zijn medespeler de mogelijkheid geeft om te scoren of zelf te scoren? Geef me maar 1 speler die dit kan? Een spelmaker en afmaker in 1..

29 mei 2012 om 16:57

Ik kan je zeker een naam geven: Ronaldinho. Jammer dat hij het niet langer kon laten zien, maar hij had het zeker in zich om zich bij de beste ooit te scharen. Ik durf hem nu zelfs al daarbij te zetten, zo goed was ie in die korte periode.

29 mei 2012 om 17:01

Een afmaker als Messi is hij nooit geweest, zelfs koppend klopt Messi Ronaldinho, als teamspeler is Messi vele malen verder.

29 mei 2012 om 17:01

Ik kan er echt veel meer noemen dan alleen Ronaldinho

- Fenomeno
- Di Stefano
- Maradona
- Pele
- Romario(in mindere mate)

29 mei 2012 om 17:12

Geen van de spelers die je noemt heeft alle facetten die ik boven opnoemde. Die scoorden ook 73 keer en gaven assists zoals Messi? Dat waren spelmakers en afmakers in 1? Ik denk dat Maradona de enige was die je met Messi kan vergelijken, de rest zijn (schaduw)spitsen.

29 mei 2012 om 17:17

Ronaldo en Romario een schaduwspits noemen? ik stop per direct mijn discussie met jou

29 mei 2012 om 17:23

Zie je ergens dat ik dat specifiek zeg? Een Pele speelde ook op 10 en idem dito Di Stefano. Dat je Romario en Ronaldo R9 überhaupt opnoemt als spelmakers spreekt boekdelen over je voetbalkennis. Beter stop je, trek die stekker eruit joh.

Messi maakt duidelijk het verschil. Zonder Messi is Barca duidelijk "slechter"

Jammer dat Sanches in z'n 1e jaar niet zo geweldig veel indruk maakt, niet veel goals in mijn optiek
Wat ik ook jammer vind is dat Pep en het bestuur niet naar Messi hebben geluisterd om Aguero te halen, Messi gaf duidelijk aan om met hem te willen spelen.
Ze zijn zeer goede vrienden en kunnen uitstekend met elkaar opschieten; Lijkt mij een win-win situatie, Aguero is ook op scorend vermogen 1 van de beste.

29 mei 2012 om 17:02

Sanchez heeft in alle wedstrijden die hij heeft gespeeld op de laatste 2 na, bewezen dat hij ten alle tijden in de basis hoort bij een club als Barca. Verder denk ik niet dat je wist dat Sanchez enorm véél last had van blessures. Geen langdurige blessures zoals Villa, Pedro, Afellay, Abi.. Maar net zoals Pique lag hij minstens om de 3 weken weer in de lappenmand. Hij heeft echt ontzettend veel blessures gehad dit seizoen.

Daarom ook dat Pep zo kwaad was en zei dat hij zijn hoofd wat vaker moest gebruiken omdat hij wedom geblesseerd was na een interland met Chili. Sanchez is namelijk een type Pedro, alleen met meer techniek en wendbaarder. Het zijn spelers die nooit op 90 kunnen spelen. Ze geven altijd 100 , lopen de boel af te jagen , gaan in elke duel,... Pep heeft tevergeefs geprobeerd dat er een beetje uit te slepen , maar dat gaat nooit lukken denk ik. Daarom denk ik ook dat Sanchez nog vaker last gaat hebben van blessures in de toekomst.

Volgens mij deed hij het niet onaardig tegen Real aangezien de verdediging zelden een antwoord had op zijn sluwe, snelle manier van spelen en het feit dat ze hem niet van de bal konden zetten.

Messi is de succesfactor van Barça en Barça is enorm afhankelijk van Messi, een beetje te.
Ik vraag me af wat er zou gebeuren als Messi een langdurige blessure kreeg, of Barça dan een succesvolle club zou zijn. Misschien moeten ze Muniain als backup halen ;

Daarom moesten Messi en de rest van Barca Ronaldo en de rest van Real een heel seizoen achtervolgen.
Daarom moesten Messi en de rest van Barca het onderspit delven tegen Drogba en de rest van Chelsea.

Wat zijn ze toch ongelofelijk goed.

29 mei 2012 om 17:05

Het steek he? Dat mensen Barca en Messi nog altijd de besten vinden, ondanks Ronaldo's en Madrids prestaties.

29 mei 2012 om 17:17

Het zijn ook uitsluitend ( op enkele uitzonderingen na) Madrista's die zichzelf de beste team ter wereld noemen. Dat wordt dan versterkt door Ronaldo die zichzelf een 10 geeft en beweert dat Real Barca's cyclus heeft doorbroken en dat ze nu de beste zijn

De rest plaatst Barca ( terecht) gewoon nog steeds op plek 1. Ook grappig dat Madrista's steeds beweren dat Real na Barca het beste team ter wereld is. Ze hebben weliswaar de beste selectie ter wereld, dat moge duidelijk zijn. Maar je ziet ze wel steeds falen tegen een tegenstander die kan voetballen.

Ze hebben bijna héél het seizoen reactievoetbal gespeeld. zelfs tegen de kleinere teams in de PD. Ajax domineerde zelfs 2 wedstrijden tegen Real Madrid, maar ze maken geen doelpunten en Real strafte dat ook heerlijk af.

29 mei 2012 om 17:21

Is het terecht? De mensen volgen gewoon de media en de media zegt dat Barcelona nog steeds de beste ploeg is, wat ze duidelijk niet zijn, Madrid werd kampioen, Chelsea won de Champions League en Barcelona teert op de resultaten van vorig jaar met de Wereldbeker.

Ik ga er vanuit dat Real volgend seizoen gewoon weer kampioen wordt, zeker nu Tito Vilanova het over heeft genomen, denk ik dat Barca een enorme terugval zal krijgen.

Zou dat niet steken denk je? Als iedereen zegt dat Madrid de beste ploeg is? Ronaldo de Gouden Bal wint en de Champions League? We zullen volgend seizoen wel zien wat het wordt, maar als Messi de Gouden Bal wint, is het een lachtertje.

29 mei 2012 om 17:45

@sociofan02

Waarom is het een lachertje als Messi de Gouden Bal zou winnen? Geef me 1 goede reden? toch niet omdat Ronaldo La Liga heeft gewonnen want dat zal wel je argument zijn toch?? Vertel me eens waarom Ronaldo een betere voetballer is dan Messi en waarin hij beter is want daar staat de Gouden Bal voor.

29 mei 2012 om 17:47

@sociofan2

Dat klinkt als alvast indekken. Ik acht Messi als de topfavoriet voor de Ballon d'or. Er wordt niet alleen naar de prijzen gekeken. Anders zou Ronaldo vorig jaar met maar 1 prijs, niet boven Xavi en Iniesta eindigen. Bovendien heeft Messi er dit seizoen 4 (kleine).

29 mei 2012 om 18:14

Waarom zou het een lachertje zijn als messi de goudenball wint? De prijs is er op gebasseerd of een voetballer het beste spel heeft laten zien of niet, en hoe belangrijk deze speler voor zijn team is. Daarom heeft messi de afgelopen drie jaren de ball gewonnen.

Als je kijkt naar het spel van beide spelers kun je niet anders concluderen dat messi de betere van de twee is. Eigenlijk op alle fronten verslaat messi ronaldo. Het samenspel, dribbles, eigen acties beginnen, assist en heeft zelfs meer vrije trappen in la liga gescoord en heeft tevens ook veel minder vrije trappen genomen.

Vaak word er ook gezegd dat ronaldo belangrijker was, en zelfs mourinho heeft gezegd dat messi zijn doelpunten niets waard zijn. Maar in feite is het juist andersom, ze hebben laten zien waar real zou staan in de liga zonder de doelpunten van ronaldo en het bleek dat ze gwn als 1ste zouden eindigen. Waar barcelona zonder messi op Plaats 6 zou zijn geëindigd. Mocht je mij niet geloven kan ik je de bron geven maarja het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat je het over je hoofd heb gezien want het stond een paar weken terug overal op het internet.

29 mei 2012 om 17:12

Zelfs als Real supporter moet je kunnen toegeven dat Barça de laatste drie jaar gewoon de beste ploeg in Europa was. Ze hebben ontzettend veel prijzen gepakt met voetbal dat theoretisch gezien nog niemand hen voorgedaan heeft. Maar het is en blijft voetbal, iedere ploeg kan verliezen, dat is het mooie aan sport.
Dan is er nog één vraag: kan Barca volhouden of nemen ploegen als Real, City of United terug een paar jaar het voortouw in Europa?

29 mei 2012 om 17:21

De laatste 3 jaar wel, maar dit seizoen duidelijk niet. Dan kan je wel met argumenten uit het verleden afkomen (kan ik trouwens ook) maar die zijn niet van tel. Het enige dat van tel is tot seizoen 2012-2013 start:
1. Real Madrid
2. Barcelona

Zo is het en niet anders.

29 mei 2012 om 17:40

Waarom heb ik het idee dat Real supporters zich onmiddellijk aangevallen voelen als je zegt dat Real niet de beste is?
Real en Barca steken er in Spanje met kop en schouders bovenuit. Waarschijnlijk zullen ze ook volgend jaar 1 en 2 zijn. Maar als je ziet wat Real in de CL heeft gedaan na hun laatste overwinning, dan is dat toch pover, niet?

29 mei 2012 om 19:09

Speelt het verleden dan me om te bepalen wie de beste ploeg is? Real is duidelijk de betere van Barcelona in seizoen 2011-2012. Dat kan volgend seizoen weer anders zijn. Als prestaties uit het verleden trouwens meetellen, dan vrees ik dat ook daar Barca het onderspit zal moeten delven...

29 mei 2012 om 19:17

Als je naar de volledige clubhistorie kijkt is Real Madrid de beste ploeg aller tijden in Europa. Real staat inderdaad hoger in het klassement. Maar als je dan kijkt naar onderlinge duels dit seizoen: 2x winst Barca, 1x gelijk en 1x winst Real... Zo kunnen discussies tussen barca en real voor eeuwig doorgaan

29 mei 2012 om 17:30

Je hebt het goed beargumenteerd. Maar overal is een een reden voor. Om maar inhoudelijk op je reactie in te gaan. OFF topic: De Titel van Real is mede doordat Barcelona op de belangrijke momenten het liet liggen een duurzame punten wist te verspillen. En daardoor Real een grote voorsprong kon maken op Barca daar kun je zelf niet omheen. De wedstrijd tegen chelsea is gewoon met veel Geluk en met veel Billenknijpen gewonnnen. De laatste 4 a 5 jaar waren voor Barça en Messi ze hebben gedomineerd als ploeg en hebben ons laten genieten van hun fantastische tikie taka voetbal. Ook al ben je voor Real supporter je moet daar gewoon ongeloofelijk veel respect voor hebben.

Gracias: Barça

Ik vind dat teamgenoot gedoe zo'n onzin, als je ziet hoevaak hij van rond de 16 zelf de actie opzet, tuurlijk xavi, iniesta, alves en pedro zijn belangrijk in de combo's maar het valt echt wel mee qua hoe mensen altijd doen alsof hij net bas dost is en alles intikt en zelf niks kan.br 73 goals en 29 assists, bovenaan de lijst bij elk en zet wereldrecords, snap niet dat mensen nog twijfelen of afkraken.

29 mei 2012 om 17:09

Ach, daar moet je je niet zoveel van aantrekken. Er zijn ook altijd mensen die Busquets overschat vinden. Valdés is ook overschat, hij krijgt weinig goals tegen door een goede verdediging. Maar nee, Piqué is ook overschat, een slechte verdediger. Puyol wordt te oud, Dani Alves kan niet verdedigen, en Adriano is niet Barçawaardig. Busquets is meer van het balletje-breed, Pedro en David Villa profiteren van Lionel Messi. Die is dan weer te afhankelijk van Xavi en Iniesta. Dan moet Pep dus eigenlijk een goede coach zijn, maar nee, die is ook overschat. Gewoon geen aandacht aan besteden, die mensen hebben geen verstand van voetbal.

@soulportz
helemaal met je eens messi zou de schoenen van ronaldo nog niet mogen poetsen.

Hij heeft gelijk, eindelijk iemand die niet begint met zonder Messi is Barcelona niks want dat is onzin Barcelona strijd gewoon goed als team en spelen goed samen.

Messi is de allebeste voetballer ter wereld maar ik ben wel benieuwd of hij zijn
talent ook kan showen buiten La Liga en Barça. PS: (ik zeg niet dat hij dit niet kan)
om eventueel een discussie te verkomen.

Wat een gezeik ja weer. Van deze voetballer Messi moet je gewoon genieten en dat hij een Gouden Bal moet winnen volgens sommigen is geen feit zelfde geld voor Ronaldo is ook geen feit. Denk wel dat wanneer Argentinie een plak haalt op de Olympische Spelen je niet meer om Messi heen kan en de Gouden Bal krijgt. Zou Ronaldo goed presteren met Portugal dan krijgt hij hem. Kan me niet voorstellen dat Messi de Gouden Bal krijgt alleen om de statistieken, want hij heeft het dit seizoen in de big games laten afweten, maar we hebben nog even en komt niet met prut aan van Spaanse Supercup en Europese supercup dat zijn maar 1 of 2 wedstrijden. Zo'n Cl en kampioenschap vind ik veel zwaarder wegen.

Geef zo''n Gouden Bal maar aan Ozil of van Persie zijn we voor 1 jaartje even van deze discussie af en by the way ik vind Messi een veel betere voetballer als Ronaldo, maar dat wil niet zeggen dat ik het vind dat Messi het heeft laten afweten en dat is niet erg, alleen iedereen zat te zeiken vorig seizoen dat Ronaldo makkelijk topscoorder werd omdat er niks meer op het spel stond en terecht, maar dit keer is het toch andersom en Ronaldo heeft dat winnende doelpunt gemaakt en tuurlijk is dat een goede pass van Ozil, maar hij weet gewoon wanneer hij de diepte in moet lopen en afmaken. Er heerst altijd veel negativiteit omtrent Ronaldo. Dat is wel zonde misschien dat je zonder Ronaldo meer voetballende vermogen heb bij Madrid, maar zo weinig scorend vermogen ik denk serieus dat Real geen kans maakt op de titel zonder een Ronaldo.

Messi is een geweldenaar. Wat hij kan kan niemand. En ook al hebben Xavi en Iniesta nog zoveel klasse, zonder Messi was het toch een stuk minder! Maar dat geld ook andersom! Messi was ook nooit zo geweldig zonder de passes van xavi en Iniesta!

Wat een fantastische discussie hier. Nooit eerder zo'n vergelijkbare discussie gelezen...

Wie is er eigenlijk beter? Messi of Ronaldo?

29 mei 2012 om 17:52

Ronaldo kan je niet vergelijken met messi, de enige die qua niveau in de buurt komt is iniesta die 2 spelers hebben de beste techniek en tactisch inzicht, ronaldo is een compleet andere speler.

Ik wordt een beetje moe altijd als je weer iemand hebt die roept dat Messi niet van deze aarde is en dat Barca de beste ploeg ter wereld is. Ja het klopt Barca en Messi zijn geweldig en ze behoren tot de wereldtop, maar ze staan zeker niet alleen aan de top. Als je naar club resultaten kijkt dan heeft Barca gewoon slecht gepresteerd. Kansloos verloren in de competitie van Real en ze hebben niet eens de Cl-finale gehaald. Nu hoor ik mensen als zeggen dat de halve finales CL ook een prestatie is, dat klopt, maar als ze zo goed zijn als mensen beweren dan moeten ze ook elke keer prijzen pakken en dat doen ze niet. Wat ik hier mee wil zeggen is dat het natuurlijk geweldig is hoe Messi en Barca spelen, maar mensen moeten niet gaan zeggen dat ze de beste zijn en dat ze van een andere planeer komen, want de resultaten van dit seizoen bewijzen maar weer eens dat Barca ook kan verliezen en dat Messi ook een bal kan missen.

29 mei 2012 om 17:48

jij kan toch niet ontkennen dat het een wonder is dat ze uitgeschakeld zijn in de CL, als je die 2 wedstrijden hebt gezien .... in de competitie hebben ze teleurgesteld en onnodige punten laten liggen dat moet ik je nagegeven maar in de CL heb ik genoten van ze !

29 mei 2012 om 17:59

Ja je kan het een wonder noemen, maar als je Chelsea ook tegen Bayern ziet, dan is het gewoon een kwaliteit van Chelsea. Zo verdedigend spelen is niet mooi om aan te zien, maar het levert wel resultaat op en dat is bewezen. Geluk dwing je ook af, maar het klopt Barca was wel de bovenliggende ploeg, maar ik noem het geen wonder.

29 mei 2012 om 18:11

Klopt de kwaliteit van cech om 3x de wedstrijd van zn leven te spelen, en van de spitsen om uit 4 kansen 4 goals te maken

Naar mijn mening toch wel de allerbeste ooit, vooral omdat het tempo van het voetbal zo veel omhoog is gegaag en de zwakkere teams vaak tactisch sterk zijn is de prestatie des te knapper, 73 goals is onvoorstelbaar, messi staat op eenzame hoogte. ronaldo is een geweldige speler maar messi is zoveel beter!

Zijn prestaties dit jaar zijn gewoon van zo'n enorm niveau dat hij hem als individu zeker moet winnen. 73 goals maken en daarmee de eerste voetballer zijn die zoveel scoort in 1 seizoen. 14x scoren in een Champions League seizoen wat ook nog nooit iemand heeft gedaan. 50x scoren in La Liga wat ook nog nooit iemand heeft gedaan. 30 assist afgeleveren wat dit seizoen nog niemand is gelukt. Daarnaast 5x scoren in 1 Champions League wedstrijd? moet ik nog doorgaan of zegt dit niet genoeg over de voetballende kwaliteiten? Hij was ongelukkig in de halve finale van de CL. Zoals Seedorf al zei: Het is Chelsea zijn moment om de CL te gaan winnen en dat is ook uitgekomen. Het geluk wat die hebben gehad met een potje goed verdedigen kan tot iets moois leiden.

Messi stond net als vorig seizoen op eenzame hoogte ten opzichten van de andere spelers. C.ronaldo heeft een uitstekend seizoen gedraaid met hele goede individuele cijfers maar ook gekoppeld aan La Liga dit seizoen. Alleen er is meer voor nodig dan prijzen het gaat om hoe iemand speelt en hoe hij wedstrijden naar zich toe trekt. Ronaldo is een doelpuntenmachine. Messi is de compleetste voetballer van de wereld.

Dat Messi de betere is lijkt me geen discussie waard, dat ziet iedereen die een beetje verstand van voetbal heeft.. Ronaldo is voetballend 5 klasses minder dan Messi, veel minder inzicht. Puur als individu zal Ronaldo hem misschien aftroeven maar zodra ze op een echt voetbalveld staan moet Ronaldo gewoon accepteren dat de kleine Argentijn beter is dan hij.

Ik word alleen wel een beetje moe van dat "andere planeet" gejank, het word echt oud..

Messi verdiend de Ballon d'or. De criteria voor Ballon d'or worden steeds zichtbaarder naar mijn mening. Er wordt puur naar het individuele aspect gekeken (veldspel + statistieken). Als dat gelijkwaardig is, dan kijkt men pas naar de teamprestaties. Dat verklaart waarom CR boven Xavi en Iniesta eindigde vorig jaar, maar achter Messi. En dat verklaart ook waarom 2 jaar geleden Messi won en niet een Sneijder/xavi/iniesta.

Individueel:

Messi: 73 goals (meeste goals La Liga en CL ooit in 1 seizoen) + 29 assists (assistleider van Europa)

Ronaldo: 60 goals (geen topscorertitels) + 14/15 (??) assists.

Teamprestatie:

Messi: 4 (kleine) prijzen
Ronaldo: 1 hoofdprijs

Ik vind 89 goals in 209 duels eigenlijk ook wel klasse, als je kijkt naar het team. Dat is meer dan 2/3, prachtige cijfers! Alleen goden als Messi kunnen zowat 1 op 1 lopen.. Maar 89 op 209 verdient respect!

29 mei 2012 om 18:58

Het is dan ook echt een geweldige spits, als scoorde hij niet. Hij was echt het type spits waaraan de verdediging heel wat te doen had. Naast L. Fabiano niet zo gek lang geleden , was het echt een plaag voor elke Pd-team.

Ik mis toch wel de spanning van vroeger in de Pd. Toen had je nog teams als Sevilla die serieus mee deden om het kampioenschap. Tegenwoordig gaat het nog maar om twee teams en de rest vecht om een plaats daarachter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla116
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Y. En-NesyriAanvaller52
Y. BounouKeeper40
Rafa MirAanvaller41
O. IdrissiAanvaller30
Iván RomeroAanvaller10
M. AcuñaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.

44 jaar
6 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren