Maher treedt in voetsporen Robben, Sneijder en Afellay

Dinsdag, 8 mei 2012 om 17:29Erik van Dam

Adam Maher is uitgeroepen tot Talent van het Jaar in het seizoen 2011/12. Sinds het seizoen 1983/84 kiest een panel met experts ieder jaar het grootste talent op de Nederlandse velden en Maher mag zich nu de winnaar van deze editie noemen. De achttienjarige AZ-middenvelder werkte zich uit het niets op tot basisspeler en speelde mee in alle wedstrijden van zijn club in de Eredivisie. Bovendien kreeg hij veel speeltijd in de Europa League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Adam Maher is de logische winnaar van de verkiezing


Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door godenzoon__)

Terecht, hij is pas 18 jaar en speelt alsof hij al jaren in de Eredivisie speelt. Een groot talent.

8 mei 2012 om 22:46

inderdaad, het lijkt of hij al jaren meedraait bij AZ 1.
Ben trots dat de AZ jeugdopleiding zo groot talent naar voren heeft geschoven.
hij speelt al op ze 11e bij Az.
ik hoop dat hij volgend jaar gewoon weer in het shirt van AZ speelt. want hoe goed hij al is, hij mag zeker nog een jaar of 2 jaar bij AZ rijpen voor als er echt een grote club komt.
Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen met AZ, zijn ze weer lekker fris en kan ik weer genieten van Maher.
Dit jaar weer Europees voetbal in één keer gehaald na al die zware wedstrijden in de Europa League enzo, gewoon een top seizoen !!

Wel terecht. Heeft ongeloofelijk goed gepresteerd. Maar nog steeds kan ik met trots zeggen dat Clasie hem kapot heeft gespeeld.

8 mei 2012 om 17:41

@brutal - kapot gespeeld is ook overdreven zeg. en wat dacht je van Maher's prestaties in EL - als 18 jarige he? kijk maar terug naar Valencia, Anderlecht, Udinese - en vooral in de eerste helft van het seizoen toen Maher stond als no. 10 - Maher is echt een revelatie. En kijk terug op de wedstrijd - Az-feyenoord - Maher was de uitblinker samen met Elm!!!

8 mei 2012 om 17:46

Adlin. Ik geef toch ook aan dat t terecht is? En dat hij goed heeft gepresteerd? En idd. Op nummer 10 speelde hij inderdaad fantastisch. Maar dat ligt ook maar aan de positie. Daar kon hij zich onderscheiden. Op de positie waar hij nu staat, is dat veel minder. Verder is hij tegen Feyenoord niet aan te pas gekomen in de Kuip. En dat is zeker de verdienste van Clasie. En in de Afas stadion begon die pas te lopen na de rode kaart. Maar vooralsnog. Een terechte uitverkiezing.

8 mei 2012 om 17:53

@brutal begon pas te lopen na de rode kaart? wat heeft dat te maken met de prestatie van Maher? Maher blonk de hele wedstrijd Az-feyenoord samen met Elm, dat kon je niet zeggen over Clasie. Dus, waarom je moet zo nodig die opmerking over Clasie, terwijl dit is over Maher, pfff!!! Maher verdient de prijs - die heeft hij verdiend gezien zijn constante prestatie - in de eredivisie, EL en beker!!! Messi had ook mindere acties tegen Chelsea, maar hij blijft nog steeds de beste speler van de wereld.

8 mei 2012 om 19:06

@aldin. Heb je soms moeite met begrijpend lezen ofzo? Zie je nou nergens dat ik zeg dat t terecht is? Ik begin de zin ermee. En az en mager had in de afas stadion tot de rode kaart niets te vertellen hoor.

8 mei 2012 om 19:19

Tot de rode kaart niets te vertellen? Het stond gelijk en AZ was degene die kwam. Daarna was het alleen maar AZ en Feyenoord deed niets anders als de gehele wedstrijd counteren. Ga a.u.b. die wedstrijd eens terugkijken anders.

Wat betreft in De Kuip kwamen Clasie en Maher elkaar maar een paar keer tegen. Clasie stond vooral op Martens die inderdaad niets in te brengen had. Het is dus overdrijven met de hoofdletter O wat iedereen doet met betrekking tot de clash Clasie-maher. Maar ze hadden 1 shot dat Clasie de bal afpakte van Maher omdat deze hem slecht aannam. De andere 2 shots waren ze echter vergeten denk ik want daarin speelde Maher 1 keer de bal breed en schoffelde Clasie hem onderuit (kreeg maar geel) en het andere moment speelde Maher Clasie uit door een 1-2 aan te gaan en schoot later die aanval zelf op doel. Het probleem van Maher lag hem niet eens zozeer in zijn eigen spel maar meer in het spel van de rest. In zijn huidige positie is hij namelijk een verbindingsspeler en als de rest dus ondermaat presteert heb je ook veel minder aan hem. Hij was dus vooral aan het herstellen wat de rest verklootte.

8 mei 2012 om 20:00

@brutal Wat, misschien heb je moiete met het feit dat Maher het trofee krijgt, dombo. Dit is over Maher en meteen ga je zeiken over dat ene actie waar Clasie de bal van Maher afpakte. En dat was het. Alleen een keer en meteen heel Feyenoorders gaan het dak schreeuwen over hun "ster"clasie". En dat bewijst alleen hoe groot een voetballer Maher is - al die jaloezie van andere fans, bah!! En ga niet zeggen over de rode kaart gedoe. AZ heeft gewoon Feyenoord overklast en terecht gewonnen in Afas stadion.

9 mei 2012 om 00:27

@adlin. Jij beticht iemand van dom zijn terwijl jij niet kan lezen. Ik zeg de hele tijd al dat het terecht is. In elke post heb ik dat vermeld. Ik denk dat dom eerder bij jou van toepassing is. Sterker nog. Je bent gewoon heel dom. En ik had het niet over een actie van Clasie. Ik had het over heel het wedstrijd. En Az heeft zwaar niet terecht gewonnen. Maar dat kan natuurlijk aan je eerdergenoemde intelligentieniveau liggen. Oost indisch 'blind'zullen we maar zeggen.

9 mei 2012 om 09:20

@brutal je bent de ''oost indisch blind''. Ik heb het over je overdreven opmerking dat ''clasie heeft Maher kapot gespeeld''. Voor de duidelijkheid, het was een balverlies van Maher. Over de hele wedstrijd, was Maher een van de betere. Je kan het gewoon niet laten dat Maher heeft de prijs verdiend gewonnen. klaar. Waarom moet je meteen de opmerking toevoegen? Dus, ik ga maar ook vermelden: Maher blonk uit bij Az-feyenoord; Clasie was nergens.
Adam heeft 55 wedstrijden gespeeld en stond altijd in de basis. '' Hij is één van de meest constante voetballers geweest dit jaar''(cruijff).

8 mei 2012 om 18:08

Met alle respect voor Clasie maar jullie doen net of jullie de nieuwe Xavi in huis hebben gehaald. Clasie dit Clasie dat. Hij speelt een fantastisch seizoen. Ik denk alleen dat Eriksen en Maher het internationaal beter gaan doen dan Clasie. Het is een te lichtgewicht. Dan kan je wel zeggen bij Barca ook maar dat zijn uitzonderingen. Bij welke topclub zie je nu gozertjes als Clasie staan behalve Barca.

8 mei 2012 om 18:15

En er is weer een Ajacied die vind dat Eriksen beter is als Clasie, word er doodziek van.
Je doet net alsof Eriksen geen lichtgewicht is. Bovendien oogt Clasie sterker als Eriksen.

Maar ja, iemand die waarschijnlijk alleen naar Feyenoord kijkt op Studio Sport en dan toch kritiek heeft op de spelers neem ik niet serieus.

8 mei 2012 om 18:18

Clasie speelde een uitmuntend seizoen, stond er in het positie spel en deed zijn taken. Of hij nog kan groeien weet ik niet, daar heb ik hem te weinig voor zien spelen. Volgens mij ontbreekt de jongen het een beetje aan techniek.

Dat het een lichtgewicht is hoeft niet belangrijk te zijn, het hangt onder andere van de positie af waar je speelt. Bij bijna elk goed team speelt er een kleintje op 10, op die positie is het vaak juist een voordeel. Beweeglijkheid is enorm belangrijk op die positie en daar is vaak sprake van bij kleinere voetballers.

Trouwens lang niet alleen bij Barca spelen kleine ventjss hoor (kleine ventjes kunnen trouwens ook bere sterk zijn, zie Nasri, Aguero), Fabregas (arsenal), Ozil, Gotze, Rooney en Eriksen om maar wat te noemen.

8 mei 2012 om 18:23

Je kan niet heel goed uitspraken in een context plaatsen zie ik. Is niet erg maar geef jij maar eens waarom Clasie in het buitenland wel gaat slagen en Eriksen niet/?

8 mei 2012 om 18:40

Eriksen heeft fantastische techniek, Clasie, zover ik hem gezien heb, niet.

8 mei 2012 om 18:41

Ik vind ze alle 3 nog wat 'iel' het zijn geen koelkasten maar wel fantastische spelers. Maar Eriksen is toch wel verder dan Clasie en Maher speelt langer meer prijzen en grootte internationale wedstrijden gespeeld.

Ik ben neutraal PSV fan :P

8 mei 2012 om 18:52

Luissimo, ben jij nog steeds dronken van de huldiging? Eriksen en Maher niet beter dan Clasie. Hou toch op man, Clasie is een leuke voetballer voor Feyenoord maar zal nooit voor een Europese topclub gaan spelen

8 mei 2012 om 19:00

Clasie vergelijken met Maher / Eriksen slaat toch al helemaal nergens op.
Wat ze gemeen met elkaar hebben is dat ze middenvelder zijn en nog jong.
Maar Maher en Eriksen spelen op de 10, als spel verdeler. Spelers die de oplossing eerder voetballend oplossen. Een Eriksen / Maher zul je nauwelijks zien mee verdedigen, ze lopen met hun man mee maar een man uitschakkelen zul je ze niet zo snel zien doen. Een nummer 10 zoekt de aanvallers en bedient ze.
Clasie is een controleur, een speler met doel de bal weg uit de verdediging te krijgen. Een speler die meeverdedigt, de spits / 10 opvangt en de aanval mee helpt op te zetten. Clasie is een speler die zijn tegenstander moet uitschakkelen.

Om nou te zeggen wie later de meeste kans heeft om bij een Europeese topclub gaat spelen, kan ik niet zeggen.. maar dat kan niemand.. dat is puur gokken.

8 mei 2012 om 19:06

Clasie kan nog geen eens een hele wedstrijd spelen. Natuurlijk is hij een groot talent en ja, het wordt later een grote voetballer, maar Eriksen is echt een klasse beter. Overigens spelen ze beiden op een totaal andere plek op het middenveld, dus vergelijken is al moeilijk zat. En van Maher is het gewoon razend knap dat hij nu al zo ver is. Ben benieuwd naar volgende seizoen!

8 mei 2012 om 19:16

Eriksen speelt erg wisselvallig, maar je ziet in elke wedstrijd het talent dat hij heeft. Het spat eraf, bij gewoon een aanname zie je de techniek en uitmuntende balbelhandeling.

Bij Clasie zie ik dat minder.. Ik kijk sporadisch Feyenoord, maar de speler die dan juist opvalt is El Ahmadi qua goed spel en niet Clasie..
Ik vind Clasie dan ook overschat en ik verwacht in de toekomst in de toekomst ook niet veel van hem.. In tegenstelling tot Eriksen en Maher..

Clasie is eenzelfde speler als Anita en ik schat Anita eerlijk hoger in.

8 mei 2012 om 19:22

Inderdaad. Het gaat om maher, niet om een feyenoorder die niet eens fatsoenlijk kan spellen.

8 mei 2012 om 18:47

Hahaha Brutal, Clasie mag de veters van Maher nog niet strikken. Maher gaat een wereldtopper worden, Clasie een middenmoter.

8 mei 2012 om 18:59

Onder welke steen heb jij de afgelopen 2 seizoenen gezetten?
Eriksen / Clasie zijn de mannen van afgelopen seizoen en Vertonghen was allang bekend dat die kan voetballen.

Mahar moet het volgend jaar maar eens laten zien in zijn (altijd lastige) 2e seizoen. Als iedereen hem kent.

8 mei 2012 om 19:01

Clasie heeft het toch ook pas 1 seizoen laten zien, een seizoen bij Excelsoir kun je niet echt serieus meetellen.

8 mei 2012 om 20:37

Moet ik jou serieus nemen? Clasie speelt 30 wedstrijdjes, Maher 55, wie is Clasie? Op de leeftijd van Maher speelde hij niet eens bij Excelsior, nu loopt ie ook nog achter Maher wat betreft ervaring, Eriksen is de enige echte concurrent van Maher wat betreft talent, Clasie is een middenmoter zoals die Ajacied al goed zegt

Helemaal terecht natuurlijk. Deze jongen heeft een geweldig jaar gehad en heeft laten zien wat voor talent hij heeft. Hopelijk gaat hij zo door, want dan hebben we weer een mooie speler voor het Nederlands elftal!

8 mei 2012 om 18:34

Als je naar zijn voorgangers kijkt, komt het vast wel goed met hem. Zijn voorgangers hebben allemaal een mooie carrière (gehad) en spelen bij grote clubs in grote competities. Overigens vind ik dat de Nederlandse competitie heel veel goede talenten heeft (clasie, de Vrij, Gouweleeuw, Narsingh, John, van Rhijn, Dost) maar met zijn jonge leeftijd en zijn goede seizoen is hij gewoon de terechte winnaar!

8 mei 2012 om 19:01

Idd allemaal mooie carrières - alleen bij Bruggink had er waarschijnlijk meer ingezetten

Terecht, hopelijk blijft hij zich zo door ontwikkelen.

Fantastische speler die in de laatste weken wel wat vermoeid oogde. Maar goed, verdiend, dat is zeker!

Lijkt me zeker verdiend. Is nog erg jong en speelde gewoon al een belangerijke rol bij AZ! Of hij net zo goed wordt als in de titel genoemden zou zomaar kunnen.

was denk ik een spannende strijd tussen wat andere voetballers, maar dit is zeker geen onterechte winnaar (ook niet als er bv Classie had gestaan), nu doorontwikkelen en leven voor je sport en dan komt alles goed.

8 mei 2012 om 17:55

Clasie is al bijna 21, een stuk ouder dan Eriksen bijvoorbeeld die een jaar geleden won.

Als Clasie nu nog mee mag doen, zou Eriksen zelfs volgend seizoen nog talent van het jaar kunnen worden.

Clasie zou misschien wel revelatie van het jaar genoemd kunnen worden.

8 mei 2012 om 18:16

werd bruggink niet op zn 25e ofzo nog als talent vh jaar gekozen??

8 mei 2012 om 18:42

Nee 22 jaar.

8 mei 2012 om 18:45

Correct me if I'm wrong, maar v/d Wiel was toch 22 toen hij de prijs won?

Tja, het is altijd een discussie. Vanaf wanneer ben je geen talent meer. De een zal zeggen vanaf 21, de ander 24 om maar wat te noemen.

8 mei 2012 om 19:02

Van der Wiel is nu 23 en hij won hem in 2010 dus toen was hij 21,

8 mei 2012 om 20:08

Clasie was net 20 toen hij mee mocht doen met Feyenoord, vind ik nog steeds een talent volgende maand word hij pas 21, v/d Wiel was 22 toen hij hem won......

Verder boeit het mij ook helemaal niet, deze uitslag vind ik terecht maar ook als een Clasie hem dus had gewonnen, Eriksen vind ik echt minder dit jaar.
Ik denk echt dat als je de lijst met spelers ziet dat Clasie gewoon met een klein verschil tweede is geworden.

Ik ben verder benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en hoop dat hij eerst nog een paar jaar in Nederland blijft, goeie voetballer.

Ik vind deze keuze zeer terecht. Nog zo jong en dan al zo'n uitstraling en volwassen voetbal. Deze jongen gaat nog ver komen. Als 2de talent van het jaar denk Jordy Clasie om precies dezelfde redenen.

Volkomen terecht, pas 18 jaar en wekelijks belangrijk geweest voor AZ. Hopelijk is hij verstandig, en blijft hij nog jaren bij AZ, alvorens de stap naar het buitenland te maken. Zou ook mooi zijn als hij voor Nederland zou kiezen, dan hebben we de creatieveling voor op het middenveld als vervanger van Wes of Raf alvast ''binnen''.

de terechte winnaar, hij heeft zich dit seizoen enorm ontwikkeld en word hiermee beloond

Meer dan verdiend, op zo´n leeftijd al spelen alsof je al 10 jaar in het profvoetbal meedraait, fantastisch. Ook is hij zeker niet bang.

yesssss!!!! dat wist ik van te voren al dat het Maher wordt. Daarom kijk ik iedere dag op Telesport of er nieuws staat over het Talent van het Jaar. Leuk voor Adam; net als mijn andere fav, Kjh, is hij ook de grootste talent van het jaar geworden. Gefeliciteerd, Adam!!!

Ik hoop dat Adam, voor NL zal kiezen ipv Marokko.
Is toch wel 1 van de grootste talenten van de wereld.
Maar Clasie speelde hem toch wel weg

Van Marwijk moet deze jongen toch aan het groote werk laten ruiken en Narsingh of John 1x laten afvallen.
Voor mij part John, want die is al weken uit vorm!

8 mei 2012 om 17:36

tuurlijk is het een hele grote talent maar niet 1 van de grootste ter wereld
wel ben ik het met je eens dat hij voor nederland moet kiezen

8 mei 2012 om 17:38

Van de wereld is ook wel een raar begrip want er zijn nou eenmaal veel talenten.
Iedereen is vandaag de dag een talent als je jong bent en een paar wedstrijden goed speelt!

Maher heeft dit jaar anders +/- 50 wedstrijden laten zien goed te zijn!

34 competitie (bijna allemaal gespeeld?)
4-6 wedstrijden voorronde EL, 6 groepswedstrijden + 6 playoffs
4/5/6 Knvb wedstrijden

8 mei 2012 om 17:38

Jawel 1 van de grootste talenten van de wereld.

Hij is nog 18 hé.
En nu al het grootst talent van Nl!

Eriksen is wel 1 van de grootste talenten van de wereld.
En Maher niet?
Maher heeft toch echt wel die prijs gewonnen.

Dus dan verdient hij het om in het rijtje van Eriksen te zitten.
Daar kan je gewoon niet om draaien.

Gewoon 1 van de grootste talenten van de wereld!

8 mei 2012 om 17:39

ja maar eriksen laat het nu al een paar jaar zien en maher komt pas aankloppen ,
wel ben ik ermee eens dat hij op dit moment het grootste talent van nederland is!

8 mei 2012 om 17:42

Ervaring maakt niks uit.
Het gaat om talent.

Toen eriksen pas kwam, was het toen toch ook 1 van de Grootste ( Talenten )
he van de wereld.

Het gaat om talent niet om ervaring.

8 mei 2012 om 17:44

Maher is ook een jaarte jonger als Eriksen en Ajax heeft meer oog voor haar jeugd dan AZ.

8 mei 2012 om 17:48


@amazigh101

Waar slaat dit zinnetje op?

Ajax heeft meer oog voor haar jeugd dan Az.

We hebben het hier over Maher!
Niet over welke jeugdopleiding beter is. -,-''

8 mei 2012 om 17:50

jou reactie heeft serieus niks te maken met onze discussie he?
we hadden het over of maher tot 1 van de grootste talenten ter wereld hoord waar ik vind dat hij dat (nog) niet is

8 mei 2012 om 17:51

Daar heb ik het ook niet over...men doet hier alsof Eriksen veel beter is en dat hij meer ervaring heeft. En ik bedoel daarmee dat Ajax haar jeugd sneller laat debuteren in tegenstelling tot AZ. Niks met beter te maken.

8 mei 2012 om 17:54

Nou... Ik denk het niet, kijk naar Neymar, Messi (drie jaar geleden), Götze, Eriksen, Ganso, Lucas etc. Toch vind ik hem wel, samen met Eriksen, het beste talent van NL.

8 mei 2012 om 17:56

Wat wel klopt is dat Eriksen bij zijn debuut meer sprankelen.

Eriksen heeft ook meer show of hoe je dat noemt, in zijn spel.
Hij heeft ook een beter schot dan Maher.
Maar Maher is slimmer voor het goal.

8 mei 2012 om 17:59

ja eindelijk iemand die hem snapt , kijk tuurlijk is maher een groot talent maar hij behoort op dit moment zeker niet tot de categorie 'wereldtalent' maar zo als ik al heb gezegd kan hij dit wel worden als hij dit vasthoudt

8 mei 2012 om 19:27

Ff kappen nou met Clasie. Gaat over maher. Maher is veel getalenteerder dan Clasie. Maar blijf vooral dirkkuijt nr.2 erbij betrekken.

8 mei 2012 om 20:14

wat doe jij nou gefrustreerd man, hoeveel mensen hebben het hier niet over eriksen??? mag dat wel van jouw??

En Dirk Kuyt2??? waar slaat dat nou weer op? triest, heel triest

100 procent terecht hoe hij zich in de basis speelde bij az dat was gewoon prachtig om te zien, tja en als je zo een vorm het hele seizoen kan vasthouden ben je gewoon de verdiende winaar,.
proficiat maher het is je gegunt!!

Volkomen terecht en verwacht deze keuze!
In zijn eerste seizoen duwde hij AZ eerder naar een hoog niveau dan dat hij moest aanklampen!

Clasie etc heeft ook een goed seizoen gedraaid, maar die heeft natuurlijk al een jaar eredivisie met excelsior meegedaan etc en eriksen al 2 jaar met ajax.

Adam ligt gelukkig nog lang vast tot 2015/2016

Maher is toch samen met Clasie de echte verassing voor mij dit seizoen. Dan komen er nog spelers als Van Dijk en Gouweleeuw die het ook bijzonder goed doen op jonge leeftijd. Maar deze 2 hebben mij enorm verbaasd! Maher, ga zo door! En hopelijk speel je binnekort in Oranje :D

Terecht!! Wat is dit een fantastische speler! Hij heeft werkelijk alles al op zijn 18e jaar!

Hij is snel, zéér technisch, goed in de kleine ruimte (goal heracles) sterk, of ten minste hij verliest weinig duels. heeft een dribble. Daarbij leeft hij totaal voor de sport, wat ook in de VI staat, hij gaat nooit later als half elf naar bed! dat is toch héérlijk zo'n mannetje!! groeibriljantje en ik durf te zeggen dat hij mee naar het ek moet! en dat hij over 2/3 jaar basis in oranje staat als 10/rechtshalf!

Zeker terecht!!
Duarte was ook goed geweest

8 mei 2012 om 17:43

Indeed, die jongen speelt al alsof die al een paar jaar in de basis staat!

Duarte is mij ook zeker positief opgevallen bij Heracles, die heeft zich zeker weten door ontwikkelt.

8 mei 2012 om 17:46

Duarte deed het een paar wedstrijden erg goed, maar Maher presteerde zowat heel het seizoen. Meer dan terrecht dat Maher deze prijs heeft gewonnen.

Heeft grote stappen gemaakt, en dat in zijn eerste jaar. Wat me opvalt, is dat hij zoveel wedstrijden heeft volgemaakt! En dan te bedenken dat hij 18 is.

Fluwelen techniek, goede conditie en snapt het spelletje. Hij zit natuurlijk nog in zijn groei, dus hopen dat hij volgend seizoen geen spierblessures etc krijgt. Zie je toch vaak bij jonge spelers die enorm veel wedstrijden spelen.

Ik denk dat als Maher zo doorgaat hij volgend jaar al afscheid gaat nemen van AZ en naar een topclub gaat in het buitenland. Zo jong maar kan enorm goed voetballen, Arsenal zal goed bij 'm passen.

8 mei 2012 om 17:48

nou ik denk het juist niet , ik denk juist dat het een verstandige jongen is en niet naar het buitenland gaat maar eerst een jaar of 4 in nederland om zich te ontwikkelen en dan de overstap naar een absolute topclub. we willen toch niet dat het een gevalletje castaignois wordt

8 mei 2012 om 18:20

De meeste spelers op dat lijstje zijn toch bij topclubs terecht gekomen. Hoop dat Maher daar inderdaad ook gaat komen! Ben met je eens dat Arsenal een mooie club voor hem is, maar stiekem hoop ik dat hij met zijn 18 jaar door groeit naar het niveau Barca!

Keurig lijstje om in te staan en een voorbode om het ver te schoppen:
Bommel-barca, Bayern, Milan, Bruggink-mallorca, Hannover, Van der Vaart-hsv, Real Madrid, Spurs, Van Persie-arsenal, Robben-chelsea, Real Madrid, Bayern, Sneijder-real Madrid, Inter, Kalou-chelsea, Huntelaar-real Madrid, Milan, Schalke, Affelay-barca, Elia-hsv, Juventes. De overige drie spelen nog in de Arena. Op Bruggink na hebben al deze jongens, in mindere mate Elia, het geschopt tot de wereldtop. Hoop dat Maher de volgende zal gaan zijn.

Terecht, hij is pas 18 jaar en speelt het hele seizoen non stop. Hij moet nog twee jaar in de eredivisie blijven en dan naa een topclub gaan in Spanje.

Het mooie is dat zijn naam 'maher' getalenteerd/begaafd betekent in het Arabisch. Hij doet zijn naam dus eer aan.

8 mei 2012 om 17:48

Ja klopt. Heb ik helemaal niet bij nagedacht. Grappig.

Leuk dat het trofee naar een speler van AZ deze keer gaat. Als je kijkt naar het lijstje, het meerendeel komt uit Ajax.

8 mei 2012 om 18:57

5 van de twaalf want Mickey speelde nog bij Heerenveen. Niet zo overdrijven.

8 mei 2012 om 19:09

En Huntelaar won de prijs ook na zijn laatste seizoen bij Heerenveen.

8 mei 2012 om 23:09

Huntelaar won de prijs in zijn laatste seizoen bij Heerenveen en Ajax. Dus, hij was al een Ajacied toen de prijs was uitgereikt.

8 mei 2012 om 19:46

ergens is dat logisch ajax is de grootste club van Nederland .

Terecht maar toch liever clasie gezien

8 mei 2012 om 18:24

Hier spreek je jezelf een beetje tegen terecht, maar toch ook weer niet...

Ik heb genoten van Maher bij AZ ik hoop dan ook zeker dat hij blijft volgend seizoen.

8 mei 2012 om 19:04

Iedereen doet bij Feyenoord of Clasie de nieuwe Messi ofzo is.
Heeft een goed seizoen gespeeld maar is niet inees een wereldster en dat zal hij ook nooit worden.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Maher en Eriksen die wel degelijk de potentie hebben.

Lijkt me vrij logisch, presteert erg constant voor zo'n jong menneke, knap!

Terechte uitverkiezing hoor. Prachtige speler.

Vind het van de andere kant wel vreemd. Talenten als Clasie (2e) en Eriksen (3e) staan op de voetballer van het jaar ranglijst aanzienlijk hoger. Dan zouden die jongens toch eigenlijk nog meer 'talent van het jaar' moeten zijn? Ze zijn immers in de 'volwassen lijst' ook hoger geëindigd.

8 mei 2012 om 19:07

dat komt omdat Maher is gekozen door een panel bestaande uit Bert van Marwijk, Ronald Koeman, Frank de Boer, Youri Mulder, Jan van Halst, Phillip Cocu, Willy Dullens, Ron Jans en Wim Jonk, dat onder leiding staat van Johan Cruijff. en niet door een of ander klassementje in een (ajax) krant.

8 mei 2012 om 21:52

Ah, dan is het me duidelijk. Dank voor de uitleg.

Lijkt me heel terrecht, bertje laat hem maar gouw een wedstrijdje spelen voordat hij ineens voor marokko uit wil komen, als je kijkt wie zijn voorgangers zijn en waar ze spelen ( met uitzondering van bruggink) dan kun je alleen maar zeggen dat dit een prijs met betekenis is.

Kan je deze prijs meerdere keren winnen?

Ps. Een terechte winnaar, vooral 1e seizoensherlft was hij fantastisch..

8 mei 2012 om 22:20

Nee, deze prijs kun je maar 1x winnen

Terecht, zit echt veel potentie in, jammer alleen dat hij in het begin van de competitie erg serieus en ingetogen was en dat dit aan het eind toch minder werd. Hij moet de discipline van Afellay hebben, dan gaat het wat worden in de toekomst.

@feyenoord01, gaat erom wie de meeste potentie heeft om een topper te worden, niet wie nu al beter is. Ikzelf schat ook in dat Maher eerder bij een topclub komt dan Clasie.
En over Eriksen, die had hem al gewonnen. Geen idee of je ook 2 keer kan winnen, maar als Eriksen hem weer zou winnen zou het net lijken of er geen andere talenten rondlopen in de eredivisie. Terechte keuze dus.

Op basis van de eerste seizoenshelft is deze prijs zeker verdiend, toen speelde die geweldig. 2e seizoenshelft, toen het wat minder met AZ ging, daalde hij ook met zijn niveau. Maar dit gaat er grote worden!

Zeer terecht, op zo'n jonge leeftijd toch al een heel constant seizoen gespeeld.

Ik wordt trouwens een beetje moe onderhand van al die feyenoorders die bij elk bericht Clasie er bij moeten halen.

Kom maar naar Ajax, we worden alleen maar sterker.

8 mei 2012 om 18:11

Veel slechter zal het niet worden idd.

8 mei 2012 om 18:52

Of gewoon een keertje niet! ;

8 mei 2012 om 19:07

Ben jet met je eens, Hij moet nog één stap zetten richting de echte top en dat is: eerst naar Ajax komen om van de grote heren als Overmars en bergkamp te leren en dan kan hij naar Barcelona en zal zich moeiteloos aanpassen omdat, Ajax en Barcelona het zelfde voetbal spelen en de zelfde filosofie hebben.

8 mei 2012 om 19:48

az speelt met dezelde filosofie als ajax er is echt geen verschil behalve dan is een kleinere club.

8 mei 2012 om 19:47

betaal dan maar lekker 20 miljoen dat vindt ik het goed.

Heel terecht. Zo jong en al meedoen bij AZ alsof je al jaren op dit niveau speelt. Met als uitblinkend moment natuurlijk dat fantastische doelpunt waarbij hij door het strafschop gebied slalomde alsof het niks is!

Zwaar terecht, de manier hoe hij zijn rol invult is als een bakker die iedere dag vers brood maakt, vind het ongelooflijk goed wat hij heeft laten zien dit seizoen.

Maher heeft bijna nooit balverlies, heeft een enorme dynamiek en handelt erg snel.
Hij voetbalt als een 28 jarige, als een ervaren iemand die jaren lang op niveau speelt.

Grote clubs azen al op hem, hopelijk zien we hem ergens bij Arsenal spelen, samen met Jack op er middenveld.

Zeer terechte winnaar, heel belangrijk voor AZ geweest en een geweldig seizoen gedraaid. Hij kan makkelijk mee met het goede positie- en samenspel van AZ, hij is zelfs een van de redenen waarom AZ zo speelt. Daarnaast is hij ook technisch begaafd en heeft hij een goed schot. Hopelijk blijft hij nog een paar jaar bij Az!!

Absoluut terecht. Mooi dat ie beloond wordt. Want het is niet alleen het talent dat hij heeft, hij werkt ook nog eens heel hard. Je ziet hem overal op het veld. En het schijnt dat ie echt leeft voor het voetbal.
Nu maar hopen dat hij niet naast z'n schoenen gaat lopen en een hele grote meneer gaat worden.

Gefeliciteerd, meer dan verdiend. Zoveel wedstrijden gespeeld en constant blijven vooral op de 10 blikten je uit.
Maar deze bekroning bewijst alleen maar dat niet alleen wij Azers het zien maar de rest ook.
Nu nog het Nederlands elftal halen en je hebt een droomstart meegemaakt.
Geniet er van

Iedereen is groot geworden in dat rijtje dus waarom hij niet

8 mei 2012 om 18:38

Eriksen, Sulejmani, Van Der Wiel? Groot geworden? Nee, Van Der Wiel heeft idd het meeste bereikt, maar Eriksen en Sulejmani zijn verre van groot geworden. Eriksen heeft het in zich, maar dan mag hij het opzich best een keer laten zien ;

8 mei 2012 om 22:44

De meesten hebben toch wel wat bereikt

Weinig discussie over mogelijk dacht ik zo. Maher heeft dit jaar laten zien wat voor een ongelooflijk talent het is. Vooral zijn motor vind ik nog steeds ongekend. Hij heeft een ongelooflijk loopvermogen en is overal. In de toekomst mag hij wat mij betreft zo naar Barca, past daar perfect thuis als je het mij vraagt. Geef hem een paar jaar om groter en sterker te worden en hij is klaar voor de stap daarheen.

Had natuurlijk Clasie moeten zijn, die beter is dan Maher en zeker beter dan Eriksen.

8 mei 2012 om 18:53

Los van het feit of hij wel beter is, wat ik durf te betwijfel, is hij wel bijna 3 jaar ouder.

8 mei 2012 om 18:57

Hou toch op met je Clasie, een werkertje voor Feyenoord. El Ahmadi is veel belangrijker voor Feyenoord. Maher en Eriksen zijn exceptionele talenten, dat is Clasie niet en zal hij ook nooit worden

9 mei 2012 om 09:53

Uit zo'n reactie blijkt gewoon dat je Clasie nooit hebt zien spelen. Anders zou je dit niet zeggen. Die gast dirigeert het middenveld, El Ahmadi is de verbindende schakel tussen aanval en verdediging, maar Clasie is een dirigent die het spel altijd op het juiste moment naar de andere kant verplaatst en nooit een verkeerde pass geeft. Daarnaast verovert hij verschrikkelijk veel ballen. Dat zie ik Eriksen en Maher niet doen. Daarnaast was Clasie in de 4 onderlinge duels tussen deze spelers de winnaar. Clasie had dus geheel terecht de winnaar moeten zijn.

8 mei 2012 om 19:01

verschil is maher heeft ook europees het goed gedaan en clasie heeft dat nog niet gedaan .

8 mei 2012 om 19:06

Ik begin zo moe te worden van al die Feyenoorders he.
Clasie heeft een goed seizoen gespeeld en meteen is hij het grootste talent op de Nederlandse velden.

Maher is 3 jaar jonger, en heeft al even veel laten zien als Clasie.

8 mei 2012 om 20:34

J040, hij heeft zelfs meer dan Clasie laten zien, weergaloze doelpunten bijvoorbeeld

Dit was al in december duidelijk wie het talent van het jaar moest worden. Adam Maher, zo jong en al zo belangrijk voor AZ. Jordy Clasie had het natuurlijk ook kunnen worden, maar die is 2 jaar ouder - daardoor vind ik de prestatie van Maher knapper, omdat die nog een stuk jonger is. Guidetti of Gouweleeuw hadden het ook kunnen worden, maar ik denk dat dit 100% terecht is dat Maher de prijs wint.

Gefeliciteerd Adam! Ben niet echt verrast dat hij t geworden is, om eerlijk te zijn.

ik vindt het geweldig Adam Maher het geworden is ook mooi om te lezen dat grootte Nederlandse trainers in eredivisie hebben gekozen voor Maher.

terechte winnaar. deze knul is nog maar 18 en speelt heel goed voetbal en lijkt heel ervaren. maar het engste is hij kan alleen nog maar beter worden, ik vraag me af hoe goed hij wel niet zal worden, het kan ook mis gaan maar adam is een verstandige knul die 3 jaar terug naar lyon of city kon gaan maar koos voor zijn ontwikkeling. ik gun het clasie ook heel erg want dat is ook een geweldenaar in woording, maakt een stormachtige ontwikkeling. buiten zijn kwaliteiten denk ik dat maher het vooral tedanken heeft aan zijn speeltijd in de eredivisie en europa plus zijn leeftijd

Adam Maher is een hele grote talent die dit seizoen zijn waarden heeft bewezen als groot talent en kan over paar jaar wel bij een grote club terecht komen, alleen denk ik dat hij nog één stap moet maken, en dat is van AZ naar Ajax komen waar hij nog beter zal worden en nog meer bij de grote ploegen in beeld blijft.

tjah... je hebt ook altijd nog Ola John, Derk Boerrigter, Clasie, Jetro Willems, John Guidetti, Luuk de Jong, Jeffrey Gouweleeuw, dus eigenlijk hebben we helemaal geen mickey mouse competitie, nee het is juist een hele grote springplank, want neem van mij aan dat ook Adam Maher het gaat maken in de top, en dat doen deze jongens die ik hier heb opgenoemd allemaal wel.

8 mei 2012 om 19:10

Boerrigter is 25 dus lijkt me niet echt dat hij voor talent van het jaar in aanmerking komt.

8 mei 2012 om 19:17

Dat Nederland veel goede talenten heeft wil niet zeggen dat het niveau van de competitie laag is.
Het zegt genoeg dat zulke spelers op jonge leeftijd graag naar het buitenland gaan omdat ze vinden dat ze zich in NL niet echt verder ontwikkelen.

Vroeger bleven zulke spelers nog veeel langer in eigen land, ook omdat ze met Nl´se clubs nog successen konden behalen in Europa. Die tijden zijn vervlogen.

Van de voorgaande winners zijn de volgende het minst uit de verf gekomen:

2000: Arnold Bruggink
2005: Salomon Kalou
2008: Miralem Sulejmani
2009: Eljero Elia
2010: Gregory van der Wiel

Eriksen moet het natuurlijk nog gaan waarmaken in een grote competitie dus dat is nog afwachten.
Van der Wiel..... tjah.... is nooit meer op zijn oude niveau gekomen. Maar hij is nog jong dus hopelijk zal ervaring in het buitenland hem goed doen.

8 mei 2012 om 19:12

Kalou speelt nu toch ook vrij regelmatig hoor, dus hij heeft het wel een stuk beter gedaan als die andere 4.
En ik denk dat Eriksen en van der Wiel nog wel een een Europese (sup) topper gaan in de toekomst.

8 mei 2012 om 19:28

Kalou speelt inderdaad de laatste tijd iets vaker maar het grote talent wat men in hem zag is er nooit uitgekomen.
Bij Chelsea is hij vrijwel altijd 2e keus geweest. Hij zal ook niet voor niets waarschijnlijk transfervrij vertrekken.

zeer terecht, speelt een erg sterkt seizoen en dat op z'n 18de! als die zo door gaat gaat hij het zeker maken in de europeese top

Adam is idd beter dan clasie (en dat zeg ik niet omdat ik voor ajax ben) als je op zon leeftijd al zo presteert in europa en binnenlandse toppers dan kom je er wel

Verdiend. Maher is een toptalent. De toekomst zal uitwijzen of hij echt een hele grote gaat worden, maar hij heeft bijna alles om het waar te maken. Lekker nog een paar jaar ontwikkelen en dan naar een grote competitie. Verder hopen dat hij voor NL kiest natuurlijk ;

De vergelijking Maher/clasie gaat ook niet echt op, Clasie moet het eerst maar eens laten zien op Europees niveau. Ik ben heel benieuwd hoe dat volgend seizoen gaat.

Een terechte winnaar , vanuit het niets stond hij daar aan het begin van het seizoen. Al snel werd hij basisspeler en vanaf dat moment is bijna iedereen overtuigd van zijn kwaliteiten. Hield zich niet alleen op nationaal niveau staande , maar ook internationaal kon hij in de Europa League zich redden.

Hebben ze dit gewoon besproken of waren er nog meer genomineerde? Zou trouwens ook niet echt weten wie anders dan Maher, misschien Clasie maar verder niemand denk ik....

terrecht dat hij deze prijs heeft ontvangen, goeie speler, al vond ik Ricardo van Rhijn ook wel geschikt, of is hij te oud voor voor deze prijs?

8 mei 2012 om 22:56

Van Rhijn is niet onmisbaar bij Ajax; Maher bij AZ wel. En Maher is een constante factor in AZ success op drie fronten heel dit seizoen.

Een mooie stimulans om verder te knokken richting de top. Een pareltje voor AZ waar hopelijk na nog 1 of 2 jaar een mooie zak geld voor gaat komen.

Zeer terecht dat hij heeft gewonnen. Niet alleen in de eredivisie alles gespeeld, maar ook nog eens in Europa. Ik vind het heel bijzonder dat hij op deze leeftijd al zo constant is. Hij werd bijvoorbeeld bijna nooit gewisseld omdat hij altijd 1 van de betere was bij AZ. En dat met dat super drukke programma dat AZ natuurlijk heeft gehad.

Geweldig talent! Ik hoop dat hij nog heel lang bij AZ zal spelen!

Snap die Feyenoorders met hun Clasie niet, op de leeftijd van Maher stond Clasie nog niet eens bij Excelsior te ballen

Ik zou zeggen ga zo door net als afellay klein en onbekend beginnen en dan onmisbaar voor het team, en als het kan over een paar jaar aanvoerder van az en dan een stap naar het buitenland

Meer dan terrecht, wat een schitterende techniek en het lijkt of hij al 3 jaar aanvoerder is van AZ. Zo makkelijk speelt deze jongen, kan een grote worden!

de toekomst zal uit wijzen of maher er komt , dat geld ook voor eriksen en clasie.
vroeger zei een maat van mij van der vaart is beter, dat was niet zo van persie had veel meer inzicht en kijk nu

ik denk alleen dat eriksen er lang nog niet is, vrij anoniem dit jaar

Maher is een groot talent maar vind Labyad beter. Die is ook nog maar 18 jaar en stond in de basis bij Psv. Je ziet aan alles dat die jonge veel in huis alleen jammer dat hij naar portugal vertrekt

Labyad was zeer zeker niet beter dan Maher, bovendien had Clasie een veel waardevollere rol afgelopen seizoen. Ik verwacht nog veel van Yannick Wildschut komende jaren.

Is wel een heel mooi lijstje t/m 2007 van heel veel internationaal geslaagde toppers. Daarna heb je met Elia, Sulemani, Eriksen en vd Wiel toch een aantal heel erg gestagneerde net niet spelers. De kwaliteit vd talenten daalt dus, of ze kiezen de verkeerde. Met Maher hebben ze weer een goeie, die leeft tenminste voor het voetbal itt die wannabees van Ajax.

Erg mooi dat Eriksen 'onzichtbaar is' 'stagneert' 'niet meer uitblinkt'. Ik kan me heeeel goed herinneren dat men hetzelfde zei over Sneijder. Eriksen is de Eredivisie ontgroeid, tijd voor een topclub in 't buitenland (al hoop ik als Nederlandse voetbalfan dat hij nog tig jaar blijft)

Een mooie prijs voor Maher, die dit seizoen doorgebroken is. Redelijk constant heeft gespeeld. Maher is een echte nr. 10 De eerste seizoenshelft op 10 gespeeld en na terugkeer van Martens en het vertrek van Wernbloom een verdedigende rol gekregen. Dat is niet echt zijn positie, hij heeft teveel creativiteit, teveel drang naar voren om die functie optimaal te benutten. Omdat Maher net als Martens teveel licht gewicht is in verdedigende rol, liep het daardoor af en toe mank in de organisatie. Beide spelers zijn creatief, hebben overzicht en spelen naar voren. Met een vertrek van Martens kan Maher volgend seizoen op 10 spelen en met een goede spits voor zich kan Maher nog veel effectiever worden.

er zijn veel betere spelers dan Maher hier in Nederland, talent heeft hij wel maar talent van het jaar dat denk ik niet

9 mei 2012 om 18:21

Dan mag jij graag opnoemen wie er beter zijn op 18 jarige leeftijd in Nederland? Maher is sinds jaren een extreem talent, waar wij nederlanders veel van gaan genieten. Hij zelfs een wereldtalent die hoogste gaat halen op clubniveau.

Als je dit lijstje ziet, heeft Maher een grote kans om een topspeler te worden, maar statistieken zeggen helaas niets. Maar als je als 18-jarig talent zoveel aandeel hebt in de prestaties van je team dan doe je het zeker goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Willem II18-7
12.AZ174
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. Martins IndiVerdediger130
Y. SugawaraVerdediger130
D. de WitMiddenvelder136
A. GuðmundssonMiddenvelder132
F. MidtsjøMiddenvelder130
T. ReijndersMiddenvelder132
Z. AboukhlalAanvaller132
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

356 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren