Go Ahead Eagles raakt Overmars in de zomer kwijt

Maandag, 19 maart 2012 om

Go Ahead Eagles moet op zoek naar een nieuw hoofd technische zaken. Marc Overmars, die de laatste seizoenen die functie bekleedde, heeft te kennen gegeven dat hij in de zomer niet doorgaat in die rol. De snelle buitenspeler van weleer heeft zeven jaar bij Go Ahead gewerkt als hoofd technische zaken en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging.

/

Overmars weet zelf nog niet wat hij hierna gaat doen, laat hij weten aan de Stentor. De oud-international stelt dat de teleurstellende resultaten van de Eagles hebben meegewogen in zijn beslissing, maar dat het niet van doorslaggevend belang is geweest. “Dat we dit jaar niet staan, waar we willen staan, versnelt zo’n proces wel wat. Want uiteraard voel ik me verantwoordelijk”, geeft Overmars aan.

De 38-jarige Overmars werd dit seizoen en vorig seizoen al eens gelinkt aan een functie bij Ajax, maar zei toen dat hij daar op dat moment geen behoefte aan had. De 38-jarige oud-aanvaller kwam aan het begin van zijn carrière een seizoen uit voor Go Ahead en besloot in het seizoen 2008/09, toen hij al vier jaar gestopt was met voetbal, nog een rentree te maken.


Poll

Ik hoop dat Marc Overmars een functie krijgt in de Eredivisie


Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door ga_eagles)

tsja, dit was te verwachten. toch maar naar Ajax?

Full-time bij Ajax aan de slag, nodige ervaring op doen en dan naar 2 jaar het algemeen directeurschap overnemen van de intrim directeur (ling).

19 maart 2012 om 17:15

Meneer zwendel-ling zou binnen twee maanden door de intensieve mediadruk al op straat staan. Zijn verleden heeft een te grote sluier en of het nou waar is of niet, zijn naam is verdoezeld. Nee, niet door ten Have, dit was daarvoor al.
Ik hoop dat Overmars samen met een andere jonge bestuursvaardige met een senior aan de slag gaat bij Ajax en het co-directeurschap op zich neemt.

19 maart 2012 om 17:25

Zelfs Ling zou een tijdelijke oplossing zijn als dat betekent dat hij over 2 jaar zijn functie overdraagt aan Overmars. Hoe waar/onwaar het verleden van Ling is geweest of wat dan ook is dan even daargelaten. Ling heeft duidelijk aantoonbaar laten zien dat hij een voetbalclub financiëel gezond kan maken. Slim kan handelen op een transfermarkt. Een club kan laten groeien en financieel slimme zaken kan doen.

Daarentegen is Overmars natuurlijk een droomkandidaat. Zou hem op mijn rug nog wel naar Amsterdam willen komen brengen.

Een directie met Overmars, van der Sar, Fontein, Duivenbode. Het zou ultieme wraak van Cruijf zijn.

Zou hij dan toch bij Ajax aan de slag gaan? Of is dat wishful thinking van mijn kant?

Jammer voor GaE dat hij vertrekt. Ik heb altijd het idee gehad dat hij daar echt goed werk heeft verricht voor zover ik er zicht op had.

19 maart 2012 om 15:32

Zou niet eens gek opkijken als hij bij Ajax aan de slag gaat. Ajax gaat de komende maanden veel functies opnieuw invullen en Overmars lijkt over de juiste kwaliteiten te beschikken. Niet alleen een oud spelers, maar ook een echte zakenman. Overmars heeft met de handel in vastgoed een enorm fortuin vergaard. Ben erg benieuwd, wat mij betreft is hij meer dan welkom.

19 maart 2012 om 15:36

Met de beperkte middelen die hem bij Go Ahead Eagles ter beschikking stonden, heeft hij volgens mij toch een aantal zeer talentvolle spelers naar de club gehaald. Ik heb er vertrouwen in dat hij bij Ajax belangrijk kan zijn. Bij Ajax zou hij beschikken over meer middelen en daarnaast kan hij ook nog eens allerlei mensen met voetbalverstand binnen de club raadplegen. Ik zeg niet dat die mensen er bij Go Ahead Eagles niet zijn, maar ik denk toch dat er bij Ajax een surplus aan kennis en ervaring op het gebied van voetbal beschikbaar is.

19 maart 2012 om 16:42

//daarnaast kan hij ook nog eens allerlei mensen met voetbalverstand binnen de club raadplegen\\

Het lijkt me dat er bij Ajax vooral mensen zijn die vooral hém zouden kunnen raadplegen vanwege zijn voetbalverstand. Hij heeft toch een bepaald niet lullige carrière achter de rug.

19 maart 2012 om 19:19

Daar moet ik je wel gelijk in geven ja. Overmars zou de persoon kunnen zijn waarop medewerkers kunnen terugvallen. Echter denk ik dat het ook wel een wisselwerking zal zijn. Frank de Boer, Bergkamp, Jonk etc. hebben zelf ook voldoende ervaring op het hoogste niveau, waardoor zij Overmars ook van nuttige informatie zouden kunnen voorzien. Ik denk overigens dat Overmars die input ook zeer zou waarderen.

Nu maar hopen dat Overmars zich full-time aan Ajax zal verbinden!

19 maart 2012 om 20:24

Het technische hart adviseert om spelers te kopen en te verkopen. Het is vervolgens aan het bestuur om dat goed te keuren of af te keuren en de verdere afhandeling er van.

Wanneer spelers als Bergkamp, Jonk, Boer, Boer, Stam, Overmars samen een speler hebben bekeken en besluiten om hem te halen moet het toch wel aardig in orde zitten.

19 maart 2012 om 17:18

Of het wishfull thinking van jou kant is weet ik niet. Maar ik doe er in ieder geval net zo hard aan mee. Wat hoop ik graag dat deze man Algemeen directeur word van Ajax. Dan zou je in één club volledig klaar zijn.

Hij heeft voetbalkennis door zijn geweldige carriere. Heeft een Ajax hart. Heeft zijn vergaarde voetbalvermogen prima geinvesteerd waardoor hij zijn fortuin stukken vergroot heeft. Bij GAE heeft hij bewezen goede spelers aan te kunnen trekken, logisch om te gaan met geld. En aangetoond een bedrijf te kunnen runnen.

Deze man samen met Theo van Duivenbode en Maarten Fontein.. Een droomtrio.

19 maart 2012 om 19:34

@de-lano,noem die goede spelers eens op dan
volgens mij was er 2 weken geleden toch opstand van de supporters omdat ze totaal niet tevreden zijn over de gang van zaken bij gae

19 maart 2012 om 20:21

De supporters van GAE wilden alles tegelijk. Iets wat jij als Feyenoord supporter toch wel zou moeten weten is dat financieel gezond worden in combinatie met successen bijna compleet onmogelijk is.

GAE zat diep in de schulden en Overmars heeft ze compleet financieel gezond gemaakt. In de tussentijd bleef de doelstelling: promoveren naar de eredivisie. Dat is totaal niet reëel als je aan het bezuinigen bent en geen spelers meer kunt kopen. Wanneer de doelstelling dan aangepast word zoals ze dat bij Feyenoord hadden gedaan. Rechterrijtje/eerste 7. Dan heeft Overmars in de laatste 4 jaar 3x de doelstelling behaald.

Financieel gezond maken + relatief goed presteren is een waardevole combinatie.

Dit betekend uiteraard dat hij naar Ajax gaat in de zomer... Duidelijk en terrecht!

Past precies in de visie van Cruijff (wat die ook moge zijn tegenwoordig haha)

Jammer voor Go Ahead Eagles, maar ik zou heel blij worden als hij bekend maakt full-time bij Ajax aan de slag te gaan! Overmars heeft een Ajax-verleden, is een man met voetbalkennis en heeft daarnaast veel verstand van andere zaken. Ajax moet er echt voor zorgen dat ze hem aan zich weten te binden!

Hoop in de rvc van ajax, en dat hij dan na een aantal jaar ad kan worden. Denk dat de overstap van een club uit de jupiler leauge naar ajax nog iets te groot is om in een keer te doen

Zou het toejuichen als Overmars in de RVC van Ajax komt. Een man die weet hoe een voetbalclub geleid moet worden en iemand die het ook gewoon financieel buiten het voetbal gemaakt heeft. Bovendien doordat hij dan specifieke trainingen blijft geven aan de buitenspelers blijft hij ook goed in contact met de vereniging Ajax. Het is geen jaknikker, maar hij lijkt wel te zitten op de lijn Cruiff te zitten. Bovendien kan hij ook nog redelijk scouten, wat wil je nog meer?

Die komt naar ons, hij traint ook al de jeugd 1 dag per week. Dit gaat de goede kant op. Van Duivenbode in de Rvc, hopen op een directie met Overmars, Fontein/van Halst

Als Cruijff zijn zin door zet met Tjeu La Ling dan heb je kans dat Overmars samen gaat werken en ter zijner tijd algemeen directeur zal worden.

19 maart 2012 om 16:47

Tjeu la ling is al aan de slag bij Agovv. 2 weken geleden op vrijdag zijn er gesprekken geweest met Agovv en Ling.

Denk dat Overmars dan een bestuursfunctie krijgt binnen Ajax of anders in de Rvc, zoveel geschikte, verstandige beschikbare pro Cruijff kandidaten zijn er niet

Zou me niks verbazen als hij nu wel naar ajax zou gaan. Zou het niet erg vinden.

Overmars wordt in de voetbalwereld zeer onderschat vind ik. Deze man heeft een goed beleid gevoerd bij de Eagles. Hoe die club in de Jupiler League zulke goede cijfers weet te behalen is voor mij een raadsel en staan in de beste categorie die de Knvb uitdeelt.

De beste man heeft ambities en wilt graag hogerop na al het goede werk die hij heeft verricht. Ik zou hem graag als trainer willen zien bijv. of technisch directeur bij een andere club. Hopelijk is dit niet de laatste keer dat je wat van hem hoort.

19 maart 2012 om 15:43

Spreek je jezelf nou niet tegen? Eerst zeg je dat je vind dat Overmars in de voetbalwereld overschat wordt. Vervolgens zeg je dat hij goed beleid heeft gevoerd bij GAE en uitstekende cijfers heeft weten te bewerkstelligen.

Als hij dat voor elkaar weet te krijgen, dan wordt hij toch juist niet overschat in de voetbalwereld?

19 maart 2012 om 15:44

Zeer onderschat bedoel je volgens mij, dat of je stukje is enorm vaag.

19 maart 2012 om 15:48

@ Ajaxadam020 en alex4all

Bedankt voor het corrigeren ik bedoelde gewoon onderschat.

Geweldige optie als directeur bij Ajax is hij zeg. Ik hoop dat er werk van wordt gemaakt.

1+1 = 2 zeggen ze meestal.
Dus de speculaties zullen nu wel gaan spelen. Zie hem zelf graag naar A'dam komen, rustig in zijn rol groeien. Ideale opvolger van de nog aan te wijzen (interim) AD.

Op naar Ajax hopelijk. Hopelijk kan hij in een jaar óf 2 à 3 het fulltime directeurschap overnemen. Lijkt me een erg goede kandidaat.

Nou, Ajax sla je slag.

Ik zie in Overmars een betere directeur dan Ling. Maar goed, weet iemand wanneer Cruijff daadwerkelijk aan de slag kan? Het duurt maar en het duurt maar, maar er is nog steeds niets duidelijk geworden omtrent allerlei zaken.

Ik denk dat hij iets bij ajax gaat doen. Bij gae kan hij niet veel meer bereiken en ajax is een nieuwe uitdaging en het is toch ook zijn club. Of hij moet de voetballerij gedag zeggen maar dat lijkt me niet waarschijnlijk.

Ik weet niet of Marc ook verantwoordelijk was voor het aantrekken van Joop Gall. Wat is dat toch een trainer zonder charisma. Ook hebben ze een spanjaard van de jeugd van barcelona aangetrokken. Het is leuk maar als GAE niet meedoet voor een plek in de playoffs dan kun je toch zeggen dat de spelers falen, de trainer faalt, maar je dan zelf ook gefaalt hebt dus ik weet niet of Overmars het zo goed gedaan heeft. Hij past alleen bij Ajax voor zen verleden.

Nou Marc, hou je pak maar aan en stap maar in de auto naar Amsterdam!

19 maart 2012 om 19:36

nou nee doe gae pak maar uit die willen wij niet bij ajax zien;

19 maart 2012 om 19:47

Bedoelde zn armani/boss pak;

Hij gaat en wil een functie binnen Ajax bekleden en ik zie dat ook gebeuren. Nuchteren en slimme vent. Hij is van harte welkom.

Het probleem van Cruijff is opgelost.

die man zal wel naar ajax gaan.
ik zie hem in ieder geval zeer graag komen en misschien is dit ook wel een klein teken dat er achter de schermen bij ajax een goed tempo is ingezet met het benoemen van de nieuwe mensen?
naja de wens is misschien de vader van de gedachte nu maar wie weet...

Ajax is de ideale nieuwe uitdaging, of heeft Marc liever nog een tussenstap. Hij kan zo ingewerkt worden bij Ajax door Slop, Van der Aat. Die hebben des tijds en nu nog de invullende functie samen bekleed. Bij Ajax zal hij de ideale man kunnen wezen, hij heeft een goed voetbal verstand en heeft een goed verstand van zakelijke zaken.

38 jaar nog maar, en dan al zo veel bereikt in een technische functie.. Hoe groot gaat hij worden zeg?

@koosie..

jij begrijpt precies hoe het zit..
en daarbij kom took nog dat die ons niet zou verlaten voor we staan waar we horen te staan.
eredivisie..pfff stuk verdiet
financiel klopt prima werk, sportief gezien in die 7 jaar 1 leuk seizoen gehad 2 seizoenen geleden toen de kans er was om te promoveren..
voor de rest totaal op sportief vlak er niks van gebakken..mark bedankt voor het gezond maken van de club, maar op sportief vlak heb je gewoon gefaalt..

19 maart 2012 om 16:18

Ik denk niet dat je het sportieve falen alleen op zijn conto kan toeschrijven. Als Overmars goede spelers aanlevert aan de trainer, maar de trainer kan geen goede speelwijze op de spelers overbrengen of de spelers kunnen de motivatie niet opbrengen, dan kan je dat Overmars toch moeilijk verwijten. Tenzij hij de trainer heeft aangesteld, dan zou je het hem wel deels kunnen verwijten.

Daarnaast ligt het er ook aan waar je de lat legt. Als jij vindt dat GAE elk seizoen in de jupiler league voor promotie moet spelen, dan is hij inderdaad mede verantwoordelijk voor het falen daarin. Maar je moet je natuurlijk ook afvragen of het wel realistisch is, om elk seizoen dat doel te hanteren.

Nou Ajax, daar zou ik maar gebruik van gaan maken. Ik denk ook dat het een uitstekende keuze is voor jullie.

Overmars wordt wel erg overschat hier. Hij is verantwoordelijk voor het technisch gedeelte en GAE is de laatste 7 jaar niet hoger geeindigd dan 5e. Dus zo goed is dat ook niet. Dat het financieel goed gaat ligt meer aan de voorzitter en zijn voorganger. Overmars is natuurlijk een fantastich uithangbord voor GAE en hopelijk blijf hij wel in andere functie actief binnen de club.

Kom maar naar A'dam. Zie alleen liever dat hij op het veld staat om de vleugelspelers onder handen te nemen. Jongens als Sulejmani, Ebecilio, Ozbiliz, Lukoki, De Sa, Boerrigter (hopelijk ook Narsingh volgend jaar) en Josefzoon kunnen best nog wat van 'm optsteken. Net zoals van Rhijn, Alderweireld etc aangeven de prive trainingen van bijvoorbeeld Jaap Stam als erg leerzaam te ervaren. Mooi dat er zo ontzettend veel ervaring aanwezig is op de toekomst.

Erg jammer voor Gae, Overmars is toch een grote naam en daardoor een mooi uithangbord voor de club. Van wat ik begreep staat GAE financieel er goed voor en ze hebben een leuke ploeg en een mooi stadion die vaak goed gevuld is. Ik weet niet in hoeverre Overmars aan bij heeft gedragen, maar het is erg jammer dat zo'n icoon bij een dergelijke club vertrekt. Ben wel benieuwd naar zijn volgende baan. Ajax zou een mooie stap zijn.

Was het niet zo dat Ajax nog geen namen naar buiten mag brengen? Zou goed kunnen dus, ik hoop dat hij komt.

Van Duijvenbode, Van der Sar, Fontein in de Rvc

Hij als AD. Zou fantastisch zijn!

19 maart 2012 om 16:37

Klinkt mij als muziek in de oren!

19 maart 2012 om 18:00

Dat lijkt mij ook wel wat inderdaad al zou er van mij ook wel iemand van buiten het voetbal nog bij mogen komen (mits deze persoon wel gewoon luistert naar de rest en dus vooral Johan). Het is altijd gunstig om mensen met verschillende achtergronden in zo'n toezichtsorgaan te hebben zolang ze maar niet in de meerderheid zijn zoals dat nu het geval was. Ik weet niet precies waar Van Duijvenbode en Fontein precies in uitblinken behalve dat ik weet dat ze het goed gedaan hebben in het bedrijfsleven. Het lijkt me in ieder geval wel handig om er iemand bij te hebben die op het financiële en 'rechterlijke' vlak ook van wanten weet maar aub kies deze dan wel goed uit. Ik moet er niet aan denken dat we nog een paar van die clowns binnen de club krijgen.

19 maart 2012 om 19:26

Fontein zit ook heel hoog in de boom bij de Uefa. Ook meegenomen

We houden de deur al vast je open! Hoop echt dat die helemaal naar Amsterdam terug komt en niet 1 dag in de week!

Misschien een idee om als trainer aan de slag te gaan bij Roda JC.

19 maart 2012 om 16:45

Over een paar jaar als hij een keer de benodigde papieren heeft gehaald?

Meer dan welkom in Amsterdam !!!!

Lijkt me niet meer dan logisch dat hij naar Ajax gaat.

ik denk dat marc een functie gaat bekleden in amsterdam.
hij moet het nu stil houden voordat er weer onrust is bij de club.

ik weet niet wat hij allemaal bij go ahead heeft gedaan maar hoor positieve verhalen over hem.
welcome to ajax !

Go Ahead Eagles raakt Overmars in de zomer kwijt

Zou me niets verbazen als hij naar Ajax komt.

Het is een voetbalkenner en Ajax kenner met kennis van het bedrijfsleven. De ideale algemeen directeur van Ajax!!

het begint me wel behoorlijk duidelijk te worden wat de eerste onwikkelingen moeten gaan worden adhv johan's plannen.
-algemeen directeur: Marc Overmars
-(interim) directeur: Theo v. Duivenbode

Wat betreft overmars zou een functie als AD fantastisch zijn. heeft een schat aan ervaring met ten eerste het leiden van een bedrijf. Marc heeft namelijk een enorm succesvol vastgoed bedrijf van af de grond opgebouwd en dat getuigd van enorm zakelijk en economisch inzicht. daarnaast heeft hij deze ervaring in praktijk gebracht bij een Voetbalorganisatie, dus ook daarin is hij ervaren. marc is een ras ajacied, kent de top van zowel het zakenwereldje als het voetbalwereldje en dat maakt hem in combinatie met zijn uitstraling en schat aan ervaring in dit alles imo DE idiale man voor deze functie.

Heb overigens ook begrepen dat zowel van duivenbode als edwin van de sar plaats zullen gaan nemen in de Rvc! zeer positief nieuws allemaal, want de jaren van de huichelaars en bobo's op de verkeerde posities moeten maar eens afgelopen zijn!

19 maart 2012 om 17:50

Ik zou zo blij worden als van der Sar ook komt! Hoop echt dat je gelijk hebt

Jammer volgens mij paste hij daar goed bij Go Ahead en deed hij het ook erg goed daar.
Vond het altijd wel sympatiek van hem dat hij met zijn naam zich nog zo kon inzetten voor Go Ahead wat toch echt een vaste eerste divisie klant is.
Maar volgens mij kunnen hem in Amsterdam vast nog wel een baantje aanbieden. Als dat al niet geregeld is,

Marc Overmars heeft amper zijn vertrek bij GAE aangekondigd of bijna iedereen heeft hem al een plekje bij Ajax toegedacht. Zou natuurlijk heel goed kunnen, maar uiteindelijk moet nog maar blijken of hij daar naar toe gaat.

19 maart 2012 om 18:05

Het is op zich een logische optelsom/aanname. Hij wordt al maandenlang aan Ajax gelinkt en als hij, als ras-ajacied, dan ineens besluit te stoppen bij Go Ahead Eagles dan lijkt het me logisch dat mensen aannemen dat hij naar Ajax vertrekt. Zoals Nijhuis het vandaag al over Boussabon zei, de wens is waarschijnlijk de vader van de gedachte? ;

19 maart 2012 om 18:14

Hoezo is hij een rasajacied? Leg me dat even uit als je wil.

19 maart 2012 om 18:57

Ras Ajacied/gae-man beter? Je begrijpt wat ik bedoel, niet?

19 maart 2012 om 19:39

Onder een rasvoetballer van elke willekeurige club (in dit Ajax en dus rasajacied) versta ik iemand die (bijna) de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen en en heel veel wedstrijden in het eerste team heeft gevoetbald bij dezelfde club. Vandaar dat ik vraag waarom Overmars een rasajacied is. Vraag me af wat jij onder rasajacied verstaat. Je hoort wel vaker dat er gesproken wordt over rasajacieden, terwijl een aantal maar heel kort voor Ajax heeft gespeeld. Verbaas me dan daar ook over.

19 maart 2012 om 19:47

Overmars speelde 5 jaar bij Ajax en behaalde met de club ontzettend veel successen. Hij heeft zijn liefde voor de club daarnaast nooit onder banken of stoelen gestoken dus voor mij is hij een ras-ajacied.

Verder is het ook een persoonlijk sentiment hoor. Ik ben door jongens als Marc en Dennis Bergkamp voetbal gaan kijken. In mijn ogen horen die gasten bij Ajax maar misschien is het niet helemaal realistisch.

19 maart 2012 om 23:42

Ik was ook benieuwd naar jouw mening. Daaruit voortvloeiend dat al snel oud spelers bij Ajax als rasajacieden benoemd worden. Mijn mening is dat je dat nog geen rasajacied maakt. Een rasajacied moet een belichaming zijn van de club Ajax en dat was Overmars niet. Dat is weggelegd voor o.a. Sjaak Swart en Cruijf. Ook Bergkamp die jij noemt valt voor mij daaronder. Meningen verschillen blijkbaar .

Kom naar ajax, kun je daar in het beleid gaan werken

Marc, kom alsjeblieft naar Ajax!
Ik hoop echt dat we het volgende seizoen kunnen beginnen met een organisatie die gewoon staat en die stabiel is en blijft. Rust achter de schermen, en dan ook betere resultaten op het veld!

Marc,welkom bij het grote Ajax. Een perfecte versterking voor Ajax.

Standbeeld voor Marc Overmars net niet af


Toen zeven jaar geleden Marc Overmars uitgenodigd werd een wedstrijd te bekijken bij zijn oude liefde Go Ahead Eagles, draalden de bestuurders urenlang om hem heen. “Ze dachten natuurlijk: die heeft centjes,” lachte hij in een interview. Uiteindelijk durfden ze het aan. Of Marc wilde investeren. Ja, dat wilde hij. Tijd en geld. Ervoor terug? Niets. Hij hoopte zijn vader blij te maken en al die andere Eagles-mensen, waaronder zichzelf. Kowet terug naar de eredivisie, dat was het einddoel. De droom.

In zeven jaar tijd werd de morsdode Adelaar (geen geld, geen punten) weer een club van het volk. Het begon te leven toen een nieuw team omhoog krabbelde, de armoede verdween. Moeiliker; Göbel, Parnela, Schoenmakers, Vosselman; Schotman, Gillissen, Oosthout; Loval, Ars en Ax, zie daar de eerste creatie van Overmars. Het team bezorgde PSV ernstige hoofdpijn in de beker en won met stoer spel twee periodetitels. Het viel op, uiteraard, de twee smaakmakers werden weggekocht (gillissen door Nac, Loval door Utrecht) en jonge, talentvolle spelers wilden weer massaal naar de Eagles. Daar kon je pas groeien!

Schoenmakers stopte, Oosthout raakte zwaar geblesseerd en trainer Mike Snoei kreeg er geen vat meer op. Onmiddellijk keerde Overmars het tij. Met de onbekende trainer Andries Ulderink selecteerde hij door, aan de hand van FC Twente. Een nieuw team kreeg zijn smoel: Pasveer; Droste, Parnela, Bus, Vosselman; Kieftenbeld, Arkivuo, Van Leeuwen; Gerritsen, Van der Biezen, Colak. Niemand verwachtte er wat van, maar plots zat Kowet op titelkoers en haalde het de halve finale van de beker. Zelfs een golf aan blessures deerde het prachtige team niet, mentaal zat het meer dan goed. Goochanejhad, Reimerink, Hollart, ze vulden met groot gemak de opengevallen gaten. Het wemelde van het talent, er heerste een topsportmentaliteit en hoera, daar was Paul Bosvelt er ook nog eens, als assistent!

De tol van het succes: GA Eagles werd leeggeroofd. De ziel verdween uit de kleedkamer. Net niet gepromoveerd moest Overmars wéér doorselecteren. Hij had kunnen zeggen: het is mooi geweest, vijf jaar lang heb ik belangeloos de kar getrokken. Hij gaf het niet op. Wilde pas afscheid nemen met een titel, met promotie. Maar het kostte hem steeds meer moeite jonge spelers te verleiden, bijna-transfers ketsten af op idiote eisen van zaakwaarnemers of rare trucs van andere clubs. Desondanks hield hij de moed erin, ook voor dit seizoen had hij een goed gevoel. De selectie zag er knap uit, voor Jupiler League-begrippen.

Maar nee. De gedroomde progressie kwam er niet in. Slechts elfde, dat is niet fijn als je vooraf van een titel droomt. De trainer die Veendam zo knap van punten voorzag, blijkt niet te matchen met de trots van Deventer, de patronen, automatismen, de mentale frisheid, alles blijft achterwege. Te veel spelers eisen niet het uiterste van zichzelf. De achterban ziet slechts de stand en mort: die Overmars kan het niet meer waarmaken wat hij belooft…kortzichtig? Nou en of. Maar iedere club is van de supporters. Zo gaat dat nu eenmaal.

Geduld raakt op. Zeven jaar is lang. Aan de ene kant bouwde hij al weer aan een nieuw, jong, gretig team. Aan de andere kant: twijfel. Ging het niet té langzaam? Werd het niet eens tijd voor anderen deze zware kar te trekken? Na de 1-3 tegen Willem II zag ik zijn gezicht. Hij zat kapot. Onrust. De beslissing was nabij.

Na zeven jaar verlaat hij zijn grote (club-)liefde. Geen titel op zak. Maar wel een reeks aan stunts in de beker, periodetitels, een bijna-promotie. Twee zelf opgebouwde teams die de harten van de Deventenaren veroverden. Bovenal: het lééft weer volop, Kowet is hot. De mensen zijn weer diep teleurgesteld met een elfde plek. Hoe paradoxaal ook, dat is fundamentele winst ten opzichte van zeven jaar terug. Wie weet was het derde mooie team al in de maak, dat weten we pas volgend jaar rond deze tijd. Het standbeeld dat Overmars aan het verdienen was, is nu net niet af. Mocht GA Eagles volgend jaar promoveren mogen de laatste stenen erbij….reken maar dat hij de komende maanden nog wat goeds achterlaat.

19 maart 2012 om 18:49

Mooi geschreven, goed stuk. En dat zegt een Zwollenaar....

Da's inderdaad een heel goed geschreven stuk! Zou zo als column ergens weggezet kunnen worden?

19 maart 2012 om 20:51

Dit stuk is ook een soort column, geschreven door Robert Heukels, en niet door degene die het bericht hier net plaatste. Stuk is ook te vinden op hun website http://www.piucalcio.nl/waarom-marc-overmars-weini...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Twente7634
4.Jong PSV6017
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VerhulstDoelman360
P. van MoorselMiddenvelder366
R. BaasVerdediger351
J. LelieveldVerdediger330
I. BakxMiddenvelder334
J. StansMiddenvelder330
R. van der VenneMiddenvelder3311
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

46 jaar
125 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Benjamin Nygren geniet veel belangstelling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren