De grootste ster uit de jeugdopleiding van Ajax is….

Dinsdag, 23 augustus 2011 om 11:04 door Nuck Chorris

Dag en nacht berichten de media over zijn huwelijk met zijn bloedmooie kersverse vrouw. Deze middenvelder komt uit de Ajax jeugdopleiding en is nu de ster van zijn team. Wat zeg ik? Van alle spelers in het nationale elftal krijgt hij de meeste aandacht. Vele mannen willen hem zijn en vele vrouwen aanbidden hem. Niet alleen supporters van zijn club lopen met hem weg, voetballiefhebbers vanuit het hele land zijn dol op hem. Mede daarom heeft hij 800.000 volgers op Twitter. Zijn gezicht is een terugkerend thema in het straatbeeld vanwege zijn vele sponsorcontracten. Ik heb het natuurlijk over Irfan Bachdim.

Vraag de gemiddelde Indonesiër naar een Nederlandse voetballer met Indonesisch bloed en superlatieven komen te kort om Giovanni van Bronckhorst te omschrijven. Zijn status is te vergelijken met die van Johan Cruijff in Nederland. Een popster, een sportheld, de reden waarom zoveel pasgeboren baby’s Gio heten. Maar Gio is inmiddels gestopt met voetballen. De jonge hond die zijn sterrenstatus met succes probeert over te nemen is Irfan Bachdim. De 22-jarige is de David Beckham van Indonesië. Nu heb ik redelijk wat wedstrijden van Bachdim en van Beckham gezien, qua voetballend vermogen mag Bachdim niet eens de schoenen poetsen van de schoenenpoetsers van Beckham.

Bachdim komt uit voor de lokale trots van Malang, Persema Malang. Je ziet aan alles dat hij het Indonesische niveau met gemak kan overstijgen maar net als bij elke andere jonge voetballer gaat dat met ups en downs. Soms is hij de beste man en soms valt hij helemaal niet op. Zoals gezegd begon Bachdim in de jeugdopleiding van Ajax. Potten breken bleek onmogelijk en hij verkaste na drie jaar naar de amateurs. Hier werd hij opgemerkt door scouts van de jeugdopleiding van FC Utrecht. Ook hier doorstond de middenvelder de schifting niet en hij koos voor Haarlem. Door het faillissement van de club kwam hij snel weer zonder contract te zitten. Na wat omzwervingen koos hij ervoor om naar het land van zijn vader te gaan. Indonesië. Zijn vader is overigens geen onbekende in het Indonesische voetbalcircuit, zelf acteerde hij jarenlang als voetbalprof in het land van de duizend eilanden. Irfan speelde ook niet onverdienstelijk, hij scoorde afgelopen seizoen 10 goals en hielp zijn ploeg aan de tweede plek in de Indonesia Premier League.

Ondertussen kwam Irfam Bachdim ook uit voor het Indonesisch elftal, een bonte verzameling van spelers die door ‘omstandigheden’ een Indonesisch paspoort hebben bemachtigd. De sterrenstatus van Bachdim kwam op volle gang tijdens het toernooi van de Zuidoost Aziatische landen. Hij scoorde twee goals en mede dankzij zijn goede looks werd hij het gezicht van het toernooi. Het journaal en de roddelmedia van juni en juli werden gedomineerd door twee huwelijken, die van Prins Albert van Monaco en die van Irfan Bachdim. Omdat het in Indonesië verplicht is om je religieuze voorkeur te registreren, wordt er streng gekeken naar huwelijken met gemengde religies. Dit is verboden in het Aziatische land. Zijn vrouw is een Chinees-Duits model en hierdoor besloot het jonge koppel om problemen te vermijden en in Duitsland te gaan trouwen. Hordes camera ploegen werden vanuit Indonesië ingevlogen om het huwelijk vast te leggen.

Het moge duidelijk zijn, Irfan was een nobody in Nederland maar is nu een absolute ster in Indonesië. Er zijn nu zelfs ploegen geïnteresseerd in de golden boy maar de vraagprijs van Persema is met vijf biljoen roepia te hoog voor de potentiële kapers. Mocht een club hem toch los weten te weken, dan krijgen ze meer dan alleen een goede voetballer. Ze krijgen de grootste ster van Indonesië.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 23 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 9500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door avantiole)

Slecht stuk. In het stuk laat je van alles aan bod komen wat niet relevant is voor het stuk. Ik had graag gelezen wat jij van deze voetballer vond! Waar ligt volgens jou zijn plafond? Welke competitie past het beste bij hem? Waar moet hij zeker niet heen gaan? Kortom, geen enkele eigen mening.

Dat zijn vragen waar de lezer een antwoord op wilt. Verder vind ik het stuk erg kort en had je sommige zaken wat meer mogen uitwerken. Vijf biljoen roepia zegt mij helemaal niks, de prijs in euro's was voor de lezer geen overbodige luxe geweest.

Grammaticaal zijn er ook nog wel wat verbeterpunten. ''de schoenen poetsen van de schoenenpoetsers van Beckham''?? Doordat je het overdrijft loopt de zin niet lekker. Had het gewoon bij ''de schoenen poetsen van Beckham'' gehouden en het liep vele malen beter!

23 augustus 2011 om 12:26

Ik zet mijn mening even onder die van expert4life.
Iederen mag kritisch zijn over elkaar, maar als ik jouw CE lees dan zijn het juist de punten waar jij nu kritiek op geeft wat bij jouw ook ontbreekt. Een betere CE begint bij jezelf zeg ik dan maar.

Vond het erg leuk om over een voetballer te lezen die ik totaal niet ken. Heb natuurlijk meteen zijn vriendin opgezocht en hij heeft het inderdaad goed voor elkaar.

Zie wel dat dit zijn eerste seizoen was dus je moet nog even kijken hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. Ben wel met expert4life eens dat je wat meer van je eigen mening erin kon verwerken maar voor een eerste CE erg goed en ga zo door!

23 augustus 2011 om 14:19

Tja Expert geeft graag zich zelf vijf sterren want zijn stukken zijn geweldig uch uch..

Over het artikel:
Ik vond het een leuk artikel over een speler die ik totaal niet kenden. Ook zeer prettig dat je het gewoon geschreven hebt zonder een mening. Een CE is in mijn ogen ook niet bedoelt om altijd maar een discussie te starten en met allem maal feitjes te moeten lezen waarom wel of waarom niet.

Dus Nuck wees je zelf en blijf een cv schrijven met artikelen die jij intresant vindt.

23 augustus 2011 om 14:28

''clubexperts zijn kenners van hun favoriete voetbalclub. Zij hebben een mening hierover en willen dit graag publiceren''

Gezien ik in dit stuk volledig de eigen mening miste kon ik er helaas niet meer van maken. Een eigen mening van een aantal regels is al voldoende, in dit stuk kon ik dat er totaal niet uithalen.

Als dan de inhoud van het stuk verder correct is (feitjes die al bekend zijn dus), kan ik me nog wel vinden in meerdere stukken. Als het grammaticaal en qua lengte in orde is, gaat die vlieger ook nog wel op.

In dit stuk zijn er echter te veel zaken niet in orde waardoor het voor mij onmogelijk is om hier meerdere sterren voor te geven.

Neemt niet weg dat het niveau in rap tempo omhoog kan gaan als hij mijn Ce's eens goed bestudeert.

23 augustus 2011 om 15:22

Er worden allang niet meer alleen stukken gepubliceerd over de mening van kenners en dat is terecht. De clubexpert is veel breder geworden, sowieso gaat het niet altijd meer alleen over clubs, maar soms ook over voetbal in het algemeen, over competities of over landenteams. Het is ook onzinnig om je mening te ventileren over iets waar men geen kennis van heeft. Daar heb ik in mijn laatste stuk over het nieuwe stadion van Lyon ook mee te maken gehad, een informerend stuk met zo nu en dan mijn mening erover tussendoor. Over Ajax of het nut van oefenwedstrijden (...) kan dat bijna niet, omdat de meeste lezers daar al bijna alles van weten. Je moet een stuk interessant én begrijpelijk voor de lezer houden, dus passend bij de kennis van de lezer en zoals ik al zei, hoort daarbij dat de lezer kennis moet hebben over iets voordat je hem zijn mening gaat opdringen. Dat kun je doen door hem zelf te informeren of doordat je ervanuit gaat dat de lezer de voorkennis al heeft. Ik ben het met je eens dat iets meer de mening ventileren mogelijk was geweest, het stuk is nu vrij kort.

@schrijver: Het is leuk een stuk over een onbekend onderwerp te lezen, maar je moet zoals anderen ook zeggen wel zorgen dat het begrijpelijk blijft. Vijf biljoen roepia klinkt indrukwekkend, maar zegt mij niks. Volgens de www.wisselkoersen.nl is het 405 miljard euro, dus misschien klopt het niet eens? De details vind ik wel leuk om te lezen, maar echt makkelijk lezen is het niet. Omdat het verhaal mij toch geboeid heeft, 3 sterren, maar er is ruimte voor verbetering.

23 augustus 2011 om 15:39

''neemt niet weg dat het niveau in rap tempo omhoog kan gaan als hij mijn Ce's eens goed bestudeert.''

Maar gelukkig ben je niet arrogant.

23 augustus 2011 om 16:13

''neemt niet weg dat het niveau in rap tempo omhoog kan gaan als hij mijn Ce's eens goed bestudeert. ''

Zo, mijn persoonlijke mening over deze opmerking heb ik net even doorgespoeld. Als misselijkmakende arrogantie ook een beoordeling zou krijgen, dan snap ik precies waarom jij altijd jezelf bevlekt met 5 sterren.

Misschien dat je dan even je ogen kan openen en wat leert van de originaliteit van Chuck Norris! En daarnaast zie ik wel een stukje mening terug, naast aan jezelf geef je dus ook aan andere Ce's een onterechte beoordeling.

On: @nuck Chorris
Hier en daar zitten wat grammaticale foutjes, die maakt iedereen weleens (ik net zo) maar dit leest wat lastiger. Verder vind ik het erg leuk om ook eens iets buiten het gangbare te lezen. Dit zorgt ook dat de Ce's niet saai. Kort gezegd vind ik je originaliteit 5 sterren waard, maar door wat grammaticale foutjes en dat het soms niet zo lekker wegleest ,maak ik er 4 van.

23 augustus 2011 om 17:09

Hier kan ik het niet anders dan mee eens zijn. De mening van deze persoon komt totaal niet terug in het stuk. Ook het onderwerp is super oninterressant. Je had dan beter aan het eind kunnen vertellen wie het was dan had het me misschien nog een beetje geboeid.

Kijk is naar de stukjes van Expert4life. Ik denk dat je heel veel van hem kunt opsteken. Vraag hem is om tips en weetjes. Hij wil je vast en zeker helpen want Expert4life is een hele goede voetbalkenner.

Gezien Expert4life zijn laatste stukje met 3 sterren is beoordeeld kan ik niet anders dan hier 1 ster voor geven. Met de tips van Expert kun je vooruitgang boeken. Ik kan niet wachten op je volgende CE.

23 augustus 2011 om 17:13

Expert4life geeft gelukkig wel altijd zijn eigen mening. Met nadruk op Eigen mening, aangezien hij de enige is met die mening.

Edit: Manmetkennis heeft trouwens als enige dezelfde mening, maar dat mag geen verrassing zijn voor de mensen die hier vaker komen

23 augustus 2011 om 17:19

haha, rake opmerking Jeroenf.

Deze twee in 1 topic bij elkaar geeft het idee van sterren geven een heel andere betekenis.

23 augustus 2011 om 19:43

Ja toevallig genoeg is de visie van Expert altijd duidelijk en is dat ook vaak mijn visie. Helemaal wat betreft Ajax heeft die een geniaal inzicht. Dat jullie dat niet zien zegt heel veel over jullie.

Ook deze clubexpert is van een bijzonder matig niveau zoals ik al eerder aangeef. Hier kan je als je objectief bent maximaal 2 punten voor geven. Heel weinig inhoud en de eigen mening komt er heel weinig in voor. Bonuspunten enzo doe ik niet aan. De 'clubexpert ' moet weten wat wij van zijn stuk vinden en wanneer we het niet goed vinden moet dat gezegd worden. Hier leert de clubexpert van en misschien leidt dit later tot een veel beter stukje. Daarom zit ik ook met smart te wachten wat deze clubexpert met de kritiek doet.

23 augustus 2011 om 20:08

Een beoordeling ís niet objectief en dat je dat niet door hebt, zegt je heel veel over je. De sterren geven namelijk aan wat wij van het stuk vínden en dat is een mening en een mening is per definitie níet objectief. Hooguit kun je argumenten geven, maar zelfs die zijn niet objectief. Wat voor jou lekker doorleest, kan voor een ander onleesbaar zijn, wat jij veel spelfouten vindt, kan een ander niet eens opvallen, wat jou boeit, hoeft een ander niet te boeien etc. Juist de argumentatie is zo belangrijk, ik heb goed beargumenteerd drie sterren gegeven. Jij mag dat teveel vinden, maar iedereen heeft zijn eigen mening daarover en niemand is objectief.

25 augustus 2011 om 11:58

''neemt niet weg dat het niveau in rap tempo omhoog kan gaan als hij mijn Ce's eens goed bestudeert''.

Als ik het rijtje van best gewaarde Ce's bekijk dan kom ik jouw naam nergens bij de eerste 30 tegen... Als Nuck een voorbeeld aan Ce's wil nemen dan kan hij beter naar de Ce's van de top 3 best beoordeelde Ce's kijken zoals:

1. Toontje99
2. cabinessence
3. Kasper

Jammer dat ik alweer de moeite neem om op je te reageren. Maar goed hopelijk kom je door deze post wat meer richting de aarde. Misschien dat je ooit wel weer eens met beide benen op de grond komt. Maar dat is ijdele hoop ben ik bang

25 augustus 2011 om 12:35

@sluis,

Vergeet daarbij ook niet dat Expert zichzelf elke keer weer 'beloond' met 5 sterren en hij zelf de meeste reacties geeft. Dus als we die nog eens zouden weglaten, zou hij nog lager scoren.

23 augustus 2011 om 17:23

Grammaticaal klopt jouw reactie ook niet helemaal Expert4life.

'dat zijn vragen waar de lezer een antwoord op wilt' ...

Dat zijn vragen waar de lezer een antwoord op wil .....

Welke dingen zijn niet relevant voor het stuk? Omdat ik hem niet ken is het juist prima zijn achtergrond te vertellen en ook zijn verleden. Hoe kan je nu iemand zijn plafond aan geven? Of wist jij al dat Seedorf 30 prijzen ging winnen in zijn carriere toen hij nog 20 was?
Waar ik het wel mee eens ben is dat de vraagprijs ook in euro's had moeten staan.

Heb een licht vermoeden dat het stuk overgenomen of vertaald is.

23 augustus 2011 om 17:46

Vandaar dat dit ook een CE zou moeten zijn! Daarin staat een mening, iets wat de schrijver denkt. Dat wil dus niet zeggen dat het ook per se de waarheid is, in de toekomst kijken is helaas nog niet mogelijk.

Wanneer ik dus jaren geleden aangegeven zou hebben dat Seedorf in het buitenland zou floppen, is dat een mening van mij. Dat is mijn goed recht en kan de schrijver verder niet op afgerekend worden, zo simpel is de essentie van een CE eigenlijk.

Dan nog het grammaticale, daar hoor je mij alleen over bij grove fouten, niet bij schoonheidsfoutjes. Vandaar dat ik die van jou ook maar niet zal benoemen hier.

26 augustus 2011 om 13:24

Wat is het verschil tussen een schoonheidsfoutje en een grove fout??
Als je de werkwoorden niet eens fatsoenlijk kan plaatsen in een zin dan is dat toch een grove fout?

Een mening hoeft niet per se de waarheid te zijn??? Dat slaat echt nergens op! Dat wil zeggen dat jij hier dingen schrijft die je vind, maar waarvan je weet dat ze niet zo zijn? Kom op zeg, post eens een keer iets nuttigs joh!

Het stuk is inderdaad niet geweldig, maar de reacties die jij plaatst zijn nog erger.
Ik snap ook niet dat je jezelf nog zo goed vind, terwijl je hier alleen maar afgekraakt wordt.
Misschien tijd voor een andere hobby??

24 augustus 2011 om 18:29

Expert4life, dit noemen we nou hypocriet.
Hoe haal jij het in je hoofd om kritiek te geven op de punten die jij juist moet verbeteren. Niet alleen hypocriet, maar ook nog is hartstikke gestoord.
Gelukkig vind je vooral jezelf heel goed, zodat je je niks hoeft aan te trekken van anderen. We kijken nu al uit naar je nieuwe stukken, toch jongens?
En om het dan toch nog even duidelijk te maken, dat was sarcasme. Maar dat zal je natuurlijk wel weten, oh grote expert.

Dan wil ik ook nog even mijn mening over het stuk doen. Het is een veels te kort stukje. Ik heb vanaf het begin het idee dat ik een inleiding aan het lezen ben, dat dit een ruime inleiding is. Je kan veel uitgebreider op dingen in gaan. Wel een origineel onderwerp! Je maakt ook geen grammaticale fouten en geen spelfouten. Omdat het je eerste stuk is 3 sterren, want je schrijfstijl is wel goed. Je moet in een volgend stuk alleen veel dieper ingaan op bepaalde onderwerpen.

24 augustus 2011 om 18:35

Mijn stukken zijn grammaticaal in orde, hebben een juiste lengte, pakkende titel en steken goed in elkaar. Eigenlijk alles wat deze CE niet heeft. Enige wat nog beter zou kunnen, zijn de reacties erop.

Ook dat is op te lossen wanneer mensen eens gaan beoordelen op het stuk en niet op de auteur

24 augustus 2011 om 19:30

Als mensen daadwerkelijk op auteur zouden beoordelen, waarom krijg jij dan uberhaupt nog sterren voor je stukken?
Jij zegt: 'Ik had graag gelezen wat jij van deze voetballer vond!', ik herinner mij een stuk van jou over van der Sar. Alleen maar info info info, nergens een mening. Hypocriet dus.
Verder is dit Nuck Chorris eerste CE. Jouw eerste CE was net zo kort. Hypocriet dus.
En ook jij werkt niet alles goed uit in sommige stukken. Hypocriet dus.
Ook verbeter jij je niet meer op schrijfstijl, luistert niet meer naar kritieken en vind jezelf beter dan de anderen. Dat mensen hier daar door een hekel aan jou beginnen te krijgen moet je niet afreageren op Chuck norris, een beginnende CE. Je had bijvoorbeeld een ster kunnen geven voor originaliteit, of een titel die je nieuwsgierig maakt.
Mr. Hypocriet!
Edit: ik zie trouwens ook net dat je jezelf een duimpje omhoog hebt gegeven.. ga zo door!

Leuk dat je een onderwerp heb gekozen die je niet zo snel tegenkomt hier. Daarnaast is het verhaal moeilijk te lezen en na dat ik klaar was met lezen had ik nog steeds geen idee waar het nou over ging. Door te veel details is de verhaallijn moeilijk te volgen.

24 augustus 2011 om 11:46

fdelano,

Thanks voor je reactie.
Mijn eerste stuk is een niet al te zwaar stuk over een voetballer uit de Ajax-jeugdopleiding. Ik hoopte echt dat dat wel duidelijk was, heb immers veel te vaak zijn naam genoemd.

Je zegt dat het te moeilijk te lezen is. Komt dat louter door een surplus aan detail?

24 augustus 2011 om 11:50

Zeg maar eerder een overkill aan details en sommige dingetjes zijn niet heel erg relevant, hierdoor is het moeilijk lezen

Volgens mij heb jij een huwlijk in Londen gemist !!

Omdat het in Indonesië verplicht is om je religieuze voorkeur te registreren trouwen ze in Duitsland en dan zijn er geen problemen voor de wet in Indonesie ?

Vijf biljoen Roepia is hoeveel Euro of Dollar ?

Je springt van onderwerp naar onderwerp en laat iedere keer meer vragen achter dan dat je antwoorden geeft.

Ik vind het gewoon een slecht stuk, ik heb ze slechter gezien, dat geef ik toe.

24 augustus 2011 om 11:24

Hey Hard,

Dat stukje over het huwelijk ging alleen over de zomermaanden juni/juli. Het huwelijk van Albert en Irfan waren ongeveer tegelijkertijd.

Op je tweede vraag, ik ben geen jurist maar kennelijk wordt dit wel goedgekeurd. Vele familieleden van mij hebben op deze manier die verstikkende en stigmatiserende wet omzeilt.

Vijf biljoen roepia is een half miljoen euro. Ik dacht dat het bedrag an sich niet relevant was maar dat het meer een wow-factor moest veroorzaken. Zo wordt het niet opgevat dus dat is mijn fout.

Thanks voor je kritiek.

Lieve allemaal,

Dit is mn eerste stuk. Alles wat voor verbetering vatbaar is, let me know!

Jammer. Je had veel meer uit dit stuk kunnen halen, omdat de jeugdopleiding van Ajax een interessant onderwerp is. Ik kwam volledig in verwarring door je titel. Je verwijst in één pietluttig zinnetje naar je titel. Wat ik ook storend vind is dat je telkens zijn naam gebruikt, af en toen eens een verwijswoord gebruiken is creatief en leuker om te lezen. Je gebruikt zijn naam maar liefst 10 keer in het gehele stuk.

//ik heb het natuurlijk over Irfan Bachdim.//

Dit vind ik zelf persoonlijk een grote teleurstelling. Je haalt hiermee de nieuwsgierigheid van mij compleet weg. Zo'n zin is dodelijk om te gebruiken in je eerste alinea. Je had mij in ieder geval liever in spanning kunnen laten en pas later op de proppen kunnen komen met de naam van dit Indonesische goudhaantje (verwijswoord.)

Met dit onderwerp had je zoveel meer kunnen doen, je begint vaak, zoals Expert4life al aangeeft, over dingen die helemaal niet belangrijk zijn voor het vervolg of die uberhaupt enige waarde toevoegen aan het collectief. Je stelt ook veel vragen waar je niet op terug komt, waardoor je niet echt een conclusie kan trekken. Je gebruikt ook maar 592 woorden, dat is de helft van het maximale aantal dat je kan gebruiken. Probeer volgende keer om niet van de hak op de tak te springen, maar gedetailleerd vraag voor vraag te beantwoorden. Je komt steeds met nieuwe onbelangrijke info. Ikzelf vind het zonde dat je er geen inside info in verwerkt. Wat zijn zijn kwaliteiten? Waarom wordt hij de nieuwe David Beckham genoemd? Waarom is hij mislukt bij Ajax? Is er interesse voor hem? Hoeveel is 5 biljoen roepia? Is dit bedrag terug te verdienen door middel van merchandising in Indonesië? Allemaal vraagstukken die ik nu niet te weten ben gekomen. Spijtig.

Meestal geef ik voor grammatica òf voor de moeite nog een extra ster, maar sommige zinnen liepen gewoon niet, waardoor ik vaak terug moest lezen om het te begrijpen. Je probeert een moeilijk vocabulair aan te slaan wat in mijn opinie compleet mislukte. Ik hoop dat je hier lering uit trekt.

1 ster.

23 augustus 2011 om 12:42

Wat een onzin zeg. Alsof het onderwerp de jeugdopleiding van Ajax is. Het onderwerp is een voetballer die in Nederland totaal onbekend is maar in Azie/indonesië een ster.

Vind het juist leuk om hierover te lezen. Veel nieuwe info en enthousiasme. Af en toe sla je daarin door maar dat maakt het niet meteen 1 ster waard. Ik hoef juist niets meer te lezen over Boilesen, Vertonghen of Bergkamp(!), die verhalen ken ik wel.

Van deze jongen had ik nog nooit gehoord. Zitten inderdaad wat moeilijke zinnen in. Probeer het niet te mooi of bijzonder te doen. Dan zal het zeker goed komen.

23 augustus 2011 om 12:44

Het gaat toch ook helemaal niet over de jeugdopleiding van Ajax? Het gaat over de speler die de ster is. Daarom is de titeljuist leuk gevonden, en kan het zeker waarderen dat ik eens iets te lezen krijg over een zo een onbekende jongen.

Maar daar verschillen de meningen in denk ik!

De titel geeft meestal een implicatie van wat het stuk ons gaat brengen. Mag ik dan als kritiekpunt aanwijzen dat hij de ajaxopleiding hier meer in had kunnen betrekken? Ja. Hij had bijvoorbeeld kunnen zeggen waarom het niks met hem geworden is in Nederland, waarom hij geflopt is in Amsterdam. Je had hier veel meer uit kunnen halen en ik weet nog steeds niks over zijn kwaliteiten als voetballer. Wel dat hij een mooie vrouw heeft; maar welke voetballer heeft dat niet behalve Danny Koevermans..

Ik hoop dat je iets doet met mijn feedback.

24 augustus 2011 om 10:44

Heb je het stuk wel gelezen? Je zegt dat je niks weet over zijn kwaliteiten als voetballer, terwijl hij duidelijk aangeeft dat hij de schoenen van de schoenpoetsers van Beckham nog niet mag poetsen, dat zegt toch alles. Bovendien geeft hij ook mee dat hij zowel bij Ajax als bij Utrecht door de mand viel, dus ook dat zegt veel. Je moet het ook willen begrijpen natuurlijk.

En wat betreft die titel: uitstekend gevonden, mooie invalshoek. Dat je daar kritiek op hebt is ronduit belachelijk.

Er zijn verbeterpunten, dat ga je mij niet horen ontkennen, maar ik vind het alleszins een heel origineel onderwerp!

24 augustus 2011 om 11:48

Ik heb het hele stuk gelezen en vervolgens mijn visie op het geheel losgelaten. Ik vind het ook heel erg raar dat je met zulke argumenten op de proppen komt: 'hij mag de schoenen van de schoenpoetsers van Beckham nog niet eens poetsen'. Wat kan ik hier nou uit concluderen? Jan Vertonghen mag ook niet de schoenen poetsen van de schoenpoetsers van Beckham, en dat is een uitmuntende voetballer vind ik. Uit deze zin kun je niet opmaken wat de specifieke kwaliteiten van die jongen zijn. Is het een goaltjesdief? Heeft hij een goede passeerbeweging? Kan hij goed koppen? Hoeveel doelpunten scoort hij gemiddeld? Wat maakt hem meer bijzonder dan Jhonny van Beukering of Tobias Waisapy die wèl eredivisie niveau hebben gehaald?

Ik heb gezegd dat ik het een onsamenhangend collectief vind en dat blijkt ook maar weer uit jouw vage tegenreactie. Het hele stuk is vaag, onsamenhangend en je wordt er geen fluit wijzer van. Ik wil het graag begrijpen, en ik begrijp het: Dit stuk is een van de matigste die ik gelezen heb. Ik had die jongen zelfs 5 sterren willen geven als het een goed verhaal zou zijn. Maar dit is gewoon ronduit dramatisch. Hoeveel voetballers vallen er wel niet door de mand bij Ajax Amsterdam en halen vervolgens een prime niveau òf juist niet? Derk Boerrigter heeft zich uitstekend gemanifesteerd in zijn periode bij RKC Waalwijk nadat hij was weggebonjourt bij Ajax. Een type Mitchell Burgzorg viel door de mand bij Ajax, NEC en speelt nu bij het bescheiden Almere City. Wat ik nogmaals, voor de laatste keer, duidelijk maak is dat het falen bij een eredivisie club geen beeld geeft van je kwaliteiten als voetballer. Deze beste jongeman zegt alleen dat Irfan door de mand is gevallen. Ik concludeer hier verder geen specifieke kwaliteiten uit.

Ik hoop dat je nu begrijpt dat je ècht met goede argumenten wilt komen om mij van mijn mening af te brengen. Want nu zet je jezelf compleet voor schut met deze zogenaamde aanval van je op mijn reactie. De titel is slecht, te lang, niet in verhouding met de tekst en geeft je hoge verwachtigingen waardoor de kwaliteit van het stuk nog erger tegenvalt. Kortom, een dramatisch stuk en een nog slechtere titel.

Wil je volgende keer goed nadenken voor je mij beticht van slecht lezen?

Amen.

24 augustus 2011 om 12:07

Wow, iemand hier moet dringend eens goed van de grond gaan zeg... Slecht geslapen? Anyway... De beste jongen doet een voorzichtige poging om een originele CE te schrijven maar wordt door een paar hautaine kwasten (ik noem geen namen) volledig de grond in geboord. Kritiek mag en moet er zijn, maar ik lees hier heel veel kritiek enkel om de kritiek zelf. En die is niet altijd terecht.

Je maakt van mijn reactie meteen een ''aanval'' op jouw persoontje, wat veel over jouw instelling zegt, maar dat is het dus niet. Ik wil alleen maar zeggen dat je ook een beetje je best kan doen om in het verhaal mee te gaan, in plaats van je best te doen om zoveel mogelijk punten van kritiek te vinden. Dat laatste lijkt hier tegenwoordig een soort sport te worden en daar stoor ik me zwaar aan.

24 augustus 2011 om 13:22

Dit is echt lachwekkend! Wat zegt het over de kwaliteiten (passing, scorend, inzicht, rendement) van iemand als die nog niet de schoenen van Beckham mag poetsen?! Sorry, ik bedoel de schoenen van de schoenpoetser van Beckham. Eriksen mag dat ook nog niet, is die dan zo slecht? Zegt dat dan zo veel? Natuurlijk niet!

Waardoor is hij bij Ajax en Utrecht door de mand gevallen? Dat lees ik wederom nergens. Als je die dingen niet kunt uitleggen, moet je ze ook niet in je stuk willen noemen! Wil je dat wel, moet je ook even de moeite nemen om wat research te doen zodat het verhaal compleet is!

De titel moet je blikvanger zijn. Het is erg goedkoop om daar maar gewoon het woord Ajax in te doen vanwege het woord Ajax! Als het iets toevoegt aan de titel prima, ik heb Ajax Ce's gelezen die een betere titel hadden zonder het woord Ajax erin! Hier is de kritiek dus wederom volledig terecht.

Hoe moet het dan wel? Een onopgemerkte ster! Dat was pas een titel geweest, dan maak je mensen nieuwsgierig! Een ster? Onopgemerkt? Hoe kan dat? De mensen zullen dan gelijk het stuk gaan lezen en dan valt de titel ook vele malen beter met de achterliggende gedachte van de tekst.

Voor je weer ergens kritiek op levert; lees de reactie eerst goed en denk goed na!

ps. door wat zaken uit te leggen wordt de CE completer én dus langer!

24 augustus 2011 om 11:38

In zekere zin heb je natuurlijk wel gelijk. Het is een goedkope doch effectieve truc om Ajax in de titel te gebruiken. Ik denk dat velen het niet eens zouden lezen als ik allemaal vage Indonesische namen in de titel had gebruikt. Desalniettemin klopt de titel wel (enigszins).

Ik vind je onderwerp orgineel.. Je slaat de plank alleen erg mis door te zeggen dat Gio Indonesische roots heeft, aangezien hij van Molukse afkomst is ;-)

24 augustus 2011 om 11:21

Potatoes potatoes

Dat onderscheid wordt alleen in Nederland echt gemaakt. Ik ben bij zijn benefietwedstrijd in Indonesie geweest en ik ben niemand maar dan ook niemand tegen gekomen die hem als Molukker beschouwde.

Leuk stuk maar je vliegt van hak op de tak en daarnaast is het erg kort. Daarnaast had ik graag ook een mening gelezen van je dat het mij nieuwsgierig maakt om hem op te zoeken op internet. Nu ga ik zoeken naar het Chinees-duitse model

24 augustus 2011 om 11:25

Gozert!

In mijn word bestand leek het stuk veel langer. Heb stukken geschrapt om het behapbaar te houden. Misschien had ik toch maar de woorden moeten tellen

Succes met het zoeken naar die ongelofelijk mooie griet.

Haha ken deze jongen van toen ik jong was.. Wist niet dat ie nu in Indonesie speelde
Hij moest ook janken in die video, helden van de toekomst

24 augustus 2011 om 11:36

Shit was hij dat? Als ik dat filmpje kan vinden ga ik dat sowieso doorsturen naar mijn homies in Indonesië

Meerdere dingen waarom dit stuk slecht is:
1. Giovanni van Bronckhorst is geen Indonesier maar allereerst een Molukker ga hem maar vragen.
2. Het is soms heel onsamenhangend en het is moeilijk om je interesse te behouden.
3. 5 Biljoen roepi? Ja dat is hoeveel euro/dollar? 5? 5 miljard?

Nog wat punten waarom dit stuk redelijk is:
1. Het is geen onorigineel artikel en de titel grijpt je aandacht.
2. Soms leuke informatie, maar wederom het is niet samenhangend.

Kom op deze dingen leer je op school.

dit is echt een slecht stuk.
ik denk het grootste talent van ajax ik denk je komt met davy klaassen of zo maar je komt met zo een nobody. echt een heel slecht stuk ik geef je een ster.

24 augustus 2011 om 10:46

Leer eerst eens typen (hoofdletters, ooit van gehoord?) en lezen voor je reageert. Jij maakt er ''het grootste talent'' van, terwijl hij het duidelijk heeft over de grootste ster. Een compleet andere invalshoek.

24 augustus 2011 om 11:28

Zoals stakkevdb al aangeeft, Bachdim is zeker niet het grootste talent. Maar hij heeft een sterrenstatus weten te bemachtigen, daar word je gewoon wild van.

Ik kwam op het vliegveld aan en begon met mn neven over voetbal te praten. Het eerste waar ze over aan het opscheppen waren was dat er iemand van Ajax de pannen van het dak speelde. Arrogant als ik ben geloofde ik er geen zak van, want dat zou ik als Nederlander natuurlijk wel moeten weten. Op weg van het vliegveld naar het centrum van Jakarta ben ik hem 5x tegen gekomen op billboards. Het werd mij al snel duidelijk, Bachdim is sowieso geen nobody.

24 augustus 2011 om 12:13

Waarom heb je deze reactie nou niet als inleiding gebruikt? Weliswaar had je het dan iets stijlvoller en gedetailleerder moeten brengen, maar dit is gewoon wèl goed geschreven. Vanuit je eigen ervaring, dat is wat een lezer aantrekt. Hier leer je wel van, al die negatieve commentaren!

Door de titel ben ik het stuk gaan lezen, er komt immers aan Ajax aan te pas. Maar uiteindelijk kom je tot de conclusie dat hij er niks van kon. Via Ajax is hij gedegradeerd naar de amateurs, plots werd hij opgemerkt bij FC Utrecht, daar afgevallen en uiteindelijk kwam hij ergens in Indonesië terecht. Hij moet dan de ster zijn geweest uit de Ajax opleiding, omdat hij de goede looks had? Ben je dan een ster? Iemand die niet goed kan voetballen maar door zijn looks haal je een ster binnen. Laat me niet lachen!!!! Het gaat helemaal nergens over. Ja over een voetballer die volstrekt onbekend is voor ons.

23 augustus 2011 om 18:22

Hij is de ster omdat hij de meeste fans heeft. Misschien niet hier maar wel in indonesie.
Het woord 'ster' verwijst hier dus niet naar zijn voetbalkwaliteiten, voor het geval je dat dacht, maar naar de belangstelling van de vele duizenden mensen en media voor alles wat er in zijn leven gebeurt.
Een ster wordt je door veel fans te hebben en veel aandacht te krijgen vanuit de pers. Sommige sporters lukt dat door goed te presteren, anderen kunnen bijvoorbeeld aandacht te krijgen door hun looks. Het ster zijn heeft in dit verhaal dan ook niks met voetbalkwaliteiten te maken.

23 augustus 2011 om 19:45

Eigenlijk bedoel je een filmster. Die krijgen vaak de aandacht van het grote publiek omdat ze goede looks hebben en mooie vrouwen, niks mis mee. Maar gaat bij een sporter om de eerste plaats toch echt om goede prestaties, het uiterlijk en een goed karakter is mooi meegenomen. Daarom begrijp ik deze CE ook niet helemaal. Maar hey, als jij het wel goed vond is dat een andere perceptie van een goede CE, dan de mijne.

23 augustus 2011 om 20:25

nou gewoon het begrip ster over het algemeen, al is het een verschil bij mensen hoe ze een ster worden. Als hij echt zo veel fans heeft en zo beroemd is in indonesie is hij daar wel degelijk een ster. Door het voetbal, maar niet vanwege zijn kwaliteiten, dat ben ik dan wel met je eens.
Ik snap wel dat zo'n CE voor sommigen minder interessant is, omdat die mensen, zoals jij, niet erg geintereseerd zijn in zulke verhalen. Ik heb er echter wel van kunnen genieten, al moeten er niet iedere week van zulke verhalen komen want dan wordt je daar wel erg moe van

24 augustus 2011 om 11:32

Hey Apostel,

met ster doelde ik natuurlijk niet op zijn voetbalkwaliteiten. Hij heeft wel goede voetbalkwaliteiten, althans binnen de context van het indonesische voetbal. Anders zou hij geen international zijn.

Ben overigens wel blij dat de simpele truc van het verwijzen naar Ajax in de titel mensen overhaalt om het stuk wel te lezen.

24 augustus 2011 om 13:42

Ik bedoel met het begrip ster, nu op een voetbalsite dan voetbalster. Een voetballer die bij de beste ter wereld behoord, niet iemand die alleen door zijn looks op de billsboard hangt. Ik noem dat misplaatste arrogantie.

25 augustus 2011 om 10:58

Wie vertoond dan die misplaatste arrogantie?
In deze ben ik diegene die hem een ster noemt. In welk opzicht is dat misplaatste arrogantie?

Leuk om hier over te lezen. Zo zie je maar dat er meerdere mogelijkheden zijn om een beroemde voetballer te worden. Misschien niet de beste speler, maar blijkbaar wel de grootste ster uit de jeugdopleiding van Ajax. Zoals ik al zei, erg leuk om een keer iets te lezen over zo'n speler.

ben er niet zo gek van

Paar foutjes, maar omdat het je debuutsstuk is

1 Ster.

24 augustus 2011 om 11:33

Thanks, toch een gratis ster.

Het gaat me niet om het rapportcijfer maar inhoudelijk zou je me met die ene ster natuurlijk met de grond gelijk kunnen maken. Be my guest..

He ik snap het niet. Waarom geeft iedereen zo'n lage beoordelingen ?

Oh ik snap het al de helft ziet de reactie Expert4life (ja hij was er als eerst bij om deze CE af te kraken) en de andere helft heeft zoiets van de grootste ster uit de jeugdopleiding van Ajax is natuurlijk niet Rachdim.. dat is Cruijff, dat is Eriksen, dat is .. blablabla.

Rachdim is een ster in Indonesië zoals Nuck Chorris aangeeft in z'n stukje. Ik vind het wel leuk geschreven en echt niet saai.

''qua voetballend vermogen mag Bachdim niet eens de schoenen poetsen van de schoenenpoetsers van Beckham.''

Dat bedoel ik dan bijvoorbeeld met niet saai, klein beetje humor.

Als ik dan toch kritiek mag geven: je stuk is o zo kort denk bijna de helft van een 'volle' CE. Maar ik vind het een leuk kort stukje om eens gelezen te hebben.

24 augustus 2011 om 11:34

Thanks voor het begrijpen van de boodschap. Het schijnt vrij moeilijk te zijn om bij het woordje Ajax emoties los te laten en gewoon voor de kern van het verhaal te gaan.

Het is inderdaad vrij kort. Zal er de volgende keer rekening mee houden.

24 augustus 2011 om 12:11

Dat het kort is vind ik trouwens niet eens zo'n probleem hoor. Iedereen lijkt steeds maar tegen die maximumgrens aan te willen zitten, alsof dat een artikel zoveel beter maakt. Ik vind het net een teken van taalbeheersing en schrijftalent als je je punt in veel minder woorden duidelijk kunt maken.

Die Ce's hier zijn gemiddeld dubbel zo lang als de columns die je in kranten en tijdschriften ziet, slaat nergens op.

Leuk stukje hoor, omdat ik zelf ook wel uit zou kunnen komen voor Indonesie had dat direct mijn aandacht. Had het zelf iets anders aangepakt, iets meer overdreven en in de laatste alinea pas de naam van deze 'wereldster' onthuld.

Ik vind het een prima eerste CE, en zo vind ik ook dat het beoordeeld mag worden.

Ik vind het goed dat je over een speler schrijft waar (bijna) niemand hier in Nederland wat over weet. Het mogen dan wel standaard feiten zijn zoals sommigen hier zeggen, maar ik had die feiten niet geweten als deze CE er niet was geweest. De CE had wat spannender opgebouwd kunnen worden, ik had de boodschap persoonlijk vrij snel door. Ik vond het overigens wel de moeite waard om het helemaal uit te lezen.

De 1 mist informatie over de ajax opleiding, vind ik weer minder interessant. Ik had weer graag willen lezen wat voor een soort speler het is, wat zijn kwaliteiten zijn, waar zijn top ligt, je hebt zelf aan eigen lijve in Indonesië kunnen aanvoelen hoe groot hij is, misschien meer daarover. maar goed, je kunt nooit iedereen tevreden houden en voor een eerste keer een Ce lijkt me dat ook heel moeilijk.

Een erg leuke CE. Daarom ook 5 sterren. Wat jammer dat je maar 1x kan stemmen.

Een mooie Ce, toen ik ook in Indonesie was ging iedereen ook over Bachdim praten en dat hij een ster in Indonesie is. Maar ik heb toch liever Jhonny van Beukering in Indonesische efltal

@ Nuck Chorris

De vriendin van Bachdim is een Duitse/indo en kwart Koreaans had ik van iemand gehoord.

25 augustus 2011 om 11:00

Ja dat klopt. Die voetballers pakken ook alle mooie vrouwen af he.

ps Jhonny van Beukering? Ze hebben nu die Uruguayaan Gonzalez van Persib voorin lopen. No way dat van Beukering beter is.

Leuk stuk, welke het verhaal van de voetballer buiten voetbal om laat zien. Ook geeft deze duidelijk de problematiek in niet westerse landen weer; de noodzaak om in duitsland te trouwen om problemen te voorkomen.

Grappig, een stukje wat lekker weg leest over een onbekende(mislukte) speler in onze regio. Ik mis alleen de foto's van de vrouw als kers op de taart.

Deze Ce laat duidelijk zien hoe de Ce's zich ontwikkeld hebben tot een breder geheel. Niet alleen het verhaal over de club en de bal die net mis gaat of de blunder die gemaakt word, maar een geheel van zaken welke gebeuren op en buiten het veld.

25 augustus 2011 om 11:02

Hehe die foto hou je tegoed van me.
Thanks voor je reactie.

Gelukkig is 5 biljoen roepia maar €75.498.567.327,29

25 augustus 2011 om 09:56

Toch niet, want het is maar een half miljoen euro

25 augustus 2011 om 11:01

hahaha welk rekensommetje gebruik jij? Ik deel het gewoon door 12.000.

Leuk. Geen uitgekauwd onderwerp, maar een leuke invalshoek. Dit soort onderwerpen zijn erg leuk als clubexpert, net even de verdieping die het leuk maakt.

Qua schrijfstijl kan het misschien iets pakkender, maar goed, het leest nu ook prettig weg.

Enne: heeft iemand die vrouw van Irfam al gegoogled? Ik vond het wel de moeite waard

Het doet mij denken aan een stuk in de spits (of metro, weet het niet meer) over deze speler die via Ajax, Haarlem naar Indonesie is gegaan. Voor niks nieuws, maar verder prima

Die amateurclub waar jij het over hebt, dat is Argon. Voor zover ik weet verloor hij het plezier in het voetbal in Nederland en is hij daarom weer naar Indonesië gegaan. Vanwaar die interesse?

Goed debuut, er is alleen wat mis gegaan met het toekennen van (mijn bedoelde) 3 sterren. Sorry, zal dit in je volgende CE rechtzetten.

Vond het zelf wel een interessant onderwerp. Het feit dat zo'n middelmatige voetballer zoveel volgers heeft is het bewijs dat Indonesie is een slapende reus is op voetbalgebied. Zelf ben ik ook Indonesisch en ik weet hoe enorm voetbalgek het land is, misschien wel erger dan hier in Nederland. De infrastructuur is echter slecht. Voetbalclubs zijn er nauwelijks voor de jeugd, veldjes of een stuk grond waar kleine jongetjes veilig kunnen voetballen zijn helemaal schaars. Als de infrastructuur daar op 40% is van wat het hier is, hebben we gewoon met een nieuwe wereldmacht te maken.

Het enige probleem? Geld... Van de regering hoeft het niet te komen, die hebben genoeg aan hun hoofd (corruptie voornamelijk). Het zal dus van gulle rijke mensen moeten komen. En die zijn er niet zoveel op de wereld

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Indonesia

FIFA ranking: 173
6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. LestaluhuAanvaller10
G. NwokoloAanvaller10
Y. TumenaUnknown
T. AlamKeeper00
A. ArdhiyasaKeeper20
M. RidhoKeeper20
R. BasnaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Indonesia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Indonesia.

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren