Zwoegend Liverpool met treffer van debutant ronde verder

Liverpool was in de eerste seizoenshelft vaak sterker dan de tegenstander, maar had een groot probleem met het maken van doelpunten. The Reds namen Daniel Sturridge daarom over van Chelsea en de winteraankoop heeft bij zijn debuut direct laten zien waarom Brendan Rodgers hem graag wilde hebben. Sturridge opende bij zijn eerste kans de score in het bekerduel met Mansfield Town en leidde daarmee de 1-2 overwinning van zijn nieuwe werkgever in.

/

Sturridge had slechts acht minuten de tijd nodig om zijn doelpuntenaccount voor Liverpool te openen. De aanvaller kreeg zondag een basisplaats van Rodgers en ontsnapte al vroeg in de wedstrijd aan zijn bewaker, waarna Jonjo Shelvey hem vrij voor doelman Alan Marriott zette. Sturridge bleef oog in oog met de keeper rustig en opende met links de score. Sturridge had zeven minuten na zijn goal ook de 0-2 moeten maken, maar nu wist hij alleen voor Marriott niet te scoren. De aanvaller treuzelde lang en zag zijn schot met links gekeerd worden.

Liverpool had in de openingsfase geen moeite met Mansfield Town, de nummer negen uit de Conference National, maar kon niet bouwen aan een ruime voorsprong. Daardoor kon het kort na rust toch nog spannend worden: Mansfield voerde de druk wat op en kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Brad Jones hield zijn doel met pijn en moeite schoon en zag dat Liverpool van geluk mocht spreken toen de bal niet op de stip ging na een handsbal van Joe Allen.

/

De bezoekers hadden het zwaar en Rodgers besloot om Luis Suárez in de ploeg te brengen voor Jordan Henderson. Suárez had slechts vier minuten de tijd nodig om de 0-2 te maken, al had zijn doelpunt eigenlijk afgekeurd moeten worden. De Uruguayaan werd aangespeeld door Stewart Downing en schoot tegen Marriott aan, waarna de bal tegen zijn hand kwam. De scheidsrechter zag dat echter niet en daardoor kon Suárez van dichtbij de marge verdubbelen. Het betekende zijn negentiende doelpunt voor Liverpool in dit seizoen, in alle competities.

De treffer van Liverpool was uit de lucht komen vallen, want Mansfield was in de tweede helft de betere ploeg. De non-league-club gaf de moed na de goal van Suárez niet op en bleef druk zetten: al was het alleen maar voor een eretreffer. Dat doelpunt viel ruim tien minuten voor het einde, toen Matthew Green de bal voor zijn voeten kreeg en Jones kansloos liet met een knappe volley. Gesteund door de fanatieke supporters probeerde Mansfield hierna nog de gelijkmaker te forceren, maar zover liet Liverpool het niet komen. The Reds treffen in de volgende ronde Oldham Athletic, dat negentiende staat in de League One, het derde niveau van Engeland.

1
2

Sturridge speelde prima voor de eerste keer. Niet perfect, maar dat is ook heel moeilijk in de eerste....zelfs tegen een tegenstander als deze.

6 januari 2013 om 19:07

Moeilijk? Nee hoor. Demba Ba maakte er eventjes 2..

6 januari 2013 om 21:20

En nu?

Matige wedstrijd van ons, ik ben blij dat we dit nog gewonnen hebben.
Dapper Mansfield Town.

edit: De handsbal van Suarez was duidelijk te zien, maar ik denk niet dat het opzettelijk was.

6 januari 2013 om 19:00

Moet je niet zeuren over de ref ?

6 januari 2013 om 19:01

Waar heb jij het over?
Wow, de ref zit een keertje mee.

6 januari 2013 om 19:09

Omdat de ref nu een keer mee zit, in plaats van standaard tegen? Nee daar hoeven we niet over te zeuren inderdaad.

6 januari 2013 om 19:23

Maakt mij verder niet uit. Als het tegen zit dan benoem je het terecht, moet je het nu ook benoemen. Volgens mij verdiende Mansfield ook nog een penalty.

6 januari 2013 om 19:26

Liverpool verdient zo vaak een penalty, vandaag zit de scheids een keer mee door de hands van Allen en Suarez niet te zien, die van Suarez is denk ik niet opzettelijk.

@persiangooner

Dit is altijd zo. Alleen als iets in je nadeel is, neem je het diegene kwalijk of ga jij de scheidsrechter uitfluiten als hij een "onterechte" penalty aan Arsenal toekent? Nou dan zou ik mij rot lachen!

6 januari 2013 om 19:50

Niet uitfluiten, wel benoemen natuurlijk.

6 januari 2013 om 21:39

Maar natuurlijk zou jij dat doen Persiangooner, jij zou er als de kippen bij zijn om te vermelden dat een speler van Arsenal stiekempjes de regels overtrad...

Je hoort hier geen enkele fan van LFC zeggen dat Suarez' doelpunt een terecht doelpunt was. Er wordt alleen gesuggereerd dat het misschien niet opzettelijk was, en daar is helemaal niks geks aan.

Erg dapper gespeeld inderdaad, en wat had Liverpool het moeilijk tegen dat ouderwetse kick and rush voetbal! Mooie ambiance daar, overwinning koesteren en verder geen woorden aan vuil maken.

Heerlijke engelse wedstrijd, jammer van de goal van Suarez, die had de scheitsrechter makkelijk kunnen zien. Mansfiels speelden echt ouderwets engels voetbal en had meer verdiend. En die Green speelde best een goeie wedstrijd.

Leuk dat Sturridge goed begint, leuke speler maar zal minder egoïstisch moeten worden.

Ze hebben gewonnen. Niks aan toe te voegen.

6 januari 2013 om 19:04

Mogen we denk nog blij mee zijn, tegen een 5e klasser die in de 2e helft toch wel goede kansen kreeg en beter speelde dan ons, alhoewel Liverpool voor rust het had moeten beslissen.

6 januari 2013 om 19:05

Veel meer was het ook niet inderdaad.

Ik moet nog wennen aan Sturridge in een rode shirt maar hij heeft gelijk gescoord en dat is goed. Hoop dat Liverpool nu met Sturridge eindelijk een spits binnen heeft die erg veel gaat scoren.

Want die hebben ze met Suarez nog niet?

6 januari 2013 om 19:02

Jawel maar Suarez kan nu af en toe rusten dat bedoelde ik dat het niet alleen van hem afhangt.

Mansfield kan trots en met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Liverpool heeft gezwijnd met de 2e goal maar dat mag niet baten.

Was een prima prestatie van Mansfield, waar eigenlijk meer in had gezeten. Maar fouten van de scheids horen er nou eenmaal bij.

Nu op naar Oldham

6 januari 2013 om 19:08

tegen oldham moet het idd wel veel beter

6 januari 2013 om 19:57

Misschien zetten we dan wat basisspelers in het team ,
nee serieus, het moet uiteraard veel beter.

Mansfield Town speelde leuk. 2e helft ging het er echt vol op. Jammer dat ze niet voor een stunt konden zorgen. Liverpool had de scheids mee want de 0-2 had afgekeurd moeten worden. en Mansfield had min 1 pingel moeten hebben en misch zelfs wel rood voor speler van liverpool.
Prachtige wedstrijd als je bedenkt dat het 5e niveau is.

Liverpool had op z'n minst 2 penalties moeten tegenkrijgen na die handsballen. Vervolgens scoort Suarez een hands-goal. Beetje dubieus.

Waar doel je op met je "beetje dubieus"?

Jones Motm, daarmee is alles gezegd. wat een wanvertoning van Liverpool

bizar dat de scheids de hands van Suarez niet zag.. je ziet ook aan hoe Suarez de bal daarna inramt dat hij het fluitje al verwacht.. apart.. maargoed nu hebben de mansfield fans weer een verhaal drbij die ze 40 jaar lang kunnen doorvertellen over hoe een racistische kannibaal hands maakte en dat alleen daardoor mansfield onverdiend uit de fa cup vloog

Sturride had echt 3 keer moeten scoren in de eerste 25 minuten ofzo.. maja lang uit de roulatie geweest zullen we maar zeggen

en dat veld echt omg..

6 januari 2013 om 19:52

tja als messi het zou doen dan was het een wereldgoal etc

6 januari 2013 om 20:02

jah precies dat

Liverpoor door een duidelijke handsbal door. Die scheids had hem zo rood moeten geven die Suarez, die maakt wel vaker hands. Verder ook nog een paar twijfelgevallen in de 16-meter van Liverpool. Mansfield Town verrdiende het om door te gaan!

Ik weet het niet hoor om meteen rood te geven want het was niet geheel opzettelijk.

6 januari 2013 om 19:12

Maar wel beslissend, hij neemt de bal bewust mee het doel in met zijn pols.

6 januari 2013 om 19:17

Zat totaal geen opzet in het spel, dus ga weg met je rood man.

6 januari 2013 om 20:34

Nee joh, hij sloeg hem zeker alleen maar naar beneden. Net zoals die bij Uruguay-ghana ook niet opzettelijk was. Of die handsbal van Maradona, die was ook niet opzettelijk? Ga toch weg man. Wees eerlijk en geef het toe!

Sturridge , hmm speelde ok. Twijfelt veel als hij de bal heeft, en goocheld(dolt) af en toe zich zelf.. Maar voor de rest hij wilt voetballen. En ik wil een (mooi)voetballend Liverpool zien, hopen dat we Man United gaan verslaan caint wait !

6 januari 2013 om 20:24

Ik hoop met je mee dat jullie Manu verslaan.

Zonde om te zien dat ze met Sturridge toch weer het typische kick and rush voetbal gaan spelen..

Alsof Suarez enige vorm van positiespel mogelijk maakt

Genoten van Mansfield in de tweede helft veel strijd en doorzettingsvermogen, leuk om te zien. Pech dat de scheids de vele handsballen van Liverpool onbestraft liet. Anders had ik het nog moeten zien.

Ik zie Liverpool dit jaar echt niets meer bereiken. De enige die daar fatsoenlijk kan voetballen is Suarez

6 januari 2013 om 19:29

En dat zeg je aan de hand van een wedstrijd waarin nog maar 3 spelers in de basis stonden die tegen Sunderland ook speelden? Dit was geen goede wedstrijd van Liverpool, maar het is grootse onzin om op basis hiervan conclusies te gaan trekken over de rest van het seizoen.

Nu komt Manu uit, Arsenal uit, Norwich thuis, en City uit. Als Liverpool daar 6-9 punten uit weg kan slepen (niet heel waarschijnlijk maar wel mogelijk) staan ze er gewoon goed voor om een top-4 plek te bemachtigen.

6 januari 2013 om 19:33

Ik zeg dat op basis van dit hele seizoen. Ze staan niet voor niets 8 punten achter de plek die ze voor ogen hadden (4e). Je kunt zeker niet ontkennen dat de enige reden dat Liverpool nog in het linkerrijtje staat, Suarez is.

Hele mooie club verder, maar met deze selectie haal je zeker geen CL, succes met het moeilijke programma verder!

' Sturridge bleef oog in oog met de keeper rustig en opende met links de score.'

Hij scoorde met rechts toch?

6 januari 2013 om 19:37

met rechts indd

Oh oh oh, wat een slechte tweede helft zeg. Je ziet dat je zelfs tegen dit soort tegenstanders in de problemen komt, als je in de eerst helft na laat om op een 0-3 voorsprong te staan. Respect voor Mansfield Town, want ze hadden op basis van de tweede helft een replay verdient.

Echt om je kapot te schamen dit. Het mag trouwens ook in de krant, dat we de scheidsrechter een keer mee hebben. Het was erg sneu voor Mansfield. Ze verdienden ook een penalty, en de goal van Luis had natuurlijk nooit goedgekeurd mogen worden. Vooral een zeer slechte tweede helft dus. Jammer dat we zo wisselvallig blijven. Nu maar hopen, dat dit volgende week niet zo is...

Toch jammer dat assaidi weer geen kans krijgt. Nu met sturridge weer een aanvaller erbij. Oussama kan zich beter laten verhuren aan een club in de pl die hem wel speeltijd geeft. Als hij lekker in zijn vel zit kan hij uitgroeien uit smaakmaker.

6 januari 2013 om 20:54

Assaidi is al wekenlang geblesseerd, zit nu met een lichte knie blessure in Zuid Afrika.

En terecht dat assaidi geen kans krijgt. Had hij maar bij Heereveen moeten blijven. En Sturridge is tien keer beter dan die prutser van een assaidi.

6 januari 2013 om 19:49

Prutser , hij is een top-voetballer als hij de tijd krijgt oftewel de kans .

6 januari 2013 om 20:55

Assaidi is sneller, betere dribbel en heeft meer techniek dan Sturridge.

Het is toch wel te triest voor woorden dat Liverpool doorgaat wegens handsbal. De Fa
moet aan dit fenomeen wat gaan doen..

6 januari 2013 om 23:13

Ach als de FA alle verkeerde beslissingen(niet gegeven penalty's, onterecht gegeven pingels, kaarten alles) opnieuw zou doen, dan zou Liverpool boven Arsenal staan.

Gooners hebben dit seizoen echt niks te klagen.

7 januari 2013 om 00:58

Als alle beslissingen achteraf genomen zouden moeten worden dan zou Liverpool 5 staan en Arsenal op plek 12

jammer dat hij zijn kansen niet hebt gekregen bij chelsea maar leuk voor hem dat hij dan gelijk scoort!!
is iemand het met mij eens dat blauw beter oogde dan rood op sturridge?