Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zware knieblessure leidt einde seizoen in voor pechvogel Fodé Fofana

Laatste update:

Het seizoen zit erop voor Vitessenaar Fodé Fofana. De spits liep een zware knieblessure op in het uitduel met FC Twente (1-0) en komt dit seizoen niet meer in actie.

Het is niet de eerste keer dat de spits moet herstellen van een ernstige knieblessure. In het seizoen 2021/22 moest de pechvogel ook al 247 dagen missen door een kniekwetsuur. De aanvaller zal naar verwachting terugkeren in Eindhoven om te revalideren.

Omdat Fofana tot en met het eind van het seizoen moet herstellen, heeft Vitesse besloten afscheid te nemen van de pechvogel. Dat doen de Arnhemmers niet uit luxe. Trainer Phillip Cocu heeft na het vertrek van Fofana nog maar de beschikking over twee spitsen: Saïd Hamulic en Joel Voelkerling Persson vormen de enige opties voor Cocu. Laatstgenoemde ontbrak de afgelopen weken wegens een gebroken neus, maar is op de weg terug.

"Ik vind het ontzettend jammer dat mijn periode bij Vitesse tot een einde lijkt te komen", reageert een teleurgestelde Fofana. "Zeker ook omdat ik zo goed ben ontvangen door de club en de jongens. Dat blijkt wel uit hun mooie actie na de 0-1 van zondag. Dat waardeer ik zeer."

"Hoewel de verwachtingen zijn dat het seizoen klaar is voor mij, ga ik vol goede moed mijn revalidatie in en zal ik mijzelf nog niet afschrijven", vervolgt de strijdbare spits. "Het is bijzonder verdrietig voor Fodé dat zijn avontuur bij Vitesse al zo snel en op deze manier eindigt", beaamt technisch directeur Benjamin Schmedes.

"Wij hopen dat Fodé weer snel terugkomt op niveau en zijn grote talent weer kan tonen op het veld. Namens Vitesse wensen wij Fodé enorm veel kracht toe de komende periode", besluit Schmedes. Het door blessures geteisterde Vitesse kan naast Voelkerling ook spoedig weer een beroep doen over Amine Boutrah en Mathijs Tielemans, melden de Vitessenaren.

Het uitduel met FC Twente was de eerste basisplaats voor Fofana bij de Vitessenaren. Met de invalbeurten en de dertien minuten tegen de Enschedeërs blijft de teller op 98 speelminuten in Arnehmse dienst steken voor Fofana.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde. PSV heeft wel pech met talentvolle spitsen en zware blessures. Reis, Romero, en nu Fofana.

3 oktober 2023 om 18:35

En niet te vergeten Ruud Van Nistelrooij in april 2000, hij lag er een jaar uit en zijn transfer naar Manchester United ging toen dus nog niet door. Ik wens Fodé Fofana veel sterkte en een voorspoedig herstel. Hij wordt deze maand 21 en heeft nu dus al voor de tweede keer een zware knieblessure. Misschien kan Fodé inspiratie putten uit het verloop van de carrière van Ruud na zijn zware knieblessure.

Echt een groot talent, maar zijn lichaam kan het niet aan. Heel sneu. Knap dat hij weer wil proberen er bovenop te komen. Ik zou goed kunnen begrijpen als hij er mee stopt. Het lukt nooit om een serie wedstrijden te spelen tot de volgende blessure zicht aandient.

3 oktober 2023 om 18:28

Van Nistelrooij had ook knieproblemen op jonge leeftijd. Die heeft na de tweede blessure nog een prima carrière gehad langs o.a. United en Real.

Sneu voor die jongen. Begrijp ik goed dat hij is gehuurd van PSV? Want het 'woord' PSV staat geen enkele keer in de tekst. Misschien een aandachtspuntje voor de schrijver. Het is mij nu niet erg duidelijk.

3 oktober 2023 om 18:24

Ja gehuurd inderdaad, helaas niet het lichaam voor profvoetbal. Heeft veel aspecten voor een goede spits, snel, sterk en doelgericht

3 oktober 2023 om 18:30

Ja, als je de tekst leest dan staat er 1x Eindhoven genoemd. Dat had ook FC Eindhoven kunnen zijn natuurlijk, maar dat zou heel vreemd zijn als die een speler aan Vitesse zouden verhuren.

3 oktober 2023 om 19:14

Gehuurd van PSV met een optie tot koop. Erg zonde dat dit Fode weer moet overkomen. In zijn pas prille carriere. In de weinige momenten dat hij niet gebleseerd is geweest (vooral in de jeugd) spatte namelijk het talent er echt van af. Maar voor de context heeft Fofana sinds 2018/2019 al minimaal 60 wedstrijden gemist (waarbij zijn eerste seizoen niet meetelt in de wedstrijden omdat hij nog moest debuteren in Jong Psv), of omgerekend in dagen heeft hij er al 990 dagen uitgelegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren