Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV laat spits met 14 Eredivisie-minuten naar Willem II verkassen

Laatste update:

Fodé Fofana speelt de rest van het seizoen voor Willem II, zo meldt onder meer het Brabants Dagblad. De Tilburgers nemen de aanvaller op huurbasis over van PSV, waar hij zijn minuten voornamelijk maakte in het beloftenteam. Fofana had de mogelijkheid om elders in Europa aan de slag te gaan, maar geeft dus de voorkeur aan een verblijf dicht bij huis.

Fofana geldt binnen PSV als een gewaardeerd talent, maar wist tot dusver nog niet door te breken in het eerste elftal. Afgelopen seizoen kwam hij onder Ruud van Nistelrooij tot veertien minuten in de Eredivisie. Ook speelde hij een helft in de TOTO KNVB Beker. Onder Peter Bosz hoeft hij nog niet op speeltijd te rekenen. De Eindhovenaren kiezen er nu voor om de twintigjarige aanvaller een jaar in de Keuken Kampioen Divisie te stallen.

Willem II zag eerder deze zomer Jizz Hornkamp naar Heracles Almelo vertrekken en was sindsdien op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Aanvankelijk was het de vraag of Fofana haalbaar was voor Willem II, dat nu dus kiest voor een huurconstructie. De PSV'er dient bij de Tricolores de concurrentiestrijd aan te gaan met Michael de Leeuw en Jeremy Bokila.

Fofana speelde tussen 2013 en 2015 in de jeugdopleiding van Barcelona. De Catalaanse grootmacht raakte overtuigd na een jeugdtoernooi in Frankrijk, waar de aanvaller genoot van een vakantie. Fofana moest uiteindelijk vertrekken vanwege misstanden bij enkele jeugdtransfers, waarna PSV met hem aan de haal ging. Tot dusver was de spits goed voor 14 goals in 34 wedstrijden namens Jong PSV. In de hoofdmacht staat de teller op 61 minuten in alle competities.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen heeft de potentie om de wereldtop te halen, jammer genoeg veel te blessuregevoelig. Desalniettemin verwacht ik dat zij gaan smullen in Tilburg. Het ga je goed!

16 augustus 2023 om 13:32

De wereldtop ja? Op basis van wat.
Heb een aantal wedstrijden van hem gezien en zeker een prima talent. Maar nooit geen wereldtop haha

16 augustus 2023 om 16:54

Hahaha pfff de wereldtop. Ik ken Fode uit mijn GVAV tijd, toen speelde hij bij de F'jes en wekelijks uitblinker als kind maar echt geen potentiele wereldtop. Was wel de hele dag met voetbal bezig van ochtend tot avond en dat is vaak al meer dan de helft dus hoop dat ie nog eens door gaat breken.

Enerzijds snap ik het, de druk bij Willem II is hoger dan bij Jong PSV. Maar Jong speelt op hetzelfde niveau en dan heb je hem ook nog achter de hand voor het eerste, waar dat nu niet het geval is. Dit voelt als het voorsorteren op een definitief vertrek komende zomer, tenzij hij ineens heel erg overtuigt in Tilburg.

16 augustus 2023 om 10:47

Een heel seizoen spelen met mannen en uit de comfort zone van de jeugdopleiding kan een heel positief effect hebben. Vanwege de blessuregevoeligheid kan ik me voorstellen dat er weinig interesse op hoger niveau was

16 augustus 2023 om 11:37

Nu kunnen van Duiven en Fofana beiden minuten maken in de KKD, lijkt me helemaal niet verkeerd.

16 augustus 2023 om 12:46

Jong PSV is niet hetzelfde niveau als Willem II, zelfde competitie oké. Of is spelen bij AZ hetzelfde niveau als fortuna? De druk zoals je aangeeft, elke week in een vol en sfeervol stadion spelen, verwachtingspatroon is hoger en er moet gewonnen worden.

Het is vooral zaak dat hij een keer een redelijk vol seizoen gaat draaien. Is tot nu toe in zijn carrière van papier gemaakt. Denk dat het boek Psv voor hem aardig gesloten is erdoor, maar dan kan hij zijn senioren carrière in ieder geval eindelijk echt beginnen.

16 augustus 2023 om 11:15

Je zou verwachten dat hij beoogd basis spits is voor Willem 2 ja. Hopelijk eens een seizoen blessurevrij blijven, zodat we zijn echte niveau kunnen zien.

Fofana wordt in oktober 21 jaar en dan wordt het ook wel eens tijd speelminuten te krijgen. Willem II wil om de prijzen (promotie) spelen in de KKD en lijkt mede daarom een betere leerschool dan Jong PSV waar toch regelmatig gerouleerd zal worden en promotie sowieso uitgesloten is. Hopelijk krijgt Fofana voldoende kans op speeltijd bij Willem II, voorwaarde daarbij is dat hij goeddeels blessurevrij blijft.
Dan nog een weetje, Fofana speelde ooit, op wel heel jonge leeftijd, in de jeugd van Barcelona (2013-2015), net zoals Simons (2010-2019). Anyway, ik wens Fodé veel succes in zijn huurperiode bij de Tricolores.

16 augustus 2023 om 12:47

deze jongen speelt altijd, dus aan speelminuten ligt het niet.
maar deze jongen is constant geblesseerd, dan is het lastig om veel speelminuten te maken.
of dat nou bij jong psv of willem2 is.

ik geloof best dat het een jongen is met veel talent, maar als je hele tijd in de lappenmand ligt heb je er bar weinig aan

Tsja, zonder blessures stond hij nu gewoon in de spits bij het eerste. Als je kijk naar potentie nog steeds een van Psv's grootste talenten en eigenlijk heeft die veel meer dan een speler als van Duiven. Veel technischer, meer rust in zijn spel, creatieve acties etc. In de KKD elk 1,5 wedstrijd betrokken bij een goal terwijl hij in de jeugd op o17 en o18/o19 niveau net tot 10 volledige wedstrijden komt in drie seizoenen en dat zijn toch de belangrijkste jaren voor een jeugdspeler. Alleen dat geeft al aan dat die jongen heel veel in zijn mars heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren