Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwaar geblesseerde Ajax-aanwinst baalt: ‘Snap niet waarom hij zo tackelde’

Laatste update:

Ajax verzekerde zich in december van het afgelopen jaar voor ruim acht miljoen euro van de diensten van Hassane Bandé en de bedoeling was dat de van KV Mechelen overgenomen aanvaller dit seizoen snel zijn debuut zou gaan maken voor de Amsterdammers. De Burkinees raakte in de voorbereiding op de huidige voetbaljaargang echter zwaar geblesseerd tijdens een oefenduel met Anderlecht en is nog altijd op de weg terug van zijn beenbreuk. Bandé kan zich het incident nog goed voor de geest halen.

“We speelden onze vierde oefenwedstrijd, tegen Anderlecht. In de tiende minuut verloor een tegenstander in mijn buurt de bal en voor ik het wist kwam hij met de voet vooruit in. Mijn been was onmiddellijk gebroken”, blikt hij terug in gesprek met de Voetbalkrant. “Ik heb enorm veel pijn gehad, bovendien is dit mijn allereerste blessure.”

Bandé ontving na het incident geen excuses van dader Mohammed Dauda en dat steekt de aanvaller nog steeds: “Ik snapte niet waarom hij in een voorbereidingswedstrijd zo ging tackelen. En als je dat dan doet, zijn excuses toch het minimum? Ook van Anderlecht heb ik niets gehoord. Ik steek er verder geen energie in, want daardoor zal ik niet sneller fit worden”, gaat hij verder.

De nieuwkomer heeft de afgelopen maanden hard aan zijn herstel gewerkt en hoopt na de winterstop eindelijk zijn officiële debuut voor zijn nieuwe werkgever te kunnen maken: “Ik revalideer vaak alleen in de gym, maar er zijn nog meer geblesseerden en we steunen elkaar. Ook al hebben we verschillende schema’s. Ik hoop dat ik in januari weer kan spelen”, sluit hij af.

Denk jij dat Hassane Bandé in de tweede seizoenshelft een basisplaats gaat veroveren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Snap exact hoe hij zicht voelt, zelf ook zo'n soortgelijke situatie meegemaakt met iemand, die mij nota bene wekelijks zag. Hoeveel kost het je om even te bellen of desnoods een sms'je of WhatsApp te sturen?

Niet netjes van Anderlecht ook. Hadden simpel een tweet kunnen plaatsen met sterkte ofzoiets. Kleine moeite lijkt me.

Afscheidskadootje uit België.
Één troost voor Bandé hij werd vorige week (!) op de valreep verkozen in België tot
'Belofte van het jaar 2018'.
Een soort van beloning of excuses, achteraf?

4 oktober 2018 om 18:02

Gewoon een terecht beloning lijkt mij.

Oh ja, we hebben ook nog Bandé. Klinkt lullig, maar die gaat dit jaar niet meer in het elftal komen als het elftal zo blijft spelen.

4 oktober 2018 om 17:56

Dit jaar? Er staat toch duidelijk dat hij de rest van dit jaar sws niet speelt. Buiten dat om ziet het er naar uit dat het een seizoen van 50+ wedstrijden zal gaan worden, elke speler zal hard nodig zijn denk ik zo.. En ajax zit nou niet echt breed in flankspelers.

4 oktober 2018 om 19:46

Logischerwijs heb ik het over het voetbaljaar, oftewel dit seizoen. Niet over 2018, dat kon ik ook wel lezen 😉

4 oktober 2018 om 18:03

Jawel hoor. Die mag gewoon z'n wedstrijden gaan spelen als er niet teveel op het spel staat.

5 oktober 2018 om 01:24

Haha er staat al veel op het spel, we staan een hoop punten achter op Psv.

Simpele oplossing voor dit soort zaken.
Blessures zoals deze, duidelijk veroorzaakt door de overtreding: de dader schorsen gelijk aan de werkelijke periode van herstel van geblesseerde.

4 oktober 2018 om 18:11

we leven niet in de middeleeuwen.... als iemand een verkeersongeluk veroorzaakt zonder opzet maar rijdt iemand dood dan moet hij zelf ook maar dood?

4 oktober 2018 om 19:01

XAJAcfA inderdaad niet en dat is om heel veel redenen heel gelukkig. Maar we doen nu ook dingen verkeerd en wat jaakke zegt is zo gek nog niet. Deze jongen is een jaar buitenspel en de overtreder loopt allang weer vrolijk over het veld. Als er heel duidelijk vast gesteld kan worden dat de overtreder buitensporig heeft ingegrepen en een zeer zware blessure veroorzaakt heeft dan geeft dit toch meer gevoel van gerechtigheid bij het slachtoffer. En men denkt wel twee keer na voordat men iemand letterlijk kapot schopt....

4 oktober 2018 om 20:05

Natuurlijk niet. Ik zelf in 3 maanden tijd en buiten mijn schuld 2x een ernstig ongeluk gehad met de auto maar ik moet nu nog op het 1e telefoontje wachten met een excuus. Zal wel de tijdgeest zijn.

4 oktober 2018 om 21:52

Of een gebrek aan opvoeding, gelukkig kan het ook anders.

4 oktober 2018 om 18:11

Dus als ik het goed begrijp: je wilt dat de dader ook een jaar geen wedstrijden speelt?

4 oktober 2018 om 20:07

Ik ook gebeurd met die Sparta speler die een idiote sliding inzette waarbij zijn tegenstander in het ziekenhuis belande.

4 oktober 2018 om 18:23

Dus stel dat ik een tackle maak, waarna de tegenstander verkeerd terecht komt. Het is een overtreding, maar geen ernstige. Die speler breekt zijn sleutelbeen vanwege zijn ongelukkige val, dan moet ik ook maar op de tribune gaan zitten zo lang als hij niet kan spelen?

4 oktober 2018 om 18:55

We hebben toch VAR?
Daar mogen zij daar dan ook wel van gebruik maken bij -ernstige bewust gepleegde als bij Bandé- zware overtredingen.

4 oktober 2018 om 18:58

Yep, de dader speelt dan ook niet, maar nogmaals, we hebben het hier over een blessure direct veroorzaakt door de charge, niet over indirecte schade, zoals die jongen van az een paar weken terug. Overigens gaan we langzaam maar zeker die kant op denk ik.

En verkeer en middeleeuwen heeft er niets mee te maken. Als je die vergelijking wil maken kunnen we het ook anders oplossen, zoals buiten de voetbalwereld te doen gebruikelijk.
De dader wordt aansprakelijk gesteld voor alle aangerichte schade, dus medisch en inkomsten. Leuk als je als houthakker bewust Messi zwaar blesseert.....

Komt natuurlijk nooit in de basis. Bij mechelen al op de bank he

4 oktober 2018 om 22:17

Wat is dat nou weer voor een argument? Ronaldo zat aan het begin van zijn carrière ook wel eens op de bank. Volgens jouw logica zou hij dus ook nooit in de basis horen te staan.

Ik neem aan dat Ajax deze speler niet voor de bank heeft gekocht. Ze zullen best wat in hem zien. Zal wel starten bij Jong Ajax.

4 oktober 2018 om 22:59

Na deze lange revalidatieperiode zeker. Hij is jong en heel talentvol maar het is altijd afwachten hoe zo'n jongen uit de blessure komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren