Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zorgen voor Koeman? Spaanse media weten hoe lang Frenkie de Jong uit roulatie is

Laatste update:

Frenkie de Jong heeft zich zaterdagavond tijdens het LaLiga-duel van FC Barcelona met Celta de Vigo na 36 minuten moeten laten vervangen door Gavi. De middenvelder kon niet verder na een enkelblessure. Eerder op de dag moest ook Matthijs de Ligt de strijd staken bij Bayern München nadat zijn knie een klap te verwerken kreeg. De blessures zijn mogelijk een streep door de rekening van bondscoach Ronald Koeman. Volgens verschillende Spaanse media kan De Jong pas in november zijn rentree maken.

Xavi ruimde in de thuiswedstrijd tegen Celta een basisplaats in voor De Jong. De rechtspoot kreeg al vroeg in het duel een tik op zijn enkel, waarna Gavi aan zijn warming-up begon. De Jong probeerde het nog wel, maar liep een kleine tien minuten voor rust strompelend naar de kant. Barcelona kan nog niet vertellen hoe lang De Jong is uitgeschakeld, maar Spaanse media schrijven dat de controleur tot november uit de roulatie is.

Zorgen voor Koeman?
Koeman zal niet vrolijk zijn geworden van het uitvallen van De Jong en De Ligt. Laatstgenoemde moest halsoverkop naar het ziekenhuis om een mri-scan te ondergaan. De verdediger moet nog uitsluitsel krijgen over de ernst van zijn blessure. De Ligt kon tijdens de laatste zege van het Nederlands elftal, bij afwezigheid van Lutsharel Geertruida, nog rekenen op een basisplaats. Het wegvallen van De Jong zou als bepalende speler een nog grotere domper voor Koeman zijn. Oranje speelt volgende maand EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober).

Het uitvaller van De Jong was zaterdagavond ook een flinke tegenvaller voor Xavi, die zijn ploeg in de negentiende minuut op achterstand zag komen. Luca de la Torre vond Jørgen Strand Larsen, die de bal vervolgens koel in de lange hoek schoof. De bezoekers lieten vlak voor rust na om Barcelona nog dieper in de problemen te brengen. Strand Larsen dwong Marc-André Ter Stegen met een kopbal tot een sterke reflex, waarna De La Torre de bal vanaf twaalf meter voor het inschieten had, echter schoot de Amerikaan hopeloos over.

Via een andere voormalig Eredivisionist, Anastasion Douvikas, kwam Celta na rust zelfs op 0-2. In de slotfase wisten de Catalanen uiteindelijk toch nog een spectaculaire comeback te realiseren. Robert Lewandowski bracht de stand eerst met twee treffers weer in evenwicht, waarna João Cancelo vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de eindstand op 3-2 bepaalde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het wel leuk een keer een ander middenveld. Misschien Reijnders op zn plek met Wieffer/ De Roon of Veerman ernaast en dan Xavi er voor? Maar goed het is Koeman dus het wordt Koopmeiners, De Roon, Wijnaldum ofzo.

23 september 2023 om 20:16

Überhaupt De Roon opstellen? Afscheid nemen van deze tractor op basis van diesel.

23 september 2023 om 20:17

Logisch toch dat Wijnaldum speelt? Die heeft afgelopen week twee keer voor Al Ettifaq gescoord.

23 september 2023 om 20:26

Hoe kan iemand nou serieus ooit nog de Roon in Oranje willen zien, de totale middelmaat.

23 september 2023 om 23:42

Niet bij Atalanta. Daar doet ie het al jaren vreselijk goed. En De Roon is tegen toplanden toch wel van waarde. Begrijp me niet verkeerd, van mij hoeft hij ook niet in de basis, maar het is niet gek als hij af en toe een wedstrijdje meepikt.

24 september 2023 om 03:33

Hij speelde anders wel goed tegen de Grieken terwijl hij bij Atalanta ook gewoon nog steeds op handen gedragen wordt... Al dat gemekker omdat het soms iets minder in het verleden ging in plaats van naar de huidige vorm te kijken of dat nagepraat als een papegaai omdat de rest ook niet realistisch is begint wel vermoeiend te worden maar goed dat is hoe deze wereld dus zo nu en dan in elkaar steekt helaas!

24 september 2023 om 00:29

Wat een onzin, frenkie is met afstand onze beste speler die wil je altijd zien spelen, wordt tijd dat er een keer andere aanhaken.

24 september 2023 om 05:53

Reijnders samen met Schouten/veerman/koopmeiners en de Roon zou ook wel een middenveld kunnen zijn waarbij je het Frankrijk en Griekenland lastig moet kunnen maken zonder Frenkie erbij!

Dat is vooral vervelend voor het publiek, voor ons. Dat wordt weer met Daley Blind en Georginio Wijnaldum in de basis, ik heb het maar vast gezegd.

Nederland-Frankrijk wordt sowieso erg moeilijk ook al waren De Ligt en De Jong wel fit. Tegen Griekenland moet het zonder die 2 ook wel lukken hoor. Die kunnen niet eens fatsoenlijk een bal naar elkaar passen. Veerman is natuurlijk de beste optie om Frenkie de Jong te vervangen. Over De Ligt hoeven we het niet eens te hebben met zoveel keuze achterin.

Heel jammer dat frenkie eruit ligt, hopelijk is zijn blessure niet erg, hij is onmisbaar voor Oranje.

23 september 2023 om 22:51

Precies. Herinneren we ons de nations league wedstrijd in de Kuip tegen Frankrijk? Wat een prachtige wedstrijd.In de laatste minuut een pingel Memphis die een panenka deed.En Drumfries bleef maar komen. Prachtige herinnering.Maar in die wedstrijd was Frenkie onmisbaar!

23 september 2023 om 23:43

@Hassiebassie

Ja die wedstrijd herinner ik me zeker nog, Frenkie is al sinds hij heeft gedebuteerd voor Oranje onmisbaar geworden. Hij Is een van de beste middenvelder ter wereld.

24 september 2023 om 12:58

Verdomme, Frenkie 6 weken aan de kant. Dat wordt dus weer een afstraffing tegen Frankrijk

24 september 2023 om 01:31

FdJ is tot nu toe een nuttige, maar zelden of nooit doorslaggevende speler geweest in Oranje. Dit zal, zo neem ik aan, blijken tijdens zijn afwezigheid. Onmisbaar? Nee. Inwisselbaar? Ja.

24 september 2023 om 02:08

Als je dit over Depay zegt, kan ik het nog begrijpen, want daarvoor kun je Malen/gakpo inruilen. Maar Frenkie is zeker niet inwisselbaar, dat zal je echt gaan merken. Zijn vervanger. Veerman, is gewoon 2 klassen lager. Raak je zoveel voetbal mee kwijt. Veerman zal vooral dieptepaasjes versturen en combinaties opzetten. Maar lopen met de bal doet ie niet. Is eigenlijk een luie versie van Frenkie. En we hebben al niet zoveel voetbal in Oranje.

24 september 2023 om 10:41

Inwisselbaar?! Kom op, heb je deze reactie gecopypaste vanuit de 'balletje breed' brigade?

Zowel bij Oranje als bij Barca is het een uiterst belangrijke verbindingsspeler. Veerman zou tegen Griekenland een prima vervanger kunnen zijn, maar tegen Frankrijk? Je zag bij Arsenal uit dat hij dat wedstrijdtempo nog niet aan kan.

24 september 2023 om 11:39

Frenkie is erg wisselvallig, maar zijn plafond ligt behoorlijk hoog, daarvoor roep je m op.

De Ligt was toch al geen basisspeler bij Koeman. Dus hoezo problemen?

23 september 2023 om 22:37

Zo is dat. Was al wisselspeler. Geertruida is hem voorbij

24 september 2023 om 00:32

Inderdaad de positie waar je het minst zorgen om hoeft te maken. Zelfs met geblesseerden Timber en De Ligt, heb je daar nog steeds Geertruida, De Vrij en evt Virgil die opschuift waardoor je Botman, Van de Ven of Ake dan op LCV hebt. Wat een luxe.

24 september 2023 om 11:37

Ook niet bij Van Gaal overigens.

Frenkie is de motor van dit Oranje. Wordt een kansloze onderneming zonder hem tegen Frankrijk.

Dat wordt weer een heerlijk Frans avondje. Maar goed, zelfs met Frenkie maakt Oranje geen schijn van kans tegen Frankrijk..1-4 minimaal reken ik op.

24 september 2023 om 11:36

Op papier wel, maar je weet nooit hoe gemotiveerd Frankrijk nou precies is, en ze kunnen altijd een off-day hebben.

Gravenberch, Frimpong en Xavi Simons op het middenveld kan prima.

Alvast maandje geen wedstrijd is prima juist toch. Hoe minder wedstrijden hoe fitter op t ek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren