Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zivkovic scoort alweer en geniet: ‘Deze trainer geeft mij vrijheid’

Laatste update:

Richairo Zivkovic maakte zaterdagavond zijn vijfde doelpunt van het seizoen bij FC Utrecht. Na zijn treffers tegen FC Groningen en Sparta én de dubbelslag in de beker was het nu ook raak tegen Go Ahead Eagles en was te zien dat Zivkovic lekker in zijn vel zit in de Domstad. Bij een stand van 2-0 zette hij de turbo weer aan en tekende hij voor de 3-0 eindstand in het thuisduel. Zivkovic zegt dat hij vrij in zijn hoofd is en dat dat wel scheelt.

/

Pas na de 2-0 had Zivkovic zaterdag het gevoel dat er een relatief makkelijke overwinning in zou zitten tegen de bezoekers uit Deventer. “We kwamen goed vrij, voetbalden tussen de linies, voetbalden lekker en vonden elkaar makkelijk, toen was het lekker om het uit te spelen”, zegt Zivkovic tegen FOX Sports. De spits dankt zijn trainer Erik ten Hag, die met hem bezig is en hem goed coacht.

“Dat merk ik ook, en ik voel vertrouwen. Tegen Ajax wisselde hij me na 55 minuten, dat is helemaal geen probleem. We hebben de wedstrijd volledig besproken, hij vond dat ik er met mijn hoofdje niet echt lekker bij zat. Ik zei dat ik wist dat mijn kansen nog wel zouden komen en daarbij voelde ik gelijk vertrouwen. Vandaag was ik in de tweede helft helemaal vrij in het hoofd”, aldus Zivkovic, die dus doelpunt nummer drie van de competitie bijschreef.

“Wat deze trainer anders doet dan andere trainers? Hij geeft me vrijheid, hamert op mijn sterke punten. Hij stemt zijn tactiek daar ook op af. Ik moet deze kans gewoon aangrijpen en ik doe het de eerste wedstrijden gewoon goed. Die lijn wil ik vasthouden”, aldus Zivkovic, die zegt dat hij direct de klik voelde toen Ten Hag hem benaderde en dat hij blij is dat hij eindelijk goed wordt benut.

Denk je dat Richairo Zivkovic dit seizoen de vijftien Eredivisie-doelpunten haalt bij FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Hamert op mijn sterke punten." Als De Boer dat bij Ajax nou eens had gedaan...

15 oktober 2016 om 23:36

Ach bij Willem 2 ging het ook niet goed, terwijl Streppel volgens mij ook wel bekend staat om goed talenten te kunnen brengen. Zivkovic heeft er volgens mij ook lang een beetje makkelijk over gedacht. Het kwartje lijkt nu ook gewoon bij hem een beetje te vallen. Is bijv. ook ineens 2x zo breed als voorheen.

16 oktober 2016 om 00:58

Ik moet sowieso zeggen dat die spelers van FC Utrecht behoorlijke armen hebben. Ik zag die Troupee laatst en dan kijk ik naar een van de Beek en dat is gewoon een groot verschil.

16 oktober 2016 om 02:18

Ook bij Willem II is hij niet goed gebruikt. Werd opgesteld als rechtsbuiten. Hopelijk draait hij het hele seizoen goed en mag hij terug keren bij Ajax. Bosz is ook tevreden over Zivkovic maar de concurrentie was te groot.

16 oktober 2016 om 11:14

Onzin vaak genoeg als spits gespeeld is gewoon een counterspits in een 442 en geen 433 spits. Zal het nooit redden bij ajax. Wel prima spits voor een ploeg die op de counter speelt

Ik heb het hier al zo vaak aangegeven: als je Richairo Živković het vertrouwen geeft en hem benut op z'n kwaliteiten, dan is hij echt een prima speler en ik denk dat hij het zeker bij Ajax kan waarmaken, want ondanks dat hij nu verhuurd is aan FC Utrecht, had ik sowieso al, voordat Živković werd verhuurd aan Utrecht, het gevoel dat Peter Bosz het wel in hem ziet zitten.

Frank de Boer heeft hem de afgelopen jaren ook gewoon verkeerd gebruikt en gebracht. Ik gaf hier ook zo vaak aan dat Živković destijds gewoon een vaste basisplaats in de Knvb Beker moest krijgen, regelmatig in laten vallen, basisplaatsen geven bij schorsingen of blessures van Arek Milik, maar ik kan me herinneren dat de Boer zelfs dat niet deed, want toen koos hij telkens voor Kolbeinn Sigþórsson (die er toen ook nog speelde) en zelfs in Milik had hij niet het volledige vertrouwen, want Lasse Schöne, Anwar el Ghazi en Davy Klaassen hebben onder de Boer ook weleens als diepe (valse) spits gespeeld.

Als Sigþórsson speelde, had ik altijd het gevoel dat Ajax met 1 man minder speelde, want je had gewoon niks aan hem en Živković had in mijn ogen toen gewoon daar moeten staan, in plaats van Sigþórsson. Maar ik hoop dat Živković dit vasthoud, want zelf ben ik altijd wel een van de mensen geweest die het zeker in hem is blijven zien zitten en ook mooi dat Ajax dan waarschijnlijk met Kasper Dolberg, Mateo Cassierra en Živković drie jonge spitsen heeft, met erg veel potentie.

15 oktober 2016 om 23:53

Ik snap dit echt niet. Kan je nou echt niet zien dat zivkovic goals bijna allemaal countergoals zijn? Bij ajax krijg je die ruimte niet.

16 oktober 2016 om 00:18

Inderdaad, Zivkovic is weer terug bij af eigenlijk. Hij wordt weer als counterspits gebruikt, iets wat Ajax niet nodig heeft.

16 oktober 2016 om 00:27

Precies. Ik betwijfel ook of hij uberhaupt voetballend goed genoeg wordt voor ajax om in de kleine ruimte te spelen

16 oktober 2016 om 00:43

Misschien pas als hij op zijn 32e terug wilt komen haha . Maar daarvoor echt niet. Pure counterspits.

16 oktober 2016 om 10:07

Wat een onzin Ajax krijgt genoeg counter mogelijkheden. Het irriteert mij juist vaak dat daar te weinig goals uitkomen. Zeker in Europese wedstrijden heeft Ajax meer counter mogelijkheden.

16 oktober 2016 om 11:18

Future je praat gewoon onzin. Ajax krijgt relatief weinig countermogelijkheden. Ook niet in Europa en wil je beweren dat milik geen goede counterspits is?

16 oktober 2016 om 00:56

Je hebt het over benutten van kwaliteiten en dan wil je hem bij Ajax zien? Hoe wil hij zijn snelheid dan benutten? Die jongen is gemaakt voor countervoetbal en ie hem liever 1/2 jaar langer bij een subtopper blijven en van daaruit de stap naar een subtopper in een andere competitie maken dan dat hij weer terug gaat naar Ajax. Daar heeft Zivkovic niet de ruimte om te voetballen en om zijn snelheid te benutten wanneer je 70% balbezit hebt en het spel op de helft van de tegenstander wordt gespeeld

16 oktober 2016 om 09:39

Vergeet niet dat Ajax nu ook directer voetbald en dat steeds meer gaat doen vooral met de man van 10 miljoen. Real speeld bijvoorbeeld dominant voetbal maar coutert wel. Naar dat type spel moet Ajax ook heen met hun selectie.

16 oktober 2016 om 10:09

Dit seizoen speelt Ajax veel minder op balbezit.

16 oktober 2016 om 15:44

Tuurlijk, dat begrijp ik heel goed dat Ajax directer probeert te spelen, alleen ben je dan afhankelijk van je tegenstander als je wilt counteren. Ook aan Futures hieronder: Het heeft niet alleen met balbezit te maken. Als de tegenstander op de eigen helft blijft dan kun je alsnog niet het veld groot en lang maken en de snelheid benutten.

Hij mag toch wat scherper . Hij heeft toch aardig was kansen nodig voordat hij een goal kan maken. Verder mag hij ook wel in de spiegel kijken. Ik geloof namelijk niet dat zowel Streppel als de Boer het verkeerd zagen.

Nou niet overdrijven. Buiten dat doelpunt spwelde hij niet bijzonder en had er zeker nig eentje of twee meer moeten maken. Lekker slijmen bij je trainer.

Mooi dat hij opbloeit en nog mooier dat hij nog niet verkocht is voor een paar grijpstuivers. Zo kan Ajax mooi het maximale eruit slepen als hij in de zomer daadwerkelijk verkocht wordt.

Bij Ajax is het toch echt een beetje voorbij voor hem. Hij heeft Dolberg voor zich en als die een terugval krijgt loopt er ook nog een cassiera rond die voor relatief veel centjes gehaald is en waar de technische leiding toch ook het nodige vertrouwen in heeft. Daarnaast zijn zowel Dolberg als Cassiera nog erg jong dus duurt het wel ff voordat die een stap gaan maken (zeker allebei).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren