Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zieltogend’ Ajax gekraakt: ‘Hij is een belediging voor zichzelf’

Laatste update:

Hugo Borst ziet Ajax als een kaartenhuis in elkaar storten. De Amsterdammers verloren donderdag met 2-0 van Getafe in de Europa League, terwijl zondag een 1-0 nederlaag werd geleden tegen Heracles Almelo. "Waar zijn ze de afgelopen drie, vier maanden in godsnaam mee bezig in Amsterdam? Wat is dit voor een gepruts?", schrijft Borst in het Algemeen Dagblad.

"Extreem veel verstand van voetbal heb ik niet, maar toen Ajax in oktober bovenaan stond in de Champions League-poule en kenners beweerden dat dit Ajax nog veel beter was dan het Ajax van vorig seizoen, moest ik besmuikt lachen. Kom op. Zonder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong was Ajax er verdedigend en organisatorisch gruwelijk op achteruitgegaan", stelt de columnist vast.

Ten Hag: 'Dit is een heel slecht perspectief voor de return'

Borst vond Ajax tegen Getafe en Heracles 'zieltogend'. Volgens de journalist speelt op André Onana na niemand structureel goed bij Ajax. "Van Dusan Tadic zou je kunnen betwisten of hij eigenlijk wel meedoet. Hij is een belediging voor zichzelf. Vorig seizoen echt briljant, nu zit hij op 38,7 procent van die bloedvorm. Dat hij zo wisselvallig is, dat hij zulke 'harde voeten' heeft, niemand begrijpt het."

De columnist is ook kritisch op Ryan Babel, die afgelopen transferperiode naar Amsterdam is gehaald. "Bondscoach Ronald Koeman zal zich wel rot schrikken. De beoogde Oranje-spits raakt bij Ajax werkelijk geen bal goed. Gisteren speelde hij een van de slechtste wedstrijden uit zijn leven", aldus Borst, die met de beschuldigende vinger ook naar trainer Ten Hag wijst.

Volgens Borst maakt de oefenmeester 'zeer ongelukkige opstellingen en/of wisselt verkeerd'. "Gisteren creëerde hij een janboel. Met de typische pinchhitter Klaas-Jan Huntelaar start je geen uitwedstrijd, en al helemaal niet op het kunstgras van Heracles, waar Ajax al jaren niet goed uit de voeten kan. Waarom niet gewoon Tadic centraal in de aanval?"

Ben jij het met Hugo Borst eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, prachtige nederlaag weer dit. Tegen az en getafe volgt er een dik pakslaag. En geef ook maar lekker dat kampioenschap en de beker uit handen... als ze zo blijven spelen mogen ze van iedereen verliezen.

24 februari 2020 om 11:20

Overdrijf toch niet zo. Ajax speelde gisteren in de eerste helft niet eens dramatisch. Met een beetje geluk gaan de schoten van vd Beek/Gravenberch erin en geeft de scheids een indirecte vrije trap bij die terugspeelbal. Ja dan speel je inderdaad een slechte tweede helft en krijg je kinderlijk eenvoudig een goal tegen. Maar Ajax kan donderdag met Ziyech zomaar ineens weer winnen. En aankomende zondag ontvangen ze AZ, die zijn ook verre van in vorm. Stel dat Ajax met 3-0 van Getafe en 2-1 van AZ wint, dan is er ineens helemaal niets aan de hand en schreeuwt iedereen over een crisis voor niets. Je staat dan bovenaan met 6 punten voorsprong, staat in de halve finale van de beker en bent door in Europa. En ja, het kan ook de andere kant op vallen. Maar er zomaar vanuit gaan dat dat ook gebeurt vind ik echt veel te voorbarig.

Vorig jaar was inderdaad lekkerder voetballen als aanvallers als je wist dat er magiers als Frenkie en Schone achter je stonden. Die waren zo slim in combinaties dat ze altijd een man meer situatie creeerden. Martinez is niet zo’n type, en Gravenberch doet de laatste tijd zo’n beetje alles fout. Misschien Blind toch maar op 6 zetten?

Tsja en Tadic. Je moet hem op 9 zetten of anders op het middenveld. Hij heeft de gewoonte om altijd met de bal te wachten op aansluiting van de rest, waarmee alle aanvallen direct verpest zijn.

Het is natuurlijk wel logisch te verklaren. Ziyech niet fit of uit vorm, Tadic uit vorm, Onana was er donderdag niet bij, Neres geblesseerd scheelt ff een stuk met hem erbij, geen echte vervanging voor de Ligt, de Jong en Schöne. Veltman geblesseerd, Promes geblesseerd. Balans is gewoon uit het elftal. Meer is het niet. Dus ja dan houdt het op. Ik denk niet dat het goed komt tegen Getafe. Op dit moment kun je gewoon geen topelftal neerzetten.

24 februari 2020 om 08:56

Als Onana donderdag erbij was geweest had het niet heel veel verschil gemaakt, Varela had een paar goede reddingen in huis maar het lag niet aan de keeper. Ik ben wel van mening dat je met Onana meer rust achterin heb, maar zoals je zondag zag maak dat niet heel veel uit als je verdediging loop te prutsen.

Krankzinnig dat Noa Lang na 2 mindere wedstrijden is afgeschreven door Ten Hag , en dat hij de “Grote” Ryan Babel na 6 dramatische wedstrijden de hand boven het roze hoofd houdt. Het enige punt waarop Lang aantoonbaar minder is dan Babel is zijn salaris, op alle andere punten is hij nu al een klasse beter.

24 februari 2020 om 07:29

Er is gewoon geen vervanger voor Babel.als Promes of Neres fit is verdwijnt hij huis wel gelijk naar de bank hoor

24 februari 2020 om 08:04

Ga je nu op ieder Ajax topic dit bericht copy pasten?

OT: Dit is wel zo’n typisch voorbeeld van de waan van de dag in de voetballerij. Noa Lang bakte er niks van en was Ajax onwaardig. De reacties stonden vol met kritiek. Nu is hij weg en loopt het niet en nu zou Noa Lang ineens wél goed genoeg zijn. Het maakt me niet uit wie er nu op de flank staat bij Ajax, maar Noa Lang is never nooit het niveau wat Ajax na moet streven van een flankspeler. Babel overigens ook niet, maar de roep om Noa Lang slaat nergens op. Neres/Promes zijn het antwoord op de problemen.

24 februari 2020 om 09:26

@mitchel_g Ik ben geen Noa Lang fan, maar Baradona heeft wel gewoon gelijk hier. Sommige krijgen weinig kansen en worden gelijk geslachtofferd na slechte wedstrijd(en) zoals Lang, Marin etc. Andere zoals Babel lijken oneindig krediet te hebben. Babel is maar een huurspeler. Als hij na3 a 4 wedstrijden nog steeds ruzie heeft met de bal, dan moet je snel doorselecteren. Geef Danilo nu de kans. Probeer Marin weer, wat een aankoop van 12 miljoen was. Huntelaar gisteren ipv Traore is ook bijzonder.

24 februari 2020 om 10:51

Ik zeg ook niet dat Babel de hand boven het hoofd gehouden moet worden. Ik vind het een verschrikking in het elftal van Ajax (hoopte ook toentertijd niet dat Ajax hem zou huren), maar om dan Noa Lang te noemen slaat nergens op. Die is qua niveau echt geen verbetering (of verslechtering) ten opzichte van Babel. Je zou op basis daarvan kunnen zeggen dat je dan net zo goed Lang op kunt stellen in plaats van Babel, klopt. Echter, enige wat in Babel zijn voordeel kan spreken ten opzichte van Lang is dat we van Babel meer mogen vragen als international en oudere speler. Noa Lang moet eerst nog veel vlieguren maken, voordat hij een team op sleeptouw kan nemen (en ik verwacht niet dat dat überhaupt bij Ajax zal zijn, maar bij een lager niveau zou dat wellicht kunnen). Je moet als Ajax zijnde hopen dat Neres heeeeeel snel fit is, want anders zie ik het somber in.

24 februari 2020 om 11:34

Ja en dan was Promes niet geblesseerd geraakt, kreeg Neres geen tegenslag en bleef ook Ziyech blessure leed bespaard. Kwam Labyad weer terug van zijn blessure en he Lang zit niet eens meer op de bank maar op de tribune. Dus is verhuur een betere optie voor hem, speelt hij elke week.

Je kan nu al.raden wat de kranten gaan schrijven als Tadic weer in de spits wordt gezet , dan komen ze weer.met.Traore op de proppen.
Tadic verkeerd nu niet in goede vorm , dus of hij het nu beter zal.doen in de spits is ook oh maar de vraag . Maar ja je kan het eens proberen, zeker in de eredivisie

Borst was een belediging voor zichzelf na het interview met Ilse. Daarna heeft hij bij mij aan integriteit ingeboet en ben ik anders naar hem gaan kijken. Niet positief iig. Ajax speelt al een tijdje ondermaats en we hadden het geluk ze op dit moment te treffen, maar dat lijkt voor de gehele "top" in de ed te gelden.

In het begin werd Tadic veel als spits gebruikt, maar bakte hij er weinig van begin dit seizoen. Hij kwam eigenlijk geeneens in het spelletje voor. Tuurlijk ga je erop achteruit na het verlies van De Ligt en De Jong, maar ze hebben qua bezetting nog steeds de sterkste selectie van de Eredivisie. Wat ze nu laten zien is gewoon schrikbarend slecht en makkelijk te bestrijden, waar Ajax geen antwoord op weet. Druk zetten en compact spelen is allebei erg effectief.

Waarom niet gewoon Tadic centraal in de aanval? Nou Hugo Borst, omdat we geen buitenspelers meer hebben. Neres, Promes, Labyad en Ziyech waren alle 4 geblesseerd. Moet Ten Hag dan Danilo op rechtsbuiten zetten? En als hij dan dramatisch speelt en Ajax verliest, wat word het dan? 'Schandalig dat Ten Hag een jonge jongen laat debuteren in zo'n uitwedstrijd tegen Heracles, je had ook Huntelaar in de spits kunnen zetten en Tadic op de buitenkant'. Lekker makkelijk dat commentaar achteraf, zeker als je zelf nooit de verantwoordelijkheid hebt gekend om dit soort keuzes te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren