Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zidane zei ‘nee’ tegen 150 miljoen euro en hereniging met oude vriend’

Laatste update:

Zinédine Zidane heeft een aanbieding om hoofdtrainer te worden van Al-Nassr laten schieten. Dat meldt Harif Ben Berkane, journalist voor onder meer L'Équipe. De momenteel clubloze trainer kon in het Midden-Oosten liefst 75 miljoen euro op jaarbasis gaan opstrijken, maar wil nog altijd in een Europese topcompetitie aan de slag. Tot een hereniging met Cristiano Ronaldo komt het dus voorlopig niet.

Al-Nassr ontsloeg in april hoofdrainer Rudi Garcia en wordt sindsdien geleid door Dinko Jelicic, voormalig eindverantwoordelijke bij de Onder 19. Vanaf volgend seizoen moet er echter weer een grote naam voor de groep staan. Daarom is Zidane gepolst, met een aanbieding om 'u' tegen te zeggen. Zizou kon in totaal liefst 150 miljoen euro aan salaris gaan opstrijken, uitgesmeerd over een contract van twee jaar.

Zidane laat het sportieve plaatje echter zwaarder wegen dan het financiële. De voormalig middenvelder mikt nog altijd op een dienstverband in een van de vijf Europese topcompetities. RMC Sport meldde eind april al dat Zidane de voorkeur heeft voor zijn oude club Juventus, waar de toekomst van Massimiliano Allegri niet onbetwist lijkt. Eerder werd Zidane al gelinkt aan Paris Saint-Germain en het bondscoachschap van zijn geboorteland Frankijk.

Vooralsnog lijken er bij geen van de geïnteresseerden concrete ontwikkelingen gaande. Zidane kan zo zijn derde clubloze seizoen op rij ingaan. Zijn laatste klus was die van hoofdtrainer bij Real Madrid, de enige club waar hij tot nog toe aan het roer stond. In zijn eerste periode daar werkte Zidane met Ronaldo. Het duo won in de Spaanse hoofdstad samen onder meer driemaal de Champions League en eenmaal LaLiga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Widane onze koning kom terug naar Real we hebben je nodig

Zidane is een prachtige vent. Hij doet alleen dingen wat leuk vind. Geld lijkt hem niet veel te boeien. Hij wilt alleen voor zijn droomclubs trainen lijkt het.
Zie hem graag terug bij Real Madrid. Jammer de Frankrijk niet voor hem koos na afgelopen WK.

25 mei 2023 om 22:22

Dat is een dikke recept. Alsnog 'te jong' naar mijn mening om al af te bouwen als coach bij een donaldduck league dunkt me.

25 mei 2023 om 23:28

*doet alleen wat binnen z'n comfortzone ligt.

Hij speelt al seizoenenlang verstoppertje. Weet zelf ook dat hij gedragen werd door dat monsterlijk sterke Real team.

25 mei 2023 om 23:38

Als je zoveel geld hebt en als speler alles gewonnen hebt dan doe je toch lekker wat je leuk lijkt.
Er zijn gewoon mensen met meer ambitie zoals pep en mensen die weten dat er naast voetbal ook andere dingen leuk zijn.

Het is niet dat Zidane in de bijstand zit, toch? Maar goed, het toont wel karakter dat ie hier weerstand tegen biedt. Zou kan beter naar PSG of wachten tot Didier ermee kapt.

25 mei 2023 om 22:02

Werd afgelopen zomer al gelinkt aan PSG maar z'n agent liet weten dat hij nooit naar PSG wil gaan. Waarachijnlijk door z'n Marseille verleden.

25 mei 2023 om 22:04

Welk Marseille verleden? Hij heeft nooit voor Marseille gespeeld of coach geweest daar. Zidane is er geboren, maar dat is heel wat anders. Galtier is ook in Marseille geboren.

25 mei 2023 om 22:21

Maar dan kan hij nog wel door z'n verleden in de stad Marseille dusdanig fan zijn dat hij niks met PSG te maken wil hebben

25 mei 2023 om 22:23

Geen Marseille verleden inderdaad maar is wel altijd fan geweest.

26 mei 2023 om 01:08

Galtier is ook in Marseille geboren en daar zelfs speler geweest. Zidane heeft zelf op een persconferentie gezegd dat hij fan van Marseille is maar hij niet kan uitsluiten dat hij coach van PSG of wie dan ook wordt. Zeg nooit nooit zei hij letterlijk. Dat hij daar geboren is betekent niet meteen dat hij daardoor geen coach van PSG kan zijn.

25 mei 2023 om 22:24

Alsof die ooit naar PSG gaat. Sowieso ligt dat gevoelig als grote Marseille-fan maar daarnaast doet ie het heus nooit zolang die eigenaars daar zitten en/of ze zo'n troep beleid hebben. Levert je als coach gewoon veel teveel hoofdpijn op.

26 mei 2023 om 15:47

Hij wacht tot Didier Deschamps​er mee stopt

Dit geld uit het midden oosten is wel een zorgelijke ontwikkeling, net als met china

25 mei 2023 om 22:31

Dit is een trend die al jaren speelt. Eerst gingen ze naar Rusland, toen naar China, nu naar het Midden-Oosten. Op uitzonderingen na blijven de topspelers in Europa.

26 mei 2023 om 09:48

Ja het is vooralsnog een beetje angst om niks. Je had met Rusland dat spelers als Eto'o aan kon trekken, maar dat zette ook niet echt door. Turkije net zo met vooral spelers in hun nadagen. Echt in de top van hun kunnen speelt iedereen nog wel in Europa. We moeten alleen niet vergeten dat het voor Zuid-Amerikaanse of Afrikaanse spelers natuurlijk (qua reisafstand) het niet zoveel uitmaakt om naar China of naar Amerika te gaan. Dat is allemaal even 'vreemd'. We moeten in Europa ook niet teveel schandalen krijgen dat je die spelers gaat weren (of het nou rasisme is of omkoopschandalen)

26 mei 2023 om 18:57

Ik denk juist dat Amerika wel kan gaan groeien, aangezien dit land voor Zuid-Amerikaanse landen een stuk bekender is. Tevens wordt er in veel staten in de VS Spaans gesproken, wat een groot voordeel is. Het geld is er aanwezig, de taal en het weer vaak ook, dus een mooie stap voor velen.

"als jij bij een andere werkgever meer kan verdienen ga je toch ook?" "niemand zegt nee tegen dit salaris" zomaar een paar standaard reacties wanneer een speler/trainer wél kiest voor geld in de zandbak. Gelukkig zijn er nog sportmensen met ambitie

25 mei 2023 om 22:08

Zidane heeft geen ambities. Zit liever twee jaar thuis. Solliciteert nergens en wachten op baantjes die niet komen. Mocht van mij naar de zandbak.

25 mei 2023 om 22:11

Dus iemand die niet zomaar overal tekent heeft geen ambitienet hoe je het bekijkt.

25 mei 2023 om 22:13

Er zijn zat topbaantjes vrij gekomen in twee jaar tijd.

25 mei 2023 om 22:51

Of hij is slim en stapt ergens op tijd in. Of wilt gewoon vrij zijn. Genoeg centen op de bank. Heb je geen druk om werk te vinden.

25 mei 2023 om 23:08

Genoeg trainers die niet stilzitten zoals hij. Tenminste de trainers met ambities.
Tuchel slijt de ene topbaan na de ander als voorbeeld.

25 mei 2023 om 23:11

Ja en die doet het natuurlijk geweldig met al die prijzen.

25 mei 2023 om 23:39

Dat is mijn punt niet. Of Tuchel prijzen won of niet. Zidane had eerder dan hem een topbaan kunnen krijgen.
Getuigt van geen ambities hebben bij Zidane. Twee jaar is te lang.

26 mei 2023 om 10:29

@somagunner Hoezo heeft hij nou weer geen ambitie? Hij ambieert het toch om coach/manager van Frankrijk te worden. Voor de rest heeft hij als speler de belangrijkste prijzen allemaal gewonnen en als coach/manager is hij meteen binnen gestapt bij Real en heeft hij ook alles wat er toe doet gewonnen met Real. (3x de Champions League!!)

Hoe kun je nou zeggen dat hij geen ambitie heeft. Dat hij geen interesse heeft in die andere klusjes staat daar helemaal los van.

Hij is inmiddels twee jaar werkloos. Links en rechtsom heb je een stoelendans met trainers bij topclubs. Wie wil een trainer dat twee jaar stil heeft gestaan?
Hij kan een team smeden. Wint wat ko wedstrijden in de CL. Maar als ik aan Zidane voetbal denk dan heb ik geen echte beeld.
Hij kan lang wachten. Heeft gegokt op het baantje van de Franse nationale elftal en verloren.

25 mei 2023 om 22:25

Zo gek is het niet hij heeft wat gepresteerd en dat zal niemand meer evenaren. Teert nu op een legendarische status zowel als speler als trainer, dat vergooit hij liever niet.

Beetje zoals met Johan Cruyff vroeger, wou ook nooit meer ergens instappen.

Prima toch, vind het overigens geen goeie trainer maar meer een oud speler waar de hedendaagse spelers aanzien voor hebben, als je een elftal met supersterren is het de aangewezen man

25 mei 2023 om 22:40

Vind ik een beetje te kort door de bocht. Hij zal heus niet alleen maar vanwege zijn status en zijn vermogen om "vamos vamos" te roepen daar voor de groep staan en bijna alles winnen. Voldoende elftallen met betere spelers die gewoon aan de kant werden gezet door het elftal van Zidane.

25 mei 2023 om 22:55

Dat mag je vinden, hij heeft alleen Real getraind in de hoogtijdagen zulke spelers hoef je niks te vertellen maar ze tevreden houden dat is zijn specialiteit.

Misschien is het ook wel meer dan een people manager, maar waarom gaat die dan niet ergens aan de slag? Bang voor zijn status?

Welke betere elftallen heeft die verslagen dan en wat vind je zo goed aan hem als “trainer” dan?

25 mei 2023 om 23:34

Met diezelfde elftallen lukte het Solari en Lopetegui niet om iets te bereiken. En dat was ook zogenaamd in de hoogtijden van Real. Alleen tevreden houden zal het niet zijn, want daar win je niet 3x een CL mee achter elkaar. Hij was ook uitstekend in het inbrengen en trainen van jonge spelers, zijn speelstijl was verder niet speciaal maar goed behoudend.

Hij heeft onder andere Liverpool, PSG, Juventus, City () verslagen, wie niet onder doen van Real of misschien wel op papier betere elftallen hadden.

Waarom hij niet kiest voor een andere uitdagen, geen idee. Zal je hem toch maar een mailtje in het Frans moeten versturen.

26 mei 2023 om 00:11

@robdapo1, misschien omdat hij financieel allang binnen is en niet wil verhuizen (of zijn gezin)? Lekker van zijn vrijheid en geld genieten. Zijn zonen voetballen bij Real Madrid



Indien Juventus geen afscheid neemt van Allegri zie ik hem oprecht tot 2026 wachten op het bondscoachschap van Frankrijk. PSG heeft hij al meerdere keren afgewezen, hetzelfde geldt nu dus voor Al-Nassr, en bij Real zal hij ook niet terugkeren zolang het huidige bestuur er nog zit. Zidane lijkt wel te genieten van de rust en de extra tijd die hij met zijn gezin kan doorbrengen, ik geef hem groot gelijk.

Een legende die rustig afwacht op het ideale moment. Het enige wat telt is de potentie om prijzen te pakken, anders niet.

Voor 75 miljoen per jaar zou ik ook niet komen....
Zoek maar een andere gek voor dat bedrag....

Wellicht dat wij als Fc Emmen een poging kunnen wagen.
75 miljoen is een schijntje

Ontop:
Dat heb je stalen ballen als je dat geld laat liggen omdat je echt ambitieus bent in het werk en niet in het geld! Klasse

Diep respect voor deze man. 150 mil over twee jaar en daar nee tegen zeggen, is niet niks… gewoon rustig afwachten, naar het plekje wat veij komt waar je hart ligt.

Mooiste zou zijn als hij terug komt naar Madrid. Zijn zoon staat daar nog onder contract en ze wonen nog in de stad Madrid. 2 seizoenen ancelotti is mooi geweest. Ancelotti naar juve en zidane naar Madrid zou geweldig zijn. Beide clubs blij. Zidane legende zowel als speler als trainer. Alles wat hij aanraakt veranderd is goud. Gelukkig is hij niet op het voorstel van al nasr ingegaan

Deze trainer wordt zo zwaar overschat jezus. Er is echt een reden waarom hij zo weinig aan de bak gaat. En dat hij op "grote clubs wacht" is het echt niet. Zidane heeft ze echt niet voor het kiezen en clubs staan ook niet in de rij voor hem. Dat is nu het beeld dat z'n PR team in stand probeert te houden.

De enige ambitie die hij nog heeft op voetbalgebied is bondscoach van Frankrijk. Daar wacht hij rustig op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren