Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zeldzame misser Lewandowski deert Bayern niet in aanloop naar WK

Laatste update:

Bayern München staat voorlopig tien punten los in de Bundesliga. Het team van trainer Hansi Flick was vrijdagavond dankzij een doelpunt van Kinsgley Coman met minimaal verschil te sterk voor Hertha BSC en dat betekende de vijfde opeenvolgende competitiezege: 0-1. Robert Lewandowski miste al vroeg een strafschop en dat was pas zijn tweede misser ooit in de Bundesliga: in 2013 stopte Manuel Neuer een elfmetertrap van de spits, die toen nog in dienst van Borussia Dortmund was. Bayern heeft nu tien punten meer dan RB Leipzig, dat zaterdag een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Schalke 04 speelt.

Een doelpunt van Coman gaf de doorslag in een spannende eerste helft, waarin Hertha en Bayern weinig voor elkaar onderdeden. Het ontbrak het team van trainer Pal Dardai alleen aan doortastendheid en finesse in de laatste meters. In de tiende minuut kreeg het team van Flick een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Rune Jarstein beging een overtreding op Robert Lewandowski, waarna arbiter Robert Schröder naar de stip wees. De doelman maakte zijn fout goed door de elfmetertrap van de Pool te keren.

Een kleine tien minuten later was het alsnog raak. Coman ontving de bal van Thomas Müller aan de linkerkant van het strafschopgebied, bewoog zich richting het midden en zag hoe zijn van richting veranderde schot over Jarstein ging: 0-1. Bayern bleef, ook na rust, meer balbezit houden, méér doelpogingen hebben én méér persoonlijke duels winnen, maar Hertha speelde allerminst slecht en bleef het der Rekordmeister lastig maken. Het balbezit van het team van Dardai vond echter in ongevaarlijke gebieden plaats.

Hertha bleef echter proberen om terug in de wedstrijd te komen, al was men op zijn hoede voor razendsnelle counters van Bayern. Flick gooide het over een andere boeg en koos voor de entree van Douglas Costa, Corentin Tolisso en Eric Maxim Choupo-Moting. De frisse wind in het elftal resulteerde echter niet in een ruimere zege. Bayern zal nu afreizen naar Qatar, waar maandag de halve finale van het WK voor clubteams tegen Al Ahly op de rol staat. Het team van Flick speelt op 11 februari een eventuele finale, waarna op 15 februari de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld wordt hervat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begin argwaan te krijgen als ik Alaba en Pavard verder zie sukkelen achterin. Het scheelde andermaal niet veel of Bayern verloor weer kostbare punten.

5 februari 2021 om 22:08

Kostbaar? Titel is al zo goed als binnen. BVB en Leipzig verprutsen het zelf continu dit seizoen

5 februari 2021 om 22:33

Onzin. Alaba is natuurlijk de makkelijke pispaal maar speelt gewoon prima. Ook was Hertha alleen dreigend met waardeloze afstandsschoten op 1 moment na met Cunha, iets wat meer bij Sule lag dan bij Alaba.

6 februari 2021 om 01:45

Alaba speelt als een natte krant. Ik weet niet welke wedstrijden jij hebt gezien van Bayern, maar meestal zijn het Pavard en Alaba die het verprutsen achterin. Als Alaba het een keertje goed doet dan zijn het weer Sule en wederom Pavard die fouten maken.

6 februari 2021 om 09:08

Jullie winnen wel gewoon jullie potjes jongens. Ik zou niet willen weten hoeveel jullie wel niet zouden moeten zeiken als jullie Dortmund-fan waren, die spelen pas al een natte krant. Ik heb overigens alleen het laatste kwartier gezien van deze pot maar heb echt enorm veel balverlies van Süle en Pavard gezien. Dat moment van Cunha was trouwens wel echt een 100% kans, hoezo ga je die in de 89ste minuut zo nonchalant stiften vraag ik mij dan af.

Overvolle kalender en een pandemie, en dan wordt er nog een nietszeggend EK gespeeld in een nietszeggend voetballand tegen nietszeggende clubs. Zoals Hugo zou zeggen: 'top'

Waar zijn de Nederlanders bij Hertha? Allemaal geblesseerd of uitgerangeerd??

5 februari 2021 om 22:46

Dilrosun is geblesseerd, Zeefuik is herstellende maar is zijn plekje wel een beetje kwijt geraakt na matig spel en Redan zit eigenlijk nooit bij de selectie.

5 februari 2021 om 23:21

Ah, laatste 2 zag ik al nooit idd. Op de bank wel. Dilrosun heeft al tijdje gemist denk ik. Gaat niet zo lekker met die gasten.

Wat is de Bundesliga toch spannend. Vraag me af wie kampioen gaat worden...

6 februari 2021 om 01:47

Zeik niet zo. Bayern speelt niet best dit seizoen mede door defensief falen van een aantal spelers. Kans zat om kampioen te worden voor een paar andere clubs. Oh wacht.. die verprutsen zelf hun kansen als het erop aankomt.

6 februari 2021 om 07:37

Dat is meer de schuld van de kneuzenkermis die zich achter Bayern afspeelt

Haha pas zijn tweede gemiste penalty ooit in zijn elfde seizoen in de Bundesliga. Dat zullen we hem maar vergeven. Hij is op weg om Klaus Fischer (268 goals) in te halen op de topscorerslijst aller tijden. Hij heeft nog 15 doelpuntjes nodig om hem te evenaren. Dat zal dit seizoen spannend worden, maar volgend jaar moet dat zeker lukken. Het record van Gerd Muller (365) lijkt onhaalbaar, al kan hij nog wel ff mee met zijn 32 jaar.

Bayern zal wel weer kampioen worden dit jaar. Al voetballen ze niet altijd goed, et verschil in kwaliteit, ook in de breedte, is gewoon te groot. Leipzig mist kwaliteit voorin en Dortmund valt gewoon heel erg tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren