Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zeer speciale’ Javairô Dilrosun ruilt Bundesliga in voor Ligue 1

Laatste update:

Javairô Dilrosun speelt de rest van het seizoen voor Girondins de Bordeaux, zo maakt de club uit de Ligue 1 via de officiële kanalen bekend. De aanvaller wordt gehuurd van Hertha BSC, dat ook akkoord is gegaan met een optie tot koop in de huurovereenkomst. Het is voor de 23-jarige Dilrosun alweer zijn derde club in het buitenland.

Dilrosun maakte in 2014 de overstap van Ajax naar Manchester City. De buitenspeler maakte nimmer zijn opwachting in de hoofdmacht en ondertekende in de zomer van 2018 een contract voor vier seizoenen met Hertha. In zijn eerste drie seizoenen kwam de aanvaller tot 56 duels in alle competities en deze voetbaljaargang deed hij ook in drie duels mee. Hij deed afgelopen weekeinde in de 5-0 nederlaag tegen Bayern München zeventig minuten mee.

Dilrosun gaat nu echter een nieuwe uitdaging aan. “Javairô is een heel speciale speler', zegt technisch directeur Admar Lopes via de officiële kanalen van de club uit de wijnstad. “Hij heeft zeer specifieke kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich heel snel zal aanpassen aan het systeem van de trainer.” Met twee punten uit de eerste vier duels is Bordeaux op een negentiende plaats terug te vinden.

Dilrosun, die in november 2018 zijn eerste en voorlopig enige interland voor het Nederlands elftal speelde, was eerder deze zomer ook in beeld bij Feyenoord als opvolger van de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis. Technisch directeur Frank Arnesen bevestigde begin juli contact te hebben gehad met de aanvaller, maar het kwam uiteindelijk niet tot een samenwerking tussen club en speler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou bijna elke redelijke club in Frankrijk heeft nu een Nederlands tintje. PSG (Wijnaldum), Lille (Botman), Monaco (Boadu), Lyon (Bosz), Nice (Rosario, Stengs, Kluivert), Stade Brest (Bizot), Bordeaux (Dilrosun), Stade Reims (Van Bergen) blijft leuk om te volgen zo!

1 september 2021 om 02:05

En Stade Reims ook Matusiwa.

En het lijstje niet-geslaagden in het buitenland wordt langer en langer. Redan zit nu bij Zwolle. Dilrosun nog enigszins wat laten zien, maar hoe ver had ie bij Ajax gestaan nu? Hij was nooit de beste van zijn lichting maar zeker top 3. En die redden het nooit in het buitenland. Als minder getalenteerde speler zou ik het volkomen begrijpen, maar daar hoort Dilrosun dus niet bij. Al is Bordeaux geen Zwolle natuurlijk.

1 september 2021 om 03:07

Nee Zwolle is zeker geen Bordeaux.. maar als hij het hier ook niet red, zal Zwolle snel aan dit lijstje toegevoegd worden. Je mag het niet te hard roepen hier want Nederland geeft ook geen garantie bla bla. Maar we kunnen toch wel de conclusie trekken dat er geen enkele speler die op jonge leeftijd is vertrokken naar een grote club is die het gemaakt heeft.. enige garantie bij een topclub in het buitenland is dus wat meer centjes op de rekening maar vooral veel minuten op de tribune..

1 september 2021 om 03:41

FcBuurman. En hoeveel jeugdspelers die in Nederland blijven redden het uiteindelijk tot het betaald voetbal? Overigens heeft Ake het toch best wel gemaakt? Rekik en Bruma zijn gewoon kampioen geworden met PSV enz... Als je ziet hoeveel jeugdspelers het niet redden in Nederland en hoeveel jeugdspelers het wel redden die in de jeugd naar het buitenland gaan, dan redden relatief gezien meer jongens het die vroegtijdig naar het buitenland gaan.

1 september 2021 om 05:20

Nou nou poeh poeh.....Rekiki & Bruma kampioen met PSV...Het is wel de top van NL..
En wat presteren ze op dit moment?

Het is jammer dat spelers op jonge leeftijd weg gaan van een topclub in NL naar het buitenland......er wordt ze allemaal een worst voorgehouden en dan heb je ouders die denken dat hun kind het al heeft gemaakt.

Kan je net zo goed bij ajax of psv blijven vanuit daar laten verhuren aan clubs pec...Heb je het iig geprobeerd hier..
Het quittersmentaliteit leegt heel hoog..

1 september 2021 om 06:24

"Rekik en Bruma zijn gewoon kampioen geworden met PSV enz..."

Hiermee bevestig je toch wat fcBuurman zegt. Ze komen beide uit de Feyenoord jeugd. Rekik heeft de leeftijd (27) dat als hij bij Feyenoord had gebleven had hij op z'n 23e in '17 ook kampioen van Nederland kunnen zijn.

Bruma is 2 jr ouder en toen pakte Feyenoord ook prijzen, beker en supercup's. Hij had daar ook onderdeel van kunnen zijn en dan later de stap naar het buitenland kunnen maken.
Ik denk dat ze dan verder waren geweest dan dat ze nu zijn. (Het is natuurlijk koffiedik kijken wat ik nu doe 🍵).

Aké is op zich een goed voorbeeld maar als je kritisch kijkt, waar staat (zit) hij nu eigenlijk??
Of hij speelt in het staartje v/d pl of zit op de bank in de top..

1 september 2021 om 06:26

Wat heeft dat met quittersmentaliteit te maken. Lekker voetballen in het buitenland voor meer geld dan hier. Beter weer, beter eten. Dan zeg ik ook….doei.

1 september 2021 om 06:58

Ik vind dit altijd een onzinnige discussie. Het is puur speculeren en nergens op gebaseerd. Je weet totaal niet of en hoe iemand zich 2-3 jaar ontwikkelt op jonge leeftijd. Bruma en Rekik zijn juist geslaagd. Ze vielen af bij een grote club, daarna te licht bevonden (Bruma) in Duitsland en nog bij PSV eindigen en zich redelijk herpakken. Was hij bij PSV of Feyenoord begonnen en het gaat mis zit je zo bij PEC en daarna in de Jupilear League. En ook dit is speculeren maar het is totaal geen gegeven dat vroeg naar het buitenland slecht is voor je carrière. Alles vergelijken met Frenkie is leuk maar misschien is dat aan het eind van de streep een veel groter talent. Niet iedereen maakt de stap van goede jeugdspeler tot topper op volwassen niveau.

1 september 2021 om 13:29

@ducktaildo - Maar dat zijn vaak ook de meer getalenteerde spelers. Het is dus niet vreemd dat de ratio niet zo uiteenlopend is.

Er wordt een hoop gehuurd met koop opties deze transferperiode

1 september 2021 om 07:42

Wordt een soort rommelmarkt: huur wat bij elkaar. Alles met een lage prijs kan maar NL

1 september 2021 om 08:36

Ja, ik denk dat clubs verwachten dat ze na dit seizoen met volle stadions weer meer te besteden hebben. Wat mij wel zorgen baart is het hoge aantal verplichte opties tot koop.

Is echt geen verkeerde speler, maar heeft veel pech gehad met blessures waardoor hij een beetje stil staat in zijn ontwikkeling. Als hij fit en in vorm is, vind ik hem een meerwaarde voor elke Nederlandse club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren