Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zeefuik: ‘Vervelend dat mensen altijd maar wat over je zeggen’

Laatste update:

NIJMEGEN - De opmars van NEC tijdens de tweede seizoenshelft ging gepaard met de goede prestaties van aanvaller Género Zeefuik. Tijdens de laatste competitiewedstrijd was hij nog goed voor een doelpunt in het met 1-2 gewonnen duel met Heracles Almelo. Daarmee verzekerden de Nijmegenaren zich van de play-offs, die plaatsing voor Europees voetbal moeten opleveren.

/

Door QASIM HAKIM

Met vijf doelpunten en vier assists was de huurling van PSV vooral na de winterstop van waarde voor het elftal van trainer Alex Pastoor. Zeefuik heeft ook van PSV's technisch manager Marcel Brands te horen gekregen dat hij zich in juli weer mag melden op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Een nieuwe verhuurperiode is uitgesloten. Zeefuik heeft nog een eenjarig contract in de lichtstad en daarom wil de nummer drie van Nederland bij een nieuw vertrek van de spits alleen meerwerken aan een verkoop, zodat een transfervrije status wordt voorkomen in de zomer van 2013.

/

In de brasserie van het NEC-stadion geeft Zeefuik tekst en uitleg. “Er is interesse van andere clubs uit binnen- en buitenland. Ik ben nog altijd een speler van PSV, maar voor mij is het belangrijk dat ik gewoon wekelijks speel op Eredivisieniveau of in een buitenlandse competitie. Ik dacht dat ik dit seizoen mijn kans zou krijgen bij PSV. In de voorbereiding was ik de enige spits en speelde ik ook veel wedstrijden. Uiteraard wist ik dat er nog een nieuwe aanvaller zou worden gehaald, maar onze coach Fred Rutten zei dat ik goed bezig was. Maar goed, toen Tim Matavz er nog niet was, kreeg Ola Toivonen evengoed de voorkeur boven mij in de spits. Tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen AZ mocht ik een kwartier invallen. Dan kun je toch niks laten zien? Maar ik ben ook niet het type dat verhaal gaat halen bij de trainer.’’

Zeefuik kreeg een uitweg aangeboden die voor speeltijd kon gaan zorgen. “NEC was geïnteresseerd in mij, en ik in NEC.’’ De spits kreeg een basisplaats van Pastoor, maar kon bij de Nijmegenaren het gebrek aan scorend vermogen niet verminderen. Sterker nog, hij werd er onderdeel van. “Ik speelde wel goed, maar ik had niet het geluk aan mijn zijde”, legt hij uit. Een Fernando Torres-probleem? De Spanjaard die bij Chelsea wel goed meevoetbalt, maar moeizaam tot scoren komt. “Zo kon je het wel noemen. Gelukkig ben ik tijdens de tweede seizoenshelft wel gaan scoren, daar ben je als spits toch mee bezig. Als je niet scoort, krijg je een lading kritiek over je heen die vaak onterecht is. Ik was namelijk wel belangrijk als aanspeelpunt.’’ En daar heeft Zeefuik een punt. Wat veel mensen niet zagen, is dat de Amsterdammer andere mensen liet scoren.

/

Neem de absolute wereldtop als voorbeeld. Didier Drogba wist als diepe spits in de seizoenen 2004/05 en 2005/06 slechts tien, respectievelijk twaalf doelpunten te maken voor Chelsea. Toch was hij als diepste aanvaller wel een onmisbare schakel tijdens deze kampioensjaren. En dan in eigen land, Siem de Jong. Topscorer van de landskampioen met maar dertien treffers, toch een onomstreden basisspeler van Ajax. Bij de Amsterdammers speelde Zeefuik zelf zeven jaar in de jeugdopleiding, met andere voetballers die momenteel behoren tot de beste ploeg van Nederland. “Aras Özbiliz en Daley Blind”, somt hij op. “Verder waren Luciano Narsingh en Marko Vejinovic mijn teamgenoten. Maar ik werd op een gegeven moment weggestuurd, omdat ik niet goed genoeg was. Niet meer en niet minder. Er ging echter het gerucht de ronde dat ik vanwege mijn slechte gedrag weg moest. Ik zou een vervelend mannetje zijn. Onzin.”

Een kereltje dat overigens wel op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte voor PSV, en hiermee na Stanley Bish en Wilfred Bouma de jongste debutant ooit werd bij de topclub uit de lichtstad. “Ik denk dat dit wel pijn heeft gedaan bij Ajax, snel debuteren bij een rivaal. Maar goed, dat is verleden tijd. De focus ligt bij NEC: we maken nog kans op Europees voetbal. Voor het publiek is het nog mooier dat we nu tegen Vitesse spelen. We hebben dit als collectief afgedwongen. Individueel gezien barsten we trouwens ook van het talent. Ik heb geweldige voetballers om me heen lopen. Ryan Koolwijk, Lasse Schöne en Navarone Foor.’’ Laatstgenoemde gaf Zeefuik de bijnaam Mario Balotelli, eentje die zelfs zijn persoonlijke Wikipedia-pagina heeft gehaald. Een naam die echter veel stof doet opwaaien en onterechte vooroordelen losmaakt bij anderen. Want de waarheid is toch even wat anders.

/

“Tijdens de training schoot ik een keer de bal in de kruising. Een prachtig doelpunt, maar ondanks dat liep ik toen heel rustig weg”, haalt Zeefuik op. “Alsof het me niet boeide. Daarom heeft Navarone mij die naam gegeven, omdat Balotelli na een doelpunt ook meestal koeltjes reageert. Het is vervelend dat mensen altijd maar wat over je te zeggen hebben, terwijl ze je persoonlijk niet kennen. Ik weet dat dit hoort bij de voetbalwereld, maar leuk is anders. Zo wordt er bijvoorbeeld ook altijd heel negatief gesproken over Funso Ojo. Ik ken hem zelf echter als een rustige en aardige jongen.’’ Género Zeefuik lacht erom. Huilen is namelijk niet nodig, want de buitenwacht heeft slechts vooroordelen als er om een mening wordt gevraagd. Dikwijls niet gefundeerd en dus onterecht. Zeefuik haalt zijn schouders op: “Je raakt eraan gewend.”

Género Zeefuik is voor iedere Eredivisieclub een aanwinst

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Ik denk dat dit wel pijn heeft gedaan bij Ajax, snel debuteren bij een rivaal. Maar goed, dat is verleden tijd."

Inderdaad ja je bent inderdaad verleden tijd en je bent tot op vandaag de dag, na al die jaren, nog steeds niet goed genoeg voor Ajax en dat zal je ook niet worden ook.

10 mei 2012 om 12:43

Het doet vast pijn bij Ajax als ze een speler terug moeten kopen die ze in de jeugd hebben laten gaan. Maar laten we eerlijk zijn, er loopt bij elke club wel een speler rond die in de jeugd van Ajax heeft gespeeld.

10 mei 2012 om 12:49

Dan wel ja. Maar alles heeft ook zijn redenen. Je kan niet tien linksbuitens in je elftal hebben bijvoorbeeld. Het kan wel alleen dan spelen ze nooit allemaal. Ajax heeft gewoon veel jeugdige talenten en talent ontwikkeld zich op het moment wanneer het wil en wanneer het kwartje valt bij de speler.

Terugkopen moet dan soms maar zolang dat niet tegen de hoofdprijs is dan is dat nog niet eens zo heel erg.

Bij Ajax hebben ze nu bijvoorbeeld ook Lukoki rondlopen en Ozbiliz. Als die elders gaan voetballen en ze spelen elke week dan worden ze op een gegeven moment ook van een dusdanig niveau dat ze elke week bij ajax in de basis zouden kunnen staan. En dan moet je die ook weer terugkopen en dan heeft ajax het weer "verkeerd gezien" terwijl het talent zich pas later ontplooit.

10 mei 2012 om 22:02

@waterdrager,

Waarschijnlijk liggen ze bij Ajax niet wakker van het feit dat Zeefuik bij NEC speelt. Want bij PSV hebben ze er ook een aantal jaar over gedaan om te zien dat deze jongen de top dus niet gaat halen.
De uitspraak van Zeefuik (dat het bij Ajax waarschijnlijk wel pijn had gedaan) getuigd van einig zelfkennis. Als ik hem was zou ik maar niet zo heel hoog van de toren blazen, want zowel in Amsterdam als in Eindhoven niet goed genoeg bevonden,.... dan kan je de top dus niet aan, en hebben ze het goed gezien in Amsterdam (en Eindhoven)

10 mei 2012 om 13:04

Helemaal mee eens, die jongen bakte er niets van bij Psv, ook bij NEC matig, ondanks dat hij heel soms scoort.
Hij heeft body en kan een bal vasthouden, maar heeft geen techniek of een individuele actie, heb het idee dat deze kerel zichzelf erg overschat, las tevens een artikel laatst(van paar maanden terug) dat hij een basisplek wilde bij Psv, komaan: wees realistisch.

10 mei 2012 om 14:33

Ook bij NEC matig??? Je moet meer kijken dan alleen de samenvattingen. Als je dat doet zie je dat Zeefuik bij NEC echt niet matig is maar belangrijk.

10 mei 2012 om 14:38

Eerste seizoenshelft was hij drama, 2e kwam kroop hij uit z'n schulp, althans; iets meer.

Maar ben absoluut niet onder de indruk van hem, hij heeft geen technisch vernuft en is een standaard stilstaande spits die als kaatser fungeert. Leuk voor Nec, met alle respect naar NEC toe.

Maar voor Ajax en PSV geen optie.

10 mei 2012 om 13:28

Ik vind niet dat ze Zeefuik moeten halen bij Ajax hoor, maar ik als back-up voor Sigthorsson zou hij als aanspeelpunt helemaal geen gekke speler zijn! Vind het wel een leuke speler voor Nec, hoop voor zowel Zoet als Zeefuik dat ze volgend jaar ook veel speelkansen krijgen bij een andere club!

10 mei 2012 om 13:40

"maar ik als back-up voor Sigthorsson". Dus jij behoort volgend seizoen tot de selectie van Ajax?

10 mei 2012 om 14:33

Haha, als z'n sollicitatiegesprek naar behoren verloopt.

10 mei 2012 om 15:01

Ik stel mezelf wel beschikbaar voor zo'n salaris eerlijk gezegd. Kans is klein dat de telefoon gaat deze zomer, helaas.

Maargoed verder zou Zeefuik ook geen slechte back up zijn.

12 mei 2012 om 17:45

Wat een eigen dunk deze gast. Hij heeft niets, maar dan ook helemaal niets dat hem aantrekkelijk maakt als spits van een topclub.ajax heeft dit goed gezien, by far niet geod genoeg.

Ik denk dat het wel meevalt met de pijn die die Ajax heeft gedaan. Ik als supporter voel t iig niet..ajax kan niet iedereen houden en dat ie dan nu bij psv wellicht doorbreekt prima toch. Vind het geen byzondere spitta..en zal denk ik ook niet doorbreken als eerste spitta bij psv

10 mei 2012 om 08:31

ik volg ajax al die jaren al maar wist toen hij bij PSV debuteerde niet eens dat hij uit de ajax jeugd kwam dus vond het wel best zo.

10 mei 2012 om 12:44

En hij wordt ook echt nooit de eerste spits bij Psv. Daarvoor komt hij tekort en PSV kennende zal het altijd wel een spits kopen. Verder scoort Zeefuik net zo weinig als Torres, dus hij maakt ook weinig progressie.

En nog steeds mijn twijfels of hij wle goed genoeg is voor de Eredivisie. Als je bij NEC in 1 seizoen slechts 5x weet te scoren, is dat niet echt hoopgevend.

Daarom zal de Jupiler meer zijn niveau zijn !!

10 mei 2012 om 08:46

Hij is zeker niet van Jupiller league niveau
Hij had gewoon een probleem met scoren, en dat was vooral heel veel pech
als hij nog 1 seizoen bljft hier in nijmegen zie ik hem er nog wel 12 goals maken plus goed meevallen dan ben je een erg goede spits die goals komen de laatste weken weer..

10 mei 2012 om 12:59

Jupiler League niveau vind ik wat overdreven. Hij kan wel aardig voetballen en fungeert prima als aanspeelpunt alleen scoort hij inderdaad niet genoeg. Hij zorgt daarentegen wel voor dat NEC het voetbal kan spelen wat ze willen spelen en dus lijkt hij me voor zo'n club een prima spits. Hij is bovendien nog jong dus hij zal vast nog wel wat meer gaan scoren.

Voor de subtop/middenmoot een prima spits, voor de top komt hij echter gewoon te kort.

10 mei 2012 om 13:31

Goals zijn heel belangrijk voor een spits, maar het is niet alles zeggend. Kijk naar Vleminkcx of Malki... Die scoren veel goals maar een speler als Junker bij Roda is niet minder belangrijk. Ook heb ik liever Luuk de Jong met al zijn mogelijkheden in mijn selectie dan Bas Dost (ook een goede spits hoor) die er dit seizoen een stuk meer binnen heeft geschoten.

10 mei 2012 om 14:35

Vertel, heb je dit gebaseerd op samenvattingen of heb je een wedstrijd of 10 van NEC gekeken? Als je dat laatste gedaan had dan zie je dat hij bij NEC belangrijk is. En NEC zit ver boven het Jupiler League-niveau, dus.....

Zeefuik laat andere beter spelen. De reden dat Schone naar Ajax gaat komt voor een aardig deel door Zeefuik. Voor Schone is dat heerlijk om mee samen te spelen.

“Ik denk dat dit wel pijn heeft gedaan bij Ajax, snel debuteren bij een rivaal..."

Haha praat dat jezelf maar aan ja. Ajax heeft het destijds gewoon goed gezien aangezien je het bij psv ook niet hebt waar gemaakt en nu nog altijd niet bijzonder speeld. De jongste debutant bij barca ooit is het broertje van babangida die bij ajax speelde, op zijn 15de. Daarna nooit meer wat van gehoord. Dat debuteren op jonge leeftijd is zo'n onzin en weet zeker dat ajax 'pijn' heeft gehad. Juist alleen maar bevestiging dat zij dingen beter doorzien dan bij psv kennerlijk.

10 mei 2012 om 09:20

Die babagandia voetbalde vorig seizoen nog een half seizoen bij Vitesse, en nu ergens in Oostenrijk. Maar die jongen is nooit geworden wat men verwachtte.

Ik denk niet dat er een Ajacied is die er emotionele schade van heeft opgelopen dat jij wedstrijden voor PSV gespeeld heb.

Dat is toch wel een probleempje bij Ajax dat er weinig echt goede spitsen opgeleid worden, de laatste jaren. Ook nu kan ik niet direct een aanstormend spitsentalent opnoemen. Dit maakt Zeefuik ook wel duidelijk. Nog steeds is hij niet goed genoeg voor Ajax. Voor Psv overigens ook niet.

10 mei 2012 om 12:48

Davy Klaassen is toch wel een aanstormend spitsen talent te noemen?

10 mei 2012 om 12:58

Zeker, maar vind Klaassen meer een type Bergkamp/litmanen, dan een type Kluivert.

10 mei 2012 om 13:46

Dat waren toch ook allemaal spitsen? :P

10 mei 2012 om 18:42

Nee dat waren meer schaduwspitsen en nummer 10

Ik moet toevoegen dat de man wel zelfkennis heeft.
Opzich geen drama speler , goed genoeg voor een NEC

En nu nog steeds niet, voegt al weinig toe bij NEC met maar 5 doelpunten.

10 mei 2012 om 13:22

Ik zou zeggen: kijk eens verder dan de statistieken. Zeefuik is enorm balvast en zet samen met Lasse Schöne het grootste deel van de aanvallen van NEC op.

10 mei 2012 om 13:39

Ja leuk, maar het is toch een spits en die moet scoren, zeker bij een club als Nec.

10 mei 2012 om 14:06

Het ging er mij om dat Nineeleven zei dat Zeefuik niks toevoegt. En dat is natuurlijk absoluut niet waar.

Ben benieuwd naar volgend seizoen. Kijken of hij dan de lijn van de tweede seizoenshelft doortrekt en vaker zelf gaat scoren.

10 mei 2012 om 14:37

En dit is alweer de 3e persoon in korte tijd die de mening baseerd op samenvattingen. Dat is niet bepaald handig. Kijk je regelmatig naar NEC zie je dat Zeefuik belangrijk is met 6 goals, maar vooral met zijn voetballende kwaliteiten en fysiek.

10 mei 2012 om 16:47

Wat ik van hem zie, vind ik niet overtuigend. Daarnaast staat er een spits om te scoren en die er niet 26 wedstrijden over moet doen om tot een aantal van 5 of 6 doelpunten te komen. Ik kan jou reactie begrijpen aangezien ik van jou aanneem dat jij elke wedstrijd bekijkt en misschien wat minder objectief bent, maar Zeefuik overtuigd mij in ieder geval niet.

Zeefuik is best een aardige spits voor Nec, scoort dan wel te weinig maar hij is ontzettend balvast en is altijd dreigend.

Zeefuik mag dan weinig scoren maar hij is wel ontzettend belangrijk voor dit Nec, hij zorgt ervoor dat andere spelers zoals Schone veel kunnen scoren. Die heeft er nu ook al 11 inliggen, en ik weet zeker dat als Zeefuik in de 1ste seizoenshelft net zo gespeeld had als nu hij er zeker meer dan 10 had gemaakt.

Die boi kan hoger niveau vind ik aan, is wel wat voor King's Kenny LFC ofzo.

Goede speler maar belangrijker goed mens.

Hij heeft net als veel spitsen tijd nodig gehad om zijn draai te vinden, maar heeft nu sinds een aantal maanden de draai goed gevonden. Tuurlijk is hij niet goed genoeg voor de top van de Eredivisie, maar bijeen middenmoter zoals Nec kan hij van goede waarde zijn.

Het viel mij tijdens het seizoen ook op dat hij heel aardig speelde maar nauwelijks scoorde. Een balvaste spits die daarnaast ook oog heeft voor zijn medespelers.

Ik begrijp best goed dat voetballers af en toe moe worden van de berichtgeving omtrent hun eigen persoontje. Ik snap dat dit vermoeiend is maar men moet toch ook wel snappen dat de aandacht van voetbal ook tegelijkertijd hun boterham is. Ik vind het af en toe frapant om te bemerken dat die voetballers het allemaal maar heel normaal vinden dat ze ver boven modaal verdienen maar daarentegen niet snappen dat dit grotendeels (recettes,media aandacht, reclame etc. etc.) wordt bekostigd uit de publieke aandacht die naar hen uit gaat. Dus ja natuurlijk krijg je te maken met ongefundeerde meningen en andersoortige kritiek waar je misschien niet altijd op zit te wachten. Daarom verdien je ook boven modaal! Get used to it of zoek een andere baan.

Ik volg Zeefuik en Nec totaal niet maar wanneer ik hem zie, dan is het tegen Heerenveen. dan doet hij het in ieder geval wel goed..

Is een aardige aanvaller. zal alleen nooit de top halen. Denk dat er ook niet meer in zit dan clubs als rkc,nec,heracles met alle respect. Ik denk dat het een beetje hetzelfde verhaal wordt als iwan redan. Aardige spits voor de middenmoot van de eredivisie.

Al die mensen die nu zeggen dat hij niks toevoegt moeten eens wat beter de wedstrijden van NEC gaan bekijken.
Hij is gewoon enorm balvast, heeft wat pech gehad in de afronding, maar is ook al een aantal keer belangrijk geweest met assists en penaltys die hij mee kreeg.

Misschien niet van het niveau Psv, maar een prima spits voor bijvoorbeeld NEC hoor.

Ik hoop niet dat dit mannetje naar Vitesse komt... een boom van een kerel valt namelijk niet nadat hij de wind van een voorbij vliegende arm te hebben gevoeld... verschrikkelijk war een toneelspeler!! bah!

10 mei 2012 om 23:12

Joh als Bony dit doet en hij versiert een pingel waardoor Vitesse zondag wint loop jij ook gewoon in de polonaise. Het valt Zeefuik amper kwalijk te nemen. Als je iets voelt als spits-zijnde in de 16, ga je weleens liggen.

Niet zo hypocriet.

Ik heb de laatste weken wat op Zeefuik gelet, maar ik vind het werkelijk waar een ontzettend domme en trage speler. Wanneer hij aan de bal komt, moet hij eerst een hele tijd treuzelen voor hij eens weet wat hij ermee wil doen. Vervolgens doet hij vaak helemaal niks, zodat hij simpel van de bal wordt gezet. Begrijp er weinig van dat PSV weer/nog iets in hem ziet.

Ik kan erin komen dat hij het vervelend vind dat mensen zomaar dingen over hem en andere voetballers roepen. Oa hier op voetbalzone. Dat gebeurd erg vaak. Mensen beseffen vaak niet hoeveel arbeid en trainingsuren profvoetballers al gemaakt hebben voordat ze überhaupt hun eerste contract tekenen. Hoeveel ze ervoor moeten doen en vooral hoeveel ze er voor moeten laten. Maar toch dingen roepen over mentaliteit en dergelijke. Iemand zonder mentaliteit zal nooit een prof worden.

ik ben zeker ook van mening dat zeefuik een van de meest belangrijkere spelers is binnen Nec, Hij scoort wel niet heel veel maar het werk wat hij verricht is altijd met een volle 100% inzet. En ja hij kan meer scoren maar dat neemt niet weg dat hij Zeer belangrijk is voor het team!

Ik betwijfel trouwens wel of hij bij PSV wel veel zal scoren aangezien de concurentie daar veel hoger is en daar meer bewegelijkere spelers om hem heen zullen staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren