Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze zullen niet denken: zo, in Nederland hebben ze hun niveau opgekrikt’

Laatste update:

Dankzij een slotoffensief wist Oranje nog een gelijkspel uit het vuur te slepen in de oefeninterland tegen Italië. Net als het duel met Slowakije, afgelopen donderdag, eindigde het treffen in Turijn in een 1-1 gelijkspel, door doelpunten van Simone Zaza en Nathan Aké. De formatie van Ronald Koeman wist echter niet te overtuigen en de Nederlandse ochtendkranten constateren dat de progressie nu uitblijft.

“Nee, als Antoine Griezmann & co straks in de september de dvd's van de oefenduels van Oranje bekijken, zullen ze bij de Franse ploeg niet denken: zo, in Nederland hebben ze hun niveau twee, drie tandjes opgekrikt”, schrijft het Algemeen Dagblad. De krant stelt dat het een ‘kwestie van kwaliteit’ is en wijst naar het middenveld en de backposities. “Hoeveel spelers heeft Oranje daar die het spel kunnen dicteren in heel kleine ruimtes? Die in één, hooguit twee handelingen iemand vrij kunnen spelen en bij wie de eerste blik altijd vooruit is gericht?”

“Davy Pröpper, die zou je dat nog toevertrouwen. Maar voor de rest. Ook Georginio Wijnaldum viel vanavond bepaald niet voor het eerst tegen. Zoveel simpel balverlies”, vervolgt het dagblad. De spoeling qua vleugelverdedigers is ook dun, zo constateert de krant. “Dat Oranje aan de zijkanten geen Joshua Kimmich heeft of een Kyle Walker, oké, soit. Maar Daryl Janmaat, Hans Hateboer, Kenny Tete, daar gaat veel te weinig vanuit. Misschien dat Rick Karsdorp, áls ie weer fit wordt, iets kan doen in die rol.”

Volgens De Telegraaf rechtvaardigde het spel van Oranje in Turijn het feit dat de ploeg van Koeman niet aanwezig is op het WK. “Het Nederlands elftal bakte er zowel met als zonder bal heel weinig van gisteravond in het Juventus-stadion”, stelt de krant. “Met al die verdedigers en het defensieve systeem zou Oranje een onneembare vesting moeten zijn, maar dat was dus allerminst het geval. Dit geeft te denken. Bondscoach Koeman bouwt hier sinds zijn aanstelling namelijk zijn Nederlands elftal op.”

De Volkskrant zag Oranje ‘verder door de ondergrens zakken’. “Waar de kelder van het flatgebouw bereikt leek na het missen van het EK 2016 en het WK 2018 blijkt er voor het Nederlands elftal nog een etage lager te zijn”, concludeert het dagblad, dat van ‘een eerste helft om te huilen’ spreekt. “Op wie kan Koeman bouwen? Vooralsnog op niemand. Misschien alleen op doelman Jasper Cillessen die zijn ploeg een paar keer voor erger behoedde gisteravond.”

“Wat de veldspelers betreft geldt: wie de ene interland uitblinkt behoort de volgende steevast tot het groepje tobbers. Niemand uitgezonderd”, vervolgt de Volkskrant. “Koeman had stiekem gehoopt inmiddels tot een min of meer vaste kern te zijn gekomen. Verdedigers Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt, middenvelder Wijnaldum en aanvallers Memphis Depay en Ryan Babel zo noteerde hij daarvoor de voorbije week voorzichtig in zijn hoofd.”

Trouw vraagt zich af wat Koeman is opgeschoten met het rouleren in de oefeninterlands. “De zege op Portugal mocht als een opsteker gelden, maar wat donderdag bij Slowakije al werd aangetoond, werd maandag bevestigd: dat was een nogal vertekenende wedstrijd geweest. De Portugezen hadden veel ruimte geboden, dan kan elke ploeg gauw aardig spelen - of dan ziet het er aardig uit”, zo luidt de conclusie. Dankzij een treffer van Aké hield Oranje nog een gelijkspel over aan het bezoek aan Italië. “Koeman koesterde het resultaat zichtbaar, alleszins begrijpelijk in zijn situatie en in deze tijden.”

Zie jij progressie bij Oranje onder Ronald Koeman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker vakantie vieren, kacheltje is op bij sommigen. 1-1 is een prima resultaat uiteindelijk met slecht spel dat wel. Wordt een lange voetballoze zomer...

5 juni 2018 om 09:02

Moeten inderdaad niet teveel conclusies aan deze wedstrijden hangen. Het ging nergens om en spelers zijn ook toe aan vakantie. Voetballoze zomer? Volgens mij begint het WK volgende week als neutrale voetbal supporter kan ik daar wel van genieten.

5 juni 2018 om 09:53

ik zie liever Oranje verplicht 1 maand op trainingskamp in Rusland. (siberie)
Ze hebben al 2 toernooien vakantie kunnen vieren,en ze spelen nog steeds belabberd.
nu zitten de heren op hun dure strandbedje te niksen, en straks begint de ellende wederom.

5 juni 2018 om 10:31

Ga fietsen man, die jongens verdienen ook gewoon vakantie. Dat ze twee toernooien niet hebben gehaald doet daar niks aan af. Als jij niet rendeert op je werk heb je nog steeds recht op vakantie, zo is het nou eenmaal.

5 juni 2018 om 10:43

Als jij niet rendeert op je werk, word je op een gegeven moment ontslagen.

5 juni 2018 om 11:02

@kowalski

Lekker kort door de bocht, iedereen heeft weleens een mindere periode en dan wordt je echt niet gelijk ontslagen. Feit is dat je gewoon recht hebt op vakantie, ook als je minder rendeert.

Vind dat er op dit moment gewoon echt te weinig kwaliteit is in Nederland, zeker op het middenveld en voorin. Wijnaldum brengt het nooit in het Nederlands elftal, Strootman idem. Veel passes breed en terug. Geen splijtende dieptepasses. Iemand verwoordde het laatst al: Nederlandse trainers hebben alle creativiteit eruit gehaald, omdat ze bang zijn voor fouten. Het is ongelooflijk. Depay kan af en toe goed zijn, maar zijn nonchalante houding brengt hij ook vaak over in de praktijk. Dit zouden toch sterkhouders moeten zijn. Dan blijven alleen Cillessen, Van Dijk (mag soms iets pittiger) en De Ligt (mag nog wat groeien) over die wel hun gewenste niveau halen. De rest is gewoonweg geen top en die mag je dat ook niet kwalijk nemen. We hebben (ook volgens de bondscoach) op dit moment niet echte toppers helaas, anders zou Koeman ze echt wel selecteren

5 juni 2018 om 09:14

Nederland heeft degelijk wel topspelers. Alleen denken de trainers nu dat ze opeens heel verdedigend moeten spelen na van gaal.... Toen was onze aanval van een hoog kaliber en onze verdediging troep. Begrijp niet dat de trainers op advocaat na dat niet zien.

Je kan een heel leuk elftal plaatsen. Ik vind dat ze best terug mogen naar het, 4-3-3 systeem of 4-5-1 moeten gaan spelenzoals Liverpool.. Daar hebben ze namelijk wel de spelers voor.

Cillessen,
Fosu-Mensah, De Vrij, Van Dijk, Ake,
De Roon als cvm, loopt de gaten goed dicht. Beetje Nigel de Jong type. Mag wat meer agressie. Dan kan je strootman als controleur de vrije man maken en wijnaldum of depay op 10. Daar speelt wijnaldum beter gezien zijn wedstrijden bij Liverpool en Psv. Depay kan dan wat sneller in stand komen om te schieten.
Kluivert/elia LB is in mijn ogen de zwakste positie, Dost proberen over te halen anders. RB/promes/Berghuis/Bergwijn... Allen heel goed.

Gezien de spelersgroep. Staat er zeker wel een groep dat minimaal EK/WK hoort te halen. De trainers krijgen het er gewoon niet uit. Een beetje een België scenario van vroeger.

5 juni 2018 om 09:43

Grotendeels mee eens. De aanval is de beste verdediging en nu moet je andersom redeneren t.o.v. de periode waarin je het moest doen met Vlaar, Heitinga en consorten, aangevuld met Rvp, Sneijder en Robben, die wel in staat zijn om tegen meer tegenstanders toch productief te zijn. Nu verzuipen de aanvallers. Ze zijn al niet van topkaliber en staan ook nog eens tegen een overmacht aan verdedigers.
Als je dan defensieve kwaliteiten hebt, speel daar dan ook naar door max 4 verdedigers op te stellen.

5 juni 2018 om 09:50

Maar Achi, vind je dat topspelers? Persoonlijk vind ik van niet en in mijn ogen kan je dat meten aan de clubs waar ze spelen. 'Vroeger' speelden onze internationals bij Real, Barca, Milan, ManU, Arsenal, Bayern etc, toendertijd allemaal topclubs in Europa. Nu speelt van onze basis alleen Cilissen bij een echte topclub, maar die speelt dan weer niet. De rest speelt er net onder (Liverpool, Roma) of ver er onder. Maar nogmaals, dat is mijn mening hè ;-)

5 juni 2018 om 10:24

Welke prijzen hebben we dan met die Real, Barca, Milan, Manu Arsenal en Bayernspelers gepakt?
Je kunt mij veel vertellen, maar t.o.v. de gouden generatie van de grote drie (rvp Sneijder en Robben) hebben wij nu een betere verdediging staan dan destijds. De enige die positioneel beter was dan wat we nu hebben is Gio.

5 juni 2018 om 11:02

Niet mee eens. Alleen Cillessen voldoet. Van Dijk maakt fouten, de Vrij maakt fouten en ook de Ligt maakt (nog) fouten. Fosu-Mensah is niet beter, Ake had geluk dat hij de goal kon en mocht koppen, maar liet een paar verdedigende akties zien die echt niet kunnen op dit niveau, de Roon is een leuke balafpakker, maar in Oranje hebben we meer nodig van een speler. Het ontbreekt Nederland gewoon aan goede backs en op het middenveld hebben we ook weinig te bieden. Depay is er nog lang niet, Babel viel tegen, en alle invallers leken leuk bezig, maar toen waren er nog maar 10 Italianen....

5 juni 2018 om 11:31

Toen keken we tenminste naar een wk waar we aan mee deden en nogal wat wedstrijdjes ook. Prijzen pakken met ons nationale team gebeurt, op 1 uitzondering na, nooit. Maar al die spannende en mede daardoor fantastische wk's qua sfeer (steeds tot het laatste weekend de afgelopen 2 wk's), En daar heb ik persoonlijk van genoten. En die prijzen? We deden iig mee.

5 juni 2018 om 12:12

@achizozo je slaat de spijker op de kop! Deze hele malaise is te danken aan die derde plaats in 2014. Wat een verschrikkelijk spel was dat, met alleen wat leuke resultaten nadat we van 5 3 2 naar 3 4 3 overschakelden.
Door continu te roepen dat we niet kunnen verdedigen, zijn de spelers van Nederland dit nog gaan geloven ook. We denken dat we ineens 5 verdedigers nodig hebben om Zweden en Bulgarije te verslaan. Hoe idioot is dit.

Het erge is dat ook onze toptrainers het nu zijn gaan geloven. Koeman ging even met "vijand" Van Gaal praten, en zie hier de troosteloze wedstrijden van ons nationale team. Het erge is dat er geen verbetering in zit. En dat ik de volgende oefenwedstrijd niet eens meer ga kijken. Aanvallen zit in ons Dna. Maak dan ook een opstelling waarmee je uitgaat van aanvallen ipv tegenhouden. Dit lukt toch niet, ook al zet je 7 verdedigers neer.

Als oplossing gewoon terug naar 4 5 1. Daar zijn we 2e van de wereld mee geworden, is bijna hetzelfde als 4 3 3, vleugelspelers moeten iets meer mee terug, maar is een herkenbaar systeem. Dit is drama. Ik haak af, rest van het publiek haakt af, sponsoren haken af en talenten haken af. Laten we doen waar we altijd goed in zijn geweest. Creatief voetballen en aanvallen.....

5 juni 2018 om 13:19

De vrij bij inter, die had ook overal kunnen gaan. Dijk bij Liverpool. Fosu Mensah speelt Manu. Ake heeft een terugkoopclausule met Chelsea die hem niet weg wilde doen. Onze verdediging zit nog niet eens in de top van zijn jaren. De oudste zijn van dijk en de vrij. De rest daarvoor moet het ook allemaal meemaken. Daarom vindt ik het juist goed dat Kluivert naar Roma vertrekt. Dat vlieguren onzin klopt wel maar niet in de Eredivisie. Het niveau is nu gewoon te laag. Als talenten weten wat goed voor ze is. Vertrekken ze als de top 3 geen Europees voetbal speelt. Daar maak je het onderscheid en dan is het erop of eronder.

Ach, Italië was gewoon feller! En Nederland durfde niet te voetballen. Compleet risicoloos lopen met de bal. Overigens vond ik dat met Janmaat veel meer energie in de ploeg kwam.
Nederland moet gewoon lekker beuken in een kerstboom opstelling zoals Van Marwijk dat in 2010 deed. We hebben echt wel de kwaliteiten om ons te meten met landen als Zweden, Denemarken etc. Van Frankrijk verliezen we toch, maar dat is momenteel absolute wereldtop.

5 juni 2018 om 09:59

Kerstboomopstelling is 4321. Met van Marwijk speelde we 4231 met 2 fantastische verdedigende middenvelders. Daarvan hebben we er nu niet eens 1.

Wat Oranje is opgeschoten met het rouleren? Wellicht het aan het werk zien van meerdere spelers? dat is waar oefenwedstrijden voor bedoeld zijn, het is geen 2010 meer dat het duidelijk was wie de 11 beste spelers van Nederland waren. Ik hecht verder ook niet veel waarde aan de uitslag het gaat erom dat er wat wordt gepresteerd in de Nations League en de kwalificatie. Wat ik wel opmerkelijk vind is dat Oranje vaak schakelt naar 433 bij een achterstand en gelijk veel beter speelt, de verdedigers zijn ook sterk genoeg om met 2 cv's te spelen ipv 3 en dat zorgt voor wat meer stootkracht voorin, ik zou ook graag zien dat we gewoon met een echte spits gaan spelen ipv, 2 beweegelijke buitespelers in de spits, die missen echt een vast aanspeelpunt voorin.

5 juni 2018 om 09:21

Met welke spits dan? Weghorst en Luuk de Jong zijn prima aanspeelpunten maar voor dit niveau komen ze technisch echt veel te kort. In de eredivisie kan het nog wel maar zelfs daar zie je de technische tekortkomingen iedere week terug. Het is nu belangrijk dat Janssen en Locadia het goed gaan doen dan heb je tenminste nog een spits die technisch nog meekan.

5 juni 2018 om 09:27

Tja we hebben gewoon een rot generatie, volgens mij is Van Dijk de enige die bij een top 5 land in de basis zou staan, de rest komt gewoon tekort. Er mist idd een goede spits al heb ik nog steeds vertrouwen dat Janssen zich gaat ontwikkelen de komende jaren, Locadia vind ik dan weer een ander type spits, meer beweegelijk en minder aanspeelpunt.

Pas 4 wedstrijden onder een nieuwe bondscoach, nieuwe gezichten erbij, einde van een seizoen en nog steeds geen progressie?? Hoe bestaat het ...

5 juni 2018 om 09:44

Inderdaad, dit is gewoon pessimisme. Schandelig en onrealistisch...

Ik vind dat we echt pas mogen gaan oordelen over deze groep na de kwalificatie van de wk. De vorige 2 kwalificatiecyclussen was organisatorisch gewoon een ramp. Guus Hiddink die de groep heel los liet en op de helft werd opgevolgd door een prutser als Blind die er al helemaal geen lijn in kreeg. Er heerst nu eindelijk weer een duidelijk beleid bij de knvb en al die luchtfietsers zijn er niet meer. Mocht dit team zich nu niet plaatsen en weer verliezen van de (voorheen) B-landen, dan is het echt gewoon gebrek aan kwaliteit.

Ik vind de Nederlandse pers zo afschuwelijk. Dit is gewoon pessimisme en het slaat nergens op. Een ploeg vol jonge jongens en spelers die al bijna een heel fucking jaar in training zijn. Ze spelen met 1-1 gelijk tegen een Italiã«. Dit is gewoon ontzettend knap, zeker als je ziet waar alle jongens spelen. In Italiã«, Belgiã«, Engeland, Turkije... En dan denkt een journalistje het beter te weten. Walgelijk.

Misschien heb ik iets gemist gisteren...maar de opmerking dat Cillessen ons een paar x voor ergere dingen behoedde slaat toch echt nergens op? Volgens mij heeft hij 1 redding verricht. De rest werd erin, over of naast geschoten.

Ik weet wel iemand, Frenkie de Jong, die hebben we echt nodig bij Oranje en overigens ook bij Ajax. Ik meen serieus dat ik jaren niet zo'n talent heb gezien, hij heeft in mijn ogen ook veel van Cruijff, danst echt met de bal aan een touwtje en kan steeds versnellen in een actie.

5 juni 2018 om 13:30

Gewaadgde uitspraken over een jochie die nog amper 10 basisplaatsen heeft gehad bij Ajax en bij zn vorige club Willem II het eerste niet gehaald heeft

Ik wacht graag op een goede bezetting van het middenveld. Zodat we daar niet worden overlopen en de verdediging minder onder druk komt te staan. Voor de aanval lijkt het mij ook wel prettig dat die minder op een eiland hoeft te staan. Ik zou daarom liever een team met 4 of 5 ''middenvelders'' zien. Liefst 4-4-2 en anders 3-5-2. Zelfs 5-4-1 zie ik nog eerder werken dan 5-3-2 en 4-3-3. Tenzij er minimaal 1 absolute topper opstaat voor het middenveld (liefst 3 natuurlijk), maar voorlopig heb ik die nog niet kunnen ontdekken. De Jong en Van Beek worden genoemd, maar laten die aub eerst Ajax eens sleeptouw nemen. Van Ginkel heeft dat meer in zich maar is helaas weer geen creatief meesterbrein. Waardoor zijn pogingen vermoedelijk net zo goed zullen stranden in goede wil en meer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren