Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze zeggen niet voor niks dat Willem II het Ajax van het zuiden is’

Laatste update:

Ajax spint garen bij de sportieve situatie van Willem II. Vorig seizoen maakte Mitchell Dijks een flinke ontwikkeling door in Tilburg, waarna Ajax besloot hem deze zomer terug te kopen van de Tricolores. Dit seizoen beschikt Jurgen Streppel over meerdere spelers die gehuurd worden van de recordkampioen: Lesly de Sa, Ruben Ligeon en Richairo Zivkovic. In Amsterdam hoopt men dat die drie allemaal flinke sprongen maken.

/

Om diverse redenen kwam het er bij Ajax vooralsnog niet uit voor De Sa, Ligeon en Zivkovic. Als onderdeel van de transfer van Dijks naar Amsterdam bewandelde het drietal deze zomer de omgekeerde weg. Frank de Boer heeft goede hoop dat ze het nodige zullen leren van trainer Streppel en veel minuten zullen maken in de Eredivisie. De Boer prijst zijn collega in Tilburg voor diens kennis en vakmanschap.

“Jurgen is een heel goede coach. Daarnaast kijk je naar de speelstijl van Willem II. Zij leunen niet achterover, maar willen ook graag naar voren spelen. Daarmee vang je twee vliegen in één klap”, zegt De Boer, die in De Telegraaf spreekt van ‘een mooi podium’ voor De Sa, Ligeon en Zivkovic voor het seizoen 2015/16.

/

“Ze zeggen niet voor niks, dat Willem II het Ajax van het zuiden is. En dat vind ik wel terecht”, klinkt het lovend bij de trainer. Streppel spreekt op zijn beurt van een win-win-win-situatie in het geval van Zivkovic. Hij staat te boek als een groot talent in de aanval, maar sinds hij FC Groningen verliet voor Ajax manifesteerde hij zich alleen nog maar in het beloftenelftal in de Jupiler League.

Of het iets wordt tussen Zivkovic en Willem II, ligt in de ogen van Streppel met name aan hemzelf. “Hij zal bepaalde tekortkomingen moeten inzien en er vol voor moeten gaan. Ik heb er vertrouwen in, want hier hebben jonge jongens minder druk en is het minder hectisch. Maar het gaat niet van vandaag op morgen. Daar zijn weken of maanden voor nodig”, weet de trainer.

Wie denk je dat het best zal presteren bij Willem II?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi die erkenning van andere trainers voor streppel. Zou mooi zijn als ie nog wat jaren bij w2 blijft,maar zie hem nog wel naar n andere club verkassen. Misschien Ajax, wanneer de Boer vertrekt ?

15 augustus 2015 om 07:32

Goeie trainer, leuke vent. Knap wat die vorig seizoen gepresteerd heeft. Zie graag meer van dit soort trainers. Spelen met lef, openhartig naar de media, mooi om te zien.

15 augustus 2015 om 09:13

De opvolger van De Boer loopt al rond in Alkmaar.

15 augustus 2015 om 10:46

V/d Brom serieus? Dat is echt geen trainer voor Ajax, gaat rare dingen doen als hij bij een grote club werkt, zit prima op zijn niveau bij een club als AZ

15 augustus 2015 om 11:57

Kijk ook naar het verschil van de clubs en het spelersmateriaal. Daar zit nog wel een verschilletje tussen het is knap 3de worden met az maar geen wereldprestatie met die selectie. Het wil echt niet meteen zeggen als je hoger bent geëindigd je gelijk een betere trainer bent.

15 augustus 2015 om 11:58

Alsof pellegrinni een betere trainer is als van gaal.. Omdat die 2 plekken hoger is geëindigd die mag zijn schoenen niet eens poetsen..

15 augustus 2015 om 12:02

Nee, in Zwolle. Jans lijkt me de perfecte trainer voor Ajax. Hij laat zijn ploegen aantrekkelijk spelen maar is niet naïef tegen grotere teams.

15 augustus 2015 om 14:55

@ wandering

Van den Brom zie ik ook liever niet komen, ik wil Ron Jans weleens bij Ajax zien, toen des tijd wilde ik hem al als opvolger van Jol totdat men de Boer naar voren schoof. Jans heeft bewezen toch met op papier mindere voetballers goed voetbal te kunnen spelen, en daarmee heeft hij ook twee mooie prijzen gepakt.

Daarom ben ik wel heel nieuwsgierig hoe hij het bij een Ajax of een PSV (liever Ajax, daarnaast zal Cocu voorlopig niet opstappen) zou doen, waar hij in theorie met betere spelers kan werken en waar meer budget (in het geval van Ajax ook in theorie Lol) voor handen is. Dat het in Heerenveen en in België niet helemaal verliep wat beide partijen ervan verwachtte kan gebeuren; maar wat hij bij FC Groningen, maar voornamelijk bij PEC Zwolle heeft laten zien vind ik echt indrukwekkend.

Daarnaast denk ik dat zijn karakter ook wel in Amsterdam zou passen, hij bijt van zich af wanneer dat moet, dat is iets wij Ajacieden/amsterdammers wel waarderen. Volgens mij is het ook warme/prettige persoonlijkheid die echt bij zijn spelers betrokken is. Op de momenten dat hij streng moet zijn kan hij zich denk ik ook in die rol schikken. Daardoor denk ik ook dat hij in staat is om met andere culturen om te gaan, maar ook met de ego´s van de hedendaagse (jonge) voetballers.

Correct me if I´m wrong, maar volgens mij is Jans ook niet het type trainer die spelers structureel positioneel misbruikt of graag linkspoten op rechts laten spelen en vice versa. Met zijn wisselbeleid en tactisch inzicht zit het volgens mij ook wel goed. Mocht de Boer na dit seizoen vertrekken hoop ik echt dat Ajax Jans zal benaderen.

Paal en perk stellen aan de verhuur van spelers!
Niet meer als 2 spelers verhuren en 2 spelers huren. Zorgt alleen maar voor ophoping van talent bij grote clubs. En als je niet mag verhuurd worden denk je als talent ook eerst wel even na voordat je tekent bij een grote club op jonge leeftijd, in binnen of buitenland.
En los daarvan moet je je afvragen wat je als club in de eredivisie hebt te zoeken als je meer dan 2 spelers moet huren...!

15 augustus 2015 om 08:23

Eens. Belachelijk waar Willem 2 mee bezig is. Na de degradaties zou je denken dat er een visie is wat betreft het technisch beleid. Maat het is puur ad hoc. Spelers huren en zo in de eredivisie blijven, maar dat gaat een keer mis. Het kapitaal moet op het veld staan. Wanneer ze weer degraderen zal het stadion pas echt leegstromen, want ondanks een topjaar vorig seizoen trekt Willem 2 nauwelijks publiek...

15 augustus 2015 om 08:43

RBC had in de ED ook zo'n beleid. Telkens afwachten wat er beschikbaar is en dan op het laatste moment je selectie compleet hebben met nog enkele huurspelers. Dat kan goed gaan maar uiteindelijk ging het mis.

Daarnaast gaat dit op Man City en Chelsea lijken. Wat we hier de Engelsen verwijten gebeurt hier in Nederland nu ook. Een grote selectie opbouwen om de spelers vervolgens ergens anders stallen in de hoop dat ze beter worden. En dan zelf gebruiken of verkopen.

15 augustus 2015 om 08:46

Gozer, heb je enig idee hoe het reilt en zeilt bij Willem Ii?
We hebben bijna 10.000 SSC verkocht dit seizoen, hebben met het binnenkomende geld van Dijks e.d lopende schulden weg gewerkt. Wij hebben als Ajax geen 100 miljoen op de bank en misschien niet eens 1 miljoen dus moeten creatief zijn. Alsof het kapitaal bij Ajax op het veld staat met Veldman, Fischer en Viergever? Het contract van de aanvoerder is verlengt en wij kunnen ten minste een wedstrijd voetballen zonder politie. En dat ligt niet aan het publiek wat er volgens jou niet is.

15 augustus 2015 om 08:57

Inderdaad Willem II geeft niet meer geld uit dan wat er binnenkomt. Moeten ze daardoor spelers huren op hun selectie op pijl te houden dan doen ze dat gewoon. Ze hebben ook liever 18 volwaardige spelers die onder hun eigen contract staan. Maar hun hebben nog even tijd nodig en dan staat er een stabiele club.

Heeft lange tijd veel slechter uitgezien voor Willem II. Dus mijn petje neem ik graag af voor hun .

15 augustus 2015 om 08:57

Er zijn anders genoeg kale plekken in het stadion en als je als club gratis kaarten weggeeft lijkt het inderdaad nog iets. Een NAC Breda bakt er qua beleid niks van maar verkopen in de eerste divisie met gemak meer seizoenkaarten als Willem 2. Ik snap wel dat er geen binding is met het team want door alle huurlingen is dat totaal onherkenbaar. Geen speler heeft iets met de club...

15 augustus 2015 om 09:31

Haha 10.000 seizoenkaarten verkocht en dan lopen zeuren dat dat niet genoeg is
Na jaren lang drama voetbal te hebben gekeken zijn er maar weinig clubs waar er dan nog 12.000+ zitten. Ook met uitwedstrijden neemt Willem ll als vijfde club de meeste supporters mee. Maar je zal wel een jaloers nac supportertje zijn die het alleen maar over hun 10.000 seizoenskaarten kunnen hebben. Wat ik knap vind hoor. Maar let maar op mijn woorden , ik wil nog wel is zien hoeveel er volgend jaar zitten als ze niet promoveren.

15 augustus 2015 om 09:47

Nou poeh poeh, Willem II huurt een aantal spelers waarvan een spits wat heel normaal is, clubs met een laag budget kunnen nou eenmaal niet een goede spits kopen voor veel geld en dan heb je de Sa en Ligeon, waarvan je weet dat de Sa op de bank komt als Ondaan weer fit is en Ligeon is ook maar de vraag of die in de basis terecht komt. Al met al sta je dus met 10 contractspelers op t veld en 1 huurling dus het valt allemaal wel weer mee

15 augustus 2015 om 10:46

Je kan het idd ook doen zoals NAC het altijd deed... In de winterstop vanalles ff snelsnel aantrekken, waar de rest dat niet deed onderin omdat er geen geld was. Aantal jaar heeft NAC zich zo kunnen redden.

15 augustus 2015 om 11:27

Het is helemaal niet waar dat Willem II veel huurspelers heeft. We hebben 3 spelers van Ajax gehuurd. De Sa heeft een optie tot koop in zijn contract dus die is een soort van al van ons. Dan hebben we nog ligeon die tot nog toe te licht is bevonden en wellicht nog wel terug gaat naar Amsterdam. We hebben natuurlijk wel zivkovic gehuurd maar daarmee verwachten we ook 10+ goals gehuurd te hebben. Bij Willem II staat wel degelijk het geld op het veld. Op zivkovic na kunnen clubs gewoon dokken als ze een speler van ons willen hebben.

15 augustus 2015 om 11:39

Alle huurlingen? Dat zijn er 3. Weet waar je over praat voor je iets zegt.

15 augustus 2015 om 15:17

@ Henkyr

"niet meer als 2 spelers verhuren"

Waarom zou je als club zijnde niet meer spelers mogen verhuren ? Je vergeet even dat spelers die ook verhuurt worden nog geld kunnen opleveren, ook al zijn ze niet goed genoeg voor het eerste.

"en los daarvan moet je je afvragen wat je als club in de eredivisie hebt te zoeken als je meer dan 2 spelers moet huren"

Kerel, jij weet ook wel dat de meeste clubs in Nederland geen rooie cent hebben, ze moeten dus nood gedwongen zo creatief mogelijk te werk gaan om spelers te vinden. Aangezien het algemeen bekend is dat de beste talenten meestal bij de topclubs zitten, is het niet meer dan logisch dat veel kleinere clubs daar aankloppen voor de restanten. Natuurlijk zou elke club dit liever anders zien, maar het is een kwestie van moeten, van overleven.

Daarnaast vergeet jij ook dat bijvoorbeeld de Eredivisie deels ook draait op spelers met een Ajax achtergrond, maar die niet goed genoeg waren voor Ajax. Die middels verhuur periodes toch nog van dienst (konden) zijn voor andere Nederlandse clubs.

"n als je niet mag verhuurd worden denk je als talent ook eerst wel even na voordat je tekent bij een grote club op jonge leeftijd, in binnen of buitenland."

Dit klinkt ook aardig, maar ook jij weet in de praktijk dat op het moment dat er een grote club zich meld met de bijpassende financiële verbetering.; er maar heel weinig spelers zijn die de weg van de geleidelijkheid zullen bewandelen. Daarvoor is de aantrekkingskracht van het prestige om bij een grote club te zitten te groot. Ook speel je niet of weinig, de meeste vinden in het begin al prachtig zat om bijvoorbeeld met Ajax of PSV Europa in te gaan, om dat circus eens mee te maken.

Als dat nog niet genoeg redenen zijn is er het geld en de andere "perks" die veel te verleidelijk zijn voor jonge spelers (en hun ouders/voogden). Op dat moment weten zowel spelers als clubs vaak ook niet of een speler niet verhuurd mag worden, dat argument zal dan ook niet meegenomen worden door talenten, dat is natuurlijk voornamelijk omdat bijna iedereen die naar een grote club toe kan er klaar voor denkt te zijn. Uiteraard laat de praktijk vaak iets anders zien, maar vooralsnog leren de meeste talenten niet van hun voorgangers,

Laten we hopen dat deze drie vanavond grote sprongen gaan maken dan.

Ik vind het persoonlijk jammer, al die gehuurde spelers.
De club verliest daardoor een bepaalde identiteit, nu vind ik het bij Willem II nog wel enigszins meevallen maar Vitesse is geen Vitesse meer wat loopt daar nu nog waar je trots op kan zijn...
Ik ben van mening dat je max per club 3 spelers mag huren en niet meer dan 1 per club waarvan de huurling afkomstig zijn.
En dat een selectie 6 buitenlanders mag hebben waarvan max 4 tegelijkertijd in het veld mogen staan.
En dit alles niet alleen in NL, maar overal!
Zodat niet de grote competities groter worden en de kleine competities ondergeschoven worden

15 augustus 2015 om 09:41

Dat zou prima zijn omdat het dan voor alle clubs geldt. Zolang dat niet het geval is zullen kleinere clubs met enige ambitie er niet aan ontkomen om te huren. Met name omdat de eigen talenten al weggekocht worden door diezelfde verhurende clubs voordat ze enige rol van betekenis konden spelen.

15 augustus 2015 om 11:19

Huren of kopen maakt in deze tijd, zeker voor de kleinere clubs, niet zoveel meer uit. Een speler die uitblinkt is aan het eind van het seizoen gewoon weg.

Huren heeft voor en nadelen.

Nadelen:
- Als speler goed presteert vang je niets

Voordelen:
- speler was anders wss niet eens te halen *te duur*
- als speler niet aan volwachtig doet zit je er niet aan vast.

Zelfde:
- Speler is zeer waarschijnlijk na 1 goed seizoen gewoon weg.

Zolang de regels voor iedereen het zelfde is, en iedereen er gebruik van kan maken is het natuurlijk geen competitievervalsing.

En je 11tal niet herkennen? Elk jaar veel wisselingen? Geen binding met de club?

Vitesse wat vaak als voorbeeld gebruikt wordt:

In de zomerstop tussen seizoen 13/14 en 14/15 de MINSTEN wisselingen vd eredivisie.

Deze zomer idd veel wisselingen, maar de vertrokken *belangrijke* spelers waren op Traore na spelers die hier onder contract stonden.

Basis van gisteravond telde slechts 3 spelers die vorig seizoen niet voor Vitesse speelde (waarvan 2 huurlingen)

Ik ben voor Ajax. Maar hoop dat Zivkovic scoort vandaag. Dat hij laat Ien dat ajax een grote fout heeft gemaakt door sigtorson en Sanogo de verkeur te geven als tweede spits. Deze jongen heeft nooit een eerlijke kans gekregen in het eerste.

Frank de Boer bedoeld natuurlijk dat Ajax het Willem II van het noorden probeert te zijn.

hoop dat streppel de foppe de haan van Tilburg word ....gewoon lekker laten zitten die kale leider

16 augustus 2015 om 12:02

Ik hoop het, klasse vent !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren