Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze lieten hun voeten spreken en geloofwaardigheid Ten Hag is nu in het geding’

Laatste update:

David Neres moet dit seizoen vaker dan hem lief is genoegen nemen met een plek op de bank, maar de Braziliaan mocht woensdag in de Champions League tegen Real Madrid weer eens in de basis beginnen bij Ajax en maakte een sterke indruk. Naast Neres wordt ook Donny van de Beek vaak gewisseld door trainer Erik ten Hag en ook hij speelde een goede wedstrijd tegen de Koninklijke. Volgens Henk Spaan kan Ten Hag dan ook niet meer om de twee heen.

“Als er twee spelers tegen Real Madrid hun voeten hebben laten spreken, zijn zij het. De geloofwaardigheid van de trainer is nu in het geding”, schrijft hij in Het Parool. “Neres moet helemaal niet naar China, maar naar een Europese topclub. Van de Beek, de grote sterkhouder van Ajax' middenveld, mag natuurlijk nooit meer worden gewisseld. Blijft het probleem van de vervanging. Wie moet eruit?”

Ajax trad tegen Real Madrid, net zoals eerder in de Champions League tegen bijvoorbeeld Bayern München, aan met Dusan Tadic in de spits. Spaan ziet geen reden om deze speelwijze in de Eredivisie niet te gebruiken en hij hoopt dan ook dat de Serviër in die rol blijft spelen: “Hij heeft niet de snelheid voor een counter, maar met Van de Beek achter hem, die het inzicht en de techniek heeft om elke, maar dan ook elke tweede bal te veroveren, is Tadic de ideale, kaatsende speler voor een elftal dat pressing wil spelen.”

“Het lijkt trouwens de enige methode die Ajax goed beheerst, dus waarom uit tegen Madrid niet hetzelfde geprobeerd? Sergio Ramos is er niet bij, die in de Arena een formidabele partij speelde. ‘Dat mag ook weleens worden gezegd’, zeggen de mensen dan.” Ajax hervat de Eredivisie zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De return tegen Real Madrid staat op 5 maart op het programma in het Santiago Bernabéu en de Amsterdammers gaan dan proberen om de 1-2 thuisnederlaag weg te poetsen.

Vind jij dat David Neres eigenlijk altijd in de basis moet staan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al tijden roep ik dat Neres de persoon is die basis moet staan. Zo zie je maar, omdat iemand meer salaris krijgt moet diegene spelen.

16 februari 2019 om 13:57

Neres mag wat mij betreft ook starten. Je beredenering moet het wat bijgesteld worden denk ik.. de reden dat zo'n speler meer salaris krijgt heeft in mijn optiek te maken met de kwaliteit en eventueel leidinggevende capaciteit van een bepaalde speler. Het lijkt mij dan ook logisch dat deze meer salaris krijgt. Dit geeft aan dat ze in je geloven en op basis van die visie denk ik dat een speler opgesteld wordt op het moment dat hij dit ook laat zien.

16 februari 2019 om 14:10

Laten we wel realistisch blijven: Neres heeft ook een periode gekend dat de wil er wel was maar de vorm niet. Liep hij zich steeds vast of struikelde over zijn benen.

16 februari 2019 om 16:50

Neres is zo gevaarlijk en effectief; assists, goals, de zogenaamde voor-assist en sowieso heel dreigend en een handenbinder. Hoort gewoon rechtsbuiten te staan, standaard. Iedereen heeft een periode een mindere vorm en dan vertrouwen krijgen doet wonderen. Mijn favoriete speler van Ajax, door zijn stijl en efficientie. Ik gun hem na Ajax een mooie Europese (sub)topclub.

16 februari 2019 om 18:54

Dan moet je wel realistisch blijven en weten dat Neres toen op 10 speelde terwijl hij natuurlijk een pure buitenspeler is.

Als Tadic in de spits gaat spelen krijgt Ajax weer een ander probleem. Namelijk dat Ajax dan de spitsen Dolberg en Huntelaar ontevreden gaat maken. Zou ook zonde zijn van de ontwikkeling van Dolberg die juist weer beter in vorm begon te komen. En ook Huntelaar verdiend gewoon een basisplek aangezien hij goed presteert als spits van Ajax.

16 februari 2019 om 13:55

Je moet kijken wat het beste team is.
En als dat met tadic in de spits is dan speel je met tadic in de spits.

16 februari 2019 om 13:58

Tsja, is Dolberg zo goed in vorm de laatste tijd? Ik zou toch liever het best mogelijke elftal zien spelen. En Neres op de bank laten verpieteren is natuurlijk net zo zonde.

Ben trouwens wel benieuwd of Huntelaar nog een jaar doorgaat. Want hij lijkt me nou niet iemand die een seizoen lang een pinchhitter-rol accepteert.

16 februari 2019 om 14:06

Hij zegt zelf dat hij weer op de weg terug is. En dat hij nog wel een weg te gaan heeft maar zich steeds beter begint te voelen. Fysiek is hij ook een stuk sterker geworden dan twee jaar geleden. Bovendien vertegenwoordigd hij veel waarde voor Ajax. Voor een goede Dolberg kan Ajax minimaal 35 miljoen voor krijgen.

16 februari 2019 om 14:27

Huntelaar verdiende het een paar maanden geleden maar raakt al een hele tijd geen knikker meer. Ajax moet gewoon met een speler spelen die dicht bij de spits staat. Waarom is dat wel als tadic speelt, maar speelt huntelaar of dolberg altijd op een eiland. Neres op links, tadic op 10 ziyech rechts. De jong en vd beek achter de nummer 10 en dan kan blind inschuiven op middenveld. Als je tegen toppers speelt, dan zet je schone op cvm, de jong en vd beek ervoor en tadic in de spits. Maar zet nou aub een speler bij de spits die iets kan met een bal ipv enkel gokken op lopende mensen en je spits daardoor volledig onzichtbaar maken.

16 februari 2019 om 14:31

Tadic hoeft niet in de spits... zet Schone ernaast, Donny op zijn plek en Ziyech ook op het middenveld - Neres op rechts, Tadic links en Dolberg in de spits
De vrije trappen van Schone zijn een heerlijk wapen maar kom op, in de Eredivisie behoor je die niet nodig te hebben

16 februari 2019 om 16:09

Neres Kan je beter op links doen als je diepgang wil van hem, als hij op rechts speelt komt hij ook vrij veel in de bal net als tadic en ziyech dat doen op de zijkanten.

Zo moeilijk is het toch niet wie er uit moet?
Dolberg en huntelaar moeten er uit.

16 februari 2019 om 14:00

Schone moet er juist uit. Dan een middenveld met Frenkie, Van de Beek en Ziyech of Neres. Eigenlijk zou ik nog het liefst Mazraoui op het middenveld eruit halen en dan Frenkie op de plek van Van de Beek, Ziyech op het middenveld en Neres rechtsbuiten

16 februari 2019 om 14:11

Exact! Schone kan het al tijden niet meer belopen, helemaal Europees niet. Gebruik hem als wapen wanneer je in het laatste kwartier nog een vrije trap wil versieren om iets recht te trekken maar voor de volle 90 minuten mist hij gewoon de power en dynamiek die je op zijn positie nodig hebt

16 februari 2019 om 14:13

Vd beek vind ik niet echt een goede controleursril op zich nemen.
Als schöne er uit moet dan is dat voor blind en komt een magallan of schuurs in de verdediging.

16 februari 2019 om 14:22

Of ze moeten gewoon weer met de punt naar achteren spelen.

16 februari 2019 om 14:23

Ik denk persoonlijk dat hij dat wel goed zou kunnen. Volgens mij heeft hij gewoon een langere tijd op die positie nodig om er in te groeien. Verder vind ik wel dat je een punt hebt betreft Blind. Die speelde voor zijn transfer naar ManU een heel seizoen op 6 en werd toen tot beste speler vh seizoen verkozen. Al met al genoeg reden om ook daarmee te rouleren

16 februari 2019 om 15:16

Schone speelde anders wel een sterke wedstrijd tegen real

Wederom waan van de dag. Ajax heeft een luxe probleem en dan moet er mensen geslachtofferd worden. Laat je hem erin moet je Dolberg buiten spel zetten. Moet je dat willen dan? En dan roepen we met z n allen dat Dooberg moet spelen.

16 februari 2019 om 14:00

Als Ajax hun beste spelers tevreden wilt houden moeten ze deze opstelling neerzetten:

Onana
Mazraoui De Ligt Blind Tagliafico
Vd.Beek F.De Jong Ziyech
Neres Dolberg Tadic

Mensen zullen er minder problemen mee hebben dat Magallan en Schone dan moeten banken.

16 februari 2019 om 14:26

Ajax is geen liefdadigheidsinstelling en moet gewoon spelen met de opstelling zoals tegen Real en Dolberg zeker niet opstellen maar zo snel mogelijk verkopen , want dat is echt een slechte spits want die kans in blessure tijd tegen real moet zeker een goede spits maken .
En ajax is niet voor niets op zoek naar een scorende spits hoor nee met Dolberg wordt het niet veel meer .

16 februari 2019 om 14:33

Precies de opstelling die ikook in mijn hoofd heb
Zul je mee zien dat Dolberg veel meer mee scoort ook

16 februari 2019 om 14:38

@Jonkmans, is Mazraoui wel de beste speler op die positie? Aanvallend is hij prima maar ik krijg soms buikpijn als ik naar zijn verdedigende acties kijk.

16 februari 2019 om 14:59

Dolberg is ook niet bepaald een geweldenaar gebleken. Hij doet het weer leuk in de Eredivisie. Een competitie waarin zelfs Bjorn Vleminckx ooit eens topscorer werd. Vooralsnog komt Dolberg op Europees niveau echt tekort. Hij maakt z'n kansen niet af en hij voegt voetballend maar weinig toe. Waarom Ziyech een linie terugzetten?

Bovendien heeft Neres ook genoeg slechte wedstrijden gespeeld, dus dan is het makkelijk scoren om hem na 1 goede wedstrijd tegen Real Madrid direct weer de hemel in te prijzen. Daar is Spaan sowieso goed in, want als we hem moeten geloven is Donny van de Beek een wereldster in wording...

16 februari 2019 om 15:08

Op 2 spelers na de goede opstelling. Blind op middenveld ipv vd Beek. Magallan ipv Mazraoui

16 februari 2019 om 15:30

Waarom zou je Magallán noemen als vervanger van een RB?

16 februari 2019 om 16:14

Ja Kristensen is nog minder in verdedigen. En Veltman maakt steeds Veltmannetjes. Ajax moet in de zomer wel een nieuwe rechtsback kopen. Zoals Tagliafico maar dan als rechtsback en met meer lengte.

Ach ja, wat Ten Hag ook doet. Valentijn Driessen heeft er op maandag wel weer wat over te zeiken.

16 februari 2019 om 15:41

Valentijn Driessen wordt bijna door niemand serieus genomen , dat orakel roeptoetert alleen maar onzin en is alleen maar tegen ten Hag aan het schoppen ,

Ik word echt ontzettend moe van meneer Spaan. Ajax heeft nou eenmaal een luxeprobleem en dan worden er spelers geslachtofferd. Ook lijkt Spaan geen tekst meer te kunnen schrijven zonder de naam 'donny van de Beek' even te noemen. In mijn ogen 1 van de spelers aan de kant van Ajax die wel makkelijk te vervangen is zonder kwaliteit in te leveren.

Nog erger is de pure arrogantie ten opzichte van Ten Hag. Een trainer beoordeel je op beslissingen (dat doet Spaan overigens wel), maar de publieke opinie (en dan met name de sportjournalistiek in z'n geheel) ziet schijnbaar liever een met een Amsterdams accent sprekende passant die net zoals velen achteraf toch niet zo goed blijkt te zijn.

16 februari 2019 om 17:04

Henk Spaan schreef een boek over Nouri. En wie was de boezemvriend van Nouri? Donny van de Beek. Nuff said.

Tegen de sterkere ploegen speelt ajax met Tadich in de spits. Elke keer speelden ze een berepartij. Ik begrijp er dan ook helemaal niks van waarom Ajax dan in de competitie dat niet doet. Het is gewoon de sterkste opstelling en de huidige 2 spitsen brengen gewoon minder. Of Tadic op 10 en vd Beek op 6. En gewoon veel meer rouleren in de competitie. Als Ajax zo speelt als jl Woensdag kan tegen minimaal 70pct in de rust het licht uit

Over neres ben ik het helemaal eens. Van de beek is een van de lieverdjes van spaan, dus verbaast het me niet dat hij dit zegt, maar ik blijf het een net niet voetballer vinden. Weet niet precies wat hij nou echt kan, behalve lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren