Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Zaakwaarnemer onthult: Perr Schuurs liet drie absolute topclubs links liggen

Laatste update:

Perr Schuurs had de clubs voor het uitkiezen deze zomer – en niet de minste. Volgens George Gardi, de zaakwaarnemer die een grote rol speelde in zijn overstap van Ajax naar Torino, genoot de 22-jarige stopper ook nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en Liverpool. Schuurs was echter overtuigd dat Torino de juiste plek was om zich te ontwikkelen tot 'een van de beste verdedigers ter wereld'.

Nadat voor Schuurs duidelijk werd dat hij voor het vijfde seizoen op rij op het tweede plan zou belanden, koos hij voor een vertrek bij Ajax. De Limburger maakte voor negen miljoen euro de overstap naar Torino, dat echter lange tijd kansloos dacht te zijn. "De eerste keer dat de directeur het had over zijn wens om Perr te kopen, dacht ik dat we met iets onmogelijks bezig waren. Rond die tijd hadden Tottenham, Liverpool en PSG zich ook al bewogen", laat Gardi optekenen door Tuttosport.

Schuurs zag Torino echter als ideale vervolgbestemming, niet in de laatste plaats omdat technisch directeur Davide Vagnati hem dolgraag wilde hebben. "Vagnati wilde Schuurs al een half jaar. Hij is twee keer naar Amsterdam gekomen, en liet Schuurs een overtuiging zien die de doorslag gaf. Urbano Cairo (voorzitter, red.) en Vagnati hebben een gigantische slag geslagen: het gebeurt vrijwel nooit dat Ajax zijn spelers verkoopt voor dit soort bedragen."

Gardi denkt dat zijn cliënt probleemloos de schoenen van Bremer gaat vullen, die deze zomer naar Juventus overstapte om Matthijs de Ligt op te volgen. Sterker nog: "De vergelijking met Bremer motiveert Schuurs. Ik zou zelfs willen toevoegen dat hij zich zelf sneller onmisbaar bij il Toro gaat maken dat de Braziliaan deed. Bremer had twee jaar nodig, Schuurs gaat dat in een veel kortere tijd doen." De Nederlander kwam sinds zijn overstap tot drie competitieduels voor Torino, waarin hij telkens in de basis mocht beginnen. In de overige drie wedstrijden die il Toro in die tijd speelde moest Schuurs vanaf de bank toekijken.

Denk je dat Perr Schuurs er goed aan heeft gedaan door voor Torino te kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geloof ik helemaal niks van, maargoed. Leuk doen voor de Torino fans.

Edit: En dan ook zo'n uitspraak dat die sneller (in 1 jaar moet het dan dus) onmisbaar wordt. Hij kan ook gewoon geblesseerd raken, een nieuwe coach die het niet in hem ziet zitten etc. Alleen daarom al rare uitspraken.

22 september 2022 om 15:37

Jij bent vast leuk op feestjes, negative nancy.

Schuurs kan Botman achteraan gaan. Vind hem voetballend beter dan verdedigend, ben benieuwd naar zijn ontwikkeling.

22 september 2022 om 19:23

Weinig negatief aan lijkt mij. Is toch gewoon de waarheid?

22 september 2022 om 16:04

Die top clubs willen voor 9 miljoen wel een gokje wagen. Daar gaat hij gewoon banken en kijken of hij zich in de tussentijd door kan ontwikkelen. Daarnaast is het ook bekend dat als hij een aantal kansen krijgt en niet overtuigd hij ook snel weer afgeschreven wordt. Kijkend hoe hij zijn tijd bij Ajax doorbracht lijkt mij aannemelijk dat dat ook zou gebeuren. Bij Torino kan hij langere tijd in de basis staan, daar wordt hij beter van. Dan is de kans om een vervolgstap naar een grotere club waar hij meteen kan spelen groter. Hij heeft dus duidelijk voor zijn ontwikkeling gekozen.

22 september 2022 om 16:20

Hij heeft sowieso stage gelopen bij Liverpool en al eerder in hun belangstelling gestaan dus dat kan best kloppen anders

22 september 2022 om 17:09

Is toch gewoon niveau Sepp van Bergen , die jongens hebben niks te zoeken op PL niveau.

22 september 2022 om 16:24

Gebeurde waarschijnlijk toen hij beetje in vorm was.

22 september 2022 om 17:11

PSG haalde al eerder een jonge speler van Ajax en een aantal riepen hier nog dat die gast na een paar niet bijzondere potjes voor PSG in Oranje moest.

Ook heeft PSG Xavi overgenomen van Barca. Dus als de mogelijkheid zich voordoet om voor weinig een goede speler aan te trekken, waar nog voldoende rek in zit, zullen deze clubs het niet nalaten. En anders verhuren ze hem om strijken later nog een leuk centje op.

Schuurs heeft geleerd van zijn stap naar Ajax en maakt hier mijn inziens een heel verstandige move.

Hele slimme keuze hoor. Daar was je sws op de bank gekomen. Eerst even bij Torino laten zien wat je kan. Zo’n jongen moet spelen! Kan altijd nog een stap hogerop maken

22 september 2022 om 15:32

Ach we zouden toch allemaal gewoon PSG en Liverpool kiezen boven Torino? Zelfs als je geen speeltijd krijgt.

22 september 2022 om 15:36

Mwah ik weet dat voetballers veel onzin uitslaan, maar Schuurs lijkt me wel een slimme jongen. Hij heeft voor dit seizoen wel duidelijk aangegeven dat hij echt wil gaan spelen, dus wat dat betreft gewoon een slimme keuze tov die andere genoemde clubs.

22 september 2022 om 15:37

Precies, kan me dus ook niet voorstellen dat hier enige kern van waarheid in zit.

22 september 2022 om 15:43

Ik absoluut niet, maar ik zou ook weigeren te verschijnen op Qatar 2022 en heb nog veel meer eigenaardigheden. Toch valt het me op dat niet meer mensen zo denken. Liever de held bij een kleinere en mooiere club dan passant bij een olieclub. Liever rustige opbouw van loopbaan dan direct de miljoenen pakken.

22 september 2022 om 16:00

Als je zeker weet dat je bij Torino gaat spelen en bij Liverpool en PSG het met val beurten moet doen in de beker, dan zou ik ook kiezen voor Torino. Hij is nog jong en vanuit Torino kan hij nog doorgroeien. Als je bij Liverpool en PSG in de verhuur mallemolen komt is dat ook net goed voor je carrière en / of huwelijk.

Tja wat moeten hiervan zeggen. Ik denk dat in bepaalde systemen Schuurs een prima verdediger kan zijn. Maar in de ruimte die bij Ajax ontstaat achter de verdediging, is Schuurs gewoon niet goed genoeg. Hij staat gewoon niet zo goed op zijn benen ofzo, waardoor hij te gemakkelijk in de luren te leggen is door handige aanvallers. Hij stapt dan te snel in en mist een bepaalde wendbaarheid/lenigheid om nog snel te kunnen corrigeren. En hij heeft ook niet een geweldige positionering om altijd zulke situaties voor te zijn.

22 september 2022 om 16:06

Als ik jouw comment lees, heeft hij dus niet alleen problemen met ruimte achter de verdediging

22 september 2022 om 16:14

Nou het is niet dat hij er helemaal niets van kan. Maar de problemen die ik schets, komen volgens mij wel meer naar boven als je met veel ruimte achter de verdediging speelt. Als je bijvoorbeeld 5-3-2 speelt en wat meer ingezakt, zal hij minder problemen hebben is mijn inschatting.

22 september 2022 om 17:17

De Ligt en Blind hebben grotere fouten gemaakt. Hij is misschien niet zo goed als Timber, maar heeft zich over het algemeen in de eredivisie en ook een aantal CL wedstrijden (is Liverpool) prima staande gehouden.

Rensch heeft nu 10 wedstrijden voor Ajax gespeeld en daarvan waren er 5 belabberd. Toch krijgt hij wel steun van de achterban. Eigen jeugd of …?

Niet zijn niveau natuurlijk, maar 12 miljoen is natuurlijk een schijntje voor zulk soort clubs. Dan is het de gok wel waard

22 september 2022 om 15:46

Je doelt op die drie wereldtopclubs? Want voor torino is dit allesbehalve een schijntje, want alleen Verdi en Immobile hebben Il Toro ooit meer dat 12 miljoen gekost.

22 september 2022 om 15:55

Ik doelde idd op die 3 wereldclubs

Haha wat is dit nu weer voor bericht.. Kan me niet voorstellen dat een van die drie clubs serieus was.

Ergens denk ik dat hij het wel in zich heeft, misschien ontwikkeld hij zich wel heel goed bij Torino

22 september 2022 om 15:42

Wat doet schuurs onder voor een thilo kehrer wij zijn in nederland altijd goed in het omlaag halen van onze jongens ,maar als er niet een wereld talent als timber door was gebroken had schuurs gewoon jaren basis gestaan hoor.

22 september 2022 om 15:45

Dat is zeker waar. Ik denk dan ook dat Schuurs zich daar verder gaat ontwikkelen tot een zelfde soort speler als de Ligt. En vervolgens naar een topclub zal gaan. Wie weet weer terug naar Ajax.

22 september 2022 om 15:48

Als timber niet was doorgebroken hadden ze een andere CV gekocht. Schuurs is zo vaak door het ijs gezakt dat hij ook zonder Timber richting de uitgang was geduwd.

Goede keus van hem om zich niet aan een topclub te binden. Eerst maar bij Torino laten zien wat je kan en aan de speelminuten komen die hij graag wil.

Ik was alweer helemaal vergeten dat die weg was bij Ajax joh. Ik zal Torino nu wel meer gaan volgen op momenten dat het kan.

Die jongen is dan weliswaar geen Ajax verdediger maar potentie heeft die wel. Hopen dat hij in Italië veel kan leren en zichzelf kan ontwikkelen. Het is hem gegund.

Op Fifa zeker? En anders was het waarschijnlijk een kleine interesse als hij voor een paar miljoen op te halen was, beetje zoals Juventus met Ihatarran deed. Goedkoop halen, verhuren en hopen dat het ooit nog wat word.

Prima dat hij voor Torino kiest. Meer zijn niveau ook. Hopelijk kan hij daar net zo'n indruk maken als die Bremer, dan kan hij in de toekomst wellicht nog een mooie stap maken in zijn carrière.

Absoluut geen slechte verdediger, maar met ruimte in de rug is hij aardig kwetsbaar.
Voetballend en opbouwend vind ik Schuurs gewoon prima. Defensief is het af en toe in de duels nog een mietje, maar hij heeft wel een relatief goede sliding in mijn ogen. Door de lucht is hij ook sterk genoeg in mijn ogen.

Enige wat ik mij kan voorstellen: jonge, Nederlandse CV die nog voldoende potentie heeft, waardoor hij als ''koopje'' werd gezien door de topclubs als back-up.

Als ik afgelopen tijd die Joe Gomez zie spelen bij Liverpool, dan schieten je net zo goed de tranen in de ogen. Die is ver afgezakt in mijn ogen zeg. En dat is dan de back-up van Matip/konaté.

Goede keuze gemaakt. Was bij die andere drie op de bank terecht gekomen.

haha bij die andere clubs zou hij niet eens op de tribune plaatsnemen. Bij Liverpool wordt een Sep van de Berg verhuurd terwijl die een uitstekend seizoen in de Championship heeft gedraaid en 100% verder is, bij PSG wordt Diallo gewoon naar Leipzig gestuurd ook 3 klasses beter en bij Tottenham heeft een Tanganga dit seizoen nog niet eens minuten gemaakt die is ook veel verder dan Schuurs.

Toch wel grappig om te lezen. Ik geloof namelijk dat dit zeker waar kan zijn. Als je Schuurs door een database haalt heeft hij best wat attributen die aantrekkelijk zijn voor topclubs. Stel dat je hem binnenhaalt en hij zich dusdanig ontwikkeld heb je gewoon een topper. Beetje low risk, high reward, dus in die zin kan ik het zeker wel begrijpen.

Beter bij Torino in de basis, dan bij de andere clubs op de bank en niet aan spelen toe komen.

Goed gekozen dus.

Klinkt als een hoop gebakken lucht. Ajax laat haar wisselspelers echt wel tegen 9 miljoen gaan, en Liverpool, PSG en Tottenham zaten echt niet op Schuurs te wachten. Hij is ook net een tikkie te oud voor een reserve-elftal. Maar goed, de zaakwaarnemer van Schuurs wil graag dat Schuurs in the picture blijft. Wie weet wordt ie een soort Wesley Hoedt, wie zal het zeggen.

Dit klinkt meer alsof die man zichzelf de hemel in praat dan dat deze clubs daadwerkelijk einterresseerd waren. Mijn god zeg, ze hebben een gigantische slag geslagen omdat Ajax normaal niet voor deze bedragen spelers verkoopt. Basisspelers niet nee, omdat die veel meer waard zijn. Perr heeft daarentegen meerdere keren bewezen niet eens 5 miljoen waard te zijn bij Ajax, laat staan 9. Lijkt me sterk dat hij het gat van bremer probleemloos op gaat vullen. Ik zou het knap vinden als hij een onbetwiste basisspeler is aan het einde van het seizoen.

Liverpool en Tottenham haha wat heeft hij daar te zoeken helemaal niks. Schuurs heeft totaal niet het niveau voor de top van de PL

Gebeurd vrijwel nooit dat ajax spelers voor zulke bedragen laat gaan... Hij vergeet er echter bij te vertellen dat dat wél zo is als spelers niet voldeden

Als TD zo'n fan van hem was, had dan ook fans opgeroepen om hem in ontvangst te nemen bij het vliegveld, wel zo sympathiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren