Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yaremchuk legt uit waarom hij gouden drietand toonde na 2-2 tegen Ajax

Laatste update:

Roman Yaremchuk was woensdagavond met zijn gelijkmaker tegen Ajax de grote held van het Benfica-publiek. De aanvaller uit Oekraïne, die als invaller zijn waarde toonde voor de Portugese topclub, toonde na de 2-2 in de 72ste minuut een ondershirt met het symbool van zijn land. Yaremchuk legde na afloop uit waarom hij een dergelijk gebaar maakte na zijn doelpunt in het Champions League-treffen met Ajax.

Yaremchuk toonde een gouden drietand, ook wel Tryzub genaamd, het nationale symbool van Oekraïne. De invaller kreeg een gele kaart en de kans is groot dat de UEFA met een sanctie komt richting Benfica. De trefzekere spits neemt dat allemaal voor lief. "Ik wilde gewoon mijn land steunen", liet Yaremchuk na afloop van de Europese avond optekenen door de Portugese media. "Ik heb hier veel over nagedacht en ben ook heel bang voor deze situatie. Ik wil mijn land hiermee een beetje steunen. Benfica steunt me, sprak erover met me en wilde alles doen om me te helpen, dus voor nu is alles in orde." De aanvaller verwees naar het feit dat Rusland inmiddels is begonnen met bombardementen op Oekraïne, waarbij al zeker zeven doden zijn gevallen.

Yaremchuk scoorde uit een rebound, nadat Ajax-doelman Remko Pasveer een hard afstandsschot van Benfica niet helemaal goed wist te pareren. "Of ik nu vijf of tien minuten speel; ik zal echt altijd vechten voor Benfica. Ik ben hier om doelpunten te maken en dat is dus wat ik moet doen", aldus de doelpuntenmaker, die dus als invaller werd gebruikt door trainer Nélson Veríssimo. Yaremchuk krijgt op onder meer de sociale media steun voor zijn gebaar na de gelijkmaker tegen Ajax. Onder meer VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko, geboren en getogen in Oekraïne, is lovend. "Yaremchuk respect! Slava Ukraine", schreef de oud-speler op Twitter.

Oekraïne wilde vorig jaar op het EK met een speciaal shirt spelen, met daarop de landsgrenzen inclusief het door Rusland geannexeerde gebied De Krim. Na een officieel protest vanuit Rusland moest Oekraïne het EK-shirt aanpassen van de UEFA. Volgens de Europese voetbalbond stond er een slogan op het tenue die 'duidelijk van politieke aard' is, wat volgens de regels verboden is. Het ging vorig jaar om de slogan 'glorie aan onze helden' aan de binnenzijde van het shirt in de kraag. Daarmee zou worden verwezen naar de anti-Russische opstand in 2014 in Oekraïne.

Volgens de autoriteiten in Kiev zijn er door de Russische bombardementen al zeven mensen gedood, terwijl er ook word gesproken over negen gewonden. CNN meldt dat er al honderden slachtoffers zijn gevallen. Volgens Oekraïne komen de militaire aanvallen niet alleen vanuit Rusland zelf, maar ook vanuit De Krim en buurland Belarus. De regering aldaar heeft ook al te kennen gegeven dat pro-Russische troepen naar het door de Oekraïense regeringstroepen gecontroleerde gebied oprukken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Als de Uefa hem straft zijn ze wel heel erg laf.
Maar de Uefa is een corrupte bende dus verwacht een harde straf

24 februari 2022 om 09:25

ja en nee..
je mag nou eenmaal geen politieke statements maken.

maar natuurlijk ben ik het eens dat het steunen van zijn eigen land dat nu in zo'n situatie zit.. heel lastig en hoop het beste voor alle oekrainers

24 februari 2022 om 09:37

Politieke statement is een ding, maar als je land in oorlog raakt met een van de grootste en machtigste landen op deze aardbol, en waarschijnlijk ook zullen verliezen; mag er best een statement gemaakt worden. Ronduit belachelijk wat Rusland aan het doen is. Ze willen het oude sovjet-unie herstellen; goedschiks of kwaadschiks. En moet zeggen dat Putin behoorlijke hitler trekjes vertoond, de ooit stoïcijns kalme dictator is behoorlijk paranoïde geworden. Ontzettend gevaarlijk.UEFA zou een mooie statement maken door dit statement te laten gaan

24 februari 2022 om 13:47

@as_monaco: Dit is geen politiek statement. Dit is aandacht vragen omdat je land wordt aangevallen door grootmacht met een volslagen debiel aan het roer. Dit overstijgt politiek.

24 februari 2022 om 14:24

Ironisch dat je van de UEFA geen politieke statements mag maken. Voetbal op globaal niveau = politiek.

24 februari 2022 om 09:34

Zou je dat ook zeggen als een Rus een foto van Poetin op zijn t-shirt zet?

24 februari 2022 om 09:37

Hij heeft het over "zo'n situatie". Aangezien Rusland de agressor is zal dat niet snel gebeuren.

24 februari 2022 om 09:39

Hangt er maar van af hoe geïndoctrineerd een persoon is.

24 februari 2022 om 10:52

Exact, waar ligt dan de grens, de waarheid is nogal een subjectief iets dus van alle kanten zal je mensen hebben die denken dat zij dit voor de goede zaak doen.

24 februari 2022 om 10:13

De Uefa zit natuurlijk met een probleem. Sommige zullen het begrijpen en hem willen steunen, anderen zullen wijzen op de regels.
Ga er maar aan staan.
Sta je het toe dan wordt het lastig een volgende keer.
Het heeft dus niets te maken met corruptie of zo volgens mij

24 februari 2022 om 10:39

Politieke statements zijn verboden. Het zou juist 'corrupt' zijn als ze bepaalde statements wel en andere niet zouden toestaan.

24 februari 2022 om 10:52

Heeft niets met laf of corrupte te maken maar dat je nu eenmaal geen politieke statements mag maken. Waar ligt anders de grens? Heel goed van de Uefa.

Ik weet dat Barcelona in het verleden de ene na de andere geldstraf krijgt, omdat supporters de Catalaanse onafhankelijkheidsvlag in het Camp Nou toonden, vandaar dat de hymne van de CL uitgefloten wordt. Hoe het nu is, weet ik eerlijk gezegd niet. Hoop op iets van clementie voor deze speler, je land in oorlog is zo'n beetje het ergste wat je kan overkomen.

Spelers mogen zich niet bezighouden met politieke statements, maar vervolgens mogen landen als Rusland & Oekraine, Kosovo & Servië, Gibraltar & Spanje en Azerbeidjan en Armenië niet tegen elkaar uitkomen.... Hoe krom kun je zijn ?

24 februari 2022 om 13:36

Hoe is dat krom? Je mag geen politieke statements maken omdat dat niets te maken heeft met het spelletje. De enige reden dat die landen niet tegen elkaar mogen uitkomen is om de veiligheid van de spelers te waarborgen, lijkt me niet meer dan logisch.

24 februari 2022 om 13:55

Oorlog is vanuit politieke bewegingen, dus je bemoeit je met een politiek iets.

Daarbij is het gewoon competitie vervalsing. Laat die landen maar een keuze maken: Gewoon tegen elkaar voetballen, of niet meedoen aan dit soort toernooien.

Zou wel weer een dieptepunt zijn als hij hier voor gestraft wordt. In plaats van dat ze zich hier druk om maken, kunnen ze zich beter druk maken met het verplaatsen van de CL finale van St Petersburg naar een stad in een normaal land

24 februari 2022 om 10:00

Er zullen flink wat Russische centjes richting uefa zijn gegaan om het daar te houden, dus als die gaan klagen over dit politieke statement van Yaremchuk dan wordt hij zonder pardon geschorst. Soms lijkt het alsof de UEFA het verbod op politieke statements in hun reglement heeft opgenomen omdat ze maar al te graag geld accepteren van landen waar politiek op zijn zachtst gezegd al discutabel is.

24 februari 2022 om 10:03

Was gisteren al een post over dat ze dat van plan waren, maar dat ze de situatie nog heel even wilden afwachten. Nou, volgens mij is dat afwachten afgelopen na vanochtend.

24 februari 2022 om 10:08

Maar we willen toch niet dat de uefa standpunt gaat innemen in politieke kwesties?

In deze situatie is het vrij duidelijk wie de slechterik is, maar dat is lang niet altijd zo. Dan blijft het beste toch gewoon lekker neutraal blijven.

24 februari 2022 om 12:05

Wie de schuld ook heeft. Als er oorlog is, moet er even een pas op de plaats gemaakt worden.
Als de finale nu in Kiev zou zijn, lijkt het me ook erg verstandig om het toch maar te verplaatsen

24 februari 2022 om 13:02

Over de finale niet in Sint Petersburg te laten doorgaan ben ik het eens hoor. Ik had het eerder over toestaan van politieke statements van 1 van de beide strijdende partijen.

Dit is geen politiek statement, als na afloop van een finale spelers met de vlag uit hun geboorteland omdoen is er ook niemand die ze iets kwalijk neemt. In die orde kun je het nationale symbool ook wel scharen.

Hij zegt niet : “Rusland is een verderfelijk land met een moordende dictator die Oekraïne wilt inpikken”. Dat is een politiek statement. Zoiets daarvoor ga je worden bestraft, ongeacht de hoeveelheid waarheid er in die boodschap zit.

24 februari 2022 om 13:37

Gaat ook om context he?

24 februari 2022 om 15:14

Je weet klaarblijkelijk niet wat een politiek statement is. Een klein gebaar is ook een statement, zie Xhaka bij Zwitserland door het teken van de adelaar van Albanië te maken.

We hebben corona met al zn varianten gehad
We hebben idioot hoge gas- en benzineprijzen
We hebben wolven die schapen doden
We hebben rusland die oorlog voert tegen en in Oekraine en misschien heel Europa hierin betrekt. Vele mensen zullen de dood vinden
Wereldwijd stortten aandelenbeurzen
We hebben mensen die zomaar onschuldige mensen gijzelen
O ja we hebben ook nog
dickpics
De mate van belangrijkheid verschilt per persoon

En de finale wordt gewoon in Rusland gespeeld, gewoon boycotten dat land en een andere land kiezen.
Klinkt misschien raar maar er zijn een paar gekken in de wereld, Poetin die Koreaanse en nig 1 en noem ik maar niet en mag je raden.
Ik zal wel een hoop haat reacties krijgen maar ik denk dan dit is heel makkelijk op te lossen en er iemand vet voor betalen en deze neer te leggen dmv een sniper.
Het land zal daarna heus geen stappen ondernemen omdat hun narcistisch leider dood is.
Dat is mijn mening, zulke leiders deugen niet

24 februari 2022 om 12:08

Ik durf er geld op in te zetten dat die finale afgepakt wordt en wordt gespeeld in een West-Europees land of Turkije (die volgend jaar de finale organiseren).
Betreft je andere statement, Putin is de meest beveiligde persoon ter wereld. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog en daarvoor zijn ook diverse pogingen gedaan om Hitler om te leggen. Dat soort dingen worden tegenwoordig alleen maar moeilijker met camera's die overal hangen, data die altijd gecontroleerd kan worden, grenzen die strenger worden bewaakt dan ooit etc. etc.
Ik denk overigens niet dat je echt veel haatreacties zal krijgen, ik heb het idee dat zo'n beetje heel Nederland anti-Putin is, al is de NAVO ook zeker een partij die een belangrijke afspraak heeft gebroken die tot deze situatie heeft geleid (daarbij wil ik wel zeggen dat ik het Putin veel en veel meer kwalijk neem overigens).

24 februari 2022 om 12:26

@yamiown maar de hoofdsponsor is toch dat gaze nog wat uit Rusland voor de Uefa?Poetin, die Koreaanse en Erdogan zijn zo narcistisch, met zulke mensen valt niet te leven en beheersen heel hun eigen volk, zeg je iets wat hun niet aanstaat, dan ben je van de aardbodem verdwenen.Van mij mogen ze afgemaakt worden maar net wat jij zegt, zwaar beveiligd.

24 februari 2022 om 13:23

Gazprom is inderdaad hoofdsponsor, maar het is niet zo dat de UEFA geen andere sponsoren heeft. Met de huidige economie van Rusland en de aankomende maatregelen betreffende de gashandel met Europa is het ook maar de vraag hoe lang Gazprom de gigant kan blijven die het nu is.

24 februari 2022 om 13:14

Denk je echt dat dit gewoon 1 man is? Er zijn zoveel voorbeelden van “leiders” die na hun dood moeiteloos opgevolgd worden door een andere gek uit dat entourage. En het is nu ook niet zo dat het rijk door hem alleen werd samengehouden (zoals bijvoorbeeld bij Alexander IV) of dat hij het militaire genie is dat alles bepaalde (zoals bv Epaminondas).

24 februari 2022 om 13:21

@Lierse1997 Hitler was ook 1 man alleen met hele boel onderdanen onder zich, als je ziet hoe bv Poetin met zijn mensen omgaat is iedereen bang voor hem dus ik geloof wel degelijk dat hij de touwtjes in handen heeft en zijn wil is wet.

24 februari 2022 om 13:29

Hitler is pas gestorven toen de oorlog al lang en breed verloren was. Dus de oorlog is niet gestopt door zijn dood hoor. Integendeel, de Duitsers hadden meer kans gehad als hitler in 41 een hartaanval of iets dergelijks gekregen had.

Als Poetin sterft dan is dat een rechtstreekste aanslag op het staatshoofd van een soeverein land, dan geef je de Russen alleen maar meer propagandamateriaal en er zal dan wel een ander zijn plek innemen.

24 februari 2022 om 13:39

@Lierse1997 dan verschillen wij van mening en dat kan.
Alles hangt en staat aan deze 3 wereldleiders Poetin Korea en Erdogan.
Zeg je iets wat niet in hun straatje past dan lopen zij morgen niet meer op deze aardkloot

Volgens de regels is een sanctie op zijn plaats, ik snap dat mensen zeggen dat het onterecht is etc, maar de regels zijn hier ook de regels. Je kan dit niet selectief toepassen. Verder wel eens met Yaremchuk, mooi gebaar in barre tijden.

Is het symbool van je land een politiek statement? Ik sta achter Yaremchuk en vond het oprecht mooi. Kutgoal natuurlijk voor ons, maar mooi voor die jongen, je zag de emotie.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren